Gå til innhold
Hundesonen.no

Astrum

Medlemmer
  • Innholdsteller

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Astrum

  1. ...Og vet noen om det er dumt å ta p-piller samtidig som man tar sprøyter? Jeg har tenkt at sprøytene blir så konsentrert at det ikke kan ha så mye å si egentlig, men bare lurte på om noen av dere kvinnfolk har hørt legen deres si noe om det? :P

    Kombinasjonspiller (f.eks. Loette og Oralcon) sammen med vitamin B12 kan senke effekten av vitamin B12-sprøytene. Dette er selvsagt ikke farlig. Minipiller uten østrogen (f.eks. Cerazette) vil ikke påvirke vitamin B12-sprøytene.

    God bedring!

  2. Ingen med "halssymptomer" altså? :icon_confused:

    Driver og googler... er dumt det. XD

    Man kan få tungebetennelse (glositt) ved vitamin B12-mangel, som i noen tilfeller oppleves som problemer med svelging. Jeg vet ikke om det er dette du beskriver når du sier "klump i halsen", men jeg kan altså ikke utelukke at dette skyldes mangelen.

  3. er det dumt å glemme å ta sprøytene i et halvt år? :P når slutter man med de liksom? jeg kan ha glemt å ta de nemlig når jeg havnet på sykehuset for operasjoner i hodet så innså plutselig at jeg ikke har tatt b12 sprøyter siden desember... :P

    Det avhenger av årsaken til vitamin B12-mangelen. Dersom du har en kronisk, bakenforliggende årsak til mangelen (for eksempel ved mangel på intrinsisk faktor, som hindrer effektivt opptak av vitamin B12), vil sprøytene være en langvarig behandling, og da er det bare å begynne med dem igjen.

    Ellers ville jeg sett det an. Har du fremdeles mangelsymptomer? Fravær av symptomer taler for at du kan slutte med sprøytene.

    I og med at du skal til legen til uken, hadde jeg for sikkerhets skyld tatt en blodprøve for å kontrollere kobalamin, eventuelt metylmalonsyre i tillegg, for med større sikkerhet å kunne fastslå eventuell mangel. Dersom man slutter med sprøytene, er det vanskelig å forutsi vitamin B12-verdiene uten blodprøve.

  4. ÉN kompliment.

    Jeg så ikke denne før nå. Takk for rettelsen! Imidlertid var dette et helt bevisst trekk fra min side - jeg har lenge vært "forkjemper" for å omgjøre "kompliment" til et intetkjønnsord - andre ord som slutter på suffikset "-ment" på norsk er intetkjønnsord (departement, reglement, abonnement osv.). På dansk har begge kjønn vært tillatt i snart to tiår; på svensk er intetkjønn det eneste korrekte.

    I etterkant er jeg usikker på hva som er mest vågalt: Nugatti, bevisst feilskriving eller enda mer OT fra min side. Jeg lever farlig.

    • Like 3
  5. Jeg fikk nettopp vite (pr telefon, har ikke sett verdiene enda) at legen vil sette meg på sprøytekur. Fint å lese at det har hatt god virkning på dere. Har dere alle hatt symptomer som kortpusthet og hjertebank? Lurer på om jeg kan forvente bedring når jeg ikke har noen av disse symptomene, men "bare" er trøtt og sliten/ energiløs og ja dårlig konsentrasjon...?

    Det er godt mulig du kan forvente en bedring. Tretthet, slapphet og nedsatt konsentrasjonsevne er alle mulige symptomer ved vitamin B12-mangel.

  6. Totalt OT, men gjør du noen gang noe du har lært at IKKE er korrekt? Får bare helt frøken-flink vibber her (helt uavhengig av kjønn). :P

    Svaret mitt blir selvsagt ikke mindre OT: Hele tiden! Noen ganger lever jeg skikkelig farlig. I dag hadde jeg for eksempel Nugatti på brødskiven. ;)

    Fra spøk til revolver: Jeg ser ikke på meg selv som noen "frøken (eller herr) flink", men tar det som et kompliment - hvis det overhodet er mulig?

    • Like 1
  7. Hundeloven. Det er jo den som regulerer hold av farlige hunder. Det vet jo du som fremstår med høy juridisk kompetanse. Det er ingen tvil om at en hund som biter folk, uavhengig av situasjon eller advarsler er å anse som en farlig hund.

    Siden du mener det ikke er sammenlignbart med skilt og muntlig advarsel antar jeg at du kan vise til en sak som har skapt presedens. Jeg vet nemlig om kun en gruppe som kan bruke muntlig advarsel uten rettslig konsekvenser.

