Gå til innhold
Hundesonen.no

gedde570

Medlemmer
  • Innholdsteller

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gedde570

  1. Ja, det er jo nettopp det. Av og til må man kompromisse litt. Du skal ha hunden i 10-15 år, så da er det veldig greit å ha en hund som passer til din livvstil :)

    Min søster og dem har eurasier, og deres individ ville i alle fall passet deg godt turmessig.

    Når det er sakt, om du likevel bestemmer deg for SH, så er det mange måter å trimme hunden på, slik at den får brukt seg, og blir litt mer sliten enn om den bare skal tusle avgårde på tur. Den kan trekke kjetting eller dekk. Den kan bære kløv. Den kan trekke deg, osv. Jeg tror det vil gå helt fint, så lenge du er forberedt på å planlegge luftingene litt mer enn du kanskje gjør nå.

    Men det er kanskje lurt å se etter voksne rolige individer, som andre har nevnt :)

    Har du sett denne tråden? Her er det en som lurer på hvor mye det kreves for å ha en SH:

    http://hundesonen.no/forum/topic/69977-hva-kreves-for-aa-eie-en-husky/

    Skal sjekke linken nå. Jeg har et par ideer for å sørge for at en slik atletisk maskin får den trimmen han trenger!

    Og når det gjelder "mange måter å trimme hunden på", noen fortalte meg at det er mulig å lære hunden å løpe på tredemølle. Dette virker relativt som en simpel og egoistisk løsning, for en hund trenger vel jo å komme seg ut i frisk luft og kjenne på nye lukter? Jeg vet ikke, synest at ei tredemølle virker som et relativt dårlig alternativ, det er ikke noe jeg vil satse på med mindre noen kan bekrefte at hunden ikke har vondt av det. :huh:

    Skjønner godt TS sin lyst på en ulveliknende hund. De ser så anatomisk riktige ut og veldig funksjonelle. :) Ulvefargen er kanskje bare en "fetish" som egentlig ikke er så viktig, men et pluss.

    Har du sett på lapsk vallhund? Krever endel den også, men er en gjeterhund og dermed lettere å trene enn en trekkhund. De finnes også i grå farge. Se her: http://tjakkes.se/Bilder.htm og så på Tjakkes Ceska.

    Eller lundehund. De er små, men om du ser godt etter ser de ut som en liten ulv i litt andre farger. De har et rimelig lavt aktivitetsbehov og hadde nok passet deg ypperlig.

    Takk for forståelsen! :)

    Nei, jeg hadde faktisk ikke tatt Lapsk Vallhund i betraktning overhodet før du sa det nå. Det var jo et meget flott alternativ, da. Noen som vet hva den heter på engelsk?

    Jeg er ikke så ofte lei og umotivert, men er sliten og må hvile etter tur, ja. Lengre turer skjer som oftest de dagene jeg ikke er på jobb, og jeg går sjelden med mer enn én hund alene. I løpet av dagen må jeg håndtere raptus fra unghunden etter måltidene, fylle vannskåler, gi dem mat (enten før eller etter tur) og trene øvelser og triks om en av dem (eller begge) trener litt hodearbeid. Et par ganger i uken er vi på kurs/treninger fra 1,5-2 timer der vi trener i økter på rally, lydighetsøvelser og triks. Disse dagene går vi sjelden tur i tillegg, men trener på øvelsene inne eller underveis på tur de andre dagene.

    Du sier ganske tidlig i tråden at du ikke orker mer enn én tur etter jobb, og at du da er ganske sliten. Dvs at du bør basere deg på en hund du kan lufte sammen med den du har, og som ikke krever noe særlig mer enn den turen.

    Lapsk vallhund krever en god del fysisk aktivitet, og en del mentalt. De utgikk for min del pga det.

    Holder ikke en tur så lenge den er lang nok, da? Jeg kommer hjem i 4 tida. Om vi da tar en tur på ca 1-2 timer, holder ikke det til neste dag? Og Lapsk Vallhund vet jeg ikke så mye om enda, skal gjøre litt research.

