Gå til innhold
Hundesonen.no

Løvehund1

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Rhodesian Ridgeback

Løvehund1's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7

Nettsamfunnsomdømme

  1. Han er faktisk ikke så "redd" som han kan virke (halen mellom bena). Vi hadde der vært ute siden klokken 18, og dette var helt i slutten av sendingen (20.30?). Det var fryktelig kaldt og han var lei hele greia. Vi gjorde flere "prøveopptak" og han hverken klatret eller oppføret seg engstelig, men det var ikke sånn tv-programmet var lagt opp til å være. De ville at han skulle være litt i bevegelse slik at det ble litt bedre tv ut av det. Etter så mange timer ute, samt så mange inntrykk for så å bli litt herjet litt med, så oppførte han seg slik på direkten. Det var ikke akkurat vakkert, og som eier av hunden så synes jeg det var litt pinlig at han ble fremstil slik. Han kunne glatt ha vært på plass og ikke beveget en muskel gjennom hele programmet, men det var ikke sånn det skulle være. Det vil alltid være uenigheter rundt et slikt tema (kastrering), og man må absolutt diskutere emnet for å finne de beste løsningene, men å gå til personangrep med bakgrunn i noen sekunders klipp fra tv er jo noe annet. Vi kontaktet denne adferdsspesialisten fordi vi hadde en utfordringer med vår hund. Vi hadde lest mye om saken, blant annet om kastrering, og funnet ut at det ikke var den rette løsningen for han. Ved besøk av henne, så fikk vi mange gode råd og verktøy til å håndtere problemene. Vi er i hvert fall veldig fornøyde med hvordan han nå takler de utfordringene han tidligere utagerte på og kommer til å fortsette med å jobbe med å gjøre han til en enda tryggere hund. Stor takk til henne som faktisk utgjorde en stor forskjell i livet til vår RR.
  2. Nei, kastrering hadde ikke hatt en god effekt på ridgebacken, og det var vel også poenget med å ta han med. Han var heller ikke preget av frykt under sending, men heller stress da han hadde vært der ganske lenge, samt at han ble giret opp med vilje. Vi spaserer rundt med hunde vår hver dag uten noen som helst frykt (uten bruk av klikker), men hvis han kommer i situasjoner hvor han blir presset, så kan det hende han utagerer med bjeffing. Vi forsøker selvfølgelig å unngå slike sitasjoner. Problemet til hunden kommer først og fremst frem hjemme når vi får besøk av "fremmede". Da har klikkeren fungert veldig bra, og nå så fungerer dette mye bedre. Angående klikkingen så er den med på å avlede hunden fra å bli redd. Han går svært fort fra å være rolig til å få panikk. Desto lenger han oppholder seg sammen med fremmede, desto mindre redd blir han.
  3. tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg da det var min hund som var på tv. I tillegg så vil jeg veldig gjerne forsvare adferdsterapeuten som brukte klikker. Hun har vært til stor hjelp med hunden vår, som for øvrig ikke er klikkertrent. (vi jobber med saken) Til hennes forsvar (og til hundens forsvar), så hadde vi vært ute i kulda i to timer før sendingen begynte. Hunden oppførte seg altfor bra, så de ønsket å gire han opp slik at det ble bedre tv av det. Jeg skal ikke nevne de andre forslagene de kom med først, men for å si det sånn så var vi nødt til å sette ned foten. Hvis det hadde vært ønskelig så hadde hunden ha sittet på samme plass under hele sendingen, men det ville ikke vært "bra tv".
×
×
  • Opprett ny...