Jump to content
Hundesonen.no

Annegru

Medlemmer
 • Content Count

  462
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Annegru

 1. 16 hours ago, Midas said:

  Takk! ? 

  Begge deler er fra klompelompe. Dinosaurgenseren er i boken som heter «vinterbarn» og den andre er i boka som heter «strikk året rundt» og heter festdraktkofte. NB! Hvis du skal strikke koften; i boka står det at den skal strikkes i merinoull, men det er feil, den skal strikkes i tynn merinoull. 

  Da er det enda en grunn til å kjøpe Klomelompe-bøkene! Takk skal du ha :)

  • Like 1
 2. On 12/17/2018 at 3:54 PM, Midas said:

  Åh så fin! Den der skal jeg og strikke når jeg er ferdig med alle andre prosjekter. Brukte du originalgarnet? 

   

  Har blitt endel gavestrikk her i det siste. Hvert år tenker jeg at jeg skal strikke mange julegaver, men så blir det aldri sånn. Blir én strikkegave til jul i år, men har blitt noen bursdagsgaver gjennom året. Og så strikket jeg kofter til alle brudepikene/brudesvennene til søsteren min sitt bryllup på sensommeren, det var veldig koselig :) 

   

  B1D7C2F4-62B8-4FC3-B122-0D93A8AA14C9.thumb.jpeg.819cf5d21171d8b3f9adb928970e411c.jpegD2ADA45A-75B8-4C52-B0EB-056B98D84013.thumb.jpeg.0cbf1114d58aeb304e5181cef8d5e928.jpeg1765BFA9-8A36-4B4E-9616-5A40D5603358.thumb.jpeg.e0ef681560dcee3439beaa4fe4ffd11c.jpegDBFEA5CD-5364-4F8A-9468-94C463EE5A16.thumb.jpeg.6f4eed24895635a6aa6962ad5154ac62.jpeg

  Men herlighet, så mye fint! Hva heter dinosaurgenseren og brudepike/brudesvennkoftene? Jeg tror de må på listen min...

 3. Du må nesten vurdere selv om du vil til veterinæren da, om hevelsen har gått ned. Jeg tror nok jeg hadde dratt om min hund hadde fått slik hevelse som valp, men han er min første hund, og jeg var litt "hysterisk" (altså, ikke ment som kritikk mot noen, bare at jeg selv føler at jeg var litt hysterisk selv som fersk hundeeier). Min fikk en flått nå i sommer, det var en stor hevelse (jeg har ikke opplevd slik hevelse på tidligere flåttbitt), og jeg ringte faktisk veterinær ang. det. De sa jeg skulle se an hevelsen, den gikk ned, og jeg klemte ut litt puss og skylte det litt, og det gikk fint :)

 4. Dersom barn har en tilknytning til den som skal begraves synes jeg de skal være med. Det går vel som regel greit? I begravelsen til farfar for 6 år siden var niesen min nyfødt (typ 1 måned eller noe). Hun begynte å bli urolig så lillesøsters samboer tok henne med og trillet utenfor kapellet. Da det var på det aller tristeste begynte hun å hyle så høyt som bare små barn kan, og søsteren min ble kjempestresset. Men det gjorde ingen verdens ting. Det gikk liksom et sånn lettelses sukk gjennom forsamlingen, og alle smilte. Det var liksom litt symbol på livet, ett langt og gammelt avsluttes mens et nytt blir til. Folk snakket om at det var så fint i minnestunden etterpå. I farmors begravelse nå i vinter var den samme niesen med, hun har hatt et godt og nært forhold til sin oldemor, og satt faktisk helt stille under hele begravelsen. Hun var veldig lei seg og gråt mesteparten av begravelsen. Men hun satt mellom meg og lillesøster, og vi trøstet hverandre alle sammen. Det var veldig fint. Og i minnestunden var det en befrielse å ha med en liten spretten jente som var i godt humør og snakket med alle :)

  • Like 1
 5. Jeg tror at hvis jeg skulle bodd i et annet land, hadde det nok blitt Danmark. Jeg vokste opp der og har flere ganger lekt med tanken om å flytte tilbake. Danmark (Nordsjælland) hadde nok vært det mest realistiske. Men jeg kunne nok sikkrer godt bodd i Sverige også. 

