Gå til innhold
Hundesonen.no

Baily

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Baily

  1. Det er som tidligere nevnt de som bruker bur som jeg ønsker å nå - ikke de som ikke bruker bur og har sine argumenter for det. Igjen så tar jeg naturligvis også imot forslag til forbedringer av spørsmålene som jeg også har nevnt tidligere i tråden. Med utgangspunkt i hva jeg ønsker hva jeg ønsker å skrive om. Jeg er usikker på hva som menes med at jeg leggger føringer for resultatet når dette er en ren spørsmålsrekke om hvor mye/hvor lenge. For å understreke så er ikke oppgaven OM bur er bra eller ikke bra å bruke i treningsøyemed og som hvilested for hunden, men hvorfor de som bruker det mener nettopp dette. I tillegg hvor de har fått tips og anbefalinger om å bruke bur.
  2. Da vil jeg sette stor pris på om du kunne komme med et forslag til type spørsmål til hundeiere som bruker bur som treningsmetode og hvileplass (lukket bur), og hvordan du ville formulert disse for å få svar på følgende: Hvem bruker bur (ikke kjønn eller alder) Hvor har de fått tips om at burbruk er en god treningsmetode til å lære hunden å bli husren, være alene hjemme, ikke tygge, ligge i ro o.l. Om de mener bur er og har vært et godt hjelpemiddel/verktøy
  3. Hehe jeg gir opp :-). Det var da svært så kverrulerende en skulle være for å velge å ikke ta del i en undersøkelse ;-) Dette er en del av innsamling av informasjon til oppgaven, og siden dette er et forum en kan velge å være anonym, så er det jo også perfekt til å innhente slik informasjon. Forøvrig gjøres det også undersøkelser på hvor mange som bruker bur i 2012 kontra for 20 år siden. Disse undersøkelsene er også igang. For dere som har skrevet oppgaver i forbindelse med kurs og utdannelse på både Bachelor or Masternivå, så er jeg sikker på at dere også forstår betydningen av kvalitativ og kvantiative metoder :-) Da denne undersøkelsen henvender seg til de som bruker bur så anser jeg spørsmålene relevante. De gir svar på hvem som bruker bur og hvor mye de bruker det i treningssammenheng. At jeg behøvde å definere trenings i mer detaljert grad enn jeg gjorde i startinnlegget mitt kan jeg ta selvkriitikk på, da jeg nok tok for gitt at dette har vært definert og debattert en god del på forumet tidligere. Jeg ser at kritikerene til innlegget og undersøkelsen også er dere som ikke bruker bur. Dette er helt greit naturligvis, men det blir litt som en spør Volvo eiere om de er fornøyde med bilen og hardnakka Toyotaelskere skal svare ;-) Jeg ser det ikke nødvendig å "forsvare" mitt innlegg noe særlig mer enn det jeg allerede har prøvd å forklare. Jeg lar tråden naturligvis stå, og om noen ønsker å komme med konstruktive svar på spørsmålene vil jeg sette stor pris på dette. Hvis ikke, vil jeg bruke svarene jeg får fra andre arenaer spørsmålene ligger ute (hos veterinærer, dyrebutikker og hundeklubber).
  4. Hva jeg mener om bur er uinteressant i dette tilfellet. Når man skriver en oppgave som dette er det jo ikke mine personlige synspunkter som skal vises. Å ha en undersøkelse om hvor mange som bruker bur gjør jeg også, men på forum som her så vil ikke svarene nødvendigvis gjenspeile det reelle tallet av åpenbare grunner. Det er altså grunnen til at noen velger å bruke bur, hva burbruken består i (tid) osv av de som faktisk bruker det som jeg er interessert i mer informasjon om. Jeg kan til en viss grad forstå frustrasjonen over at en vil få frem at burbruk ikke er noe en selv ville valgt, men det blir som å svare på en undersøkelse om for eksempel mobiltelefon hvis en selv ikke har og bruker det. Derfor må det bli slik hvis jeg skal få noen ordentlige svar å bruke i oppgaven min . Hvis man skal skrive om hvorfor burbruk har blitt så populær, bør en også vite på hvilket grunnlag det har blitt det, og det er det jeg ønsker å skrive om. Håper dette var mer oppklarende :-)
  5. Da har jeg gjort noen små endringer i undersøkelsen. Og ja - det er en undersøkelse for de som bruker lukke bur, og ikke en undersøkelse om en bruker bur eller ikke. Transport i bil eller til/fra veterinær og på utstilling har jeg ikke tatt med.
  6. Som jeg forklarer i innlegget ønsket jeg å høre fra de som aktivt bruker lukket bur som treningsmetode og/eller hvileplass. Derfor er ikke 0 timer osv alternativer i undersøkelsen. Lukket bur er et stikkord her, men jeg ser jeg ikke presiserte det så veldig klart. Beklager dette. Grunnen er antagelig at jeg anser bur som noe man lukker når en bruker det i denne sammenhengen (også i bil). Hvis buret står åpent blir det for en seng å regne for da kan jo hunden fritt velge å gå ut og inn av det.
  7. I forbindelse med en oppgave jeg skriver om hund så har jeg noen spørsmål om burbruk som jeg håper dere tar dere tid til å svare på. Jeg ser det har blitt ganske utbredt å bruke bur som blant annet tilvenning av valper til å bli husrene, være alene hjemme og som et hvilested til hunden. Dette var ikke så vanlig for noen år tilbake. Jeg lurer derfor på om dere som bruker bur aktivt som et ledd i oppdragelsen/renslinghetstreningen/hjemmealenetreningen, evt andre typer trening - og som hvilested, om dere har brukt det på tidligere hunder og hva som er postivit med å bruke bur nå. Hvem tipset deg om å bruke bur, og hva er grunnen til at du bruker det? På hvilken måte har bur hjulpet deg i treningen og hva synes hunden om dette? Liker den/de å være i buret og går trening fortere, eller blir den enklere? På hvilken måte forenkler burbruk hundeholdet?
×
×
  • Opprett ny...