Goggis
Medlemmer-
Innholdsteller
109 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Profile Information
-
Kjønn
Hemmelig
Nylige profilbesøk
Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.
Goggis's Achievements
-
skal holde øynene åpne! Håper virkelig hun kommer til rette igjen! Jeg brukte dyretolk da pusen forsvant i mai, det syntes jeg hjalp veldig. Spesielt fordi den ene tolken ga meg et veldig klart bilde på hvor hun var, og hun kom hjem noen timer etter at jeg hadde vært og lett det stedet tolken oppgav. Så, hvis du føler for å prøve det kan du sjekke ut studentene her (de gjør dette gratis) : http://www.sigra.no/nyttig-info/behandlere/utdannet-hos-oss/ krysser fingrene!!
-
Det er veldig vanlig at sånt skjer, i den alderen hun er i nå. Jeg skriver under på mye av det som er skrevet av de andre:) Gjør henne trygg med faste kompiser, og da er det beste å gå tur først, uten at de hilser, for deretter å slippe de (hvis omgivelsene tillater det). Hvis du er mye i parkene fremover ville jeg brukt den tiden på å trene rolig-trening og passivitet, med mye ros og kos når hun slapper av. Jeg vil legge til at det finns god og dårlig sosialisering. Den episoden dere hadde sist ville jeg kalt dårlig sosialisering (altså at hun ble negativt berørt av å møte andre fremmede hunder) - Det trenger ikke være utslagsgivende, men det var en dårlig erfaring for henne. Så, velg dine møtesituasjoner med omhu, og som du sier; du vil jo bare ha en god og sosial hund - og akkurat derfor er det din jobb å legge til rette for at hun får opplevd gode møtesituasjoner med folk og fe ;-) Som en generell regel kan du ha med deg masse godis på tur, og hvis folk vil hilse på henne, kan de sette seg ned, med godis og vente til at voffsen kommer til dem, da får du skapt en rolig og fin møtesituasjon med en fremmed. Hvis hun trekker seg unna respekterer man det, og man kan kaste godiset rundt på gresset i stedet:) I det store bildet handler det om å ikke sette henne i vanskelige situasjoner før hun er klar for det Masse lykke til! ))
-
Det finnes mange måter å trene inn innkalling på, du har jo allerede fått masse tips! :-D Den måten jeg har lært føler jeg er veldig effektiv og er enkel å gjennomføre:)) Få først på en sele, og langline. Deretter stiller en person seg opp for å holde hunden, mens du gjør deg skiiikkelig stilig for valpen, viser den en kul leke eller favorittgodiset. Her skal det fjases! Hunden skal gires opp, bli skikkelig interessert og akkurat da, løper du vekk (maks 5 meter til å starte med). Sett deg ned på huk, helst litt til siden, tell til 1001 og si ditt hellige innkallingsord; et ord du kun bruker når dere trener innkalling, gjerne et ord du må tenke deg om for å bruke rundt hunden. Med en gang du har sagt innkallingsordet, slipper personen hunden, slik at den kommer inn til deg. Så skal du belønne masse! Leke og kose dere! Denne øvelsen kan være fin å starte med i hagen, og så overføre ute på tur, i starten trenger du ikke gjenta øvelsen mer enn 2 ganger, slik at du er sikker på at dere får gode repitisjoner! )) Her er en video jeg fant på youtube; dette er derimot en hund som har kommet langt i prosessen der de har startet med forstyrrelser :-) I tillegg er det godt å jobbe med kontakt, slik at valpen lærer at kontakt med deg betyr godis og ros Masse lykke til!!
-
Flassete og tørr hud, stri pels - tips?
