Gå til innhold
Hundesonen.no

SynneWoll

Medlemmer
  • Innholdsteller

    259
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SynneWoll

  1. Jeg har det største hercules buret og ga NOK for det, kjøpte også en god matte og kolisjonspute til buret. Viktigste er vel at hunden er trygg om det skal skje en ulykke?

    Sett nok av ulykker med hunder som er i elndige stål bur og blir kveistret. Men kravet er vel at hunden skal være sikret sånn at han ikke treffer DEG i en evt kollisjon.

  2. Jeg har røntget kelpisene ved 12 og 13-14 mnd. De har voksenvekt på ca 17 kg. :)

    Ok, er det så er så vanskelig ang min hund, her varierer voksen vekten på en fullvoksen hann på mellom 15 - 30 kg! Usikker om jeg skal røngte han nå når han blir 18 mnd, eller vente til han er 24 mnd......

  3. Sååå fin! Har en dvergpuddel men vurderer sterkt gordon setter. Låner naboens gordon setter til jogging og hun er heeeelt nydelig.

    Min egen er for ung til å jogge med enda, men han vil adri kunne dra meg rundt som JIppi, som hun heter ;)

    En perfekt jogge venn må være en Gordon! Vi sykler, jogger og går på fjellturer sammen.. Kunne aldri tenkt meg en annen venn å ha med meg! Han er så snill og, tålomodighet med unger, hunder og elsker mennesker :D

  4. Fun "fact"

    Vorstehn min er aldri strømmet men redd sau/jager ikke.

    Dvergpincheren er strømmet 3! Ganger, ikke sauerein for 5 øre :lol:

    :lol: Nei det er jo ingen garanti på at de blir saueren. Krysser alt jeg har for at min blir det. Han har heldigvis ikke vist store interessen for å løpe etter. Han står eller i stand og kiker. Men så har jo han aldri hatt muligheten for å løpe etter... :lol: blir spennende

  5. Slenger inn noen spm jeg også om det er greit. Er det typisk nå på våren at det er strømming eller er det til høsten igjen også? Hvilken alder er det ok å ta med hunden på aversjonskurs? Når er det evt mest gunstig å gjøre det første gangen?

    Også tenker jeg at det er greit å slenge inn at et sauerenhetsbevis ikke nødvendigvis betyr at hunden er (eller ihvertfall forblir) saueren. Jo mer man er rundt sau jo større er jo sjansen for at hunden lærer at sauen ikke er skummel likevell, det kommer jo ingen støt. Og rase/individ selvsagt. Noen husker støtet en stund, men glemmer kanskje etterhvert om jaktlysten er stor. De fleste her inne er sikkert klar over det, men jeg føler det er mange som tror at med et sauerenhetsbevis kan man slippe hund inne på beiteområder eller hvor som helst, for det går jo helt fint når hunden er saueren...

    Edit: Og er det noen som har opplevd noen form for negativ endring i hunden etter strømming?

    Edit2: Og hvordan er det de bruker strømmen? Er det full guffe med en gang eller starter de litt sånn i nedre del av skalaen?

    Her hvor jeg skal hadde de bare nå på våren, og anbefalte at hunden var over 9mnd gammel.

    Usikker hvordan de gjør det med sauene, men har fått beskjed at vi skal to forskjellige steder, først ett sted på 1.strømningen og så ett annet på retesten.

    Her hvor jeg bor er det så mange sauer, og de beiter hele året. Så føler det er en trygghet om hunden skal klare å stikke av, at han iallefall er saueren.

    • Like 1
  6. Jeg skal melde meg på Saueaverasjonskurs nå i mai, og retest i august. Dette er første gangen jeg er med på dette. Hva kan jeg forvente meg ? Hva skjer om hunden ikke jager sauen den dagen, får vi bevis på at han er saueren da? Eller må han få strøm ?

    Noen som har vært på sånt kurs med sine hunder? Har de blitt saueren?