  2. Hva med størrelse? Med tanke på dine helsemessige forhold - hva vil være en praktisk størrelse for deg? Jeg tenker litt på mellomstore spisshunder jeg nå - f.eks svensk lapphund, mittelspits eller islandshund/islandsk fårehund. Vil de være mer hendige for deg, praktisk sett? En Eurasier er jo forholdsvis stor og tung, med mye pels som skal gres gjennom.

    Jeg er absolutt for at hunder skal få mye aktivitet og mosjon, men det er da litt drøyt å si at 2 mil i uka er "ingenting"? Nå i vinter har jeg gått gjennomsnittelig litt over 2 mil i uka med pelsen min. Jeg kan selvsagt gi ham mer - og gjør det også i sommerhalvåret - men synes ikke det er å regne som "ingenting".

    En med kraftig beinbygning er litt fint da. Om jeg faller så har jeg noe jeg kan støtte meg til når jeg skal reise meg opp, haha :)

    Jeg kan jo prøve å forklare litt mer, en hund trenger lufteturer på morgenen for å tisse og gjøre sånt, da kan du ta mini crosser og kjøre en tur, så trenger de en lengre tur på dagen, igjen, har du en elektrisk rullestol så har du jo et prima verktøy for å få trimmet hunden i forhold til andre som må sykle, løpe, gå med de ( ;) ), utover det liker mange hunder å trene triks, de liker å bruke hodet litt, kanskje søke litt i naturen, kaste godbiter utover plenen ol , så de bruker hodet, også pleier de fleste å få en kveldslufting igjen. Dette er ca hvordan en a4 hund i Norge har det, også har du varianter oppover og nedover uteover dette.

    Grunnen til at kanskje mange har hørtes kritisk ut her er måten det blir lagt frem på, det har hørtes ut som den nesten ikke skulle ut av huset, at den skulle være rolig, lett å trene, ikke kreve noe, og da passer ikke en husky lett inn, men så fort du nevner at hey, du har jo en måte du faktisk kan trimme hunden lett på (og da mener jeg ikke fri slipp for det er ikke "god trim" ) så blir det jo lettere å hjelpe til.

    Jeg kjenner til fire stk i rullestol med hund, ene kan gå litt utenom og har flere hunder av aktive raser, og de andre er alltid i rullestol. Disse hundene får prima med trim fordi de kan frese innover skogen med de i elektriske rullestoler, de hundene er nok glatt bedre trent enn min for jeg går bare. Men ingen av de jeg kjenner til har husky, de fleste har labrador/golden og blir også brukt som service hunder til dels.

    Jeg er selv syk (dog ikke ME), men for meg er det å komme ut i naturen og gå tur en måte å koble av og få mer energi, å møte andre og trene hund gir meg mer energi :)

    Jeg forstår fult at folk er litt kritiske. Jeg formulerer meg egentlig ikke på en god nok måte, for folk har en tendens til å misforstå intensjonene, selv om de tipsene jeg er får er veldig gode. Mange tror at jeg ignorerer disse og ønsker bare en "ulv" som er enkel å ha med å gjøre :P

    Takk for motivasjonen. Jeg er glad for at jeg får støtte og tips!

    Ja, hunden jeg har nå er som sagt 50% Golden Retriever. Det er derfor jeg er så nysgjerrig på om at en Husky (for eksempel) er så veldig annerledes å ha med å gjøre. Apples and oranges? Eller clementines and oranges?

  3. Hvis du siktet til innlegget mitt, så var det en spesifikk hund jeg nevnte. Som er redd for både sauer og rev...

    Ellers, TS; skjønner ikke egentlig at du synes 7 km. er mye. En liten time med mini-crosseren, så har bikkja fått jogge en mil ;-)

    Tok ikke det skikkelig inn i betraktning, egentlig. Tar det tilbake. 7km høres greit ut :)

  4. Er det ikke viktig for deg at hunden din har det bra? Eller er utseendet på hunden viktigere enn at du kan gi hunden det den trenger?

