Gå til innhold
Hundesonen.no

MaritaS

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,995
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av MaritaS

  1. 20 hours ago, Fjellhammer said:

    Regnet med det var noe sånt ja?

    Skjønner! Rallylydighet virker morsomt det også. 

    Ganske sikker på at jeg møtte dere på tur for en stund tilbake. Vet ikke om du husker en liten hissig jämthundblanding med grønn trekksele?? 

    Husker jeg møtte to jämthundlignende hunder for en liten stund siden, kan det stemme? 

    Du får hilse litt ekstra om du ser meg igjen, alltid veldig hyggelig å skravle hund og tur ;)

  2. On 3/24/2019 at 11:30 AM, Fjellhammer said:

    @MaritaS For en nydelig hund du har?Hvordan går det med kjettingtrekk for deres del? Er motivasjonen bedre nå? 

    Ser du nevner "Champions of Stryken", er det Stryken på Harestua du holder til?

     

     

    Er ikke så ofte her inne lenger, som du kanskje har skjønt ? 

    Motivasjonen er det lite av for tiden, men det er nok mest meg det står på. Har begynt med rallylydighet og er litt småhekta på det om dagen. 

    Er Stryken på Harestua, ja. ?

  3. Jeg synes det er flott at de tar seg godt betalt for konsultasjon på e-post. Tenk så mye mer tid som går med på å skrive frem og tilbake med noen sammenlignet med å gå igjennom det samme på en time på klinikken. Svarer de utenom vanlig arbeidstid så håper jeg de i tillegg legger på ekstra. 

    Om hunden har en diagnose og det er snakk om diskusjon rundt dette så er det greit, men om det er noe nytt som dukker opp ville jeg aldri gått rett på en nettkonsultasjon. 

    • Like 2
  4. Den er litt kjip, men kan som du sier være at immunforsvaret er litt skakkjørt.

    Jeg har bare erfaringer med dyr som er allergiske, men jeg ville startet med en skikkelig storvask. Mopp, klut og såpevann, vaske det som vaskes kan i vaskemaskinen. Ingen dyr på soverommet og minst mulig opp i ansiktet fram til immunforsvaret ditt kommer seg ovanpå igjen. Vask hender etter kontakt med de firbeinte.

  5. Om jeg poster et bilde av disse to fornøyde gutta, så er sjansen større for at jeg skriver "to glade gutter" eller "se de søte glisa" enn "hodet på skakke, avslappa øyne og ører, munnen åpen fordi de får brukt seg på tur, sitter stille fordi de venter på godbit". Folk vil alltids poste dumme ting og jeg trur at om man poster mange nok bilder av glade/fornøyde dyr, så blir det enklere å se forskjell når folk poster bilder som den "best day ever" over her, til og med for de som ikke kan hund.FB_IMG_1536819254986.thumb.jpg.32931e3602b55054470c9455d3e1f6eb.jpg

     

    • Like 4
  6. Annen rase, men samme bruksområde: Mine er turvenner, så de fleste egentlig :P Men i samme sjangeren med spisshundhjerne, jaktinnstinkt og ikke alltid så glad i andre hunder: hokkaido, kishu, kai, shikoku.

    Om jeg skal gå med samme bruksområde, men litt mer hva jeg vil ha i en hund: labrador eller storpuddel

  7. 36 minutes ago, Rufs said:

    Jeg begynner mitt innlegg med : JEG MENER...

    Hvordan du får dette til å bli "som om det var fakta", får gudene vite.

