Gå til innhold
Hundesonen.no

Lilletutta

Medlemmer
  • Innholdsteller

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Lilletutta

  • Bursdag 01/07/1988

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Troms
  • Hunderase
    Berner Sennen/pyreneer
  • Mine dyr
    To kaniner, ei katt og fisk!

Lilletutta's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk takk ho ligg nu slagen nu, etter en liten tur på stranda. Ho ville bade men det va noe farlig tang i overflata som kunne ta ho! hehe Ho får oppfølging hele tia. så passe godt på at ho ikke hoppe eller vise vokter instingt mot folk. E ikke interisert i og ha en hund som holde på og bjeffe opp ei lunga hver gang man får besøk. Så er super streng på det, ellers har samboern trua med og skaffe sånn strøm halsbånd! Men satse nu på at der aldri går så langt ;P Ettersom jeg har skjønt meg på hunde trening må man ha skjerpings (holde reglan) hele tia, og være flink og aktivisere dem! Så får man en god familie hund Men ser ut som at jeg blir nødt til og kontakte hun jeg kjøpte valpene hos, og høre om de andre valpene!
  2. e ikke verdens flinkeste med den skrivinga, så kan bli litt klusj av og til. Regne med at det kommer mere rase fram i ho når ho kommer i tennåran, men e ikke helt sikker på kati det e? Ho blir seks måna den her måneden, hadde tenkt og spørre hun jeg kjøpte henne hos. Men ville ikke mase, er jo ikke sikkert ho vil gi bort info om de andre kjøperne. Så tenkte og teste lykken her først hehe Vet hvertfall en del om mora og faren, siden selgeren hadde begge to Va vist mora som va mest bjeffat, faren va bare overlykkelig for at det kom folk på besøk og ville ha kos. begge va snille og rolige hunda. Men ho her bjeffe aldri, bare klage litt når ho vil inn. Men har også dratt ho med over alt, vi har jo katt og kaniner! katta elske ho, men kaninan va ikke så spennede når ho fikk komme inn til dem. Saua/reinsdyr/elg bryr ho sæ ikke om og gjeite e ho livredd tenkte og fikse sånn hundetreff, der jeg bor ca en gan i uka! Så slepp vi hundan laus i hagen så får dem leke og herje.Eller gå på tur i skogen og ha dem og springe ifra sæ. Før da får man jo ei samling av forskjellige hunda og alle i forskjellige aldra det har sikkert aldri skada. hadde jo vært artig om noen av søsknene hennes bodde i området her. Så kunne man jo kanskje ha hatt et lite søsken treff Er jo artig og se hvordan det går med de andre valpan i kullet.
  3. takk takk:) men ho e ei ho Har ikke vært borti en mere snill og dåven hund enn ho her e det lite eller ingen reaksjon når vi får folk på besøk. så virke ikke som vokter genet sitt så sterkt i den her tøtta Men så har vi vært streng på at ho må ligge på plassen sin når det kommer folk, får ikke komme og hilse før folk har vært der ei stund og alt e rolig . ho e allerede en flott familie hund, veldig lydig, snill med ungen og katta! sønnen vår e bare 16 måna så han kan jo være litt uforutsigbar i bevegelsan og plage ho litt. Men ho bryr sæ ikke, men passe selvfølgelig på da, at han ikke slår ho eller e før plagsom! har ikke tenkt og la ho trekke noe før ho e to, kanskje tre år. men e jo fint og ha lært ho det grunnleggende. som høyre, venstre, gå, spring og stopp:) Men ho e så ivrig når vi skal gjøre ting, når æ har en gobit så sitt ho, ligg og gir labb alt på en gang også begynne det og klør ovvver alt! det bilde med to hunder er mora (svart) og faren (hvit) Ho Luna og katta våres blei sittende i baksetet når vi frakta flyttelasset.
  4. Jeg fikk meg en hund nå i sommer, hun er blanding av Berner Sennen og Pyrenner vil prøve og se om jeg kan finne søsknene hennes, for tror ikke det er så mange av denne rase blandingen rundt omkring! Valpene er da hentet ifra brøstabotn og vil bli 6 måneder denne månen Men om noen har en slik blanding eller noe lignende er det fint og så sammenlignet. Størrelse, væremåte og oppdragelse vil også lære min hund og trekke slede, kjelken til ungen. Etterhvert som hun blir gammel nok, men vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre dette? e vel greit med litt forarbeid før man begynner med dette?