  7. Kan noen forklare dette med foreldrepenger om man er arbeidsledig - da får man en engangsstønad, kommer den oppå arbeidsledighetspenger /dagpenger? eller skal man liksom leve på den engagsstønaden i hele permisjonen?

    Dette lurer jeg på og. Hva om en ikke har tjent opp nok til å få dagpenger?

  8. Peugeot 4007. 2009 modell, vareutgave. Det er egentlig en kamuflert Outlander. Kliss lik, men litt større motor.

    Jeg har ett dobbelt Kelabur bakerst og ett enkelt Kelabur inntil skilleveggen.

    431491_10150503937892105_1759286346_n.jp

    10257571_10152036056372105_6073656035061

    Ja ser den er veldig lik! Veldig fin! Er egentlig ikke noe fan av Peugeot, men denne var veldig stilig!

    Toyota yaris verso fra 2001. ELSKER den bilen! Bare å vippe ned setene baK så blir det flatt som i en varebil. Liten og enkel å parkere, likevel masse plass. Hadde fint hatt plass til stor hund bak uten å legge ned setene og. Nå har jeg digert bur, masse rot, og sykkel inni den.

    Verso ja! Min søster har en Verso hun frakter to mini hester i, så dem er det plass i hehe!

  9. Men hvordan løser dere regnestykket to hunder og barn i bilen?

    Jeg kunne gjerne tenkt meg en hund til, men vi reiser jo mye på tur, og om ikke altfor mange år håper jeg jo at jeg har barn, så hvordan får dere da egentlig alt med dere? Jeg regner med man får det til på et vis, men er det faktisk mulig med en vanlig stasjonsvogn?

    Ja det lurer jeg på og. Har selv en stor Outlander, men allikevel tar det ene hundeburet en god del plass fra bagasjerommet. Men to hunder vil jo bagasjerommet være tatt, ikke plass til barnevogn eller noe.

  10. Jeg er født og oppvokst i by. Men jeg flyttet ut på landet så fort jeg kunne, så langt ut som jeg kom :D Stor trives her med lite folk, mye sau, mye fugl og mine dyr. Kunne aldri tenkt meg å bo en en trang leilighet i byn, eller hus med naboer og mennesker rundt over alt.

  11. Jeg er ikke fast i et annet år hundre. Jeg ser ofte eksempler på at eldre jegere er harde mot hundene sine, det er et faktum. Er veldig glad det er en ny utvikling der det faktisk brukes positiv forsterkning, og er veldig glad de nye og fleste jegere bruker dette. MEN det finnes nok av de som ikke gjør det. For ikke så lenge siden så jeg en video av en som vridde øret til jakthunden sin for å lære den apport, er det jeg som sitter i et annet århundre som eller den som gjør det mot hunden? Mange var imot dette, men enda flere jublet og sa det var sånn det skulle gjøres......

    • Like 3
  12. @Malamuten

    Breton kommer i orange/hvit, sort/hvit, lever og trikolor.

    Men leverfarget trikolor er ikke vanlig, tror det er 4-5 av dem i Norge

    Her er noen nye bilder av den valpen

    Utrolig vakker og snart 9 mnd.

    attachicon.gifengen 089-hs.jpg

    Skal ha valpesamling i slutten av mars, blir moro å se valpene igjen.

    Gleder meg

    Så nydelig! :wub: Helt fantastisk

  13. Casen med å kjøpe eller omplassere en voksen hund er jo at man egentlig aldri vet hva man får? Får jo heller ikke formet hunden helt etter ditt hjem. Er ofte en grunn til at voksne hunder omplasseres. Jeg tenker at voksne jatkhunder som omplasseres ofte har fått en sikkelig hard oppvekst og kan være veldig usikker, fått mye kjeft og ris siden de ikke duget til jakt? Er selvfølgelig ikke en selvfølge, men man vet aldri. Selvfølgelig skal disse få ett hjem og, men kan det være lurt å ha en usikker tidligere jakt hund som førstegangshund ?

×
×
  • Opprett ny...