Gå til innhold
Hundesonen.no

Sarafina

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Collie langhår

Nylige profilbesøk

501 profilvisninger

Sarafina's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kanskje det er få som er altfor "snill", men det er de jeg møter. Jeg har også sett hundeeiere som ligger på bakken og sloss med hunden sin...jeg trenger vel ikke å si en gang hvor tåpelig jeg synes det er?! har hørt om de som biter hunden sin...men, har heldigvis sluppet å sett det selv. Ett fåtall (håper jeg) nakker nedi hunden i tider og utider-ja, de finnes. men, jeg tror ikke de er i overtall. Selvfølgelig er det beste om hund og eier klarer å løse utfordringene og overvinne problemer på en positiv måte for hunden!! DET tror jeg alle er enig i! Men, som sagt tidligere. alle hunder er forskjellige, der finnes ikke en fasit på hvordan vi skal gå frem på ALLE hunder. Du har dine eksempler, gode eksempler, med gode løsninger... Kjempeflott det!! Tror nok dyrelegene tjener litt på kloklipp...tydeligvis et stort problem for mange. Det er ikke enkelt å være hundeeier,mye å lære og sette seg inn i-prøving og feiling er en del av det. Håper ihvertfall de fleste har god kontakt med hundevante folk-som ser der er flere veier til rom!!
  2. Jeg har ikke tenkt å bruke mye tid på å skrive alt jeg kan og har lært meg når det gjelder hund... Med "Hysteri" mener jeg debattene som popper opp med jevne mellomrom. Folk påstår hardnakket man ikke skal bruke fysisk korrigering av hund, vi lever i 2011, og vi vet så mye bedre nå enn tidligere... vi er kommet langt, det er jeg enig i. Men, i praksis, så ser vi hundeeiere som er fortvilet fordi de ikke "får til" hundene sine, og ofte ( NEI, jeg fører ikke statistikk på dette Linda) viser det seg at grunnen til dette er at eiere ikke tør å TA i hunden sin lenger. ALT SKAL VÆRE POSITIVT!! men, i løpet av ett hundeliv, så er ikke alt positivt, livet eller samlivet med mennesker går ikke på skinner,desverre! Jeg mener ikke vi skal gi de "juling" slik det ble gjort i "gamle dager". Men, det er heller ikke farlig å fysisk holde fast i hunden,fysisk stoppe/fjerne hunden, fysisk tvang når den skal gjennomføre kloklipp ol. Enkle ting for oss som har hatt hund kanskje. Men, det kan være godt for og lurt, at en ny hundeeier får høre at hunden ikke tar skade av å bli fysisk korrigert. Det meste av info. som finnes på nettet omhandler positiv forsterkning. bra det,MEN til tider viser det seg at det blir for mye av det gode. Jeg opplever mange som leser og leser, de gjør så godt de kan,med sin elskede hund, men allikevel blir hunden stresset og uoppdragen, får uvaner som er vanskelig å leve med...eierene sliter med lav selvfølelse.... dermed har vi også fått en ond sirkel, som må brytes for at hundeholdet skal bli best mulig. Dette er en av grunnene til jeg ikke er "imot" ordet "rist" i denne artikkelen. Ikke fordi jeg går og rister i mine hunder,jeg er bare ikke redd for å bruke ordet! Ingen tror vel at en ny hundeeier KUN vil lese denne ene artikkelen?? som regel leser de alt de kommer over! ( nei,jeg har ingen statistikk å vise til) Alle hunder er forskjellige,og har forskjellige behov utover de grunnleggende,dermed må vi behandle hver enkelt hund som det spesielle og unike individet det faktisk er!
  3. ARGG! Du bare måtte komme med en spydighet... Jeg synes det er synd for nye hundeeiere at de kun skal få lese svada om hundeoppdragelse. HVER gang noe blir skrevet og fysisk korrigering er involvert, blir det hysteri!! ikke rart at mange hunder rundt 2 år`s alderen blir avlivet
  4. Til informasjon : Artikkelen vil bli fjernet- etter ønske fra forfatteren selv.
  5. Nei, det kan jeg ikke. Jeg har aldri hatt behov for å riste hunden min.
  6. Det er svært få som skriver på forumet til nck. Det er en lang tekst som omhandler valpensutvikling, teksten er god den. MEN; jeg tror ikke første rådet til en collieoppdretter vil være å riste valpen om den skulle forsvare maten sin. Rådet mitt er ihvertfall å forebygge, så ikke valpen føler behov for å forsvare mat ol. og det vet jeg hun som har skrevet artikkelen også mener! Det står faktisk i artikkelen, det er viktig å skape tillit,valpen skal føle seg trygg på menneskene sine, det skal være trygt å være hos deg. Ergo, får ikke valpen behov for forsvar...tenker jeg da.
  7. Helt enig med deg. Det skulle gå å diskutere sammen. Men, som du ser i innlegget mitt over så HAR IKKE denne diskusjonen holdt seg til saken!
  8. Ja, synes dere det er rart at folk reagerer? Jeg hadde følt meg litt truffet jeg også-spesielt når vi kjenner til synet som Linda har på europeisk collie. At Lassie er ødelagt, er også feil å si. Lassie er amerikansk og lever videre. Her i Norge skal vi følge FCI standarden på collie, den er engelsk og ikke amerikansk. En ting skal dere vite: mentalitet sitter ikke i skjønnheten eller i pelsen på en hund. Diverese utklipp fra denne tråden: for å vise div. forum diskusjoner har en tendens til å utvikle seg i mange retninger! " Hun er nemlig en av de oppdrettere her til lands med lengst erfaring med rasen og som har oppdrettet en rekke champions - hennes linjer danner grunnlaget for en rekke av de norske oppdretterne. " Kensington Gate skrev 17 September 2011 - 08:41 AM: Min fanesak er mentaliteten hos rasen og jeg mener at det ikke står bra til med rasen. Jeg syntes det er trist at så mange oppdrettere nekter å anerkjenne MH-verktøyet eller Per-Erik Sundgrens forskning. Samtidig hevder de alle å avle på godt gemytt, hvilket vanskelig kan stemme når man ser på rasespindelen. Mange collies har "hatt en dårlig dag" på MH-banen... Hvis jeg melder meg ut, blir det nok jubelrop og stor fest blant en del, har jeg forstått. "Vel, de får ha gratulerer med å ha 'ødelagt' "Lassie", å ha sørget for at rasen har blitt stemplet som nervøs og ubrukelig og at mange av oss forhenværende Collie- eiere ikke vil ta i rasen igjen. De har fått masse fin pels da " Forøvrig skal man også bli sint hvis hunden holder et godt tak i lekene og ikke vil gi de fra seg. Å lære bytting er ikke nevnt. Kjekt å vite at collieoppdretter overhodet ikke ønsker noe som helst kamplyst hos rasen, ikke rart siste spiker i kista for rasen som 'brukshund' er et faktum. Kjempesmart å straffe lekelyst... "Dessverre mener mange collieoppdrettere at drakamp er absolutt fy-fy. Det ergrer meg langt inn i sjela at folk tar en fin brukshundrase og tar knekken på alle brukshundegenskaper.! Mange rare påstander vil jeg si. Drakamp er den beste belønningen mine-engelske,pelsrike collier, kan få!
×
×
  • Opprett ny...