Gå til innhold
Hundesonen.no

KarolineJohannesen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av KarolineJohannesen

  1. Jeg kan vel i grunn skjønne den. Eposten min er ikke den mest seriøse, men den er personlig for meg. Så da får folk heller skrive til meg og se hva jeg mener og at jeg ikke er et forumtroll denne gang. Til tross for at mange her ser heller ut til å ønske at jeg var det.
  2. Det jeg mente med ikke bli noen avlshund er at det ikke skal bli flere valpekull og at dette er noe jeg skal drive med eller tjene penger på. Jeg er ikke ute etter penger. Men jeg innser at dette var feil sted å komme med et slik tema, siden det ser ut til at folk her inne har noe i mot blandingsraser. Så da får jeg heller ta mine spørsmål et annet sted der folk ikke har noe i mot blandingshunder. Takk for svaret "Papillon", det er nettopp den type svar jeg setter pris på. Jeg vil vite risker og ulemper som kan forekomme, jeg har som sagt ingen erfaring, og setter pris på å kunne lære. Dette er ikke noe jeg har bestemt å gjøre ennå, men noe jeg vurderer. Og derfor går jeg til et forum for å høre hva folk mener og har av egen erfaring. Så at hun da kan være ekstra utsatt for fødselsvansker, så er det noe å bære med seg. Oge en kunskap jeg er glad for å ta med meg.
  3. Ikke et forumtroll, men en hunde eier som ser kvailiteten i en god hund til tross for sine feil ovenfor rasen. som ønsker å få mer kunskaper for å se om dette er mulig.
  4. Som jeg skriver, er jeg ikke ute etter å avle frem renraset. Hun er for liten for å tilføre rasen noe bra, uansett hvilke egenskaper og gemytt hun har. Men hun er en herlig hund med mange gode egenskaper og en hund jeg ønsker å føre genene videretil. Til tross for at hun er for liten for rasen. Hun skal da heller ikke bli en avlshund. Om det blir noe, blir det et kull og ikke noe mer. Helsesjekker og slikt skal uansett gjennomføres, og er hun ikke einet på grunn av noe helsemessig så blir valper utelukket.
  5. Jeg har en knøtt liten Papillon tispe som jeg skulle satt valper på. Jeg må innrømme at jeg vet ingenting om avl, og kunne trenge noen tips til bøker, nettsider og lignende der jeg kan få fakta om dette. For jeg er ikke villig til å gå inn i dette uten noen form for kunskap. Men det største problemet jeg har, er at jenta mi er ekstremt liten. En papillon tipse skal veie mellom 3 og 5 kg, mens jenta mi veier 2.5 kg. Og er i grunn en dverg versjon av rasen. Hun var den minste i kullet sitt og ble rett å slett aldri så stor som hun skulle. Men hun er en herlig liten frøken, mer sosial og snill hund har jeg aldri sett maken til. Men hvordan går jeg frem, tenker å se etter en blandings rase eller muligens en chiahuahua som avls partner. Fordi jeg har liten tro på å finne en papillon av samme str som sammen med min frøken vil gi gode gener til nye valper. Når hunden allerede er for liten for rasen, er det jo feil å tenke på. og ved å blande to hunder med samme små problemer risikerer jeg fort å få større, mer alvorlige problemer. Og jeg vil heller blande ut genene litt og ha friske glade valper. Og når jeg da ikke avler med tanke på penger, men fordi jeg vil føre genene til min jente videre, så er det ikke av betydning for meg å holde det "renraset". Men ja, først og fremst leter jeg etter informasjon om avl. Meningene til folk om å "avle" på en hund som er "feil" i følge rasestandar på grunn av sin str. Og informasjon om hvordan å finne den riktige hannhund og eventuelt om noen som har eller vet om en liten hannhund med et godt lynne og god helse som kunne vært mulig å låne som far.
×
×
  • Opprett ny...