Gå til innhold
Hundesonen.no

Vanja

Medlemmer
  • Innholdsteller

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vanja

  1. Det er kanskje rart å skryte av en som ikke er her, men jeg ble så stolt på rasens vegne og må bare dele det - ei bernertispe fikk opprykk til eliteklasse i lydighet i dag! Hun er bare tre og et halvt, så jeg er spent på å se hvor langt de kan nå.

    :D Skjønner jeg godt! Synes selv det er kjempekult når mer 'utradisjonelle' raser hevder seg i LP.

    Og gratulerer til dere alle, så mange gode resultater det er her på Sonen i helga! Skulle gjerne ha tatt en tur ned, men det ble det ikke tid til...

    • Like 3
  2. Jeg har jo ikke skrevet ønskeliste, også skjer det store snart! :no::D

    Glad for det meste, drikker både kaffe og te, glad i levende lys, og er kronisk godtesyk. Vanja er glad i leker med pip/lyd i og diverse tyggebein. Hun er av medium størrelse, og kan ikke få for mye av noe som helst hunderelatert.

  3. Det er jo hyggelig :P Hvem av dem er favoritt rasen?

    Er gjerne litt laber respons når jeg oppdaterer her, så det er ikke så motiverene. Men jeg har en hjemmeside som jeg så og si skriver det samme på :P

    Jeg hadde gledet meg veldig til gjeterkurs, så utrolig kjedelig at slikt skjer. Jeg håper de setter opp nytt kurs til våren på samme sted, for da skal vi iallefall prøve oss !

    Hyggelig at du liker Jatzy :wub: Hun er min nr 1 :wub: Jeg er lettet over at det 'bare' var aterom, og ikke noe mer spooky

    Jeg har en lang, lang liste over hunderaser (og individer) jeg liker, men jeg kan ikke hjelpe for at Aussien har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Utrolig vakre hunder, og kanskje en dag... :wub:

  4. Lurer på hvorfor jeg skriver her haha, men morro læll.

    Fordi da får jeg siklet på favoritt-rasen min og lest om dem :D

    [...]

    Æsj, hadde jo meldt de på til gjeterhund kurs. Et par dager etter blir vi invitert i 50/75 årsslag samme helg. Utrolig kjipt, jeg har ikke lyst å dra engang, men noen ganger kommer familien først. Jeg som hadde gledet meg som en unge! :hmm:

    Åh nei... hadde gledet meg til å lese om gjeterhund-kurset. Men, slik blir det av og til.... det kommer forhåpentligvis flere muligheter! :)

    Flinke, fine Jatzy :wub: Hun er altså så supernydelig! Så godt at det ikke var noe skummelt :)

  5. Så herlig søt,men veldig mye morsgener a gitt, ikke mye lapphund der nei haha!

    Nei, ikke mye lapphund der gitt... Det jeg kan se fra far, er noe grovere kroppsbygning, og hun blir lavere enn irsk setteren. Hun bjeffer og lager lyd som en lapphund, og vet å grave seg ned i tide... og utide. Også har hun faktisk arvet en del pels fra faren, selv om hun er ganske glatthåret. Utrolig tykk pels, og egentlig lang også, selv om den ligger og ikke strutter. Og stort sett holdes halen over ryggen :ahappy::wub:

    Så søt! Har du bilde av foreldrene?

    Nei, dessverre... Tenkte ikke på å ta bilde av dem, hilste jo på begge to. Herlig gemytt på dem begge, og i følge kjøpekontrakten har begge foreldrene kennelnavn. Har ment å søke opp kennelene til mor og far bare for å se hvor hun kommer fra, men glemmer det hele tiden... Akkurat nå husker jeg det jo, men nå ligger kontrakten i hanskerommet på bilen som er på verksted... :blink:

  6. Vi synes jo han er søt uansett hva han gjør, men han er litt sånn: :drool: :bananas: :frantics: :dog_running: på kvelden, mens vi er mer sånn: :blink: :ermm: :wub: :lol:

    :teehe: Jeg kjenner meg SÅ godt igjen i den beskrivelsen der!!!

    :wub::wub: Men herlighet for en nyyyyyydelig valp! Har aldri lagt spesielt merke til buhund/lundehund før, men har der sprenger jo søthetsskalaen. Noe så ubernusselig :wub: Og kjempespennende prosjekt, må være gøy å få være med på noe slikt helt fra starten!

  7. Jeg synes ikke valpepris har noe som helst med seriøs/useriøst å gjøre, jeg. For meg, det som avgjør om en oppdretter (eller en person som har kull) er seriøs, er om oppdretteren benytter friske, mentalt gode og premierte foreldre, eller om han avler på hva som helst. Kullet må være godkjent i raseklubben om jeg skal synes at det er dønn seriøst, men jeg synes det er en glidende overgang her, og ikke svart/hvitt.

    Valpeprisene synes jeg til dels har gått litt over styr, men.. hvis folk betaler, så betaler de, da er det tydeligvis ikke for høyt. Veldig synd at "designerblandinger" går for mer penger enn godkjente rasekull. Dette er en utfordring for hundeavelen, og jeg takker stille inni meg for at de oppdretterne jeg vil kalle seriøse ikke gjør det for pengene.

    Om en oppdretter sitter igjen med et overskudd, er det helt greit for meg. Hvor stort (eller lite) overskuddet er, kommer jo an på hva man tar med inn i regnestykket. Uansett krever det så mye tid, planlegging og penger å få frem gode representanter for en gitt rase, at jeg unner enhver oppdretter et overskudd. Får være måte på hvor idealister man skal forvente at oppdrettere er, når man ser hvor enkelt det (dessverre) er å tjene rått på useriøs avl.

    Just my two cents :)

  8. vanja27_zps7c53578c.jpg

    Vanja er som sagt blanding mellom irsk setter og finsk lapphund. Hun skal være familiehund, det er tross alt flest hverdager i et år. Likevel, jeg har lyst til å bruke henne til noe også...

    Jeg har planer om å trene lydighet med henne, og vi er så vidt i gang.jeg får se hvordan det går... Ikke den enkleste blandingen for LP, så Jeg har ikke planlagt godt nok, så vi har kavet en del. Derfor er vi ikke så godt i gang som jeg kanskje hadde planer om.

    Hun kan targetstick, target på håndflate og pekefiner, pote på matte og sitt. I tillegg tilbyr hun flere adferder, men jeg har ikke koblet på kommando enda. Som sagt - jeg har vært alt for planløs... :no:

    Nå om dagen holder vi på med utgangsstilling (kassemetoden), dekk og bli.

    Vanja er ei lita skrulle :bananas: Hun har ikke spesielt god av-knapp (men for all del, hun ligger rett ut også!), og selv om vi trener på rotrening så får hun totalt overslag fra tid til annen. Hun har lett for å øse seg opp, spesielt når vi trener. Funker ikke en ting i løpet av et halv sekund, prøver hun noe annet. Funker ikke det heller, så er det å hoppe, bite i armene og bjeffe i frustrasjon. Vet ikke helt hvordan jeg skal håndtere dette. Samme stresset/utålmodigheten gjør det ganske vanskelig å trene "bli" også :hmm:

    Hun er også glad i å søke, og jeg gir henne diverse godbitsøk innimellom. Hadde vært gøy å prøve henne på spor. Er i ferd med å melde meg inn i den lokale hundeklubben, og tenkte å trene LP og spor med dem. Hun lærer i det minste lynfort, hvis bare matmor gjør som hun skal... :P

    I det minste så digger hun treningen! Halen går som ei hjulvisp fra start til slutt :wub:

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...