Gå til innhold
Hundesonen.no

Kattylatty

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne

Kattylatty's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, det hadde vært fint! Bor i Eidsvoll, ca. 45 minutter fra Oslo! Har ikke tenkt å konkurrere noe høyt oppi klassene uansett egentlig, så det burde vel egentlig gå fint! Ja, får vel dra og se om han reagerer! Om han ikke tåler dem, så får vi bare se om det går med en annen rase!
  2. Ja, tror vi skal gjøre det jeg! Tusen takk for hjelpen!
  3. Er ikke sikker på om du vet dette allerede, men kromisen finnes i både ruhåret og glatthåret variant Siden du sier kooikeren tiltaler deg mer utseendemessig, for mange synes at glatthåra kromis ligner ganske på kooiker! Ellers er jo begge helt herlige hunderaser da
  4. Er ikke helt sikker på det med underulla, men vet vertfall at en del napperaser er allergivennlige! Og mange terriere er jo nettopp napperaser. Samojed hørtes jo egentlig ut som en ganske passende hund! Er jo utrolig vakker også Har du noen peiling på hvordan de er i agility? Har veldig lyst til å drive med det på hobbybasis, men er ingen krise om det absolutt ikke går. Ellers har jeg skog 10 m unna huset, så noen daglige turer burde ikke bli noe problem. Pleier de å holde seg til eieren om man har dem løs, eller stikker de av? Tror faren min har en lignende allergi som deg, Aslan! Har vel egentlig aldri sett han ha noen særlig reaksjon når han er med polarhunder!
  5. Nei, men staff er vel ikke noe spessielt allergivennlige? :/ Han liker vel generelt ikke bartehunder, om jeg kan kalle dem det, og det er vel det de fleste allergivennlige terrierne er..
  6. Har vel egentlig ikke oppdratt bikkja i det hele tatt! De har ingen peiling på hundeoppdragelse, og har ikke vært på et eneste hundekurs... kjøpte vel egentlig bare hund fordi de syntes synd på dattera. Og etter det jeg skjønte så valgte de den oppdretteren som solgte valpene sine billigst. Burde egentlig ikke hatt hund i det hele tatt Har vel egentlig sett på de fleste terrierne, og det er vel egentlig den gruppa som virker mest aktuell! Men faren min synes at de ligner på rotter, så blir litt vanskelig! Tror han egentlig helst har lyst på noe schæfer eller border collie lignende, vet han er veldig glad i border collie, men schæfer er vel egentlig den raser han reagerer mest på...
  7. Huff, har sett på den også ja! Virker jo egentlig som en veldig fin hund, men faren og moren min har begge fått ganske dårlig inntrykk av rasen... kjenner noen som har en slik, og den har vel egentlig bitt alle i familien. Om man ikke følger helt med, biter den deg. Spesielt på hælen og leggen. Har litt dårlige tenner, så klarer ikke å bite så hardt at det går gjennom huden, heldigvis. Men fortsatt ingen koselig hund. Ellers virker de jo som herlige hunder, men tviler sterkt på at jeg får overtalt dem til å skaffe seg en!
  8. Han aner ikke hva han reagerer på selv, men han har i det minste truffet rundt 4-5 stykker + valper, og reagerte ikke.
  9. Hei! Jeg og familien har alle ganske lyst på hund. Men faren min er veldig kresen utseendemessig, og vil ikke ha de fleste type terriere, veldig små hunder eller puddel-liknende hunder. Vet man ikke skal velge hund etter utseende, og har sagt dette til faren min også, men han nekter virkelig å få en hund han ikke liker utseende på. Dessverre er faren min allergisk, og de fleste allergivennlige rasene er jo terriere og hunder med krøllete pels. Men vi fant en rase som alle syntes var pen, og jeg synes gemyttet passet familien min godt. Kromfohrländer heter rasen, men jeg