Jump to content
Hundesonen.no

SaraSL

Medlemmer
 • Content Count

  639
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by SaraSL

 1. Hvis utstilling er veldig vikitg, så hadde jeg ikke kjøpt en hund med underbitt. Men det er jo mange andre ting som er mye viktigere enn utstilling, slik som helse og gemytt. har du ventet lenge på valpen og ønsker valp av den kombinasjonen, så kjør på tenker jeg. kanskje den vokser det av seg, ellers kan dere finne på noe annet å trene slik som lydighet, spor eller agility. 

  • Like 1
 2. Foreldrenes resultater trenger ikke alltid å være de somme som valpene får. Min eldste har gjort det veldig bra i utstilling, og kunne nok tatt flere championater om jeg hadde vært mer aktiv. Hun er norsk og dansk champion, og vant beste tispe på raseutstilling i Danmark. Har flere gruppeplasseringer og har blitt plassert som bis 4 som veteran. Far var riktig nok dansk champion, men mor hadde en excelent og resten var very good.

  Yngste tispen min har begge foreldre som internasjonale champions og har flere vinnertitler og champion titler. også flere ledd bakover er har mange ulike titler. Hun har også riktig nok fått championatet, men har en god blanding av excellent og very good.   

  Helse, mentalitet og eventuelt brukeegenskaper er mye viktigere enn utstillingsresultater. å kjøpe hund kun for utstilling er vanskelig, da du aldri vet hvordan den valpen utvikler seg. Les deg opp på rasen, se på utstillinger og lær seg hvordan en god hund skal se ut. utstilling handler ikke bare om hunden, men også hvor flink eieren er til å gjemme hundens svakheter og hvordan den blir gått med. i noen miljøer handler det også om hvor godt kjente oppdretterene er. kjenner til flere hvor hunden gjør det bra om det er oppdretter som går med den, men gjør det dårlig om noen andre går.  

  • Like 1
 3. Kan ikke si så mye om Kromfohrländer, men kooikerene varierer mye i gemytt alt etter hvilke linjer og oppdretter du bruker. Kooikerene trenger mye sosialisering fra ung alder, og er ingen nybegynnerhund. De har generelt god helse, men det som går igjen er øyelidelser og patellaluksasjon, men alle hunder skal testes for dette før avl. Ellers må man være ops på periodontitt. 

  I utgangspunktet er kooikeren en rase som ikke er så glad i fremmede, og enkelte linjer er ganske nervøse. Det er supre hunder å trene med mye fart hvis du vil bruke den i sport. De er veldig lettlærte og elsker å trene. De kreve en del fysisk og mental trening 

  Bare spør mer om du lurer på noe 🙂

 4. du stiller på lik linje som de andre. Du kan også vinne Beste veteran og gå videre til BIS veteran. veldig gøy å stille veteran, neste gøyerer enn å stille i vanlige klasser syntes jeg 😅

  • Thanks 1
 5. vi har chihuahua, pomeranien, fransk bulldog, schæfer, tibbe, japansk spisshund, whippet, labrador, stabijhoun, collie, puddel, bichon frisé, dsg, shiba inu, toller, malamute, beagle, setter, noen blandingshunder, en god del doodler, dobermann, border collie, vizla og briard som jeg kommer på nå

 6. 14 timer siden, Alina skrev:

  Det var ikke noe bis veteran på Nkk i Sandefjord i juni i år. Hunden min ble Bir veteran og kom ikke noe videre da. Det var kun den som fikk Bir som gikk videre.

  Det var nok på grunn av koronatiltak. Litt spesielle forhold på utstillinger nå, da de vil ha så få folk som mulig på plassene. Men etter hvert vil nok alt åpne igjen, og tilbake til normalen

  • Like 1
 7. 16 timer siden, simira skrev:

  Nei, det er ikke noe slikt register i Norge. Om man finner en løshund kan man scanne chipen for å se om den er registrert med eier i Dyreidentitet, men privatpersoner har ikke mulighet for å søke i registeret.

  Alle kan vell søke opp i dyreidentitet? Jeg kan hvertfall søke opp mine hunder, og mine venners hunder så lenge man har idnummeret.

 8. da vi skulle ta vaksine, fant vetrinæren en klump i juret på min 9 år gamle tispe. Den er glatt og på størrelse med en ert. Vetrinær sa at vi skulle følge med og si ifra hvis den endret seg. Når jeg leser på nett, er det jo mange som sier den må opereres med en gang. mens min vet sier vi skal vente å se. Noen som har erfaringer med dette?

 9. Det dere kan gjøre er å bare gå turer i bånd sammen uten at de hilser eller leker. etter noen turer sammen kan dere eventuelt finne ett innelukket område på en nøytral plass, ta venninnen din sin hund inn og slepp den løs, men din hund er i bånd på den andre siden å se om de ønsker å hilse uten noen mulighet for slåssing. men din hund må være i slapt bånd slik at han har mulighet å rygge unna hvis han vil. ønske han fremdeles ikke å leke, så passe dem rett og slett ikke sammen. Da jeg gikk på folkehøyskole men hundene våre, var det dette vi gjorde før de fikk leke sammen. noen av hundene lekte aldri sammen, men alle kunne tilslutt gå løs sammen uten noe slåssing  

 10. Man kan absolutt få en stødig fin kooiker hos seriøse og gode oppdrettere. Min erfaring er at de har blitt bedre mentalitet siden jeg fikk min første for 8 år siden. De kooikeren jeg har møtt de siste 5 årene har vært sosiale og ¨normale¨hunder, selv om de kan som andre sier være litt sære. De krever både fysisk og mental trening. Jeg har sett enkelte linjer har mer nervøse hunder enn andre. Kjøper man kooiker så kan man nok ikke forvente en super sosial hund som vil hilse på alt og alle, men skal selvfølgelig ikke være nervøs. i fjord og i år var jeg på folkehøyskole med min yngste kooiker og vi omgikk 80 mennesker samlet samt rundt 10 hunder veldig ofte, og det var ikke noe problem, men ga beskjed til de som ville hilse at hun møtte komme til dem. 

  • Like 1
×
×
 • Create New...