  Sånn urealistisk kunne jeg bodd i Montmartre i Paris, bare fordi det er så vanvittig koselig der. Det samme med Firenze. Men det blir nok urealistisk da jeg, med mine begrensede skole-fransk-egenskaper og meget begrensede italienskkunnskaper ikke kunne lært meg språket godt nok til å holde på en interessant jobb :P

  Jeg kunne aldri bodd i USA, ikke permanent i alle fall. Og ikke som arbeidstaker. Det er så utrolig uaktuelt for meg å jobbe og kanskje ha 2 uker betalt ferie (hvis man har en "snill" arbeidsgiver). Dersom jeg hadde blitt sendt av en norsk arbeidsgiver og hatt norske forhold å jobbe under (ferie, arbeidstid osv.) kunne jeg vurdert det om det var i en trivelig by som f.eks. Seattle eller San Francisco. Jeg kunne godt bodd i San Francisco med norske arbeidsforhold, selv om det er ufyselig dyrt der, men det hadde vært gøy å være der en lengre periode uten studentøkonomi (var på utveksling der et semester). Men jeg hadde aldri giddet å bodd f.eks. i Orlando (bodde der i ett år, jobbet for Mikke Mus da jeg var 20). Det er et ultrakjedelig sted. 

 6. Jeg er veldig fornøyd med Inov8-skoene mine (Xtalon 212, mener jeg de heter). Det er de jeg har funnet som sitter best. De finnes visst i to modeller, en for vanlige, og en for brede føtter. Jeg har de vanlige nå, men lurer på om jeg skal prøve de for bredere føtter også, bare for å teste. De sitter veldig godt på alt underlag, brukte dem i lagfinalen i NM i fjor, hvor det var sykt gjørmete, og jeg skle bare én gang :P De har ikke voldsomt med demping, men jeg har løst det med innleggssåler. 
  Har brukt Speedcross en stund, men foten min passer ikke helt i den, så de gikk faktisk i stykker i stoffet oppå etter bare et halvt år. Og det er ikke i mitt budsjett med et par-tre par agilitysko i året (selv om skoshopping er den beste shoppingen). Har også prøvd fotballsko. De funka forsåvidt, men jeg fikk beinhinnebetennelse av å bruke dem, så de funka egentlig heller ikke de.. :P

 7. 15 hours ago, MonicaT said:

  Noen som har erfaring med Florida/Orlando i oktober? 

  Jeg har bodd i Orlando i ett år (det begynner å bli lenge siden... gurimalla... 15 år siden... *insert gammel dame emoji*) og det er varmt der i Oktober, hvis det var det du tenkte på.. Men ikke så intenst som midt på sommeren. Da er det i perioder uutholdelig varmt og veldig høy luftfuktighet. 

  Orlando i seg selv er ikke en spesielt spennende by, hvis man ser bort fra fornøyelsesparkene litt utenfor byen. Men om man skal på fornøyelsesparkferie er det jo topp! Og så kan man ta roadtrips til forskjellige strandbyer, enten på atlanterhavssiden eller Mexicogulfsiden. Det er varmere i vannet i Mexicogulfen, og ferre haier i vannet. Men vi dro ofte til Cocoa Beach på atlanterhavskysten for der var det alltid masse fester og utrolig kjekke surfergutter (jeg var 20 og singel :p). Tipper det vil være fint å reise f.eks. til Clearwater Beach eller området rundt der hvis man har barn med seg, litt roligere på stranden og ikke så voldsomt med bølger i vannet og sånn. Og så Kennedy Space Center om man har litt større barn, det er veldig spennende. Og så kan man komme til å se alligatorer på veien dit, det gjorde vi i alle fall de 2 gangene jeg var der. 

 8. Jeg liker å kalle opp hundene etter folk, jeg visst... Robert er "oppkalt" etter Bob Dylan (min favorittmusiker/låtskriver/tekstforfatter), mens Jesper er "oppkalt" etter nabogutten fra jeg var liten, en utrolig søt og snill gutt, men ganske rampete (sånn som Jesper var når han var valp)

  Min fremtidige puddel skal hete Éponine, etter karakteren i Les Misérables. Det kan jo forkortes til mye rart om jeg vil forkorte det også. Alternativt Antoinette. 

