Gå til innhold
Hundesonen.no

Mulf

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mulf

  1. Tusen takk for svar:) ville bare si at vi dro til dyrlegen litt lengre ut på dagen. Han sa det kunne være magekatarr. Vi fikk litt medisiner og satte henne på ris og fiskeboller-diett noen dager. ble fort bedre:)
  2. Vi har en valp på 6 mnd. På mandag kveld begynte hun å kaste opp, og hun kastet opp hele åtte ganger. På morgenen igjen var hun i fin form igjen og spiste som normalt. I går kveld begynte hun å kaste opp igjen på nytt flere ganger. Hun kastet også opp i natt og har gjort det ett par ganger i løpet av dagen. Hun har svært lite matlyst og drikker lite. Hun virker sliten og vil helst bare ligge å kose og sove, men ellers ser allmentilstanden grei ut. Noen som har noen tips?
  3. Har/har hatt problemet selv. Mitt tips er at du må lære hunden at det IKKE er han som bestemmer når det skal "hilses". Dette innebærer at du kasnskje må være litt "frekk" og be folk ikke gå bort til dere før hunden er HELT rolig. Jeg står utenfor butikken der folk går ut og inn hele tiden. Ser jeg noen kjente ber jeg dem ignorere hunden, fordi vi trener på å IKKE hilse Drar vi bort til folk og skal inn har jeg hunden i bånd og spør folk pent om de kan være så snille å ignorere hunden til den har roet seg. Har gitt stor framgang for oss:) Får du besøk kan du informere dem og hvordan du vil at dem skal opptre før de møter hunden. Ha på båndet og be dem ignorere hunden totalt til menneskene er så si uinteressante for hunden. Lykke til:)
  4. Mali eller Mile ? Kanskje greit navnet til denne hunden ikke slutter på A? Muffin var kjempekult
  5. Jeg tar på sele på min hund og knyter båndet rundt magen min og lar den dra (jobbe) når vi er på tur, den elsker det men får KUN dra når vi har på sele. Jeg har prøvd masse rart for å få hunden min til å slutte dra når den har halsbånd. Stort sett klikker og den "stoppe-teknikken" flere her har nevnt. Noe jeg har prøvd de siste dagene som har gitt utrolig framgang bare på 3-4 turer er i stedet for å stoppe, begynner jeg nå å rygge så fort hunden drar. Det innebærer at jeg må "dra" henne littegranne, men på ingen måte hardt og ubehagelig. Jeg rygger til hun får fokus på meg og er sånn ca ved siden av meg. (altså der jeg vil ha henne) Så går jeg framover igjen. Bråstopper og rygger igjen så fort hun drar igjen. Belønner henne med litt godbiter hvis jeg syntes hun er flink over lengre strekker. Håper du skjønte dette. Dette er hvertfall noe som har gitt oss STOOOR framgang.
  6. Kjøter'n eller Sushebash (sussebass)
  7. Theo, Brutus, eller Dexter?
  8. oki:) har veldig lyst til å begynne på et kurs som starter i april:) men jobber en turnus som kan komplisere det litt. Da har jeg fulgt deres råd og meldt oss på valpekurs:)
  9. Hvor gammel er, Nelly?
  10. Nydelig! Akkurat som søstera si som ligger på fanget mitt nå Hun hilser;)
  11. ups leste M jeg, hehe:p "a", ja,, hmm Amy Aria Ariel Amon Azrael Aurora Ali vil gjerne høre hva du ender opp med uansett om du syntes forslagene var gode eller jalla:)
  12. Mira Max My Morph Memfi Mikro Meya/Maja Mulf;)
  13. Hei! Har nettopp fått min lille tispe i hus, det er helt fantastisk gøy! Alt jeg vet om valpeoppdragelse har jeg fra bøker, og som dere vet slår den ene boka den andre ihjel. Ønsker derfor å ta opp noen problemstillinger for å finne den beste løsningen eller i det minste gjøre meg litt mer bevisst på mine valg:) 1. Jeg bor i et veldig landlig område (få nære naboer og 200-300 meter til trafikkert vei. Jeg ønsker å ha en hund som: går fritt, holder seg i nærheten av huset og kommer når jeg kaller på henne. Hvordan ville dere gått fram for å få til dette? Det jeg har gjort så langt er å la den gå fritt ute, rose med jevne mellomrom når hun holder seg i nærheten og kommer tilbake. De gangene jeg roper navnet og "kom, kom, kom, navnet, kom" og hun ikke kommer henter jeg henne og går tilbake til området jeg ville ha henne. (belønner ikke og merker jeg blir litt usikker) Er dette en god og effektiv måte? Finnes det andre bedre metoder? 2. Ønsker jo også at hun skal kunne gå behaglig i bånd på tur og være rolig når båndet tas på og av. jeg prøver å få til dette ved at jeg stopper så fort hun drar. og går ikke videre før hun kommer nærmere og går pent, Får belønning når hun går pent, spesielt når hun begynner å gå pent etter å ha prøvd å dra. Er dette riktig av meg? 3. For å unngå tigging ved matbordet finner jeg ei leke til henne og ignorerer jeg henne totalt når jeg spiser. Noe som er ubehaglig for oss begge. Hun piper en stund men roer seg etter hvert. Jeg sier nei og dytter henne ned igjen hvis hun hopper opp på meg når jeg spiser. OK? Håper på tips og veileding fra mer erfarne hunde-eiere:) på forhånd, takk:)
×
×
  • Opprett ny...