Gå til innhold
Hundesonen.no

Elise Andersen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Om Elise Andersen

  • Bursdag 08/22/1985

Contact Methods

  • Website URL
    http://mintoller1.wordpress.com/

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Drammen
  • Hunderase
    Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Elise Andersen's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

9

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja jeg ser den..ja og jeg er helt enig at lekelyst er et kriterie.. men det må jo også jobbes opp til å være en ordentlig belønning. vi brukte mest godbiter under treningen (lydighet osv) enn leke i starten.. for vi fikk høre så mye galt om lek.. osv.. (noe som er helt feil).. men derfor var vi vært veldig forsiktg med å leke og sikkert lekt på feil måte.. og derfor er lekelysten ikke så høy.. hunden jobber bra for godbiter.. og han er ikke "stresset" i den forstand. Belønningene er rett og slett ikke alltid bra nok. har jeg vom osv eller enda bedre belønninger så er han fokusert.. det handler mer om hva han ønsker å jobbe for.. og leke velger han glatt bort fordi det er ikke belønning for han på samme måte som godbit osv. Og da blir han mer fokusert på omgivelsene.. Ja jeg er helt enig at høy lekelyst er viktig.. derfor har vi valgt å jobbe fra dag 1 med den nye valpen..Men de blir også glad i det de har gjort mye fra valp av..! og det at de fleste hunder osv er kanskje litt overdrevent sagt ja! hehe. Men det er jo mange måter å leke på også! alene, med eier, kamplek, jaktlek, osv.. Jeg vil bare jobbe inn et enda bedre grunnlag i hunden min og jeg vet at det er viktig å legge vekt på lek fra starten av!
  2. Det kommer ann på hva slags rase man har også vil jeg tro.. Men det er faktisk ikke alle hunder som er glad i å leke fra starten av, men hvor man kan bygge det opp til å bli det beste de vet..! Tolleren min som ikke vil leke leker jo som sagt i enkelte situasjoner.. og er ikke miljøberørt, men kan være litt for glad i ting som skjer rundt og vil gjerne være med på alt uten at han er for stresset! men da har det bare vært godbiter som har fungert, men vi trener hele tiden på å leke i situasjoner som er vanskelige for han å leke i.. og han blir bedre og bedre.. ! Det er mange som må trene det opp med hundene sine uten at det er noe galt i det mentalt sett... Men selvsagt er det en stor fordel å ha lek som belønning og mange fordeler med lek..!! men hunder er forskjellige akkurat som vi mennesker. og det er mange faglige artikler og hundebøker som støtter dette
  3. ja jeg har jobbet mye med eldstemann her og ja han er veldig vanskelig å motivere for lek. Jeg må løpe frem og tilbake som en galing og late som jeg selv synes det er suuuuuper artig å leke!! Men nå skal jeg prøve å legge et ordentlig grunnlag i den nye valpen.. men jeg er også redd jeg prøver for hardt.. men vi prøver med korte intensive økter og gir oss på topp så får vi se om det gir fremgang..
  4. De fleste hunder må jo lære fra de er små å leke sammen med eieren og i alle situasjoner uansett.. blant annet ved å ikke stikke av med lek og for å bygge opp en ordentlig belønning som kan fungere i alle situasjoner. Jeg har faktisk en Toller som ikke er så gira på lek.. Det fungerer i korte økter, men i langt fra i alle settinger. Han velger glatt godbit før lek!!
  5. Tusen takk for et så langt og bra svar!! her var det mange fine tips !
  6. Det er så lett å belønne enn hund som ønsker å leke og derfor vil jeg bruke mye tid på å lære inn dette. Men har dere noen tips. det må jo bli små små økter... Det er jo så artig med en hund som virkelig vil jobbe for en leke.
  7. Vi skal på valpekurs og det er i hovedsak pga sosialisering med andre valper og miljøtreningen det gir.
  8. Vi hentet vår Flat (8 uker) i går valpesommer på oss
  9. Åh så fint og langt svar.. veldig betryggende. Er vel litt slik Dexter oppfører seg nå.. piler avgårde, men samtidig er det helt ok å ha valpen i nærheten i noen situasjoner..!! Takk for betryggende ord.. da tar vi tiden til hjelp og lar de finne ut av dette på egenhånd:)
  10. SÅ bra ja vi får bare ta tida til hjelp.. vil jo helst at den "gamle hunden" skal føle like stor frihet som før selv med en liten valp i hus ! Som sagt over de må jo bli kjent..
  11. Jeg har en 2 år gammel hannhund(Dexter) og vi har nå anskaffet oss en valp på 8 uker de hilste veldig bra i starten, men Dexter virker noe usikker og går unna når valpen kommer. Men samtidig er han nysgjerrig og er titt og ofte borte og snuser på valpen og lar valpen snuse og utforske på han. Jeg er bare nysgjerrig på andres erfaringer og evt. råd i forhold til en valp i hus når man har en hund fra før..
  12. Det jeg har brukt før er KONG med fryst mat i, gnagebein kjøpt i dyrebutikk (er det noen som har bra forslag på slike bein forresten?).. jeg trenger generelt noen gode tips da jeg selv ikke er så kreativ
×
×
  • Opprett ny...