Gå til innhold
Hundesonen.no

Kat

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Gordon Setter

Kat's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for svar! Trekk av kjetting, kan man bruke vanlig sele til det? Og noe vanlig kjettingsaker fra boden? Jeg får lese meg litt opp på det, hadde sikkert ikke vært dumt. Det med godbiter/mat i hagen var en god ide, jeg måtte løpe ut og prøve og nå surrer hun rundt med nesa i gresset. Genialt! Har prøvd litt triksetrening i går og i dag, det synes hun er morsomt men hun kan ikke så veldig mye. Noen som har forslag til triks jeg kan lære henne? Foreløpig kan hun sitt, ligg og gi lapp Søkesekvens i skogen kan jeg tenke på, hun er egentlig veldig uinteressert i leker, kanskje jeg kan prøve med noe godt å spise i stedet... hun er ikke så glad i å svømme, men det er kanskje litt trening i vassing også? Jeg kan ta henne med på treningstur i vannkanten, det har jeg faktisk aldri tenkt på før engang! Som nevnt, godbiter utover hagen holder henne i alle fall opptatt for øyeblikket! Så det skal jeg fortsette med De siste årene synes jeg det har holdt å bare ta henne med på noen timers tur om dagen og så har hun vært glad og fornøyd, men hun har visst fått det for seg at hun skal være veldig sprek på sine eldre dager. Greit det, så får jeg lært mer om mentaltrening/hodetrening Hun har egentlig veldig god kontakt, og hun er rolig overalt(bortsett fra på tog og buss, det ser jeg på som en tapt sak). Så folkemengder og mye aktivitet rundt henne er vanligvis ikke noe problem. Forandre underlag var lurt, det skal vi teste ut! Takk for svarene!
  2. Jeg har en eldre hund(13 år gammel Gordon setter) som etter noen meget uheldige hendelser når jeg var bortreist endte opp med diare og en hund som ikke ville spise og dette resulterte da i at hun ble veldig tynn. Tok henne selvfølgelig til veterinær når jeg kom hjem for to uker siden, og nå er hun på god vei tilbake til normalen, heldigvis. Det er selvfølgelig veldig bra at hun er bedre, men det gir meg også noen problemer, om man kan kalle det det. Hun er nemlig også blitt alt for sprek! De siste dagene har jeg vært ute med henne på 5 lange turer om dagen, og hun er ute på tur 4-6 timer hver dag. Nå som eksamensperioden kommer har jeg ikke tid til å løpe rundt i skogen med hunden hele dagen. Så jeg lurte på om noen har noen tips til hvordan jeg kan aktivisere henne så det ikke tar så lang tid? Jeg har hørt om mentaltrening, men aldri prøvd det noe særlig ut. Hva går det ut på? Hadde det vært noe jeg kunne prøvd ut med henne? Jeg har også tenkt på å sykle med henne, men jeg tror det vil gå for fort(hun kan gå lenge, men hun er ikke så veldig rask lenger). Jeg tror at foret hun får nå kan være en årsak til at hun er så sprek, da hun får ekstra energirikt for fordi hun trenger å legge på seg. Men etter samtale med veterinær vil jeg fortsette på det foret litt til fordi hun fortsatt trenger noen ekstra kilo Alle tips mottas med stor takk!
  3. Kat

    Hvilken fuglehund?

    Det hørtes litt trangt ut, da bør dere være gode venner hele gjengen. Det bør i alle fall gå bra med meg og en/to hunder på 80kvm da
  4. Kat

    Hvilken fuglehund?

    Høres ut som det ikke bør være noe problem å få tak i hund, da. Jeg skal jakte med den så den biten er ikke noe problem Nå står jeg i hovedsak mellom setter/pointer, så får jeg evt. finne ut av GS/ES hvis jeg ender opp med setter. Jeg bor i leilighet med liten hage hvor hunden kan stå i bånd, vil anta at leilighet ikke er noe problem for noen av rasene hvis den får nok mosjon? Tusen takk for alle svar!
  5. Kat

    Hvilken fuglehund?

    Pistring/piping som dere nevner, er dette kun et problem ved jaktprøver? Eller dukker det opp ellers også? Iom at jeg i utgangspunktet ikke har tenkt meg på jaktprøver og utstillinger, vil jeg ha større sannsynlighet for å slippe unna det?' Og mtp oppdretter, har inntrykk av at det er en god del som kun selger til de som har tenkt til å ta med hunden på jaktprøver og utstillinger, vil jeg få store problemer med å finne en god hund hvis jeg ikke skal ut og starte prøver med den? Ikke at jeg helt har utelukket det, da Hun jeg har nå fikk vi kun kjøpe fordi hun er feilvare(litt for mye hvitt på henne), så har tenkt litt på om det gjør ting mye vanskeligere å ikke delta aktivt i "ting"?
  6. Kat

    Hvilken fuglehund?

    Takk for flere svar! Pistring/piping har jeg veldig lite lyst på. Takk for advarsel, hvis jeg ender opp med en av dem skal jeg definitivt sjekke foreldre for det(og alskens mulige andre problemer, selvfølgelig). Er nok stor forskjell på hvor stort de går ja(bare de ESene jeg kjenner går jo veldig forskjellig), men nå har jeg i alle fall fått et lite inntrykk av pointeren i forhold til de andre. Takk! Skal lagre linken, så kan jeg ta kontakt med dem når jeg har litt bedre peiling selv på akkurat hva jeg er ute etter. Jeg synes også setterne er blitt mindre, og hvis jeg skal ha setter har jeg mest lyst på en litt kraftig en("gammeldags setter" har jeg blitt fortalt at det er, vet ikke om det stemmer, da) da jeg synes mange av de jeg ser for tiden ser litt for pinglete ut. Jeg har faktisk aldri tenkt på at det går an å trene dem til å trekke(litt flau ).
  7. Kat

    Hvilken fuglehund?

