Gå til innhold
Hundesonen.no

Zera

Medlemmer
  • Innholdsteller

    424
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Zera

  1. 14 timer siden, Sunlily skrev:

    Nei, jeg har ikke tatt i mot reservasjoner fordi jeg ønsker å se hvordan de ligger an mentalt på valpetesten, selv om noen har vært mer aktuelle enn andre. Akkurat nå ser det ut til å være en eller to hanner, og en tispe som jeg "mangler" kjøpere til, og en fôrvert :) 

    Tusen takk :)

    Nei, her er alle røde tricolorer :)

    Ååååh, falt litt for Cersei. Har alltid hatt lyst på den rasen :wub: *skalikkehavalpskalikkehavalp* 

    • Like 1
  2. 20 timer siden, MichelleT93 skrev:

    Hei! Har en unghund på 7 mnd, og han maser så fælt hele dagen. Tror ikke vi har vært nøye nok med å lære han å kjede seg... Når vi er hjemme, og han ikke sover, så maser han. Han piper og piper. Prøver å sette ham ut i bånd, men da piper han ute fordi han vil at vi skal komme ut å leke med ham. Han får nok stimuli, så det er ikke det. Men det tar ikke lange tiden fra vi kommer hjem fra en god tur med hjernetrim og fysisk mosjon før han begynner å pipe. Ute på tur begynner han å pipe med en gang vi stopper opp (fordi han bare vil gå fremover), det være seg om vi stopper for å prate med noen eller stopper for at han skal lære seg at noen ganger stopper vi uten mål og mening, for at han skal lære seg å sitte i ro ute også. 

    På formiddagen hvis jeg er hjemme og leser (er student), så får jeg ikke gjort noe fordi han bare maser. Selv om han får seg en god tur på formiddagen piper han resten av tiden. Blir litt smågal, føler ikke at jeg får slappet av hjemme. Nå er jeg gravid i tillegg, og trenger den avslapningen jeg kan få :blink:

    Noen tips og råd? :) Kan jo ikke være gøy for hunden å pipe slik hele tiden heller. 

    Hadde det vært min hund, og jeg var sikker på at han hadde fått den aktiviteten han trengte, så hadde jeg lagt han unna meg. Enten på andre siden av rommet, eller i et annet rom (med døra oppe feks).

    Reiser han seg fra plassen, går jeg og legger han tilbake. Tar nok ikke mange repetisjoner før han skjønner tegninga (sålenge du ikke gjør det morsomt å "bli tatt med tilbake på plass"). Når han skjønner tegninga vil han legge seg for å sove, og du vil bli kvitt problemet med pipingen når du skal studere. 

    Jeg ville ikke "avledet" han med å leke og trene med han. Han kjeder seg og prøver å pipe deg til aktivitet, og du gjør akkurat som han vil. Prøv metoden jeg foreslår over, forvent at det blir litt verre før det blir bedre. Vær konsekvent og vær kjedelig. Du bestemmer når det skal være lek og morro, ikke han.

    • Like 1
  3. Så bra, da har du hvertfall en start der. Mulig det er litt mye å forlange at han skal klare alt på en økt, med tanke på hvor usikker han er på det meste.

    Jeg ville begynt med å kun trene på støvsugeren, uten å slå den på. Tren slik hver dag til han ikke bjeffer på den i det hele tatt når den blir tatt frem. I mellomtiden stenger du han unna når du støvsuger. Når han kan dette godt kan du sku av og på støvsugeren og belønne for dette (så det bare blir litt lyd.). Eventuelt "støvsuge" uten at den er på, så Dino blir vant med bevegelsen. Babysteps.

    • Like 1
  4. Jeg tror at poenget er at refleksen er koblet til maten. Alle dyr trenger mat og sånn sett er koblingen der uansett. Samme som med knerefleksen feks. Treffer man rett punkt så vil benet sprette opp, uavhengig av om vi får en biff eller juling etterpå. Det er en sammenheng der som dyret ikke velger selv. Også kan vi koble komandoer og  lyder til dette.

    Jeg ser ingen motsetninger i de utsagnene du har lagt med.

    Men enig i at det er veldig vanskelig å få oversikt over ja.

    Hunden trenger ikke lære å sikle når den ser mat, det bare skjer. Hunden kan vel heller ikke stoppe siklingen når den ser mat?

    Så klassisk betinging er når du kobler kommando til en refleks? Mens operant er når du kobler det til en atferd?

    Den ene er ubevisst hos dyret, den andre er bevisst.