    Du svarte på innlegget i denne tråden med  "Ville startet med en gang..." (som jeg er uenig i)

    Jeg svarte på innlegget med at JEG MENER at man bør vente til valpen er eldre enn 11 uker. Og dette svarte jeg helt uten å sitere ditt eller andres innlegg, uten å skrive lange avhandlinger, påstå og bla, bla, bla om at du/dere tar feil! (For makan til bla, bla, bla. Du må slappe av. Dette var bare ett enkelt spørsmål fra IngridHW, som det selvfølgelig det finnes forskjellige meninger på)

    Jeg har hørt rykter om at på dette forumet at her er det noen få (Malamuten?) som bestemmer hva som er riktig og hva som er feil å mene. Og nåde dem som mener noe annet enn dem". Og sannelig så stemte det! Jeg fikk erfare dette allerede på mitt første svar i dette forumet... :ahappy:

    Dette er et diskusjonsforum, litt av poenget er at man skal diskutere meningene sine. Du postet en mening og fikk svar fra noen som ikke mente det samme som deg. I stedet for å forsvare din mening gikk du rett i forsvar og føler deg personlig angrepet. Sånn, det var en kort recap. Kanskje et diskusjonsforum ikke er det rette stedet for deg om du ikke tåler at folk argumenterer for meningene sine :)

    • Like 1
  8. Enig med at labrador kan passe. Har selv gått fra å være i gruppen "skal aldri ha en sånn en", til å nå være ganske så sikker på at det blir min neste hund (da fra gruppen jaktador, ikke fettador). Puddel er også på den lista mi, men ryker sannsynligvis pga. pelsstellet, evt. at jeg kjører på med barbert-look.

     

  9. Just now, QUEST said:

    La meg omformulere utrykket 'øyet som ser'  en smule..til 'øyne uten skylapper'..  Men skal jeg gå ut fra denne og lignende debatter jeg har deltatt i, så er det helt åpenbart at jeg er helt  på villspor.. Det er chi, dachs, JRT og ikke minst settere jeg bør være bekymret for å møte på, ikke diverse mer eller mindre skrudde store raser.. med mer eller mindre like  skrudde/uegna eiere..Jaja, man lærer stadig noe nytt..:P

     

    Skjønner jo hvorfor folk ikke gidder å diskutere noe på sonen. Er jo ikke vits i å skrive noe når det man skriver uansett ikke leses, eller teksten byttes ut. Hvor har jeg skrevet at det er chi og dachs du skal passe deg for? Jeg spurte hvilke raser som er på denne listen over farlige hunderaser som vistnok er like logisk som lister over gjeterhunder - for den inneholder jo tydeligvis flere raser enn de som er forbudt i Norge. Hvem er det som bestemmer rasene på den listen? Er det alle raser med et visst vaktinnstinkt, eller bare de med kort pels og mye muskler?

    • Like 3
  10. 8 minutes ago, spot said:

    Jeg ser at disse argumentene av og til hevdes.  Nå har jeg i mange år som sagt jobbet i det distriktet i Norge hvor det var størst problemer med de forbudte rasene og blandinger av disse.  Ja, forbudet har hatt en meget god effekt!  Nå er det ikke slik at alt kan måles på en statistikk fordi det er et fåtall av tilfeller som i det hele tatt blir registrert via en anmeldelse.  Dette fordi mange hundeeiere ikke turde å anmelde hunden og idioten i andre enden av båndet som bodde i samme blokka av frykt for represalier.  Du ser den?  Og det er heller ikke slik at det kun er snakk om alvorlige skader som du skriver.  Men mange andre hundeeiere var direkte redde for å gå ut å lufte hunden sin i frykt for å møte på idioten og hans ustabile hund.  Men dette kommer selvsagt ikke frem i noen statistikk.  Men like fordømt er det alvorlig i dagliglivet til disse menneskene.Etter raseforbudet, og etter myndighetenes innsats har slike tilfeller i det store og det hele blitt borte.  Men når det fra tid til annen dukker opp, har vi nå en langt mer effektiv hundelov å benytte.