har ikke funnet noen som har hatt erfaringer med den og allergi. I tillegg er de fleste oppdretterne i Sverige. Kan jo selvfølgelig dra dit også, men ser ikke noe poeng i den faktisk ikke er noe allergivennlig i det hele tatt. Helst skulle vi hatt en hund med middels mosjonsnivå, lite til middels pelsstell og ca. middels størrelse. Moren min vil ikke ha en for stor hund, og det utelukker bla. malamute, som vi allerede vet at faren min tåler. Så er det noen som har forslag til en rase vi kan teste ut om han tåler? Eller noen som har erfaring med kromis og allergi? (:
  10. Alle her i huset er vel egentlig enig om å få hund (Mor i huset, lillesøster og storesøster), utenom far i huset. Vi prøver å få far i huset til å i hvert fall fortelle hvorfor han ikke vil ha en hund, men det eneste han svarer er "Derfor." eller "Fordi jeg er allergisk.". Før svarte han også med "Hvor skal vi gjøre av den når vi skal på feire?" men det har han sluttet med etter at vi klarte å finne folk som gjerne ville passe hunden mens vi var på ferie, og foreslo at vi bare kunne ta den med. Egentlig er han veldig glad i hunder, og med en gang han omgås hunder er det lett å se at han koser seg. Både jeg og moren min har flere ganger prøvd å overbevist han om at vi burde skaffe en hund, men han har i det siste begynt å true med å flytte ut i dukkestua eller lavo om vi skaffer oss hund, og sier at vi godt kan skaffe oss en hund om vi helst vil ha den enn han. Synes dette er utrolig barnslig av han, og det skulle da gått an å bare snakke om det å ha hund? Jeg tror muligens han nekter å skaffe seg en hund fordi han er redd for at jeg (storesøster), som er tenåring, ikke skal ta ansvar for hunden i mer enn et par mnd. Dette kan nok være fordi han kjøpte min storesøster (halvsøster) en hund og hest da hun var 13. Hun begynte å gå lei av å dra til stallen etter en stund, men hest og hund er vel egentlig to helt forskjellige dyr. Men så har jo mor i huset egentlig gått med på å gå turer og slikt hun og, så det blir jo ikke han som sitter igjen med ansvaret om det skjer. Er også egentlig en ganske ansvarsbevisst person, og har gode karakterer og alt på skolen. Er heller ikke den som er særlig mye ute med venner og sånn. Så jeg lurer på hvordan jeg og moren min skal få overbevist han til å få en hund? Vil jo ikke kaste han ut og kjøpe hund isteden!
  11. Lurte på om det er noen som har erfaring med xoloitzcuintle? (Meksikansk nakenhund) Lurer også litt på hvordan de er i forhold til allergi? Og er pelset eller naken mest allergivennlig?
  12. Han har en venn med en alaskan malamute, og den tåler han helt fint! Har sittet i bilen hans med henne i baksete og hundehår overalt i flere timer uten å reagere, og han kan kose med henne uten reaksjon. Så noen hunder tåler han helt fint!
  13. Jeg vet man egentlig ikke burde overtale foreldrene til å få hund. Jeg har allerede tenkt grundig over det og ha hund og alt. Jeg og moren min vil ha hund, men det vil ikke faren min. Jeg har virkelig prøvd å overtale han, men han lar seg absolutt ikke overtale. I tillegg er han allergisk, og ja, jeg vet det er en risk med hund når han er allergivennlig. Hver dag i flere år har jeg lest om allergivennlige hunder. Uansett, hvordan skal jeg få overtalt faren min til å få hund? Får jo heller ikke passet hunder eller noe siden de fleste hunder ikke er allergivennlige, og jeg ikke får testet om han tåler hundene på forhånd. Å gå tur med andres hunder er jo et alternativ, men jeg vil ha min egen hund som jeg kan trene selv og dra på små utstillinger og sånt!
×
×
  • Opprett ny...