Gå til innhold
Hundesonen.no

Spotty

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Spotty

  1. Da jeg var gutt hørte jeg ofte at hunder ikke skulle vaskes mer enn en til to ganger i året. De aller fleste vasker hunden mye oftere, men jeg vet det er et tema stadig oppe til vurdering. I perioder vasket jeg golden retrieveren min med shampoo i hvert fall annen til tredje hver uke. Golden får fort oljete/fettete pels og det skal være en fordel siden de er avlet til jakt i våtområder. Jeg kom ganske langt med å spyle henne grundig i lunket vann, men jeg brukte ofte shampo og balsam fordi hun ble så fin da. Var hun skitten og luktet våt hund måtte jeg shamponere og skylle henne to ganger for å få henne luktfri. Nå har jeg dalmatiner og hun er lettere å holde, men selv hun lysner betraktelig etter en god vask med shampoo. Jeg leste en artikkel for mange år siden at hunder som vaskes og børstes regelmessig har mye bedre hud når de blir eldre. Jeg har aldri klart å holde meg til vask 2-3 ganger i året. Nå på vinteren har jeg også brukt balsam for å unngå statisk elektrisk pels selv om korthårede ikke trenger det av noen annen grunn.
  2. Etter nok en økt med søk etter informasjon ser jeg det er en del kosttilskudd og preparater man kan prøve. Mange ser ut til å ha fått resultat. Eirne har visst prøvd Agels Eyes (med virkestoff Tylan/ tylosin tartrate), uten særlig effekt. Det er uansett ikke sunt å gå på antibiotika daglig resten av livet, maks som i en avgrenset kur. Barbering og klipping burde gå helt fint, han er ikke brukt til utstilling. Takk for tips og råd, har en hel liste nå som må sjekkes og prøves ut. :-)
  3. Jeg gikk på et kurs holdt av en Canis-trener like utenfor Bergen. Kurset høres likt ut det du gikk på, men selv om det var trening utendørs i en fint grøntområde, og pauser ble det nok vel mye for valpene. Det var kun første gang hun ble veldig dårlig i magen, de andre gangene gikk det bedre. Det var nok ikke stress fra andre hunder som forårsaket det, det var nok selve treningen og utveksling mellom eier og trener. Det var nok utkjørte valper et par ganger selv om det ikke var meningen å overbelaste dem.
  4. Jeg glemte å nevne de små kuvertboksene med leverpostei, de er maks å ha med når det skal være helt ekstra. Om du starter på et valpekurs er det lurt å ha en viss peiling på hva valpen liker og tåler. Jeg var på klikkerkurs og valpene ble matet til de grader! Når man kommer hjem er det lurt å la valpen gå en god tur, eller la dem løpe litt fritt for å stabilisere magen; rett og slett lufte av seg alt stresset fra kurset.
  5. Min golden retriever likte veldig godt Markies, (hundekjeks i pappeske på dagligvaren). Ingen andre hundegodbiter var noe særlig sammenlignet med disse. Ingen av de andre hundene vi har hatt var så glad i Markies som hun. Favoritter er tydeligvis indivuduelt fra hund til hund. Når man trener anbefaler man ofte våt mat, som fiskekaker, renplukket kyllingkjøtt, pølsebiter, oppskjærte påleggsskalker, o.l. Det er mer grisete, men hundene blir merkbart ivrige etter å jobbe for det. En annen fordel med ferskmat, er at hundene ikke trenger vann så ofte mens man trener. Kjeks og frysetørret lever er kanskje godt, men tørt. En klassiker på hundekurs er Frolic, en type halvtørt tørrfor man lett kjøper på hvilken som helst daglivare. Mange hunder syns den er helt topp.
  6. Det er en fransk dame som skriver under pseudonymet Fred Vargas og hun en rekke bøker med overraskende morsom og pussig detektiv (politi). Det er kjekt å finne noe som stikker seg ut fra strømmen av såkalt samtidsrealisme eller eventyr (dan brown). Den er veldig lett å like. De som er tilgjengelig på norsk handler om comissaire Jean-Baptiste Adamsberg, en pussig skrue som følger sin egen intuisjon og vinner på det. Det er flere titler tilgjengelig på engelsk (/fransk for de som er så avansert ;-) ). Jeg leser The Three Evangelists nå, og fryder meg over måten hun beskriver på.
  7. Ja, så lenge pelsen er fin og ren når hunden er nyvasket ville jeg i utgangspunktet ikke bekymret meg, men det ser ut som Leon har et eller annet vi må ta tak i. Det som Leon har er brunlig og mørkt, men heller utvilsomt mot rødt(mahogny (ikke helt våteksem heller, slik som de kan få på magen). Mot vanlig våteksem hjelper det med ekstra fettsyrer (ala Dr Badakky's), og muligens å skifte for. Jeg må underøske enda litt til på dette.
  8. Ja, han ser akkurat slik ut rundt øynene roxie, bortsett fra at munnen er helt mørk også. Tror han var klippet forrige uke, også en del rundt snuten. Jeg får snakke med eierne (familie) og dyrelegen og høre hva de syns om Angels' Eyes en måneds tid. Det er en veldig gøy hund, leken både med store og små. Jeg skal få tatt bilde, men har ikke godt kamera før i kveld. ...altså, Optima hudspray og relaterte produkter...
  9. Er det noen på forumet som er vant med Havanais eller tilsvarende pelstype? Jeg passer en gutt på halvannet år og han ser veldig skitten ut rundt munnen og øynene (uten at ha egentlig er det). Han er nylig klippet, vaskes regelmessig, han blir tatt godt vare på, men likevel er problemet gjenstridig. I det siste har vi skylt ham med øynevann daglig, men likevel han har har mørke renner langs øyenkroken. Jeg har googlet meg frem til at det kan være matrester, skit fra jord og alt mulig han får på seg i hagen. Det kan være en type sopp. Det er et middel kaldt Angels' Eyes for dette, en type antibiotika, men det kan man ikke gå på kronisk? Jeg har lurt på om fortypen eller kosttilskudd kan hjelpe, men ikke funnet noe direkte anbefalinger. Ha er kastrert og går på et spesialfor fra dyrelegen. Når jeg ser bilder i bøker og på nettet er de fleste Bichon Havanais ren og fin rundt munnen, så jeg antar det er et problem man kan gjøre noe med? Jeg har brukt det vanlige rådet for hvit pels med å påføre shampo i tørr pels noen minutter før han går i dusjen, for å dobbelshamponere de mørke områdene. Det har nesten ikke noen effekt rundt munnen. Noen ide eller tanker om hvordan man kan gripe problemet an?
  10. Spotty

