Gå til innhold
Hundesonen.no

Helander

Medlemmer
  • Innholdsteller

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Helander

  1. Takker og bukker for svar. Antok at årsaken var som dere skriver her men ble litt overrasket over den blåsingen. Han stod å blåst luft ut av munnvikene, noe slik har jeg aldri sett før!
  2. Heisan At en hund endrer adferd er vel i seg sel ikke noe nytt eller uvanlig, her er det mer snakk om at eieren ikke helt forstår hva som skjer :-) Vår hund har altid vært litt skeptisk, ikke redd, for fremede mennesker samtidig som de har vært litt spennende for han, hilsing på fremede har gått greit så lenge de har vært rolige og ikke for bråe i bevegelsene. Han er fremdeles nysgjerrig på fremede mennesker men nå får ingen hilse på han, han rygger og stiller seg på en meters avstand og blåser luft ut av munnvikene, omtrent som når en hest står og blåser :-) Antar at dette muligens er et slagt signal men jeg er ikke i stand til å tolke det! Ingen har på noen måte behandlet han dårlig så jeg tviler på om det kan være årsaken, han virker mer redd nå der han før kun var litt skeptisk. Ellers så er han som han altid har vært, han er en 8mnd gammel buhund forresten :-) Noen som har noen ide om hva det kan være?
  3. Snø er gøy ingen tvil om det :-)
  4. Helander

    Kyrre

    Faren til Kyrre, noe å leve opp til :-)
  5. Takk :-) finvær har vi ikke mye av her på vestlandet men turterenget er fint.
  6. Ut på tur, hadde veldig lyst å leke med svanene :-)
  7. Flott dag for en liten fjelltur :-)
  8. Er med på den, men jeg tror fremdeles det skal være mulig å lære den opp til å ikke bli en gneldrebikkje. Advarslene var mange når vi gikk til anskaffelse av buhund, det virker som det er opplest og vedtatt at de er gneldrebikkjer, ferdig med det. Vil tro at bruken gjenspeiler oppførselen litt, vi skal ikke bruke hunden på sau ei heller som vakthund der den har som oppgave å varsle og gneldre. Vi har ikke rare erfaringen med buhund enda så noen ekspert er jeg ikke, men så langt er erfaringen kun positiv :-)
  9. Flott hund, gratulerer så mye
  10. Tenkte det muligens var letter med tilvending når de var små!
  11. Tilvending? Er litt usikker på din mening her, mener du at det beste er å unngå kløv for belastningen blir for stor? Er det teorine så får egentlig verken mennesker eller hunder gjort mye her i livet :-) Vil tro at en kløv av god kvalitet som er godt tilpasset hunde neppe gir den skader, litt som når vi selv går med ryggsekk, forskjellen på en god og en dårlig sekk er stor. La gå med en billig kløv som passer dårlig den vil sansynligvis kunne gi feil slitasje og føre til skader.
  12. Naturen her er flott ja, tror jeg kan gå en daglig tur i mange år uten å gå,den samme løypen :-) Et lite problem er der dog, mange av turene forutsetter at en gå på eller over beitemark for sau og sauelort er det beste Kyrre vet om så det blir litt stress. Noen tips om hvordan å få han til å slutte, ikke en gang de beste godbitene hjelper :-)
  13. Ruffwear sin såg og bra ut, likte godt at veskene kunne tas av og at den kunne brukes som sele. Ser at den leveres i tre størrelser, antar smal må være den rette til buhund? Når det gjelder når en skal begynne med kløv har jeg kun lest meg frem til at de fleste ikke anbefaler og begynne før hunden er minst et år og ikke med vekt før den er minst to år!
  14. Vi har tenkt å gå til anskaffelse av kløv til vår hund. Han er nå snart 6 mnd kan vi vende han til med å bære tom kløv nå eller bør vi vente? Så er det evige spørsmålet, hvilken type kløv bør vi gå for? Har sett litt på Laika sportskløv den ser ut til å ha det vi ønsker av en kløv. Litt usikker på hvilken størelse vi bør gå for og det finnes ingen forhandler der vi bor slik at vi kan få prøvd. (Buhund: 45-48 cm og 14 - 18 kg) Noen tips om hvilken størelse vi bør gå for, Laika kontra andre merker, (det finnes forhandler for Kennel kløv i nærheten så den får vi prøvd).
  15. Helander

    Kyrre

    Et lite bilde til :-)
  16. Vi var muligens ikke veldig nervøse, heller meget uerfarne. Vi stilte opp en god time før vi skulle i ringen og tok tingene derfra. Møtte mange hyggelige mennesker og hunder og vi fikk god veiledning av de som hadde mer erfaring :-) Det var veldig koselig så vi prøver igjen i neste mnd og satser på litt fremgang der, nå har vi tross alt fått øvd oss litt :-) Ble bare litt bekymret i gruppefinalen og følte at vi ikke var helt greie med hunden, men ut fra det jeg kan lese i denne posten så er det en mulighet for at det går seg til med litt mer erfaring.
  17. Er med på den, men det er vel neppe noe minus og kan vi være med å gjøre en innsats så er det verdt arbeidet :-) Som sagt, vi er glade i hunden som den er og han ble ikke anskaffet med tanke på utstilling og avl, men kan vi være med på å gjøre en innsats for rasen så gjør vi det. I raseringen var det ikke mange nei så der gikk det greit.
×
×
  • Opprett ny...