Gå til innhold
Hundesonen.no

Lailakatrin

Medlemmer
  • Innholdsteller

    145
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lailakatrin

  1. Hei!

    Noen som vet om man kan finne oppdateringer på nye prøveresultater (rallylydighet, agility osv) for en enkelt rase innenfor et gitt tidsrom?

    Ser ut som man bare får opp utstilling og helseresultater når man går inn på denne linken og velger Oppdateringer i Databasen? https://www.dogweb.no/dogweb/dw/openPage/hoved.html

    Raseklubben min som lurer på om man kan få opp en oversikt over alle hunder innenfor samme rase og se siste prøveresultater. Men ser ut som det bare gjelder utstilling og helse. 
    Ikke spurt NKK direkte enda. Kanskje noen her kunne vite. Sikkert litt ventetid hos NKK for tiden :)

     

  2. Hei!

    Har en collie, hannhund på 4 år som jeg trener jevnlig i lydighet og konkurrerer litt med og i det daglige blir det mye turer langs veien og på fjellet. 

    Vi bor på landsbygda og her er det sånn at vi møter andre gående, joggere eller folk med hund, kanskje 3 ganger per uke (eller sjeldnere). Altså nokså øde. I fra dag 1 har vi trent passering ved bruk av kindereggmetoden/sladretrening. Har alltid med gode godbiter og belønner kontakt. Dette går veldig fint noen dager og andre dager er han mer ufokusert. Selv etter noen år nå, så er han like nysgjerrig i fra han får øye på personene noen hundre meter lengre frem. Og vil helst bort og hilse på alle. Men noen dager går det helt fint og vi kan passere andre ved a han går fot til vi er forbi. Men en annen dag er nesten all trening glemt og vanskelig å oppnå kontakt. Kan ikke se noen sammenheng om det er mann, dame eller barn vi møter. Det skjer så tilfeldig. Hvis vi går tur i en by så overser han personene. Men her er det nok litt forventning siden jeg kjenner nesten alle vi passerer og de fleste vil jo slå av en prat og gjerne klappe hunden. Men mange sier vi bare "hei" til og passerer.

    Dette er ikke et stort problem men han er generelt nysgjerrig på alt i omgivelsene rundt. Kan tro at en søppelsekk er noe interessant helt til vi kommer nært og han ser at det er noe urørlig. Er det bare personligheten som er slik? Eller noe jeg har gjort feil i kontakttreningen?

    Ellers er han super å trene med og har mye iver og arbeidskapasitet. Men det tar ofte en stund før han roer seg og kan fokusere helt på meg. På lydighetstreninger har jeg ofte med bil og da får han hvile i bilen innimellom og da er han mye roligere og fokusert etter pause nr. 1 eller 2. Han må liksom "lande litt". Men på tur har vi ikke samme mulighet. Jeg prøver å bestemme når han får fri kommando og kan snuse eller når han må gå ved siden. Men har nok vært lite nøye med det og latt han snuse slik han vil. 

    Noen tips til å få en hund som er mer fokusert og avslappet? 

  3. På 21.12.2018 at 12:22 AM, spot skrev:

    Hvis du ønsker kontroll eller oversikt til enhver tid, så er egentlig ingen av de stående fuglehundrasene noe for deg.  Da vil jeg heller anbefale en støtende rase, f. eks. jaktocker eller jaktspringer.  Aversjonsdressur - utført på rett måte - er vanligvis meget effektivt med godt og varig resultat.

    Om hunden går stort eller moderat er en kombinasjon av både de nedarvede egenskapene og miljøet (eier).  Man kan helt klart påvirke hundens søk via dressur.

    Ja, det er mye fremdrift (trekkegenskaper) i fuglehunder.  Det er vel hovedgrunnen til at de avles inn i Alaska huskyen.  Men det er ikke så veldig vanskelig å lære de å ikke trekke i båndet likevel, samtidig som de liker veldig godt å f. eks. snørekjøre.  Irsk setter har jo blitt brukt nye til trekking.  Kl. Ml. er jo en mye mindre hund, og er kjent for å være lettdresserte.  Hvis du ønsker deg en hund som ikke går så stort er jo Kl. Ml. en utmerket rase.  De fleste IS går mye større.