    Hunder som er avlet for å ligne på ulver har en tendens til å kreve ganske mye. Kanskje spesielt fysisk, noen også mentalt. Spisshunder, som jo er de som ligner mest jevnt over, er mye jakthunder og hunder som krever en del både fysisk og mentalt i hverdagen. For mange slike hunder er ikke 7 km tur veldig mye.

    I tillegg til som jeg jo har nevnt tidligere, at en slik hund virker til å kunne kreve andre ting enn hunden du har fra før, og da må du ut på to turer, en med hver av dem, med ulik lengde eller type aktivisering. Greier du det?

    Jeg har selv ME og vet mye om å tilrettelegge hverdagen med hund når man ikke er frisk. Men så har jeg også en mann som går lange turer med hundene når jeg ikke orker, og et godt støtteapparat som hjelper meg når han er på jobbreise.

    Anbefaler som flere her å se på eurasier, eventuelt også voksne omplasseringshunder.

    Jo, det er min øverste prioritet. Jeg har ME selv, i tillegg til en muskeldystrofi. Først nå prøver jeg å kartlegge hvordan min personlige hverdag med en slik hund vil være, før jeg ta avgjørelsen om å skaffe meg en i fremtiden. (eller eventuelt en alternativ rase.)

    Det virker som de fleste er opptatt av "aktiviseringen", noe jeg kan bruke elektriske hjelpemiddel til for å gjøre det enklere. Det er ikke det som er det største problemet heller, vil jeg tro.

    Du har også ME, så jeg vet hvordan du har det. Etter gåturen, føler ikke du deg trøtt, lei og umotivert? Hva er det du må gjøre får å tilfredsstille hunden din sine behov da? Jeg vet ikke hvor mye annet der er etter selve mosjonen. Resten av dagen vil vel bare gå ut på å slappe av ?

  5. Ah, du siterte ikke meg, så jeg forsto ikke at du ville jeg skulle svare på det. :) Jeg må bare presisere at jeg ikke har polarhund i form av trekkhund, men jeg har ei snuppe som garantert krever like mye aktivitet som en, så jeg kan nok sette meg ganske godt inn i hva en fin hverdag for en ulvelignende trekkhund bør inneholde.

    Jeg synes ikke 7 km spasertur hver dag er drøyt i det hele tatt. Det er bare 1 time og 10 minutters tur i mitt tempo. Dessuten er det ikke spesielt utfordrende for en sånn hund å bare spasere litt. Min yngste er en maskin hva gjelder aktivitetsnivå og -behov, så om vi går tur langsmed flate veier (uansett underlag) har hun på tung kløv. Om vi derimot går tur i mer krevende terreng, styrer jeg hvor hun går (hun går også løs, men det må planlegges litt mer mtp ruta vi velger, for hun jakter og kan bli borte en stund, noe jeg ikke ønsker både mtp dyrevelferd og turkos) sånn at jeg er sikker på at hun får brukt de store muskelgruppene skikkelig og ikke "jukser" ved å sprettehoppe eller løpe rundt. Det krever jo naturlig nok at også jeg er med på klatringa. :P

    Jeg synes forøvrig Benedicte har et godt poeng i det at en velger en aktiv hunderase fordi det passer inn i det livet en allerede lever, ikke fordi den ser ut på den eller den måten og fordi den kan pasifiseres i større eller mindre grad

    Det finnes ulvelignende hunder som er avla fram for å være selskapshunder, som den stadig nevnte eurasieren. De har et lavere aktivitetsbehov. Har du sett noe på dem?

    Edit: Ser nå at du kan frese rundt på diverse hjelpemidler om du skulle bli sliten i kroppen. Holder for fortsatt på forslaget mitt om å undersøke mer om sibber. :)

    Takk for infoen.

    Ja, har sett litt på Eurasieren. En veldig pen hund, men ikke helt min stil. Kanskje den er mer praktisk for meg, derimot?

    Undersøke er det jeg gjør mest for tiden, denne tråden er en stor del av det. Hadde jeg ikke hatt hjelpemidlene så tror jeg faktisk at hele temaet om å skaffe seg en hund hadde vært irrelevant.