    Jeg kan ta et konkret eksempel:  Jeg var ute på en joggetur, og på stien så jeg to løse hunder av typen "muskelhunder".  Begge to var løse i båndtvangstiden.  Dagen før hadde jeg sett 2 rådyr på samme sted...  Da jeg nærmet meg stoppet den ene hunden opp, og "satte øya" i meg.  Meget erfaren og hundevant som jeg er unngikk jeg hundens blikk for ikke å provosere, men så litt bort.  Imidlertid når jeg passerte kom hunden etter og nafset meg i buksebeinet.  Den beit ikke, men selv for en hundevant kar var dette ubehagelig.  Hunden var 65- 70 cm høy, og ca. 30 - 35 kg.  Jeg snakket derfor til hundeier, gjorde han oppmerksom på at dette ikke var greit, og at han måtte ta begge hundene i bånd.  Han fyrte seg opp, ble aggressiv og kom truende i mot meg.  Han visste selvsagt ikke hvem han truet, og hvilken bakgrunn jeg har.  Jeg svarte derfor opp, og han "falt sammen" som en dott.  Hva tror du hadde skjedd om det var en annen person han hadde truffet på... ?  Mens jeg stod der kom det nok en jogger, og hunden nafset han i buksebaken.   Det viste seg at denne mannen med sine to "tøffe muskelhunder" hadde truet mange, og skadet flere kvinnelige hundeeiere.   Vel, en lang historie kort, begge hundene ble tatt og begjært avlivet.  Avlivningsvedtaket ble påklaget, og det ble omgjort til omplassering.  14 dager etter omplassering ble begge to avlivet pga dårlig / farlig gemytt.  Vel, dette var bare et eksempel.  Jeg har mange flere.  Du skjønner det at de færreste havner i media...

    Jeg tror at dere som er så i mot raseforbudet og alt som det fører med seg, og som stadig er ute å forsvarer hunder som blir begjært avlivet / omplassert bør realitetsorientere dere en smule...

    Ja, det hadde nok kanskje vært fornuftig med flere på den lista...

    Jeg er en av disse som er så imot raseforbudet. For om denne tøffe karen nå hadde hatt schæfer og de hadde oppført seg sånn som du beskriver, så skulle jeg fortsatt ønske at han ble fratatt de og de ble omplassert/avlivet (alt ettersom) - det helt uavhengig om hunden stod på en liste over ulovlige raser eller ikke. En farlig hund er en farlig hund.

    • Like 1
  11. Just now, QUEST said:

    Eller du vil ikke se det? ;) 

    Ja, kanskje det er det som er problemet. For mens jeg på ganske stående fot kan ramse opp hvilke raser som er gjetere og hvilke som er fuglehunder, elghunder, osv., så går jeg ut ifra at kategorien din "farlige hunder" er litt mer opp til øyet som ser? Ambull er en farlig rase skjønner jeg. Er dogo canario? Schæfer er ikke en farlig rase har jeg skjønt. Er rottweiler farlig rase? Akita?

    • Like 4
  12. Jeg bodde i femte etasje med en etterhvert ganske stor valp og verdens tregeste heis, så ble stort sett trappebæring :P Do-treningen gikk veldig fint, gjennomførte den vanlige "ut å tisse etter lek, søvn, mat", men bar han helt til vi kom ut for å unngå uhell.

  13. Ormekurer tar ikke alltid alle stadier av parasittene, så om det er både voksne og larver i tarmen så tar den f.eks kun voksenstadiene og larver vil da senere vokse opp, derfor blir man ikke alltid kvitt alt med en behandling :)  Om valper får ofte orm fordi de enda dier, eller fordi de er borte for å lukte/smake på absolutt alt.

    Holder en knapp på at det er spolorm, de kan ikke utvikle seg i mennesker, men mennesker kan få i seg larver - som vil dø. Normal håndhygiene er ofte godt nok for å unngå det.

    • Like 1
  14. Fordelen med opptygget tyggis er at innholdet xylitol sannsynligvis er noe lavere. Samtidig er pomeranian en liten hund og om den spiser mye tyggis er det uansett snakk om noe mengde hun får i seg.

    Ikke så mye mer å gjøre enn å passe på at den ikke får kommet bort til tyggis på gaten, alternativt ha på munnkurv slik at den ikke får til å plukke opp.

    Sier som Mud at du kan si at det er ulovlig å ikke hjelpe dyr i nød. Og siden du bare passer den vil det jo være eierne som til slutt betaler regningen selv om man kanskje må legge ut litt i mellomtiden.

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...