  Fremtidige gårdshundnavn er muligens Gregers (Gramm, men jeg kjenner allerede en gårdshund som heter Gramm, så det får bli Gregers), Ida (Emils lillesøster), Tiril eller Siri (fordi det er fine navn), Gordon, Roar eller Truls. Gårdshunden passer liksom best til skandinaviske navn, synes jeg, så Gordon hadde kanskje heller passet til en litt mer engelsk rase.. 

 9. 11 hours ago, Kelpiemind said:

  Vi har noen vi ogsaa, og de har vi faktisk hatt bruk for. Dessverre.


  ... fikk jeg lyst paa brunost. Ble alt for mye nevnt her :drool: Jeg har funnet et sted i Florida som selger norske varer online, men selvsagt ikke brunost. Tenkte jeg skulle kjope noe til jul. Har nettopp bestilt meg vafferjern, saa da blir det vafler snart!
  *vann i munn*

  Her er et par amerikanske brunostlinker:

  http://www.igourmet.com/gjetost.asp

  https://www.amazon.com/Gjetost-Ski-Queen-Cheese-Norway/dp/B015X2RNVI

  Ski Queen var den jeg spiste da jeg bodde i Florida og California, den er god. 
  Hvis du har en sjømannskirke eller et konsulat i nærheten kan de kanskje hjelpe. Sjømannskirken i Miami kom i alle fall til Orlando da jeg bodde der (det er 15 år siden, så det er ikke sikkert de er så hjelpsomme lenger, og vi var en stor norsk "koloni" i Disney World, kan ha hatt noe med det å gjøre), med lokalaviser, geitost og makrell i tomat. 

 10. 13 hours ago, Siri said:

  :lol: Sorry !!! Jeg skal personlig oppsøke deg på standen på søndag - om jeg husker det - så du kan få hilse på guttungen... eller gubben har han vel mer blitt nå :P. Vi har ikke stand på Dogs4All i år siden det blir mye belastning på få personer, og det koster fryktelig mye for en liten klubb med under 100 medlemmer :(. Ikke får vi gått i raseparaden på lørdag heller, for det kræsjer big time med bedømmelsen av rasen. Så da stiller vi heller opp på søndag og går i paraden da :)  

  Åh, jeg gleder meg! :D:D

  Det er mye belastning på få personer, det er det. Akkurat nå skulle jeg ønske vi heller ikke hadde stand i år, men det begynner å komme seg, heldigvis. Nå er det bare ett tidspunkt jeg ikke har dekket opp med folk. og det er mange dager igjen :P

 11. 4 hours ago, Lola Pagola said:

   

  I dag har jeg fått gjort masse klubbting, nå gjenstår det bare å sette sammen et slideshow til standen vår på Dogs4all, men det går jo fort. Søndagen blir en lang dag, da skal jeg og Casper stå på stand fra start til slutt... men det blir koselig og da, møter jo mange jeg ellers ikke ser så ofte.

  ...er det sant?! Jeg har hatt en crush på Casper siden jeg ble medlem her for... tja.. 5 år siden ca.! Da skal jeg smyge meg rundt og titte på ham på ordentlig siden jeg skal være hele søndagen på rasestand..

  Jeg har jo forsøkt å smyge meg rundt for å hilse på Willy et par Dogs4All også siden han virker så kul på måten @Siri beskriver ham på, men han har aldri vært der. Så da har jeg måttet nøye meg med Yasmine. Men hun er ganske kul hun også, da.

  Jeg begynner å få alt på stell til Dogs4All her, mangler også slideshow, men har kontroll på det meste utenom. Bortsett fra noe standbemanning. Men det ordner seg sikkert. Phew. 

  Og så må dere slutte med puddelbilder. Jeg blir helt grønn av misunnelse! :P

 12. Jeg har en hund med haleknekk. Det fikk jeg opplyst om i samtalen jeg hadde med oppdretter da vi fikk tilbud om valp, samtidig som vi fikk et symbolsk prisavslag. Det er bare rett og rimelig, synes jeg. Størrelsen på prisavslaget kan jo diskuteres, selvsagt, men slikt skal man opplyse om, hvis ikke blir det useriøst etter min mening. 

