Gå til innhold
Hundesonen.no

krøller

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    storpuddel

krøller's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hva mener du med fysisk korrigering? Har vurdert å spraye vann, for det er virkelig en livsfarlig hobby! Vannsprut synes han er kjempeskummelt og tror det kan funke med en balsamflaske. Korrigerte du akkurat når han tok av i spanget, eller med en gang han begynte å blir /for/ intens på bilen (sett at din også begynte å krype seg sammen først)? Jeg er redd for å time feil og han skal reagere mer på biler enn det han allerede gjør, for som sagt, vannsprut er noe av det skumleste som finnes!:b
  2. Som med AnetteN sin, når han har begynt å krype er det umulig å få han ut av det moduset før bilen har blitt borte igjen. Da må jeg fysisk dra han ut i grøfta, uten at han engang løfter labbene fra grusen. Kommer jeg med godbit før han får øye på bilen, kan jeg noen ganger holde på oppmerksomheten hans. Enten kaster jeg noen godbiter på i gresset på siden av veien som han må lete opp, eller så holder jeg bare en stor bit i neven og gir han litt og litt. Han blir tydelig stresset av bilene, men plukker som regel alle bitene. AnetteN: klarte du å fjerne atferden helt med den typen trening du beskriver? Vi ha prøvd lignende metode uten at det var så veldig effektiv:( Tok det lang tid med trening før du merket bedring? *mokken*: tror ikke han får for lite trening (verken mentalt eller fysisk). Får gode turer løs i skogen hver dag:) Vi har mange forskjellige bånd, også med strikk og kjørebelte med strikk. Det jeg var mer ute etter var kanskje noe som ville hindre han i å rykke, heller enn å dempe det på vår side.
  3. Godt poeng med å belønne ro! Tror mye av problemet ligger i at han blir stresset så fort han kommer på veien, så skal prøve å belønne mer for roen i seg selv i tillegg til god oppførsel under passeringer, og håpe på at det skal hjelpe litt.
  4. Joda, han har fått seg noen skikkelige kjeftsalver. Problemet er at han stenger det ute til bilen er forbi. Reagerer da med å krympe seg så fort bilen har passert. Han er ellers veldig følsom for korrigeringer, men i disse situasjonene blokkerer han TOTALT. Er det noen som har noen formening på når det ville være riktig å korrigere? Skal korreksjonen kommer når han begynner å "klargjøre seg" før han har mistet helt kontakt med omverdenen, eller når han gjør det faktiske utfallet (hvor sjansen er at han har stengt av øra)? Lurer da noen ganger kryper han bare forbi (fullt fokus på bilene, som alltid), uten å hoppe, og om det burde sees på som framskritt eller "fyfy"
  5. Vurderer sterkt å prøve sele. Verdt et forsøk, tenker jeg! Trekke ut i grøfta å distrahere med pølse har vært hovedframgangsmåten til nå virker bare sånn passe, da han kan fokusere så mye på bilene at han kunne hatt en biff foran nesa uten å merke den. Klarer vi å distrahere, følger han fremdeles bilen med blikket å virker stresset, men utagerer ikke. Atferden er også veldig av/på, noen ganger bryr han seg ikke i det hele tatt (som når det er litt mer trafikk), andre ganger er han veldig intens. Problemet oppstår for det meste på mindre trafikkerte veier (biler hvert 3-5 minutt ca), noe som gjør det mer tidkrevende å trene på. Hvis noen har konkrete tips angående hopping etter biler, så kom med dem!
  6. Vi har en hund som har som uvane å hoppe etter biler når han går i bånd. Han er ca. 20 kg så er forholdsvis lett å holde igjen, men er selvsagt tungt for skuldrene. Vi jobber med å trene bort problemet, men virker som en uvane som vil være vanskelig å plukke vekk, da han blokkerer fullstendig alt annet enn bilene. Fremgangen har til nå vært liten, men han har heldigvis "gode dager" innimellom. Kan også bli veldig flink på slutten av en "treningsøkt", for så å være like umulig neste gang. Vi har blitt anbefalt antidrasele til han (ala easy walk) mens vi trener på dette, men må si jeg er skeptisk. Er det noen som er fornøyd med disse selene, ved bruk på hunder med utfall og ikke bare generell trekking i båndet? Skjønner at ringen foran skal hindre hunden å bruke sin fulle kraft, men kan ikke helt se det for meg at det skal gjøre store forskjellen. Har også blitt anbefalt grime som jeg synes er hakket "skumlere". Kan tenke meg at det kan være skadelig viss hunden bykser framover på løst bånd. Hær vil ikke det være et problem, da han "forbereder" seg i god tid, så fort han ser en bil komme mot ham, ved å krype seg sammen, klar til å hoppe, og man kan stramme båndet. Vil det da være forsvarlig med bruk av halti grime? Sånn som det er nå føles det ikke trygt å gå nær trafikkerte veier, da selv om han går å holde igjen, kan man jo være uheldig å glippe. Er det noen som har erfaringer/innspill/tips i forhold til sele/grime som hjelpemiddel i trening av utfall tas det i mot med stor takk:) Til nå har vi bare brukt vanlig sele, og belønnet ved ingen utfall (på forskjellig avstand fra veien), men innser at vi kan trenge andre hjelpemidler...
×
×
  • Opprett ny...