Gå til innhold
Hundesonen.no

mastiffen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Cane Corso, Boerboel, Blanding

mastiffen's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei Her kommer min erfaring med rasen. Vi har en hannhund på 1 år, og er positivt overrasket over valpetiden, rolig og trygg valp. En hund med mye personlighet, er det noe han ikke vil så merkes det ! Vil han ikke være i bur så kommer han seg ut, garantert!(Tispen i huset hadde løpetid) Veldig bestemt og båndtrening tok litt lengre tid med han. Ellers kan han rydde stuebordet på et sekund med halen sin, han er stor og klønete og har litt lopper i blodet til tider Vi har små barn og må derfor passe godt på for han løper rett på eller "pisker" med halen og det er ikke greit for en på 3 år. Han er ellers veldig grei å ha med å gjør, finnes ikke agressiv, har blitt angrepet to ganger av småhunder, men enser dem ikke og fortsetter med sitt. Veldig overrasket over hvor trygg han er, takler alle situasjoner med stor ro. En skikkelig kosebamse, men ligger ikke i ro på fanget Men helt klart en hund for spesielt interesserte, en rase som krever en bestemt eier. Vi har drevet med Cane Corso og sitter med et inntrykk av at boerboelen er av en helt annen klasse, tryggere. Vi var på boerboeltreff i sommer og sitter med samme inntrykket der, trygge og greie hunder, lite lyd og lite agresjon. Vil anbefale norsk boerboel klubb på facebook, der kan du se bilder og få svar fra erfarne boerboel eiere og oppdrettere.
  2. Takk for alle tips og råd, nå har jeg fått litt ekstra å tenke på frem til sommeren
  3. Takk for alle tilbakemeldinger, hjelper mye å høre andres synspunkter Skal sjekke litt opp om de rasene som blir anbefalt. hmm jeg har alltid vert litt svak for italiensk mynde, så whippeten kan kanskje være noe. Slik du beskriver dem er akuratt det jeg ser etter
  4. Ja det er all sykdommen som får meg til å se om det kan være en annen rase for oss, men jeg liker godt gemyttet til cavalieren Stell av pels og litt stussing her og der går fint, men vil ikke ha noe som må klippes som f.eks puddel.
  5. Er vel noen raser som har lettere for å gire seg opp o.l enn andre ? Ser det på de to rasene jeg har, boerboelen har lettere for å slappe av enn corsoen. Corsoen maser etter noe å gjøre mens boerboelen godtar at det ikke skjer noe og slapper derfor av. Er fullstendig klar over at jeg kan ende opp med en hund som ikke er rasetypisk, men jeg må hvertfall prøve. Noe må vi nok trene på o.s.v men jeg vil ha et utgangspunkt som passer det jeg ønsker å ende opp med.
  6. Nå har jeg bare kjennskap til to voksne individer av fransk bulldog, men de var aktive hvertfall, type hopp og sprett. De fant på noe selv hvis de ikke fikk utløp for energien sin. Hunden kan godt være litt aktiv, men må ha en god av knapp. Skjer det ikke noe må hunden kunne slappe av og ikke mase. Håper dere forstår hva jeg mener Mopser er kule dyr, men ser ikke helt for meg at de kan holde følge på tur med mastiffene ? Og så har de vel litt mer problemer med å puste enn den franske ? Kjenner til en Cavalier og den er slik jeg ønsker, rolig og harmonisk. Noen som har kjennskap til oppdretter av Cavalier som er ærlige og har friskere hunder ? Noen raser som er lik cavalier i gemytt ? Hvordan er engelsk cocker spaniel ? Vipper litt mellom å gå for cavalier og bare satse på at den er frisk, eller gå for Fransk bulldog og tåle litt mer ablegøyer Men vil prøve og se om det kan finnes noe annet der ute for oss først.
  7. Ja det er det jeg helst vil unngå, litt lyd tåler jeg, men vil ikke ha noe voldsom varsling. De kravene jeg har gjelder voksen hund, valpetiden skal vi alltids klare oss gjennom
  8. Den må kunne tåle å bli løpt ned av en stor mastiff eller et barn uten alvorlige skader. Kan selvfølgelig være uheldig uansett, men f.eks chihuahua er utelukket p.g.a størrelse. Vil selvfølgelig prøve å unngå at hunden blir løpt ned, men den må kunne tåle litt fysisk. Glemte en ting, veldig viktig at det er en rase som går bra med andre hunder, vil ikke ha noen kamp mellom de store og den lille. Derfor tar jeg ikke sjansen på en staff, og jeg vil tro de har litt mer energi enn jeg ønsker. Aktivitetsnivået bør være lavt, det vil være rolige dager og aktive dager. Ser for meg en hund som trives helt greit med å bare få være med familien. Er jo alltid litt aktivitet med unger i hus uansett. Skal se nærmere på den Vi liker godt engelsk bulldog, men der er det igjen mye lyd hehe (snorkelyder). Ville i tilfellet blitt fransk bulldog, men de er litt livligere enn det jeg ser for meg. Tibben blir for egen for min smak ellers ville den nok passet bra. Samme med shibaen. Pincher er vel også ganske livlige, mye lyd ? Det med lyden er litt viktig, har allerede to voktere i hus som liker og boffe litt når de hører noe, så jeg vil unngå de rasene som er kjent for å lage lyd. Jeg er veldig svak for fransk bulldog, men vil se om jeg finner noe litt roligere i første omgang Hvordan er de når det gjelder bjeffing ? blir de lett revet med ?
  9. Hei Håper noen her kan komme med tips til hunderase som kan passe for oss. Har fra før mastiffer som kan bli litt vel mye for mine søte små, vil derfor ha en liten til middels hund som kan ta mer del i barnas liv. Hunden vil få være med på turer med mastiffene og ellers være med der familien er. Kravene mine er : - må ikke kreve for mye aktivitet - være barnevennlig - lite lyd som bjeffing og sutring - rolig innendørs - ikke klippe eller nappe rase - må tåle litt, ikke en skjør rase Har tenkt mye på cavalier, men er jo så mye sykdom på disse. Noen som har tips til gode oppdrettere ? Noen andre raser som kan passe ?
×
×
  • Opprett ny...