Gå til innhold
Hundesonen.no

turbobully

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

turbobully's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vil bare få sakt her at jeg velger ikke hund etter utesnde. Men først finner jeg hunder jeg liker av utsende, så finner jeg ut om de passer til meg. For meg vil jeg ikke kjøpe en "stygg" hund med de rette egenskapene, heller ikke en pen hund med gale egenskapene. Jeg vil ha i pose og sekk, og da velger jeg først utsende, så videre derifra. Med noen gode tips så har jeg da funnet ut at jeg kan rette blikket tilbake til staffen, siden det finnes mer atletiske linjer her i skandinavia. Og da vil jeg jobbe med og finne den rette hunden for meg. Finner jeg ikke det, vil jeg se på neste rase osv. For jeg har da ikke travelt med og finne min nye hund. Om det tar 1 år, eller 3 år har ikke noe og si. Da rett hund er viktigst. Har også fått vite at Amerikansk bulldog ikke er et lurt valg, nettopp pga jeg ikke kan trene IPO. Så jeg har fått mye ut av tråden. Og jeg har etter hjelp fra dere, og mye googling funnet ut at det går og finne pene staffer i dag. Rasen kjenner jeg godt, men viste ikke at det var flere som avlet på den atletiske versjonen. Og til det om den atletiske gjør det bedre eller dårligere i hundesporter har ikke så mye og si for meg. Den atletiske ser bedre ut i mine øyne. For jeg skal ikke kjempe om 1. plass, men ha en trivelig hund, som jeg liker og kan ha mye morro på mitt og hundens nivå.
  2. Hei. Takk for svar alle sammen. Og takk til Quintinus for tips om oppdretter. Men jeg lurer på en ting. Vil det ikke være idioti og velge en atletisk høy staff med tanke på dagens rasestandar? Ser for meg at man vil få mye problemer med politiet hvis man har en staff som er 5-10 cm høyere en rasestandaren, og ser mye mer atletisk en dagens pølse med bein hundene som man hele tiden ser på gatene. Har funnet noen oppdrettere i UK som har fine staffer. Ikke helt rasetypiske, men er avlet etter det jeg vektlegger i en hund. Noen er registrert i klubber som ikke er annerkjent av NKK. Jeg trur jeg skal rette blikket litt mot disse atletiske staffene, for trur dette vil være den hunden som vil best erstatte amstaffen. Og det ser ut som jeg må over til England, Irland eller Nederland for og finne hunder som er avlet etter mine krav. Så da blir neste spørsmål, er det vanskelig og importere en hund? Hva må jeg passe på osv?
  3. Trudde ikke det var noen her i Norge/Sverige som avlet på disse. Trudde dette var såkalte Irish Staff, som ikke kunne registreres i Norge. Jeg har ikke så mye for og avle staff til og se ut som Pitbull, men hvis det finnes mer atletiske, litt høyere staffer som ser ut som staffer så er jo det ganske så bra for min del. Ellers er det kommet mye bra forslag. Har jo også vurdert om jeg skal gå bort fra slike bullhunder. Og da finnes det jo mye spennende også. Men er jo noe med utsende som gjør at jeg ikke klarer og rette blikket bort fra bullhunder. Hmmm. Men jeg må si det har kommet mye gode forslag her. Og takk for tipset om at hunder må være raseregistrert i NKK for og kunne drive på med IPO.
  4. Amerikansk Bulldog og Boxer er gode forslag ja. Men når det kommer til Amerikansk Bulldog så har jeg kun sett store hunder på 50-70 kg, men det kommer sikkert mye på hvordan linjer de kommer fra. Men hvorfor kan ikke jeg bruke denne til RIK? Er det siden den ikke er godkjent rase oss NKK? Eneste med Boxeren er at jeg har hørt (lest) at de har mye helseproblemer. Nei, skal ikke være lett dette her. Skulle kunne strukket Staffen litt i høyde, og slanket de litt. Så hadde det jo vært en fin hund. Men vet ikke helt hvordan de er og trene. Har ikke lest om noen som har Staff som trener IPO. Men noen må vel være først ut. Men som det er sakt, jeg sikter ikke etter den store gullmedaljen innen IPO, bare for kos, og lokal konkurranse. Men er jo gøy og lykkes med treningen også.
  5. Hei. Takk for svar. Dogo og Rottweiler blir litt for mye hund, med tanke på vekten, og høyden. Har sett litt på den rasen, men som sakt så blir det for stor hund for meg. Ja, er ikke lett og måtte lete etter ny rase når jeg trivdes godt med den jeg hadde. Helt sykt og forby raser. Jeg ville heller innført et sertifikat for «risikohunder». Slik at man hadde mer kontroll på hvem som eide de, og hvem som får lov og eie slike hunder. Men det blir en helt annen debatt. Og IPO uten biting, kommer av at jeg har blitt bitt av hund selv. Og synes ikke da at å trene en hund til og bite andre mennesker (og dyr for den saks skyld) på kommando ikke helt passer overens med mine verdier om hundehold. Men alt uten bitingen synes jeg ser veldig spennende og utfordrende ut.
  6. Hei. Jeg er på leting etter min neste hund. Og da må jeg jo finne ut hvordan rase jeg skal velge. Jeg har tidligere eid Amstaff, og vokst opp med en Pitbull blanding (når jeg var liten unge). Og likte jo disse hundene meget godt. Og jeg har faktisk vurdert og flytte til Sverige for og kunne fortsette med og ha Amstaff, men pga jobb og familie kan jeg ikke gjøre det. Kjenner flere som har staff, og en venn driver oppdrett på disse. Jeg må si at disse hunden er meget morsomme, men jeg synes de blir litt små. Nå ønsker jeg da og finne en rase som passer meg, som jeg kan ha lovlig i Norge. For og bryte loven for og kunne ha den rasen jeg liker best, vil aldri skje. Helt på tryne og skulle risikere hundens liv for og være egoistisk, og kun tenke på hva jeg liker. Det jeg vil bruke hunden til er IPO og WP. Da jeg synes IPO ser spennende ut, krevende og morsomt for eier og hund. Men vil ikke trene bite delen, da jeg personlig ikke liker denne biten av IPO. (ikke noe ondt mot de som trener dette!) Så etter mye skriving, kan jeg vel oppsummere det til hund i størrelsen 45-55 cm høy, ikke noe særlig over 30-35 kg tung, atletisk og muskuløse hunder, som skal trenes i WP og IPO.
×
×
  • Opprett ny...