 13. Min erfaring er også at dette er veldig vanlig. Min ene er veldig sånn, og spesielt når vi er på stevner eller trener agility en stund. Det virker som en blanding av bevegelse og mosjon utløser løsere og løsere mage. Vi gikk til veterinær med vår da han var yngre, og de sjekket litt frem og tilbake men konkluderte med at det ikke var noe i veien med ham. Etter det har jeg hørt at mange også er slik. Fikk ikke intrykk av at dette var uheldig for hunden av veterinæren.

  • Like 2
 14. Jeg dro for å se etter Sterk på min favorittgarnbutikk (av de som er nærmest her jeg bor), men de hadde det ikke inne. Men! Jeg har utfordret min syntetfobi, for jeg falt helt for dette garnet:Bilderesultat for yak merino tibet

   

  Det skal bli til denne jakken:

  (Ankers cardigan my size, heter den visst).

   

  • Like 3
 15. On 4.10.2017 at 0:30 PM, Mari said:

  På pinne 4? Dobbel tråd Pickles Pure Wool? Eller kanskje enkel tråd på mindre pinne men større størrelse? Det garnet blir så pent oppstrikket synes jeg. Ikke pusete, men dus og diskret på en måte. 

   

   

  Pure Wool tror jeg kanskje jeg har brukt før, og var ganske fornøyd med. Jeg er ikke så komfortabel med dobbel tråd-strikking, så det blir nok enkel tråd. Får se om jeg har en rest jeg kan strikke prøvelapp av... (selv om jeg hater prøvelapp. Dypt og intenst.)

  On 4.10.2017 at 6:53 PM, SiriEveline said:

  Jeg elsker DSA Sterk den er i og for seg lik, men anbefaler strikkelapp :)

  Det er 40% merino, 40% alpakka og 20% nylon. Mitt go-to-garn! 

  Det høres jo ut som et fint garn, men kjenner jeg blir skeptisk med en gang det er nylon i noe... Kan se om jeg finner det på garnbutikken min og kjenne på det for å se om det føles syntetisk. 

  On 4.10.2017 at 7:18 PM, Nemi1 said:

  Jeg forstår godt at du vil bruke et annet garn, Drops Merino opplever jeg som ganske tungt, i tillegg til at det nupper veldig på meg. Du kan jo bruke hvilket som helst garn som gir deg samme strikkefasthet. Jeg har jo strikket flere varianter av denne, og jeg brukte et garn i ren ull som har 140 meter pr 50 gram, så den blir endel lettere enn orginalen. (hadde et lager av ull fra Tyrkia etter en noe ukontrollert shopping for noen år siden) 

  Strikkefastheten er det viktigste. Det kan synes kjedelig å strikke prøvelapp, men det sparer deg for opprekking;)

  Det er nettopp derfor jeg ikke vil bruke Drops Merino. Det funger fint til mindre barneplagg har jeg erfart, men prøvde å strikke en voksengenser en gang men ga opp halvveis. Den ble rekket opp og ble til et par barnegensere i stedet. 
   

  Jeg vet. Prøvelapp, prøvelapp, prøvelapp :innocent: Men jeg synes så ofte at jeg strikker prøvelapp, teller og regner meg frem til hvilken størrelse jeg skal strikke, og så blir det feil likevel :P

 16. 12 hours ago, Yodel said:

  *vurderes*

  Besseggen stod med tidsestimat 6-8 t. Vi brukte litt over 10. 
  Så en tur som estimeres 10 timer blir fort 14. Det er litt langt enda dessverre. 

  Det går faktisk overraskende bra. Men vi bruker tid på å forberede de på turen mentalt, studere kart og se på bilder etc. 
  Mange pauser, litt lek og turproviant hører også med :)

  Hmm.. hvor lang tid brukte dere? 

  Åh, dette er jo så lenge siden... Det er faktisk 20 år siden :P (shit! jeg har blitt gammel! :huh:). Men jeg tror kanskje vi brukte 8-9 timer... Nå vet jeg ikke hvor gamle kidsa som skal være med er, men hvis de er for unge er det jo en fin tur å ta når de blir eldre :) (jo, det så jeg jo i startinnlegget nå, beklager :P ). 

