Gå til innhold
Hundesonen.no

Finken

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Finken

  • Bursdag 03/05/1975

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Inni granskauen og på vidda
  • Hunderase
    Blanding
  • Mine dyr
    Santeri og Tapio

Finken's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

8

Nettsamfunnsomdømme

  1. Finken

    Neste hund?

    Takker langt i ettertid for svar. Jeg har ikke vært så veldig aktiv her, og glemte faktisk at jeg var medlem og hadde lagt inn noen innlegg. Det ble en Labrador, som jeg er veldig fornøyd med! Skal prøve å være mer aktiv heretter
  2. Hehe, JEG er av finsk avstamning, begge mine oldeforeldre. Men ikke hundene, om du tenkte på det
  3. Finken

    Neste hund?

    Meldte meg inn her fordi jeg er litt i tvil om hvilken rase neste hund blir, og tenkte det var noen som kunne ha tips. Jeg har to hanner av stor rase fra før. De er av en rase med vaktinstinkt i seg, og de går heller ikke så bra sammen med andre fremmede hunder av samme kjønn. Seg imellom har de funnet en god balanse, så det er ikke noe problem hjemme. De er generelt godt oppdratt, så de hører på meg, og er ikke til trøbbel for noen. Nå tenker jeg å skaffe en hund til, men den skal ikke være av de rasene jeg før har hatt. Jeg har lyst til å prøve noe nytt! Jeg har hatt hunder av vokterraser/vakthundraser all min tid, men nå er det på tide å utvide horisonten litt. Jeg vil gjerne ha en "enklere" hund denne gangen, og den må også kunne omgås mine to store hanner. Hannene mine kan nok godta en ny hann med litt trening, men denne bør helst ikke være av en rase med mye samkjønnsaggressivitet. Jeg liker best å ha hundene sammen med meg, men jeg har en stor eiendom, og store hundegårder, så det er ikke så stort problem i hverdagen om to hunder ikke kommer overens heller. En tispe kan jo også gå an. Er ikke så glad i småhunder, så jeg er på utkikk etter en middels til stor hund. Jeg bor uten nære naboer, og har skog og vidde rett utenfor døra. Driver ikke med jakt. Går daglig på vidda, og hundene får brukt seg godt der. Er ofte tur flere dager i strekk med telt også. Har et yrke hvor jeg er mye ute, og kan ta med meg en/flere hunder på jobb. Nå har jeg fått opp interessen for lydighet, (har vært med på et par kurs) og det er derfor jeg tenker på en hund til. De jeg har fra før, egner seg ikke så godt til det, og jeg har lyst til å trene opp en ny hund til det fra grunnen av. Det er en god hundeklubb her, og jeg er litt med der, men jeg savner å ha en hund som er lettere å trene. De jeg har fra før vil jo bli brukt som før, men jeg vil altså trene den nye mer til konkurranse. Det hadde vært spennende! Kommer ikke med noen ønsker om raser, for jeg vil gjerne være litt "vidsynt" på det. Håper på tips fra erfarne hundeeiere!
  4. Hehe, en oppdretter av rasen, er vel ikke noen jeg vil si er nøytral. De er jo selvfølgelig opptatt av sin rase, og vi spre det "gode budskap" om rasen vidt omkring Det er jo kjent at oppdrettere av alle raser, skryter SIN rase og akkurat SINE hunder høyt opp i en blå sky. Jaja, det er altså fortsatt mange som faller for det! Oppdrettere som har holdt på en stund, har nok lang erfaring. Men det er også mange av de som legger skjul på dårlige sider, og snakker høyt om gode sider ved rasen. Har du selv erfaring med collien, eller baserer du bare dine anbefalinger på det du har hørt??
  5. Jeg registrerte meg her med "blandinger", men de er renrasede. Foreløpig vil jeg ikke si hva slags rase jeg har, av ulike grunner. Det får komme senere. Har to hannhunder, Santeri og Tapio. 2 og 5 år. Har hatt flere hunder tidligere.
  6. Jeg ser at det anbefales korthåret collie her, men det var vel ikke det ts ønsket? Han ønsket råd om andre hunderaser, likevel dukker korthåret collie opp. Og det av de som har hatt kun 1 av rasen, og derfor "kjenner" rasen "sånn som den er"..? Eller av andre som har fått rasen beskrevet i skyhøye ordelag av noen som har lite eller begrenset erfaring med rasen.
×
×
  • Opprett ny...