  5. På 6/3/2016 at 4:00 PM, Symra&Pippin skrev:

    Nja, tja. Når det gjelder Pippin så tror jeg det hele begynte med at det var sabla lettvint å bare tisse inne, for eksempel på det stedet som luktet tiss fra før, det må da være lov. Det var da han var valp. Så fant han ut at menneskefolkene ble sure hvis man tisset inne, men hvis man gikk opp trappa og tisset på badedøra så var det jo ingen som så det. Da jeg satte en grind i trappa måtte han jo finne på noe annet når han var tissatrengt, på panelovnen bak spisestua for eksempel. 

    Ikke så enkelt å forklare dette ut fra underliggende følelser. Han viste og viser ingen tegn på hverken stress eller stort markeringsbehov, han har bare lagt seg til en uvane.

    Giddalaushet hos hunden er også en underliggende følelse :D Og som sagt syns jeg det er vanskelig å si hva som ligger til grunn uten å ha sett hunden. Men mitt argument er at det er bedre å finne ut hva som er grunnen, fremfor å fysisk prøve å stoppe tissingen ;) Så kan det jo hende det viser seg at bellyband er rett løsning til slutt uansett.

  6. 8 timer siden, Symra&Pippin skrev:

    Jeg har inntrykk av at det er ganske mange hunder som legger seg til den uvanen å skvette inne. Jeg tror det først og fremst handler om uvane som det er vanskelig å stoppe, uten at det ligger noe spesifikt psykisk bak.

    Det kan hende det er en vane, men hva er grunnen til at vanen oppsto? Vanskelig å si uten å ha sett hunden syns jeg. Og skvetting er en ting, men TS beskriver tissing, altså noe mer enn bare skvetting så vidt jeg forstår det.

    All atferd har jo en grunn, en underliggende motivasjon og følelse. Forskning har vist at følelser har opphav i hjernen, så ser man stort på det kan man argumentere for at all atferd har psykologisk bakgrunn. Noe atferd regnes som normalatferd, annet som problematferd, men de kommer alle fra samme sted.

    Vaner er vonde å vende, men det er lettere å få bukt med dem om man finner ut hvorfor de oppsto. Ta for eksempel tromming med fingre eller bein hos mennesker. Dette er vanligvis beskrevet som tegn på mildt stress eller angst. Hvis løsningen er å teipe fingrene sammen eller binde beinet fast i stolen, så har man fjernet symptomet, men ikke den underliggende årsaken til at fingertrommingen startet.

    @SAGA kjemisk kastrering kan fungere om du mener at atferden har rot i seksuelle drifter. Hvis han tisser og ikke markerer er det mindre sannsynlig at det vil fungere. Uansett så er jo ikke kjemisk kastrering en permanent løsning, så det går jo an å forsøke :) men kun kjemisk kastrering uten andre tiltak vil nok ikke fungere dersom atferden også har blitt en vane. 

  7. På 5/31/2016 at 10:15 AM, SAGA skrev:

    Hei. Jeg har skrevet her inne før om div problemer med hunden min på 6 år, også ang dette med å tisse inne. Dette har han gjort i ujamne perioder fra han var ca 2 år. Jeg føler at jeg nå har prøvd "alt", uten at det hjelper. Problemet er at han tisser (ikke markerer) på flere steder i huset. Skjer faktisk oftest når vi er hjemme, veldig sjelden når han er alene. Hittil har han hatt faste steder han gjør det, men nå virker det som om han har utvidet området. Jeg er drit lei av å tørke tiss fra kjøkkeninnredning, trappeavsatser, døra til kjellerstua, skriveren som står på en lav hylle, trappa ute, saccosekken etc.

    Jeg har fotfulgt ham overalt og hatt ham i bur når jeg ikke kan følge med. Jeg har hatt ham bundet fast til meg. Jeg har sjekket for uvi. Jeg har hatt ham bundet til stuebordet når vi sitter der om kvelden. Jeg har latt som om han er valp og tatt ham ut etter spising, tissing, soving, leking etc. Jeg har gitt ham mye mosjon, lite mosjon, hjernetrim, alt for å kanskje gjøre han sliten og fornøyd og rolig. Men så plutselig er det en dam et sted, igjen. Da har jeg vel antakelig slappet litt av og trodd at nå er det over. Men, neiiiida. Det tar jo aldri slutt og dyret ødelegger inventaret med alt tisset. Det har jo rukket å trekke seg inn under lister og kjøkkeninnredning alle de gangene jeg har vært sent ute med å oppdage det, så svulmer jo treverket og lukta blir jo aldri borte. Så at han tisser der igjen er jo egentlig ingen overraskelse. Men at han har begynt på nye steder er fortvilende.