    Det jeg frykter mest er vel egentlig den store mengden oppmerksomhet en "Sibbe" kan trenge, utenom mosjon. Jeg tror jeg skal klare det fint da, har som sagt hund nå også :)

  6. Du liker utseende på SH, og jeg ser ikke at det burde være noe problem å ha den i din hverdag. Mange av dem (spesiellt fra utst. linjer) får vel ikke akkurat milevis med trim i uka, men er rolige og avbalanserte hunder for det. Men de røyter jo, da - som alle rasene/blandingene du liker utseendemessig.

    Du nevner også rullestol - du vet at du får fin-fine elektriske traller fra hjelpemiddelsentralen? Super redskap for trim av hund :)

    Her er en Sibir til fra oppdretteren som ble linket til over i tråden. Superenkel hund på alle måter og lite jaktlyst.

    73317_10151323402880764_1423886775_n.jpg

    Se på den, ja! Perfekt utseende.

    Haha, jeg har alt mulig fra hjelpemiddelsentralen. Det er sånn jeg trener den nåværende hunden min! Har både en "Mini Crosser" og en vanlig rullestol. En husky er jo en trekkhund også, og det høres relativt gøy ut å bli dradd etter en atletisk maskin som har godt av det.

    Jeg er klar over at de kommer til å røyte, men det er noe som hundeeier jeg bare må leve med. Rett kosthold og børsting hjelper jo på.

  7. Jeg synes helt ærlig og oppriktig at du skal legge fra deg alle tanker om et visst utseende på hunden. Tenk heller egenskaper, egenskaper og atter egenskaper som passer til det du kan tilby hunden. Jeg tror kanskje at en voksen/eldre hund hadde vært noe? Da vet du som regel mer hva du får i hunden mtp aktivitetsnivå, det gjør du ikke med en liten valp. Hva om du velger en husky valp og den viser seg å være en sinnsyk arbeidsmaskin som helst vil ut å jobbe 24/7?

    Jeg er relativt barnslig av meg. Utseendet er ganske viktig! Men forstår godt at det kan virke veldig naivt av meg. Eller, det virker ikke naivt, det er naivt. Egenskaper er noe jeg tar inn i betraktning like mye, det er derfor jeg ser etter en blanding. Det var derfor denne tråden starta med "Alsatianen" som jeg trodde var den perfekte blanding.

    "Hva om du velger en husky valp og den viser seg å være en sinnsyk arbeidsmaskin som helst vil ut å jobbe 24/7? "

    Ja, det er noe jeg har tatt inn i betraktning. Alle valper er forskjellige.

  8. beklager, det var en alt for kjapp formulering av meg. Det jeg mente er at om du IKKE velger hund fordi du ønsker å bruke den aktivt, så er det ikke lurt å velge en husky. det finnes mange kjempeflotte hunder som passer bra som selskapshunder, og som også er mer "opprinnelige" eller "ulveaktige" i utseende. Selv om noen huskyer klarer seg med lite mosjon, så kan andre bli meget energiske og stressa av det. jeg har ti siberians og bruker dem aktivt til hundekjøring, vi trener 4-5 dager i uka, og kjører nå fra 20-50 km på hver treningstur.

    Hvis du fortsatt mener du vil ha en husky, vil jeg anbefale å overta en voksen som man mer vet "aktivitetsbehovet" til. jeg har ei tispe som er meget fornøyd med gåturer, feks. og så har jeg en som blir ganske oppfinnsom om det blir for mange fridager :)

    Null stress, det går bra. Har gitt inntrykket for at det er en selskapshund jeg vil ha uansett.

    Takk for informasjonen, skal ta den med videre :)

  9. ok. du er ute etter en selskapshund

    Jeg er ute etter en ulvelignende hund som ikke er altfor vanskelig å oppdra, ikke så altfor krevende og kan brukes til det meste. Enten det er friluft, lek, kos, eller service. Jeg antar at det kan være vanskelig å finne, og det er derfor denne tråden eksisterer.

