Gå til innhold
Hundesonen.no

Leowy

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Leowy

  1. Hei! Er det noen som har seriøse oppdrettere av Berner Sennen å anbefale? Blir enda lenge til jeg skaffer meg hund, men snuser litt rundt nå - gjør researcher min! Og kunne tenke meg å snakke med seriøse oppdrettere i denne sammenhengen. Dersom det fins i nærheten av Trondheim er jo det bra, men det viktigste er at oppdretter er seriøs og kan anbefales. Spesielt siden Bernere har mye helseproblemer.
  2. Ja, dette er ting jeg må tenke gjennom. Jeg vet i allefall at det ikke gjør noe om man ser det bor en hund der. Har man hund, så har man hund, mener nå jeg. Og det kunne vært fint å ta en tur i skogen av og til, det er nok bedre enn å labbe rundt i by og park. Om jeg tar steget ut og skaffer meg hund når jeg kommer så langt, skal jeg ha ting klart først. Jeg må vite at noen kan passe hunden dersom jeg blir syk osv. Og ha avtalt dette med dem på forhånd. Noe annet ville vært uansvarlig. Men det er veldig bra at du nevner dette, det er mye å tenke på før man tar på seg ansvaret!
  3. Tusen takk folkens! Dere er til stor hjelp. Jeg har forhørt meg på andre forum også, og det ser ut som mange peker ut Berner Sennen. Det er også min type hund. Jeg får ta en runde og gjøre skikkelig research på rasen, snakke med oppdrettere osv. Hva angår mosjon er en time om dagen en selvfølge. Og det vil gjøre meg like godt som hunden. Så får man prøve å legge opp til mer om det trengs. Det har jeg tid til. Igjen, takk!
  4. Vel, når jeg tenker på hund for meg, er det i utgangspunktet litt store hunder jeg liker. Det vil si, ikke mindre enn collie. Ulempen er jo at mange av dem krever en god del mosjon. Kanskje litt mer enn den timeslange turen og slikt. Men i allefall er det ikke aktuelt å skaffe seg hund før jeg bor i en leilighet med mer størrelse enn hybelen jeg har nå. Puddel kunne kanskje gå an, selv om jeg aldri har falt helt for rasen..? St. Bernhardshund og Berner Sennen er vel mer i retning min smak. St. Bernhard kunne kanskje ligge opp mot mitt aktivitetsnivå og boforhold (i fremtiden), men hvordan er de som førstegangshunder? Ja, kurs er nok lurt. Det må være en fin måte å bli kjent med hverandre, og som du sier, få den grunnleggende læringen på plass. Spørsmålet vil jo bli om jeg burde få en valp eller en voksen hund. Den avgjørelsen bør jeg nok ta etter å ha satt meg mer inn i ting - tenker å lese bøker o.l. Men en skulle tro det er best med valp - da knyttes båndene fra starten av.
  5. Pelsstell er ikke en faktor jeg anser som avgjørende for meg, men jeg er nok ikke ute etter en hund som har ekstreme pelsstellbehov. Tur med hunden blir gjerne en times tur hver dag. Dersom jeg velger en valp, og ikke en ung voksen hund (her må jeg nok gjøre research på hva som vil være best), er valpekurs en selvfølge. Og da også selvsagt hele jobben som følger med å gi valpen en bra oppvekst.
  6. Hei! Jeg er 24 år og bor foreløpig i en 23 kvadrats hybel midt i byen. Med tiden planlegger jeg å skaffe meg leilighet i eller utenfor sentrum. Jeg arbeider som frilans illustratør, og jobber dermed mye hjemme, men satser på fast ansettelse ved kontor hos firma i fremtiden. Jeg har en avslappet livsstil, med lavt aktivitetsnivå. Familien min hadde en New Foundlandshund da jeg var barn, men utover det har jeg ingen hundeerfaring fra før. Nå har jeg begynt å vurdere anskaffelse av hund - det er foreløpig kun en vurdering, og jeg er i startfasen av research. Hund har jeg drømt om i mange, mange år, og det frister selvsagt å sette drømmen i live nå. Så i første omgang undersøker jeg hvilke hunderaser som vil passe til mine boforhold og levesett. Jeg skulle helst hatt en gjennomsnitlig stor hund - ala Labrador. Det burde nok være en rase som ikke trenger enorme mengder mosjon, som jakthunder, siden jeg ikke er verdens mest aktive person. Men selvsagt blir det å gå tur hver dag, og hva annet hunden behøver. Det er nok bra for min egen del også, hehe. Ellers er det vel lurt med en grei nybegynnerhund - jeg er klar over at hundens adferd avhenger mye av eieren, men i utganspunktet er vel noen raser bedre egnet enn andre for folk med lite erfaring. Men jeg vil gjerne høre hva dere med erfaring har å anbefale meg?
×
×
  • Opprett ny...