    Jeg har vasket med alt jeg har, sprayet med eddik, brukt sånn spray fra dyrebutikken, men ingenting hjelper. Finnes det noen mirakelkur mot dette, bortsett fra å kvitte seg med ham, for det ønsker jeg jo ikke, men..

    Jeg er skikkelig fortvila nå. Føler at jeg alltid er anspent å på vakt. Har øyne i nakken. Hele tiden. Det er litt som å ha lagt småbarna for kvelden. Man kan sette seg i sofaen å senke skuldrene og slappe av. Ikke sitte på vakt å sprette opp hvis han forlater rommet. Og uansett hvor godt jeg passer på, så klarer jeg faktisk ikke å være på vakt 24/7. Jeg har jo jobb og andre ting jeg gjør også, men jeg prøver alt jeg kan.

    Jeg ville fått en utenforstående til å vurdere den generelle atferden hans. Svært få hunder går rundt slik og tisser uten grunn. Her en det nok enten en medisinsk eller en psykologisk underliggende årsak. Tissingen er nok bare et symptom, og derfor mener jeg at å kun fokusere på å stoppe dette muligens kan være feil fremgangsmåte. Tviler på at bellyband kommer til å hjelpe på den underliggende årsaken.

    Kanskje du kan prøve feromonbehehandling? Adaptil feks? 

    • Like 1
  8. De er venner, men vil helst ligge i fred, spise i fred og trene i fred begge to. Isi er den som er mest gira på at de skal leke sammen, og plager ofte Zera endel til hun blir sur og begynner å jage Isi (som er akkurat det hun er ute etter). Når Zera er i slaget, så hender at hun også inviterer Isi til lek, men det skjer ikke så ofte :P 

  9. Er det noen som kan si noe om hvor kjipt det er for hundene å løpe på asfalt? Rundt her jeg bor er det mest asfalterte veier, og nå har vi begynt å sykle litt. Jeg presser dem ikke bevisst opp i fart, men de ligger vel på ca 10 km/t kanskje. Vi har syklet opp mot ei mil om gangen. Jeg sjekker potene og de klarer det fint, men jeg tenker litt på belastningen på bena dems. Noen som har noen formening?

  10. annonse.png.e61a799515e51a989a82ce7c0516Bli med på valpekurs i Brumunddal, Hedmark, med oppstart 20. april.

    Kurset går over 7 kvelder hvorav en er teori. På kurset vil du lære hvordan hunder lærer, og vi vil gå gjennom de mest vanlige kommandoene som sitt, dekk, kom og bli.

    Det er 6 plasser på kurset, og alle vil få tett oppfølging. Meld deg på for en lærerik opplevelse for deg og valpen din :)

    annonse.png.e61a799515e51a989a82ce7c0516http://www.happy-tails.no for mer informasjon

    annonse.png

  11. 15 minutter siden, Malamuten skrev:

    Jeg ville ikke prøvd å lure han med godbiter, ikke holdt han igjen fysisk eller dytte han inn også skyndte seg og lukke døra. Altså du må selvsagt stoppe han, men må du dytte han inn så ville jeg begynt øvelsen litt på nytt heller enn å bare få inn hunden også lukkedøra før han egentlig har gjort riktig. For ellers vil det jo aldri bli bedre. Skal han lære noe så må det jo bli rett. 

    Sett ned hunden litt unna døra, ta evt å heng et bånd på han for å lettere få tak i han. Gå bort til døra ta i håndtaket, reiser han seg så slipper du håndtaket/lukker døra å går å plasserer han tilbake der han skulle sitte. Gjenta. Til slutt skal han greie å sitte med døren åpen. Jeg ville ikke brukt versågod komando på døra da det gjerne trigger stress og intensitet og det vil du jo ikke ha. Gå heller bort å hent hunden å gå rolig mot døra uten å si noe de gangene hunden skal bli med..

    Enig, ville hvertfall ikke brukt vær så god-kommando.

  12. Høres ut som du allerede vet hva du må trene på :) Å bli sittende. Hva med å lære inn den sitten 3m eller noe fra døra, slik at du har litt tid hvis han bryter den (og det kommer han jo til å gjøre i begynnelsen). Jeg er i området og kan sikkert hjelpe deg om du vil ha en litt mer "hands on"- veiledning ;) Ta isåfall kontakt på PM

  13. 1 time siden, Snoffe skrev:

    Netflix har fått filmen Spirit the stallion of cimarron:jump: Det var yndlings filmen min lenge fordi jeg "ELSKET hester" , se for dere litt overdramatisk 13 åring når dere leser det :lol: 

    Elsker filmen da, og sangene! 

    Min og! Jeg elsker ikke hester da, men elsket historien og sangene :D

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...