    Redigert: Du har en Husky. Hvordan er hverdagslivet med en Husky? :)

  10. Hvorfor spør du om det? Det avhenger jo selvfølgelig av om denne rullestolbrukeren klarer å gi hunden det den trenger eller ikke, og mer til.

    Fordi jeg sliter med en progressivt nedbrytende sykdom, og skal jeg gi en slik hund den mosjonen den trenger så er det bannsikkert at jeg må bruke rullestol for å gjøre det. Jeg elsker friluft, men jeg vil helst vite hvor krevende en slik type hund er, samt hvor mye mosjon den trenger. Jeg spør ikke for å være spydig. Det virker jo allerede som at du har svaret på det.

  11. Det virker som at du forsøker å finne minimumskravet en polarhund kan leve med, rent aktivitetsmessig. Da tror ikke du burde kjøpe deg en hund du må "strekke" deg til å kunne aktivisere nok. Kjøp deg heller en hund som du VET du klarer å gi nok aktivisering, og ikke bare velg hund etter utseendet.

    Jeg gjør ikke det, jeg prøver å finne ut hvor mye trening en sånn hund trenger gjennomsnittlig, ikke hvor lite. Kanskje 7 km ikke er så mye likevel?

  12. Nja, det er liksom det, da. Det er ikke helt opp til deg å vurdere det, om du velger en spisshund som ligner på ulv. :D De har ofte et ganske formidabelt jaktinstinkt, så frislipp og "gøyal" løping på jordet eller i skogen må planlegges og monitoreres veldig.

    Jeg antar at dette er med hensyn til eventuelt andre dyr eller mennesker, så det har jeg full forståelse for :D

    Men du svarte ikke på det første spørsmålet mitt da. (Det var ikke retorisk)

    Hva vil DU si er en forsvarlig treningsmengde per dag for en polarhund? :) 7 km hver dag er litt drøyt...

  13. En daglig tur kan bety så mye. Det er veldig stor forskjell på en daglig tur på 20 minutter og en daglig tur på 2 timer.

    Mange av hundene du ønsker er ganske så aktive og en understimulert hund er ikke noe hyggelig for hverken eier eller hunden.

    Hva er det du vil bruke hunden til? Hvordan vil en dag se ut mtp trening, aktivisering, tur (sykkel, ski, jogging, gåing i bånd, løs) osv.

    Kos og kjærlighet er fint det, men hunder trenger gjerne litt mer enn det. :)

    Hva mener du er en forsvarlig treningsmengde for en slik hund?

    Hmm, har vel tenkt til å bruke den som en følgesvenn, for å være nøyaktig. Jogging og gåing i bånd er vel god aktivisering, og jeg bor for øyeblikket på et område hvor hunden kan springe forsvarlig løs. :)

  14. Jeg ser ut i fra svaret ditt at du kanskje oppfattet innlegget mitt som surt eller spydig eller noe i den duren, men det var ikke min intensjon. Jeg er oppriktig intr i svar, og det er relevante spm å få svar på for å hjelpe deg å finne en rase som kan passe deg. Et fint og kjærlig liv er veldig lite konkret, og hjelper ikke særlig mtp å finne ut hvilke raser som kan passe.

    Nei, nei, jeg gjorde ikke det! Var ikke meninga å virke som jeg gjorde det heller, beklager isåfall.

    Av aktivitet kan jeg tilby en daglig tur etter jobb. Har fri Onsdager så da er det mulig å ha en "ekstra aktiv" dag. Jeg sliter som sagt med utmattelse, så jeg trenger en hund som kanskje ikke sliter så mye med røyting.

    Hvorfor ikke siberian husky? See nå da :wub: Er sikker på at en slik kunne ha blitt din varg! Hun som har oppdrettet her er aktiv på sonen forresten. :)

    http://www.snofrost.net/hunder.htm

    Å herregud, se på det vakre beistet der da. Kunne virkelig tenkt meg å ha en sånn også !

    "Bonfire" så seriøst ut som den perfekte Varg. En så pen hund har jeg ikke sett på lenge. Samme gjelder "Denali". Se på de øynene.