    Takk for svar :)

    Kleiner Münsterländer kan være et alternativ ja. ?

  4. På 21.12.2018 at 10:47 AM, Carro92 skrev:

    Jeg roper de bare inn konsekvent, bruker lite fløyte da jeg glemmer alltid den ? men har «fløyte» på GPS halsbåndet som også kan brukes, men mest går det på stemmen min ?

    Takk for svar :D

    Høres veldig kjekt ut og ikke så uoversiktlig ut som jeg først trodde:) 

  5. 1 time siden, Carro92 skrev:

    Nå har jeg mest erfaring med engelske settere og pointere, og helt ærlig så får du de som du vil. Jeg bruker å stoppe mine konsekvent som unghunder ved 100m, og som voksne så ser jeg atter de alltid snur rundt 80-90m, hvis deg går 100-110, så har de fugl i nesa, og stopper og står. 

    Jeg stoler på mine at de flyr etter fugl, begge mine pointere kan dra opp en hare, men rådyr syns de er litt ekle, samme med annet vilt. Sauer er ingen av de strømma for, da de begge var redde :P Min farfar sine engelske settere er strømma for sau, med stort hell på fjellet :) 

    Min erfaring er atter settere/fuglehunder flest gjerne vil trekke, men ikke alle, min yngste pointer er ikke så lysten på å trekke feks, mens min eldste er et rent ******* å få til å gå pent i halsbånd. Så der går det nok mest på huet på hundene generelt :P 

    Har noen venniner med irsk setter, så mitt inntrykk av dem er at de er lette og behagelige hunder, ingen av disse trekker så mye så vidt jeg har fått med meg heller så :) 

    Lærer du dem en stopp kommando eller bruker du fløyte? :)
    Så bra å høre dine erfaringer. Og at de fokuserer mest på fugl og ikke annet vilt. 

    Bra det er litt varierende med trekklyst. Så om man har flere valgmuligheter og hundene som brukes i avl er gode, så kan man kanskje tillate seg å se etter de som ikke har mest trekk akkurat ;) Så lengde de andre egenskapene er brukbare.

  6. 6 timer siden, Tyttebæra skrev:

    Av setterne er det gordon som har mest å velge i ift. det du ønsker, selv om det finnes mange gode skogsfuglhunder innen de andre rasene også.

    Münster er en kombi-rase som blir brukt til mer enn fugl, bla. som kortdriver på klovvilt. Hvis det primært er fugl du skal jakte, ville jeg valgt en rase som er mer renavlet til det formålet.

    Takk for info. Også hørt fra gordon eiere at de valgte den rasen mye pga av egenskapene på jakt i skog :)

  7. Hei :)

    Er i planleggingsfasen om å få meg stående fuglhund til bruk på skogsfugl og rype.

    Lest om ulike raser og vært med på jakt. Hører ofte at linjer og trening ofte har mer å si enn den enkelte rase.

    Det jeg er litt uvant med, er hunder som går ganske stort. Er bekymret for å ikke ha kontroll eller oversikt til en hver tid. Vinterstid går det en del rein i jaktområdet her og vil ikke ha en hund som jakter på egenhånd og risikere at den slår over på rein eller annet klovvilt og utenfor mitt synsfelt. Her i området er det aversjonskurs mot sau, men tror ikke det er er så vanlig mot rein her. Og har dere kunnet stole på det, at selv om hunden er  utenfor synsfeltet ditt så går den ikke på annet vilt enn fugl?
    Vet om hunder som skjønner forskjell på fjellet og stedet aversjonskurset holdes og går på sua, rein og andre dyr når den kommer på fjellet og ikke har strømhalsbåndet på. Men når den er tilbake på aversjonskurs så er den veldig unnvikende for sau.

    Jeg er vant med gjeterhundraser som er innenfor synsvidde til en hver tid. ;)

    Er det en treningssak hvor stort hundene går, eller bør jeg se etter rase og linjer der hundene ikke går så bredt ut? 
    Så langt er irsk setter den rasen som tilitaler meg mest, og oppdrettere og jaktprøver viser at det er litt ulikt hvor bredt de går. 
    Münsterländer er også aktuelt.