  5. Det e jo mange andre rasa som e avla fram med sterke sider, sov og gjete, jakt osv! Det eneste forskejllen med pyreneeren er jo at den vlir så stor.. Faren var på utstilligen i harstad nå for et par uker siden Nei basserer ikke hundeholdet mitt på sviger familien, men e jo ikke noe artig og få sæ hund når folk rundt dæ vise ganske stor forakt til det! Vi skal kjøpe oss hus nå i sommer, det er veldig stort og da får vi en mega stor hage hunden kan være ute i Jeg har lest mye om begge rasene og tenke i masse masse uker! Berner sennen virker som en perfekt familie rase, er ikke helt sikker på pyrenneren. Men så tenker jeg at med den rolige naturen til berner sennen vil veie opp for dette. Om det er litt vokter instinkt gjør det meg ikke så mye. Da vet æ nu at vi og huset blir passet på når kjæresten reise bort på jobb! Men når mange er så negative, blir det liksom ikke den lykken med og få hund! For kan jo ikke akkurat fære til dem og snakke om hunden osv. Hun ene har hatt masse hunder og driver med masse hunde sport og utstilling. Når ho mente at d ikke var rette hunden for oss ble jeg litt skeptisk!
  6. Det jeg ser i en hund, er og ha en god og stabil familiehund, som tåler at av og til blir det perioder med lite trim. Vist ungen er syk. Er ikke så sprek at jeg klarer og fære på en lang joggetur. Men bruker og gå på tur med ungen i vogn, sykle på sommeren. Vi bor også atme skogen og fjell. Så har gode muligheter og fære på tur. Er jo langre og til tider harde vintre, så er fint og ha en hund osm tåler litt Har erfaring at store hunder en rolige og snille. Har mer dårlig erfaring med mindre hunder. Ellers en tålmodig hund, som tåler at sønnen vår hyler og skriker av og til. Han er et år nå, og vil gjerne at han ska få vokse opp med en hund som kan være hans gode venn og leke kamerat. Som kan være i hagen med han og passe på. Er mye elg her, fint og ha en hund som kan skremmw de vekk når vi alle er ute. Vil ikke levne ungen alene med hunden.. Ser for meg at denne hunden skal være like lett og trene, som alle andre hunder. Men er ko enig at man må ha mere kontroll på denne siden den blir stor. Både mor og far veien rundt 45 kilo. Så regne med at ho blir noe i den duren, ho e også den minste i kullet. Og den minst dominante utav valpene. De er vokst opp på går, med tre barn, sauer, hest, katt, kaniner og fugler. Så de er jo vant med litt av hvert, det er jo bra Men blir der igjen usikker på og skaffe meg denne hunden, når familien hans reagerer som de gjør.
  7. Vi skal få oss en hind, som er blanding mora er Berner Sennen og faren er Pyreneer! Alt jeg kan komme fram til som kan være neativt med dette er at hunden blir jo ganske stor, og Pyreneern har et vokter instingt. Men d skal jo man kunne jobbe med! Familien til samboeren min virker ikke helt happy for at vi skal få oss denne hunden! Er jeg helt gal som får meg en slik hund ??
  8. Skulle henta ho i uka åtte om æ kunne! Men reise bort bare et par daga etter dem e leverings klar, hun må da sitte bak i et lite wideroe fly. Trur det e litt værre før ho og først komme hit, så reise masse tima i fly til finnmarka og tilbake igjen etter ti daga. Trur nu sjøl det vil skape mere stress og forvirring enn om jeg henter henner når ho e rundt ti uke!
  9. Takk takk Skal teste ut og se om æ får til her e det stor glædings til valpen kommer Men vil jo gjøre ting på den rette måten med ho, sia ho blir stor. Må man vel også ta mere hensyn til kor mye hp brukes. Håpe e nu og bruke ho som kløv og trekk hund til sønnen vår, han elske dyr og unnderholdes lett av dem. Så har bestilt valpebøker, ei bok om sporing, ekke helt sikker på ka det går utover. Men har hørt flere som har pratet en del om dette
  10. Hvordan legger man til bilder i trådene?
  11. Har akkurat lagt meg til, så skal se om jeg får til med det her bilde greia Har lest litt på nette at det kan være veldig bra for dem, og at hundene blir mere trygge. Bor over tre timer unna, kjøre hver vei. Så er litt vanskelig for meg og besøke henne. Siden jeg har en sønn på 1 år! også skal jeg reise opp til finnmark akkurat når de er leverings klare, vil ikke begynne og dra henne med på et lite bråkete fly når jeg bare har hatt henne et par dager. Snakker jevnlig med hun som har valpene, og får bilde oppdatteringer. Så får jo blitt litt kjent med valpen på den måten Men det går bra og ha valpen med seg på gåturer, siden jeg ofte går tur med sønnen min på ettermiddagene og i helgene..
  12. I slutten av april får vi valpen vår blanding av berner sennen og pyreneer! (uhells valpa) Men lurer litt på hvordan jeg skal gjøre overgangen best for valpen? Hun er ti uker når vi får henne, siden jeg vil at hun skal være litt lengre med moren. Vi sliter med og finne navn. Hvordan skal jeg trimme denne saken "hvor mye/lenge) altså?
×
×
  • Opprett ny...