  15. TS; hva kan DU gi hunden da? Hva kan du tilby av aktivisering f.eks?

    Hva ønsker du av en hund, annet enn at den skal ligne på en ulv? Hvilke egenskaper bør den ha, og hvilke vil du ikke ha? Hvordan hundehold har du i dag, og hva ser du for deg med den nye hunden?

    Hvis du ikke har tenkt over disse tingene, er det jo der du må begynne. Både for deg og for hunden sin del.

    Jeg kan tilby akkurat det jeg tilbyr hunden min nå. Et fint og kjærlig liv.

    Jeg har sagt at jeg sliter med alvorlig sykdom. En rolig hund var det jeg oppfattet Alsatianen for å være, en som rett og slett ikke er stressende. Jeg er ingen hundeekspert. Jeg lurer på hva slags spisshund som kan passe for meg. Jeg går gjennom de fleste rasene på nettet, mens jeg skjekker her etter alternativ og tips.

  16. Her får du råd, på råd, på råd av mange erfarne og dyktige hundemennesker. Men det virker litt som om du bare hopper over alt sammen, fordi du har lest noe på en internettside som du har bestemt deg for skal være riktig. En nettside flere sier at man skal ta med en klype salt, fordi at mye av informasjonen der stemmer overhode ikke.

    Er det noe annet med denne rasen du har falt for enn drømmen om å eie en Dire Wolf fordi du har lest om de i en bok? At du ønsker at denne hunden skal passe inn i livet ditt, og passe til alle dine drømmer, bare fordi du skal kunne eie din egen "Ghost"? Det du sier at du ønsker av en hund, får jeg ikke til å passe inn med mulige mentale egenskaper om denne drømmerasen din akkruat.

    Hvordan skal du bli kjent med rasen tenkte du? Sitte å lese på nettet, eller ta flere turer over dammen for å bli kjent med rasen? Eller bare kjøpe mer eller mindre første og beste valp du kommer over, der en oppdretter lover at du skal få den "ulven" du drømmer om?

    Er det nødvendig å være så spydig? Irriterer det deg at jeg sitter her og spør etter en hjelp til å finne en hund jeg har lyst på?
    Du tar feil. Jeg har til og med redigert innlegget og sier nå at jeg ønsker flere alternativ til raser. Jeg spør spørsmål på spørsmål om hvordan de forskjellige rasene er. Jeg søker på internett til fingrene mine blør. Jeg takker og setter pris på hvert eneste svar jeg får. Det virker mer som du har hoppet over det jeg har sagt. Jeg har gitt meg på den hunden jeg originalt started denne tråden for. Mitt originale spørsmål var hvor mye kostnadane ville potensielt bli for å importere en slik hund fra USA. Det var alt.
    Og ja, det skal jeg love deg. Kall meg barnslig eller nerd, en egen "Ghost" er det jeg vil ha. Det er det jeg trenger hjelp for å finne. Det er derfor denne tråden eksisterer.
    "Eller bare kjøpe mer eller mindre første og beste valp du kommer over, der en oppdretter lover at du skal få den "ulven" du drømmer om?"
    Det er akkurat hva denne tråden handler om nå. Jeg ser etter tips om raser og oppdrettere som er til å stole på. Glem det første innlegget jeg skrev.
    Jeg eier en veldig godt dressert hund selv. Du trenger ikke å snakke som om at jeg er et barn som sitter i et basseng av min egen ignoranse og griner over at jeg skal ha den perfekte vintervargen mens jeg trykker knyttneven så langt inn i øra at selv ikke Khal Drogo hadde klart å dra den ut.
    • Like 1
  17. God raseinfo finner du blant annet på nkk.no (for raser godkjente av den internasjonale raseorganisasjonen FCI) og raseklubbene. De aller fleste anerkjente raser (og blandinger...) har raseklubber som bør kunne komme med god informasjon om rasens historie, bakgrunn, opprinnelige egenskaper, hvordan det er å leve med en slik hund. Mange raseklubber i Norge har organiserte treff og arrangement der du kan møte hunder av den rasen. De vil også kunne tipse deg om aktuelle kull og oppdrettere når den tid kommer.