    Er det mye trekkegenskaper i settere? Jeg er ikke så stor av meg og en sterk hund med mye trekk kan være problematisk (derfor er vorsteh utelukket bl.a.). Vet det kan trenes men hvis hunden har medfødt stor trekklyst, så må det mer trening til. 

    Håper noen har erfaringer å dele :)

  8. Her er min collie på 3 år. Kensington Gate Tokyo By Night.

    Kommer fra Linda Mills hos Kensington Gate Collies i Tønsberg. 

    Fått noen Excellent og reserve Cert på utstilling og konkurrerer i lydighet og trener litt blodspor. :)

    039 mikke.jpg

    • Like 5
  9. Akkurat nå, Tyttebæra skrev:

    Du har egentlig svart deg selv; dere må trene mer på forstyrrelser. :)

    Bygg gradvis opp forstyrrelsene etter hvert som hunden mestrer en forstyrrelse. Selv starter jeg med å leke aktivt i ulike miljø. Hvis han leker innendørs, lek utenfor ytterdøra. Når han leker godt der, lek i hagen. Lek så på et avsides grøntområde eller fotballbane uten andre forstyrrelser enn luktene rundt. Lek på vei uten synlig trafikk eller folk. Lek i skogen, hvis det er aktuelt for deg. Lek over alt, kort sagt.

    Når hunden leker aktivt i et miljø uten andre forstyrrelser, kan du gradvis introdusere forstyrrelser som folk, hunder eller annet. Husk på at selv om hunden leker aktivt med en forstyrrelse i et miljø, kan den reagere på den samme forstyrrelsen i et annet miljø.

    Takk for tips!

    Da skal jeg fokusere mer på det. Og dra litt rundt og bare leke. Begynte å lure på om jeg bør slutte å bruke leke eller finne en annen. Men han må kanskje bare bli mer vant :)

  10. Hei!

    Er forholdsvis nybegynner i LP konkurranser. Og har oppdaget at når vi trener hjemme, så jobber hunden veldig ivrig og gjør nesten alt for å få belønning i form av godbit eller leke. Men når vi kommer på konkurranse eller på trening på steder med flere folk og hunder, så blir han litt passiv og vil ikke leke. Blir veldig forsiktig og biter nesten ikke i draleken. Men godbiter tar han greit. 

    Ønsker jo å motivere han og at han skal jobbe like mye for meg når vi trener sammen med andre, som når vi er alene. Men han mister innimellom fokus på meg og trenger mer trening på forstyrrelser. Men hva kan jeg gjøre for å få til å leke med han? Får ikke samme drivet med bare å belønne med godbiter.  Takker for tips på forhånd. :) 

  11. 4 timer siden, Voffen skrev:

    Opplever også ofte at hunden må bæsje flere ganger på tur når den får v&h...det er lite av gangen så samlet sett er det lite avføring, men litt kjedelig å plukke bæsj 3 ganger på turen. Når han får tørrfôr så er det større mengde men som regel bare en gang...rare greier ?

    Er litt tungvint å må plukke opp flere ganger og her jeg bor er det ingen søppelkasser langs veiene så må drasse alt hjem igjen :P

    Muligens vil det hjelpe på min hund å blande inn litt tørrfôr? 

  12. Har forsøkt en stund med linfrø for å se om det skulle hjelpe, men han er som beskrevet i første post. Også uten linfrø. Fått anbefalt å prøve linfrø eller kruskali for å løse opp avføringen i litt i fall problemet med mange doturer var pga treg avføring, men han er likens. Både med og uten linfrø. 

  13. Hei!

    Fôrer morgen og kveld med vom og hundemat. Tilsatt ca 1 spiseskje med linfrø. Prøvd å blande i litt vann men da spiser hunden sjeldent maten. 

    Men han må ofte på do, kanskje 2-3 ganger når vi går tur. Er ikke spesielt hardt ellet løst, men virker som fordøyelsen går litt sakte kanskje?