    Sent from my ST27i using Tapatalk 2

    Nå er det slik at straffebestemmelser om hundehold ikke fullt ut reguleres av hundeloven, men også i den alminnelige strafferetten (se eksempelvis bestemmelsen det ble vist til i spørsmålet jeg stilte deg), slik at dette fra min side var et helt legitimt spørsmål. Man har for vane å vise til rettskilder når man ønsker å diskutere "lovteksten" - denne situasjonen bør ikke være noe unntak, da jeg ikke er synsk.

    Jeg ønsker fremdeles at du spesifikt viser til bestemmelsen du snakker om. Deretter kan vi diskutere lovens ordlyd, juridisk teori og rettspraksis, om det er det du ønsker.

  8. Litt tilfeldig at mud blir quotet, men du illustrerer det jeg kommenterer ganske bra når du skriver som du skriver.

    Jeg undres på den blinde tro alle her inne har til skudd. Hvorfor er det en selvfølge at det er "bang, du er død"? Det er det ikke. Det krever en god skytter og relativ nærhet til dyret for å være sikker. Riktig ammunisjon kan og være viktig for at det hele skal være dødelig.

    Hvis det hadde vært så enkelt å ta livet av noen med skudd, hvorfor brukes ikke det ved dødsstraff på mennesker? Nei, det er fordi det er fare for at man skyter og noen fortsetter å leve. Man kan skyte 3mm for langt til høyre og misse hjertet. Skyter man i hjernen er det ingen garanti for at hverken menneske eller hund dør, det finnes mennesker med stål-stenger gjennom hodet som lever, hjortedyr med piler gjennom hodet og kropp. Det finnes mennesker med bare en halv hjerne som lever normalt...

    Å skyte hunden ute på tur eller jakt synes jeg høres ut som en risikosport, plutselig gjør hunden et sprang og den rolige hollywood-dramafilm-final-scene-avlivningen blir til et mareritt hvor hjernemasse henger ut av hodet mens hunden hyler. Eller blodspatter og en hund som gisper etter pusten de siste minuttene fordi man bare traff lunger og ikke hjertet.

    Helt enig. Selv om skudd kan være mindre stressende for dyret enn andre former for avliving, er det ikke nødvendigvis det sikreste. Gode poenger.

  9. Kan du vise til lovteksten du snakker om? Mener du strl. 1902 § 354 nummer 3?

    I alle tilfelle er et skilt ikke sammenliknbart. Vi må ta høyde for at skiltet ikke blir lest, samt, som du nevner, folk som ikke kan lese eller se.

    I den konkrete saken får politibetjenten muntlige advarsler fra to personer rettet spesifikt mot handlingen han er i ferd med å gjøre.

  10. Det er godt mulig, men jeg er ikke overbevist om at klagesak som tar 10 mnd å få avklart og hunden gjentar adferden i mellomtiden ville gått i hundeeierens favør uansett.

    Sent from my ST27i using Tapatalk 2

    Angående "gjentakelsen" - det er vel ikke uforsvarlig hundehold dersom hunden er i bilen, politibetjenten selv går bort og prøver å roe ned hunden, til tross for at eieren og faren advarer sterkt i mot dette, og politibetjenten ender opp med å bli bitt?

    Ellers ønsker jeg ikke å spekulere i utfallet av klagen, men det er hevet over enhver tvil at vakthavende politijurist ikke har anledning til å se bort fra en korrekt klagebehandling, og be om avlivelse " og med at det allerede var avlivningsvedtak på hunden".

  11. Ser at det er flere misoppfatninger hva skade fra elektriske støt angår. 50-80 mA gjennom hjertet i mer enn et par sekunder er nok til ventrikkelflimmer og død.[1] Dette betyr at det, ved en bestemt spenning, er den elektriske motstanden vevet yter som avgjør hvilken strømstyrke som passerer gjennom kroppen. For eksempel leder blod strøm meget godt, mens benvev og lungevev leder dårligere. Selv hudens motstand avhenger av tykkelse og fuktighet (tynn og fuktig hud kan ha så liten motstand som 1000 ohm, mens tykk og tørr hud kan ha så høy motstand som 100000 ohm - et støt med 220 volt vil i sistnevnte tilfelle knapt merkes!).

    Videre har kontaktflatens størrelse, strømmens art, kontaktens varighet, samt strømmens bane gjennom kroppen noe å si for skadelighet (og dødelighet).

    Dermed er det svært vanskelig å komme med tall på hva som er farlig/ufarlig av spenning og strømstyrke i kontakt med dyret!