    Har vel strengt tatt ikke tenkt så mye på størrelse, må jeg innrømme. I utgangspunktet er planen tispe, så får sannsynligvis ikke noen gigant uansett rase, men ser jo at det kan være ganske stor størrelsesforskjell på rasene. Slik jeg tenker nå er ikke størrelsen relevant. Haha, er nok viktig å lære hunden å ligge i ro, ja. Greit å høre at det er mulig å få dem til å være stille i hus også! Hadde vært veldig fint med en hund som kunne trekke litt, setterne trekker jo litt men min går helst i sikksakk foran med slak line. Hadde også vært veldig greit å ha en hund som kunne bære litt kløv, det ser jeg for meg at pointer og vorsteh gjør litt bedre enn setterne? Mange som taler positivt om pointeren her! Jeg har ingen erfaring med pointer, får se om jeg kan finne noen som har det som jeg kan hilse på for å få litt mer informasjon om dem. Mange som prater om seperasjonsangst hos setter. Har aldri opplevd det med noen av de jeg har vært borti, men da har jeg nok bare vært heldig! Er det noen som vet om det er arvelig, eller om det kun går på individ?
  8. Kat

    Hvilken fuglehund?

    Takk for alle svar! Nå fikk jeg litt å tenke på i alle fall. Begge munsterlanderne faller nok litt bort da jeg har skjønt det som at de hovedsakelig er skogsfuglhunder. Irsk setter faller ut fordi jeg ikke er så veldig glad i dem utseendesmessig, rent personlige preferanser MonicaT, går breton veldig stort på fjellet? Jeg har ingen erfaring med breton som jakthund(kjenner bare til en og den blir kun benyttet som fotskammel), men har hørt at de går veldig stort. Oj, det visste jeg ikke! Er det oppdretterne som er ansvarlige for å foreta DNA testen, eller må man stå for det selv? Og er det mange oppdrettere som har testet hundene de bruker i avl? Ser at det er mange som nevner pointer og vorsteh. Jeg har inntrykk av at begge disse er hunder som krever veldig mye? Jeg er litt redd for å skaffe meg en hund som trenger mange timers skogstur hver dag hele året for å være stille i hus. Jeg har hatt med en vorsteh på jakt en gang og denne så vi veldig lite til, den var mer opptatt av å støkke og løpe etter fuglene, men vil tro at det egentlig bare var individet(den var seks år gammel og hadde aldri vært på høyfjellet før). Jeg ser absolutt ikke bort fra dem, frykter bare at de blir litt mye for meg.
  9. Kat

    Hvilken fuglehund?

    Takk for svar! Har ikke hørt om den siden før, så jeg får gå inn der og se. Takk for link! Min har nettopp rundet 13 og jeg begynner å merke at hun ikke er en unghund lenger, selv om hun fortsatt holder seg fint. Er grosser det samme som kleiner münsterländer? Eller noe lignende? Har aldri hørt om grosser før, får søke den litt opp! Takk for tips! Nydelige hunder! Har en del ES i familien og synes det er en flott rase! Er visst muligheter for sykdommer uansett hvor man snur seg, så er vel viktig å være veldig obs på oppdretter. Jakter du med dine? Artig å høre at du driver med litt "utradisjonelle" ting med settere og viser folk at de kan de og, om de bare får muligheten Håper jeg klarte disse quote greiene
  10. Hei! Da min nåværende hund begynner å dra på årene har jeg begynt å leke med tanken på en hund til. Den nye hunden vil ikke være aktuell før om ett års tid, men det skader jo ikke å begynne tidlig. Jeg ser etter en stående fuglehund som kan være med på jakt på fjellet etter rype, men også en og annen tur etter storfugl(men det er ikke så viktig om det er en god storfuglhund da det kun er snakk om rundt en helg i året). I dag har jeg en gordon setter, og er veldig fornøyd med henne. Jeg heller derfor veldig mot GS neste gang også, men lurer også litt på engelsk setter da jeg kjenner mange av dem og synes de er flotte hunder. Men jeg tenkte jeg skulle se om det fantes noen andre alternativer der ute også som jeg burde vurdere. Jeg har en del erfaring med GS og ES, men ikke med så mange av de andre fuglehundene. Og hvis det er noen som har fordeler og ulemper med GS og ES også så vil jeg gjerne høre! Jeg har jo som nevnt veldig lyst på GS, men synes det er mange helseplager med dem nå? Er ES utsatt for noen sykdommer? Angående hva jeg kan tilby en hund, vet jeg ikke hvordan situasjonen vil være om ett år. Men kan jo skrive hva min nåværende hund får, for vil tro at den vil få mye av det samme. Jeg kan tilby ~4 turer om dagen, morgentur(rundt 30 min), formiddagstur(1-2 timer), ettermiddagstur(~1 time) og kveldstur(30 min). I helgene går jeg gjerne noen timer(3-4) i skogen eller på fjellet. Jeg er ikke så interessert i utstilling, jaktprøver etc, men det kan jo hende jeg får lyst til å begynne med det etterhvert. Det jeg er ute etter er en kompis som jeg kan kose meg med både ute og inne. Så, noen som har forslag på hunderaser som kan passe? Fordeler og ulemper med ES og GS? Takk så mye for all hjelp!
×
×
  • Opprett ny...