Goggis replied to Goggis's emne in Hundens helse og sykdommer
Dette med pelsen fra valpestadiet var satt litt på spissen, men flassen har kommet de siste årene - etter at han startet på seniorfôret så vidt jeg kan huske. Før det gikk han på sensitiv skin og det hjalp litt på pelskvalitet og våteksem. Tkk for tipset Havanaislove, det kan sikkert være lurt å prøve ut:) Skal ta han inn til dyrlegen for å få en god veiledning på dette, men virker som at jeg er på rett spor i alle fall:-)) -
Pelsen er 8 år og går på seniorfôr fra Eukanuba. Han flasser helt enormt, samtidig som huden er ganske fet, mens pelsen er stri - han har også tendenser til å lukte ganske sterkt til tider. Sist gang jeg kan huske at han hadde myk pels var da han var valp - for å sette det litt på spissen. Men nå er han en beardis og pelsen er jo ganske hard, men den skal likevel være myk å ta på. Han bades og stelles jevnlig med god shampoo og balsam. Har slitt med våteksem, men dette holder vi vedlike med jevnlig klipping og sørge for at han holder seg tørr. Jeg vurderer å tilsette mer omega3 samt bytte av fôr, for noe som spesialiserer seg på ledd, da han er ganske støl til tider (her skal jeg selvfølgelig være obs på omega3 innholdet så jeg ikke tilsetter for mye heller). men noen tips? Høres dette ut som en plan, og er det evt noen andre beardiseiere her inne som har gode råd? )
-
Jeg skjønner godt at du er lei nå, og føler at ting egentlig bare står i stampe. Men vet du hva; jeg synes du er utrolig flink til å ta ting innover deg, du har lært og du har vokst mye som hundeeier på kort tid! Det er jo utfordringer med hund, og du visste hva du gikk til, ikke mange som tør å ta den sjansen. Jeg kan ikke komme med konkrete råd, fordi du nesten gjør alt etter boka, med passering og positiv forsterkning. Men du kan sjekke ut BAT (Behavior Adjustment Training) Her er en link du kan sjekke ut ; http://functionalrewards.com/ Dette er en metode som brukes på hunder som er som Mira. Og som regel blir aggressjon knyttet opp mot frykt, redsel og usikkerhet, så ha det i bakhodet når du snakker om Mira som en aggressiv hund:) Jeg vil også anbefale deg å finne en fagkyndig som kan hjelpe dere, og gi dere enda mer verktøy i treningen før dere legger dette på is. Ting tar tid, og man må gjennom oppturer og nedturer. Jeg håper virkelig du finner ut av dette og får fremgang - noe dere allerede har, da du kan få kontakt med henne og gi henne kommando på "sitt" når dere er ute på tur - det er et kjempestort steg mot suksess! Dere manger bare den siste biten, selve utageringen. Masse lykke til! Hold motivasjonen oppe og finn lyspunktene i treninga! )) :berner: edit; ser at dere er i tenkeboksen, og det er fint! Dette finner dere ut av
-
Dette kan fint ha oppstått av at atferden har blitt forsterket én gang - det være seg at katten ble skremt, eller at du reagerte på en spesiell måte. Så første tips vil jo være å ha en sele på, og slapp av - jo mer du stresser over katten, jo mer fanger hunden din opp dine signaler. Tiltak er det jo flere av, men kan du få naboen din til å ta med seg katten ut og holde den på et sted mens du står på lang avstand og trener kontakt og belønner hunden når den slapper av? Altså legge til rette for at hunden din lykkes (blir den ivirig, ja, så vent den ut, bind den fast og ta to steg til siden, vis at du ikke finner deg i den type oppførsel) Som regel funker en gradvis tilnærming på sånt - men du kan jo også prøve å være forut hunden din, og jobbe med kontakt når dere er ute på tur, ser du katten før hunden har sett den, snu, gå andre veien, avled og gi hunden oppgaver, og hvis uhellet er ute, vent ut hunden din til den kjeder seg og vil ta kontakt med deg. Dette er i allefall tiltak jeg har satt inn hos min hund, og selv om det tar lang tid, har han begynt å skjønne tegninga (spesielt når jeg venter han ut - nå kjeder han seg mye hurtigere) Masse lykke til med treningen, og håper det løsner for dere!
-
Herlig! Ja, er nok en god ide å se på buss og tog som en tapt sak, siden hun er en eldre dame kan hun jo få gjøre morsomme ting istedet! Håper du finner på masse gøy med pelsen!
-
Nese og hodearbeid er gull! Kast noen godbiter på stuegulvet, eller ute i hagen, og la henne jobbe selv for å finne dem, unngå å involvere deg (bare for å få best uttelling på deler av hodebryet og nesearbeidet) Ellers, turer i bøtter og spann trenger ikke være løsningen spesielt for disse fuglehundene som jo er evighetsmaskiner () , og de trenger ofte litt mer utfordring i forhold til det jeg nevnte over med nese og hodearbeid Ellers, innlæring av et triks eller tre er jo moro! Jeg har en sånn halvgammel hund som jeg driver innlæring på mye ulikt, og han blir fort sliten av sånt. Kontakttrening, være rolig på steder med middels eller høy aktivitet er også flott. Endre turmiljø, jobbe med å gå på ulike underlag for å stimulere balanse. Mange tiltak kan settes inn, og jeg ser absolutt problemstillinga di Masse lykke til!
