Gå til innhold
Hundesonen.no

Perro*

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Perro*'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg hadde en hund i 6 mnd for en som var ute og reiste slik du skal. Hun la ut annonse på finn.no og dekket alt av utgifter. Men ikke lønn. Og det var jeg som hundepasser fornøyd med. Jeg fikk passe en hund, trent henne opp, og nyte godene ved å ha hund. Det var nok spesielt for henne å la hunden være hos en fremmed person, men hun fikk mange å velge mellom og muligheten til å ta det valget som føltes riktig for henne. For meg passet det bra da jeg var 'ledig' de 6 mnd, og fikk se om jeg faktisk ønsket meg hund igjen når det ble tid til det igjen. Og det ble det Vi har fortsatt kontakt, nå 7/8 år etter at jeg passet hunden.
  2. Takk for gode råd vi starter med å kjøpe olje da iallefall!
  3. Ser at hunden min på 6mnd har begynt å flasse på ryggen. Hun klør litt men ikke mye. Flasset er veldig, veldig små flak. Har gitt henne Orijen valpefor siden jeg fikk henne og begynte med Plaque-off for noen dager siden. Kan det være maten? Har noen erfaring med å gi tillegg av omega olje når det blir foret med orijen? Hun blir ikke dusjet ofte, men liker å bade ute når hun får lov, så tror ikke det har noe med vasking å gjøre. Ellers noen tips?
  4. Min valp fikk også doble hjørnetenner oppe en ukes tid etter at de fleste andre tennene var skiftet ut . Ble litt bekymret, men hun 'gnagde' de bort til slutt. Fikk bite mye på en hard trepinne og tyggeben, og da falt til slutt resten av tennene ut en etter en. Alle står fint i munnen nå
  5. Takk for mange gode råd, og ikke minst gode tanker Jeg får bare bruke tiden og tålmodigheten til hjelp, og fortsette slik jeg har gjort
  6. Jeg har sagt nei klart og tydelig når hun biter, men det hjelper ikke så mye. Skjenner jeg blir hun bare mer vill.. Jeg har fortsatt til jeg selv ønsker å avslutte, og ikke når hun ønsker. Jeg har forsøkt å bruke klikker, og klikke hver gang jeg får ta på labber og ører uten at hun gjør noe. Funker til en viss grad, men ble likevel veldig skeptisk til den bitingen. Hun har aldri fått vondt hverken under rensing av ytre øre/klipp av pels der (hun har klippepels), eller når jeg har klippet klør. Jeg tar henne jevnlig i/på ørene og på labbene for at hun skal være vant til det, og ikke for stell/klipp hver gang.. Problemet når hun har raptusene sine er jo at hun ikke hører på en eneste kommando. Hun stopper bare opp for å bjeffe mot meg eller biter tak i buksen. Jeg forholder meg helt i ro, gjerne setter meg på huk og roser henne dersom hun stopper opp eller legger seg. Det ender alltid med at jeg bare må nappe tak i selen hennes for å få tak i henne og holde henne i ro. Etter det er det som om ingenting har hendt hos henne.. :/
  7. Har en valp på snart 6 mnd. Til nå har hun vært veldig grei å ha med å gjøre. For ca en måned siden begynte hun å bli redd for ting hun tidligere ikke har brydd seg om. Lyder ute er skummelt og kan hoppe til siden når vi går tur og hun hører noe i buskene eller noe som blafrer. Mennesker er skummelt, spesielt om flere går sammen, og hun trekker seg unna. Hunder kan være skumle, selv om hun viser interesse når de har passert. Jeg har tenkt at dette er en av fryktperiodene, men nå lurer jeg litt på hvor lenge den skal vare. Er det viktigst å bare ta det rolig som jeg har gjort og ikke presse noe på henne? Late som om alt er helt normalt? Hun har plutselig nå i tillegg begynt å bruke munnen mye mer. Hun har mistet og fått alt av tenner, så det er ikke kløing.. Hun har tidligere latt meg få undersøke ører og labber uten problem, men nå er dette plutselig problematisk.. Om hun forstår at jeg skal undersøke/ta på labb for å klippe/rense ører, biter hun meg og viser tenner. Hun biter ikke hardt, bare er bort i meg med et kjapt bitt, men det er likevel en oppførsel jeg ikke ønsker. Hun lager ikke noen lyder da. Om vi går tur (hun går bra i bånd) og jeg slipper henne løs på en mark i nærheten, får hun totalt raptus med bjeffing og knurring og biting bort i beina mine. Hun har tidligere også hatt raptus, men da bare vill løping og så legge seg ned og puste ut og ferdig med det.. Er dette ungdomsalderen som viser seg? Eller er det her noe helt annet? Jeg har tenkt på stress, men hun får det på rolige dager også.. Noen tips her..? Hun blir trent positivt, med klikker.
  8. Enda en post om alene hjemme-trening. Men skal være kort Valpen min på rundt 5 mnd klarer fint å være hjemme alene fra 0730 - 12/13:30 tiden. Er det for mye å forvente at den skal kunne være alene frem til 15/16:00 snart? Hørte en gang at når valpen klarer å være alene 3-4 timer, klarer den fint lengre også fordi den ikke har tidsperspektiv.. Men er usikker selv..
  9. Her var det mange gode og nyttige svar. Takk alle sammen Kong er hun giret på når vi leker med den ute, og prøver å bruke den kun der. Hun har et par bamser (uten lyd) og tyggeben liggende inne, og skal ta bort et par av de andre lekene. Blir kanskje litt mye ellers.. Men dere som bruker kong: bruker dere samme kong til å fylle med feks leverpostei og gi som mental aktivitet, som den dere bruker som belønning i lek? Hun er litt sær på godbiter, og er ikke interessert i de beste en gang dersom det er noe spennende eller skummelt i nærheten, så jeg ønsker derfor å få opp leken som belønning.
  10. Har en valp på snart 5 måneder. Har hatt noen leker liggende løst hjemme slik at hun kan leke selv med disse og tygge på de isteden for møbler og lignende. Hun kan fint leke seg selv på gulvet med bamsene eller en ball. Men har fått tips om at hun ikke skal ha tilgang til leker til enhver tid når jeg skal trene henne med leker som belønning, for at hun ikke selv skal kunne oppfordre til lek selv og dermed "belønne seg selv". Dersom det bare er jeg som styrer tilgang på lekene, vil lekene være mer verdifulle og bedre ladet som blønning. Hvordan gjør dere det? Tips? Erfaringer?
×
×
  • Opprett ny...