    Takker så mye.

    @Ninja, hvordan er det å eie en Sibirisk Husky, egentlig?

  18. Jeg har bare skumlest. Men jeg må bare påpeke at alle rasebeskrivelser er positive. Alle raser er veldens beste fordi det er raseentusiastene som skriver beskrivelsene, og de færreste tør eller klarer å være erdruelige nok til å være objektive om rasens feil og mangler (alle raser har de også). Det aller beste du kan gjøre er å kommer deg ut og møte de rasene du er interessert i. Ta på de, se på de, kos med de, spør eierne om deres praktiske hverdag. Gjør deg opp din egen mening.

    Ja, det er temmelig upraktisk når det ikke finnes mange av de. Min forrige rase fantes det to av i landet da jeg forelsket meg, og det var mye reising i både inn og utland for å besøke hunder og faktisk se med egne øyne om virkeligheten matchet rasebeskrivelsene.

    Det var det verdt, for realiteten var lik men ulik. For meg var den lik nok, men jeg er veldig glad jeg tok meg tiden og bryet med å gjøre grundig og hands on research. Jeg fikk ikke den hunden jeg hadde sett for meg med hverken første eller andre individ av rasen, jeg måtte vente på min tredje. :)

    Jo, og så må jeg si at når man blander mange raser, så er utfallet veldig ufortusigbart. Raseavl er i realiteten innavl over lang tid på å selektere på egenskaper og utseende. Innavl gjør avkommet mer forutsigbart fordi man dobler opp på de gener man ønsker mer av. Når man blander så vil avkommet bli veldig lite homogent. Så hvordan de kan si at en blanding av så mange raser er ditt eller datt ville jeg stilt meg veldig skeptisk til. Bare fordi det er veldig vanskelig å få til forutsigbarhet i hundeavl, også når man avler rasehunder hvor det er utrolig mye mer lagt til rette for det.

    Så ja, kom deg ut og se om hundene holder det eierne lover. Det tror jeg er mitt beste råd. Ta tiden til hjelp og vær kildekritisk.

    Lykke til på ferden! Det er utrolig spennende å skulle finne seg en hund, prøv å nyt forarbeidet også. :)

    Rasebeskrivelsene kommer fra samme kilde, noen er godt omtalt og noen er mindre. Jeg tar ikke de gode ordene fra de som avler selve hundene selv, da det er et selvfølge at alle vil reklamere for sitt "produkt" positivt :)

    Og tusen takk også. Jeg nyter det som bare det!

  19. @gedde570 Hvorfor en nordisk inuitt skulle være mer usikkert enn feks en husky.

    1. Det er mindre utvalg, da er det også vanskeligere og finne gode oppdrettere og gode individer, fordi genpoolen er liten og evt problemer rasen måtte ha vil antagelig gå igjen i de fleste linjene som finnes, fordi alle er relativt nært beslektet.

    2. Husky har generelt lite problemer med samkjønns/hundeaggresjon, malamute har en del og sch skal jeg ikke uttale meg for mye om da jeg ikke vet helt hvordan de er på det punktet(innbiller meg dog at det er litt blandet, litt 50/50), ergo vil det være str sjanse for at du får heftigere temperament på en hund som er iblandet malamute kontra bare husky.

    3, Sch er jo en litt annen type hund en de to andre, vanskelig og si hva innblanding av det vil ha og si for gemytt og oppførsel mtp vokt/stress/drifter osv.

    4. Vanskeligere og navigere rundt mtp og finne ut av helse og mentalstatus iom at de ikke registreres i nkk/fci og mtp at du antagelig må ut av landet for og finne en.

    5. Enda fler mulige sykdommer/helseproblemer. Hudlidelser/allergier er jo feks noe som er tilstedeværende på sch, det er ikke noe som polarhundene er plaget med.