    Dette gjør for såvidt ikke noe, men ifm konkurranse så er det jo kjipt å oppleve at hunden plutselig gjør fra seg i ringen. Når man allerede hadde luftet den på tur og trodd at den var ferdig. 

    Når man spør andre som fôrer med Vom så virker det som at det blir ganske lite avføring og bare 1 gang daglig. 

    Noen andre som fôrer med vom som opplever det samme?

    Hunden er frisk ellers. 

  14. Akkurat nå, lijenta skrev:

    Rens lofilteret nede på maskina. Ligger det litt der så er det utrolig mye vanskeligere å få rein maskina. 

    Renser det jevnlig, men kan sikkert bli flinkere og gjøre det oftere :) Kanskje best etter hver eneste vask:)

  15. Hei!

    Etter at jeg har vasket hundeteppe og lignende i vaskemaskinen, så finner jeg hundehår lenge etterpå som fester seg i andre klær og særlig håndklær og vaskekluter. Har forsøkt å legge en vanlig oppvask-svamp i maskinen men den samler bare delvis opp hår.

    Noen som har tips? Lest at tørketrommel skal være effektivt, men har forsåvidt ikke bruk for det. Men hvis det virkelig samler og fjerner pels, så er det nesten verdt en slik investering.  :dog_running:

  16. Noen her som har Suzuki SX4 og hundebur eller hundegitter i bagasjerommet?

    Veldig lyst på en liten firhjulstrekker men bagasjerommet er for lite til en collie. Men så har jeg sett på bilder at man kan slå ned baksetene og vippe dem opp mot forsetene og dermed få bedre plass bak. Så kanskje det ville blitt plass til bur da?

    Sjeldent noen sitter i baksetet hos meg så det er ikke stort behov. Men kjekt å ha mulighet i fall det skal sitte folk der. Kan også slå ned bare ett eller to av setene ser det ut som.

    Har du fått plass til hund i bagasjerommet?

    Bilde fra nett med to seter slått ned og vippet fram.

     

    Suzuki-SX4-2010-1600-3c.jpg

  17. 4 timer siden, Tuvane skrev:

    Litt dårligere "fit", men jeg tror det er fritt. :)

    Den må jeg si at du har vært "heldig" med avlesningen på, jeg ville nok heller gjettet på D enn C... Kan jeg spørre hvorfor du røntget på nytt?

    Røntget på nytt fordi veterinæren som tok røntgen første gang syntes hoftene så greie ut men at han plagdes med å få hunden til å ligg bent på røntgenbordet og bildene ble aldri helt rette, men likevel god nok for at nkk ville avlese dem. Så derfor prøvde vi på nytt nå når hunden er mer utvokst. :)

    • Like 1
  18. Takk for at dere deler deres erfaringer! 

    Tenker også litt at hvis man bare utsetter det så blir man aldri klar og den dagen man eventuelt deltar så blir man kanskje enda mer skuffet hvis det ikke går som forventet :P Tror jeg bare hiver meg rundt og melder på, og så ser jeg på det som trening og en begynnelse for å se litt hvor landet ligger :) 

    • Like 3
  19. Hvor klar har du og hunden din vært før dere meldte på deres første konkurranse/prøve, uansett gren? Hadde dere trent lenge sånn at alle øvelser satt som støpt, eller startet dere før alt var perfekt for å begynne å få litt konkurranseerfaring?

    Blir nervøs og får dårlig nattesøvn bare jeg tenker på konkurranser :P 
    Men trent mot klasse 1 lydighet siden hunden var  liten og gått på kurs. Han er litt over 2 år nå og i perioder ganske unghundaktig, mens andre ganger er han helt super å trene med og øvelsene begynner å gå ganske greit. Men har han en rebelsk dag så fokuserer han dårligere. Til våren er det lydighetsstevne her. Vurderer å melde på men prøver å ikke ha forhåpninger. 
    Tenker at uansett hvordan det går, så vil vi begge få litt konkurranseerfaring. 

    Hvor klare var dere før dere debuterte? Bør vi vente til høsten i stedet kanskje? :)

×
×
  • Opprett ny...