    Røyting

    Ja, jeg har brukt Dr Baddaky's fiskeolje, og en type selolje når hundene har røytet i utide. Det er tilsvarende produkter i handel spesielt for hunder. Om det er mangel av dette i dietten, eller det har noe med næringsopptaket til hunden å gjøre pleier det å hjelpe i løpet av et par uker. Ellers er det ofte en form for B vitamin mangel som kan gjøre at de røyter urimelig mye. Det er ganske vanlig å måtte skifte for før en finner noe som funker.
  11. Med en powder puff får man nesten bare være glad når man klarer å holde den fri fra floker og filtring, men de skal bli helt ren og fin etter vask. Balsam er et must! Kanskje man kan ta seg bryet verd å prøve tørrshampo, men det er en del arbeid å gre det fine pulveret ut av pelsen igjen. Vask med vann og shampo gir finest pels. Om hunden ikke skal på utstilling, liker de ofte å være kortklippet som sommeren.
  12. Jeg hadde en golden retriever som kunne ha slikt busteproblem med noen shampoer. Jeg husker spesielt en type som skulle ta ut vanskelige flekker som asfaltskit på magen og slikt. Milde shampoer er ofte de beste. Jeg brukte av og til KW shampoen med mink olje og balsamen, da ble hun fin. Ulempen var at den shampoen var sterkt parfymert. Hun likte ikke føneren i det hele tatt, så det var ikke et alternativ. Det beste var å greie henne etter hun var tørket med flere håndklær, og etter hvert som hun tørket greide vi gjennom pelsen et par ganger og det ble ikke noe busteproblemer. Det aller verste var om vi ikke hadde brukt balsam og hun tørket av seg selv mens hun lå sammenkrøllet på puten sin. Man må bare finne en shampo som funker.
  13. Nesten fire liter shampo er mye, spesielt om en bare har en liten hund. En halv liter rekker lenge selv om en ikke tynner den ut. På den andre side, har man noen å dele med og det er en god shampo, ingen hindring.
×
×
  • Opprett ny...