    Om du veldig gjerne vil ha en blanding, så ta heller en titt på Alaska husky. Der er variasjoner i utseende, alt fra de som ser ut som Siberian til de som ser ut som små korthårete fuglehunder, men det er ingen problem og finne en type som du liker. Det er også store forskjeller i aktivitetsbehov her, alt fra de som er helt loko til mer passende turbikkjer. Fordelen med denne blandingen er at det er organisert og dokumentert avling slik at det er ganske forutsigbart så lenge du gjør litt research og finner en som avler slik hund som du vil ha.

    En husky virker egentlig som det mest realistiske alternativet. Hva er forskjellen på Alaska Husky og Sibirisk?

    Og de har jo kanskje de råeste øynene noensinne, da :)

  20. Ikke bare kan arve men har. I tillegg er Husky, Malamute og Schäfer raser som er avlet for spesielle formål. Nordisk inuit er ikke det, det er en blandingsrase av ulike raser med egenskaper som når du samler dem i en hund tildels kolliderer med hverandre og tildels forsterker egenskapene til hver av rasene.

    Det er litt synd, da.

    Er desse egenskapene positive eller negative? Kanskje begge deler?

    Jeg har lest at Inuittene er veldig lite aggressive og er meget intelligente. Den største bekymringen jeg har når det gjelder desse hundene er vel egentlig helseproblemene de medfører.

  21. En Nordisk Inuitthund er jo bare en blandingsrase av Husky, Malamute og Shchæfer, så jeg ser ikke hvorfor de ikke skal være et godt alternativ til en Husky, for eksempel. Er det fordi de kan arve en rekke helseproblemer, eller? :huh:

    Det virker kanskje litt barnslig og naivt av meg å gå etter en hund bare for utseendet, men jeg skal ikke benekte det; Det er en ganske viktig faktor for min del. Som sagt, har i hele mitt liv hatt en fascinasjon for ulver, så en domestisert ulveliknende hund er noe jeg virkelig har lyst på. Den trenger ikke å ha selve "ulvegenet" i seg.

    Jeg er nå mest interessert i hvordan det vil være å eie en Nordisk Inuitthund når man bor alene. Denne tråden starta jo med Atlasianen, som visstnok skulle være en relativt enkel hund å eie.

    Jeg har hatt hund i 13 år totalt nå, så jeg vet hva slags forpliktelser det innebærer å være en hundeeier. Jeg har ikke planer om å komme hjem fra jobb, hive hunden ut i 4 minutter for å gjøre fra seg, slenge ham på tredemølla i 30 minutt og deretter ta kvelden. Så uansvarlig er jeg ikke.

    Og noe som jeg kanskje bør legge til; dette er et framtidig prosjekt. Jeg har ikke planer om å skaffe meg noen hund helt enda, jeg bare ser etter alternativ til den dagen jeg ikke har hund lenger.

    Redigert:

    @Ninja, hele ulvefaktoren er viktig. De eneste hundene som treffer mitt "nivå" er de jeg har nevnt. Jeg ser etter en tøff kamerat som er ganske stor. Det var egentlig derfor jeg forelska meg i "Alsatian".

    Eurasier er pene hunder, men de treffer ikke liksom det jeg ser etter. De hundene som har det utseendet jeg virkelig leter etter er Utonagan, (samme som tamaskahund om jeg ikke tar helt feil?), Nordisk Inuitt, Sarloos Wolfhound og kanskje Husky. Der er sikkert flere alternativ, jeg kommer bare ikke på noen. Kanskje en grå Shæfer? :) (Bilde du la ut var utrolig fint, forresten :) )

    Det er viktig for meg at de ser litt unike ut. Spisse ører, lang snute og en atletisk kroppsbygning er viktige faktorer. '

    En ting til; La oss stryke hele denne "lett å dressere" greia. En hund er en hund. Jeg må bare akseptere at jeg ikke kan slappe av og la hunden lære ting selv, man har tross alt forpliktelser når man skaffer seg et slikt dyr. Jeg er en ansvarlig hundeeier, og jeg har ikke tenkt å la det forandre seg. Jeg ble bare ganske sikker på at Alsatianen var meget enkel å trene og at den ville være enkel med tanke på hundens stressnivå og slike ting.

×
×
  • Opprett ny...