  Men uansett er det jo avhengig av hva barna er vant til og hva foreldrene tror de klarer :)

 17. 26 minutes ago, 2ne said:

  Hun har to, Albert og Bob, og Bob er sønnen til Albert ;) Han er en gjennomtrivelig kar! Jeg er virkelig begeistret for han, altså :heart: 

  Det er helt klart muligheter for å få hilse på, helt uforpliktende! :ahappy: Vi kan sikkert arrangere et lite treff en gang det passer seg sånn :)  

  Åja, si veldig gjerne fra om det arrangeres treff, jeg er klar for puddelbonanza! :D 

  • Like 1
 18. Just now, 2ne said:

  Akkurat nå har vi vel planer om kull på både Ali, Malin og Leah, i den rekkefølgen ;) Ali har blitt paret i dag faktisk, med Albert til @tmp :) Han er faren til Diva til @enna, blant annet. 

  --

  Jeg svarte dette litt tidligere i tråden: 

  Jeg syns forskjellen fortsatt går på det jeg har uthevet :) Om man legger til at det tar halvparten så lang tid med pelsstell på en mellom kontra en stor, så syns jeg alle burde ønske seg mellom, egentlig :lol: 

  Men Albert har jeg vel mødt såvidt (hvis ikke @tmp har flere pudler?). Han virker som en trivelig kar. 
  Er det f.eks. slik at det er mulig å hilse på en eller flere av disse tispene, sånn på sikt? For å få litt inntrykk? Og sånn helt uforpliktende?

 19. Jeg har så vanvittig lyst på mellompuddel! Jeg er helt frelst, og dåner litt hver gang jeg ser en... Jeg har heldigvis godt med tidsperspektiv på det hele, for jeg må overbevise mannen om at vi kan ha 3 hunder på en gang (han er med på rasen, da, det er jo i alle fall en start :P ).

  Men jeg tenkte jeg kunne begynne å lete, selv om det er et par år til den kan flytte inn hos oss.

  Jeg ønsker meg en mellompuddel som er sunn og frisk, og som jeg kan bruke til agility, så den bør jo da komme fra linjer med litt arbeidslyst. Men jeg kan ingenting om puddellinjer. Jeg har ingen fargepreferanser what so ever, annet enn at jeg ikke synes at de aprikosfargede er så vanvittig pene. Men blir min hund aprikosfarget blir den selvsagt verdens vakreste for det :P
  Men så til problemet. Jeg kan ingen ting om puddellinjer... Er det noen som har tips til oppdrettere/linjer som er gode? Evt. noe man skal styre langt unna? 

 20. 17 hours ago, Yodel said:

  Den er under vurdering. Er jo i det samme området som besseggen, men noe enklere trass brattere opp/ ned stigninger om jeg har skjønt det rett?

  Hmm... altså mulig å gå på egenhånd, uten fører og utenom breen? 

  Ikke noe problem å gå til Galdhøpiggen uten bre og fører fra Spiterstulen. Det er en ganske lang tur, men veildig fin. Vi gikk hele familen, mor som passet på alle, far med litt alvorlig høydeskrekk (men fjellelsker deluxe), meg på 14-15, lillesøster på 12-13 og lillebror på 6-7. Vi kom opp alle sammen. Rett før toppen er det en ganske stor snø"flekk" som kan være slitsom å gå opp, men mamma visste om dette, så hun hadde med tre søppelsekker i sekken sin som vi fikk bruke som akebrett ned igjen. Det husker jeg som det morsomste på hele turen :) 

  Og mannen min gikk med hundene våre for 2 år siden, samme turen. Det gikk fint :)

 21. 8 hours ago, tonjek said:


  Takk emoji4.png Er det halve året hele vintesesongen, eller er det før jul og etter jul?  Takk! emoji4.png

  Svarer for tmp, jeg, siden jeg trener samme sted :P Vi betaler 3.600,- totalt per år fordelt på 1.800,- fra Januar-juni og 1.800,- fra juli-desember. Det er fast pris uavhengig av om man vi trener inne eller ute. Vi har også et utendørsområde, men vi har trent inne i sommer og kommer til å gjøre det utover høsten også, fordi sommerområdet vårt oppgraderes og skal være klart fra neste vår :) 

×
×
 • Create New...