-
Jeg ville i alle fall ha forsikret meg om at hunden din ikke ser ut til å være prega etter hendelsen, og så begynne med å bruke sitt og kontakt på tur når det kommer hunder som skal passere. Sørg for masse avstand, belønn for at hunden har kontakt med deg og ikke er interessert i de som passerer. Er det ikke kontakt ville jeg venta ut hunden til den får kikket og snust etter den andre hunden og belønnet når den gjør noe som helst annet enn å være interssert i den andre hunden. Dette kan ta sin tid eller så kan det funke med det samme, det er litt avhengig av hvor motivert hunden din er av godbit eller annen belønning du bruker - sørg for å ha med deg noe han tar når han er ute:) Ellers, avstand hvis dere skal passere (istedet for å stoppe og vente) så sørg for kontakt og belønn masse. Hvis han utagerer må du ha mer avstand, evt snu og gå motsatt vei og fortsett med å belønne kontakt:) Angående miljøtrening kan du jo sjekke om det er noen som organiserer dette i ditt nærområde, og hvis ikke kan du jo prøve å samle en gjeng som trenger å trene på passering og andre ting under tilrettelagte former:) Har trent mye på det samme og vil si at å tilrettelegge for hunden har funka så det suser, og vi har hatt mange uheldige møter med ulike hunder og raser sånn sett som har gjort at vi har måttet trene mye på dette. Spesielt dette med å bare vente ut bikkja for så å belønne når han har tatt kontakt har vært utslagsgivende ) Ønsker deg masse lykke til! Og tenker at dere skal få til dette!
-
Jeg mente at dette ville kunne inngå som en dårlig opplevelse for TS sin hund ja; fordi det ble nevnt at det hadde jobbet mye med passering og frykt generelt. Selvfølgelig, det er individuelt hvor "mange" dårlige opplevelser en hund kan (misforstå meg rett) tåle, men nå fikk den et ublidt møte med en fremmed med hunder, og det kan gjøre videre trening vanskelig for noen. Jeg har ikke fordømt noen, jeg mener reaksjonen var unødvendig, og jeg skriver under på noe av det andre har skrevet her inne, at vi mennesker handler ulikt, og det må man bare takle, men jeg hadde i alle fall ikke akspetert at en fremmed hadde sparket til bikkja mi, jeg hadde måttet takle det, men jeg hadde ikke akseptert det. Spesielt siden dette var mer lyd og bråk enn det var noe annet, hadde man vel heller foretrukket at den fremmede hadde latt TS fått tak i hunden sin, fremfor å hause opp situasjonen enda mer. Og ja; jeg er enig i at vi bare får sett en side av saken her. Helt ærlig, så skriver jeg bare det jeg mener virker til å være en dårlig opplevelse for hund og eier (begge veier)
-
Innlæring av bakpartskontroll og innsitt fra venstre..
Goggis replied to Zoey's emne in Trening og adferd
Kassemetoden er fin å bruke for å lære utgangsstilling:) Jeg bare tenker litt. Kan det være muskulaturen som gjør at han setter seg skeivt eller andre fysiske aspekter (typ, at det er mer behagelig å sitte skeivt)? Vet ikke hvor vanlig det er for Whippet, men for mange litt større raser gjerne også muskuløse, er det vanlig at de synes det er ubehagelig å sitte "rett" og velger derfor å tildels lene seg på lårmuskulaturen - men igjen, hvor vanlig det er hos din rase, vet jeg ikke Du kan jo også bare belønne konsekvent når han sitter som du vil, og la vær å gi noen form for forsterkning når han sitter på en uønsket måte. Men det å bevege seg på ulike underlag, og bruke bakbena mer vil jo øke bakpartskontrollen, da det er en rase som kan komme opp i høy fart ville jeg kanskje også utnytta det så mye det lar seg gjøre (jeg vet ikke hvor gammel han er, så blir litt vanskelig å si hva som er bra og motsatt). Men, hos oss har bakpartskontrollen igrunn kommet av seg sjøl, men det er jo individuelt fra hund til hund -
Æsj, dette tor jeg kan bli en utrolig dårlig erfaring for hunden din...Men, bare fortsett å tren positivt på passering så vil det kanskje ikke har gjort så stor skade Ellers enig med Malamuten her, på alle punkter - spes.kasteringa. Tenker også at det ikke er noe galt med det hunden din gjorde (nå får vi jo bare en side av saken men), men det er vanlig for hunder som er over gjennomsnittet interessert i andre hunder å løpe bort for å undersøke. Det at den andre eieren hisser seg opp gjør situasjonene verre, det mest logiske ville vært å forholdt seg rolig, men så er det dette instinktet vi mennesker har da. Tenker det var veldig, veldig feil av den andre eieren å sparke på hunden din. Ikke bra. Men ordne deg med langline (eller var det det du hadde på hunden din?), forstett med passering, miljøtrening og jobb videre En ubehagelig opplevelse, det kan jeg tenke meg, men prøv å ikke la det gå utover noe av det dere har trent på; som du sier har det gått fremover i treninga deres, fokuser på det istedet:)
-
jøss... Jeg ville nå heller ha tilrettelagt for at den klarer å mestre situasjonen... Mer avstand, kontakt og belønning, snu - gå den andre veien... Det er jo raseforskjeller, og noen hunder er vanskelige å finne forsterke hos, men ridgeback tror jeg ikke er den aller vaskeligste å finne det til. Litt rart at instruktøren faktisk bekreftet eierens teorier istedet for å se det større bildet på hvordan hundens reaksjon er under passering. hm..