Gå til innhold
Hundesonen.no

Tiramago

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Hvit gjeterhund

Tiramago's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det er problemfritt så lenge hun ikke har noe å passe på. Det er faktisk sant. Jeg har hatt henne løs, møtt joggere og andre hunder og hunden kommer da på innkalling. Så jeg ser ikke det som et problem. Jeg hadde ikke forventet hvis jeg hadde vært i en park, med unger som spilte fotball, at hunden min IKKE ville bort og leke/undersøke. Men når jeg passer på og kaller inn hunden og setter dem i bånd, så er ikke det noe jeg vil betegne som problematisk. Man lar vel ikke hundene løpe fritt uten å følge med ? Jeg vet heller ikke om Shira har et ekstremt ressursforsvar, da alle "episodene" har oppstått når MIN hund ignorer Shiras signaler og buser fram. Det viil jeg heller betegne som at min hund har dårlig språk og er frekk Så jeg tror det ville vært helt okay om hun var i et hus med ingen hunder/hunder med godt språk, fordi Shira sender ut masse signaler på forhånd. Og jeg stopper alltid hunden min når jeg ser at Shira går forsvar. Selvfølgelig. Grunnen til at jeg la ut denne tråden her er at jeg har ikke lyst på et hundehold hvor jeg konstant må passe på og ikke kan forlate dem i et rom alene. Og hvilke andre problemer er det da ? Alene hjemme. Hundene leker godt sammen, Shira stresser ikke, hun er mer fører orientert en de fleste hundene jeg har vært borte i (naboens BC slår henne da), enkel å trene, tillitsfull og miljøsterk, men det er ressursforsvar og separasjonsangst, hvis jeg kan kalle det det. Jeg kan gå på butikken eller ut å røyke, uten at hun gidder å reise seg fra plassen engang.
  2. Jeg leier, og huseier er veldig streng på at vi ikke får feste noen skruer i veggen/dørlister, etterom det blir merker. Så det er ikke et alternativ (er vel ikke andre måter å få festet dem forsvarlig uten å lage merker på ? ) Hun er veeeeelig rolig inne. Nå har jeg ikke hatt henne så lenge, men hun virker absolutt ikke som en diltehund, ligger for det meste å slapper av. Jeg har ikke sett maken til roligere hund inne! Merker knapt at hun er her. Lengste turen vi har gått er 40min, løs. men jeg har hatt dem en del løs i hagen fordi jeg ikke vil at de skal leke inne, så hver gang de har gjort det, så har vi gått ut. hundene leker bra sammen og sliter hverandre ut, så de slokner når vi kommer hjem. Og hun er en fryd å trene. Tok veldig kjapt at hun skulle sitte før vi gikk ut døra osv. Må bare få si igjen ang ressursforsvaret hennes at hun gir tydelig signaler før hun knurrer/glefser i lufta. men min teite hund tar ikke hintet i det hele tatt... teite teite hunden min... hun liker visstnok ikke å være alene hjemme, men jeg har faktisk ikke merket noe særlig til dette. Virker som selskap i form av en annen hund hjelper mye på. Har vært bort i 6 timer uten problemer.
  3. Dessverre, begge ser ikke noe problem med å hoppe over/dytte ned slike grinder Begge vet også hvordan de skal åpne dører... Og ressursforsvaret ser jeg når min hund kommer bort mens Shira har noe "godt". Min stjeler også det andre hunder har i kjeften, hvis hun får muligheten, dessverre. Stopper henne hver gang jeg oppdager det, men det er en godt innlært adferd da naboen pleide å oppfoordre hunden sin (og min) til å stjele fra hverandre...
  4. Ja, jeg har hunden nå. Dessverre så funker det ikke for oss pga ressursforsvar Utrolig kjipt, for hunden er virkelig behagelig å ha i hus. Men hun forsvarer leker og mat, selv om jeg har ryddet bort alt og forer i hvert sitt rom, så forsvarer hun tomme matskåler, vann og tepper. og søppel. og jeg må passe på dem når jeg finner fram maten, i tilfelle min hund kommer for nærme meg mens jeg legger tørrfor i skåla.. Ser at mye av problemet er i min hund, dessverre. Min skjønner ikke greia med intimsoner, tydeligvis. Og jeg hørte bråk mens vi kjørte hjemme alene trening. Så langt er det bare knurring og glefsing. Shira er veldig tydelig i språket sitt, men min respekterer det ikke. Derfor denne tråden. Jeg tror det bare vil forsterke forsvaret til Shira at de to er sammen. Ellers må jeg bare nevne at hun er flott! det er ikke noe problem å gi dem godbiter under trening/tur, ikke noe problem når de har vært alene hjemme så langt. Og hunden er veldig lett å få kontakt med og skjønner raskt hva jeg vil hun skal gjøre.
  5. Tenkte jeg bare kunne dele denne(link til en tråd på canis.no) her inne også. Håper jeg ikke bryter noen forumregler. Det er snakk om en 11 mnd gammel tispe som trenger et sted å bo i 1-2 mnd, inntil eier får kommet seg "på beina" igjen. Fantastisk hund. Håper noen kan og vil
×
×
  • Opprett ny...