    Og da har vi også kun sett på rene fysiske skader.

    [1]Lærebok i rettsmedisin, 2. utg, Torleiv Ole Rognum et al., s. 285.

  12. Interessant det som står nederst i artikkelen:

    Politiet viser til at de i løpet av 2013 mottok flere anmeldelser fra publikum, der hunden hadde angrepet mennesker og dyr.

    – Allerede i oktober 2013 fattet politiet vedtak om avliving av den aktuelle hunden.

    Jeg skal ikke si noe om hva som er rett og galt i dette tilfellet, men hvis hunden er veldig aggressiv og uhåndterlig, så er det ikke så lett å avlive den med sprøyte heller som Rocket her nevner. Selv om man har hjelpemidler som hundefanger og munnkurv(som kan være en utfordring å få på, og jeg har vært ute for eiere som ikke våger å ta på munnkurv på sin egen hund i frykt for å bli bitt), og det kan være det tryggeste for politi, eier og veterinær å avlive hunden ved hjelp av skudd. Ikke minst så kan man jo spørre seg om ikke det er mindre stressende for hunden?

    Forresten når det gjelder antall skudd så trenger det da ikke å bety at det første skuddet ikke var effektivt, men heller en forsikring med ekstra skudd fra politiets side?

    Enig i at skudd kan være mindre stressende for hunden.

    I forhold til sitatet, synes jeg imidlertid det mest bekymringsverdige med saken er at det fremgår av artikkelen at vedtaket fra oktober 2013 er påklaget. Advokat Kristiansen: "Man kan ikke bare ta en telefon til en jurist og få en hund avlivet, når man ikke har behandlet det forrige klagevedtaket ennå, sier advokaten." Politijuristen hever seg over loven når denne gir beskjed om å avlive hunden på stedet " og med at det allerede var avlivningsvedtak på hunden". Slikt går på rettssikkerheten løs.

  13. Jeg lastet ned AVG på den gamle pcen da den fikk virus, men det er vel for seint når den allerede har fått virus. Jeg ble ikke kvitt viruset ihvertfall.

    Forresten tips til å hente ut filer fra pcen som har virus uten at viruset blir med? Jeg har kun sett det på internett som sagt, men mulig det ligger i en fil på pcen likevel.

    Det er ikke nødvendigvis for sent å installere antivirusprogram etter at man har fått virus - det er de færreste virusene som klarer å blokkere installasjonen. Jeg vil derfor anbefale deg å installere antivirusprogram, overføre filene til lagringsenheten mens antivirusprogrammet kjører og, til slutt, spesifikt søke etter virus på lagringsenheten før du kobler den av. Ha også antivirusprogram kjørende på PC-en som mottar filene.

    • Like 1
  14. Tar imot ris og ros:)

    Fin og ryddig side! :)

    I forhold til ovennevnte, kan jeg jo kommentere at salgsbetingelsene under sidene "salgsbetingelser" og "forsendelse og retur" er i strid med angrerettloven. Vedrørende angrerett, skriver dere: "Varen må returneres ubrukt og EiraDyrebutikk må kunne selge varen som ny."

    Det følger av Ot.prp. nr. 36 (1999-2000) s. 98 pkt. 3.16.4.2 at "forbrukeren skal kunne prøve tingen, men ikke ta den i bruk som sin egen." For ordens skyld er det ikke anledning til å nekte forbruker å benytte seg av angreretten bare fordi forseglingen er brutt, jf. Ot.prp. nr. 36 (1999-2000) s. 99. Det er utvilsomt at det ikke kan kreves at selger skal kunne selge varen som ny.

    Se forøvrig min innføring i kjøpsrettslige rettigheter og plikter, som blant annet behandler dette: http://hundesonen.no/forum/topic/75305-kort-innfoering-i-kjoepsrettslige-rettigheter-og-plikter/

    • Like 1
  15. Vanskelig for meg å si noe om. I utgangspunktet spres viruser og andre irriterende programmer oftere via e-post enn gjennom nettverket. USB-lagringsenheter kan også være bærere av virus, og USB-modemer kan ha innebygd lagringsplass (eventuelt gjennom ekstra minnekort).

    Jeg er imidlertid overbevist om at du vil kunne løse problemet ditt gjennom installasjon av et godt antivirusprogram i kombinasjon med et godt antimalwareprogram, bruke tid på å kjøre et fullt søk i disse programmene, samt ha dem begge kjørende i bakgrunnen. Disse programmene vil også kunne fortelle mer om hvor viruset/programmet kommer fra. :)

×
×
  • Opprett ny...