Gå til innhold
Hundesonen.no

Nnora

Medlemmer
  • Innholdsteller

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Nnora

  1. Det er ikke ulovlig å bruke, og hvertfall ikke ulovlig å selge så den anmeldelsen kommer du ikke langt med. Bjeffehalsbånd skal imidlertid sånn jeg har forstått det kun brukes i samråd med en autorisert trener. At det er en dårlig anbefaling er vel åpenbart, og jeg tror heller ikke det vil løse opp i noe hos en allerede usikker hund.
  2. Jeg har to hunder 1,5 og 3 år. Han eldste har ved tre anledninger blitt dirkete overfalt og angrepet når han har gått i bånd, dette skjedde når han var valp og unghund og før den yngste kom inn i bildet. På grunn av disse episodene er han blitt usikker og redd enkelte ukjente hunder. Det gjelder spesielt litt store hanner som kan minne om de han ble angrepet av. Små hunder pleier aldri å være noe problem og stort sett går det greit med de fleste. Dette er en utrolig god og snill hund, han er av den forsiktige og rolige typen, og har et stabilt gemytt. Han er ikke en nervøs eller engstelig type til vanlig. Den andre hunden er 1,5 år og har aldri blitt angrepet eller har noen slike dårlige erfaringer, men han er mer en litt engstelig type og som har det med å varsle. Han utagerer veldig på andre hunder. Han begynner å bjeffe voldsomt når han ser andre hunder, og selv om han ikke finnes agressiv er han høylytt og bråkete. Dette gjelder både når han møter hunder når han er i bånd og når han er løs. Han lager mye styr og bjeffer høyt og spretter rundt. Store som små hunder, hanner som tisper. Han vet rett og slett ikke hvordan han skal oppføre seg, denne oppførselen gjelder både om den hunden de møter bjeffer eller ikke. Han gjør ikke noe annet enn å bjeffe og han tørr aldri å la en ukjent hund slippe helt innpå seg. Han holder alltid en viss avstand, og er ikke ute etter å ta noen på den måten. Jeg tror ikke han mener noe vondt med denne oppførselen, jeg tror han er usikker og skal varsle den eldste hunden. Og det kan være han har begynt med dette fordi den eldste hunden noen ganger bjeffer mot hunder han er usikker på. Dette problemet har jeg hatt mer eller mindre helt fra han var 6-7 måndeder. Han er nå 1,5 år, og jeg syns det stadig blir et større problem. Det som skjer når han bjeffer sånn er at han eldste ofte henger seg på, og da gir det seg ikke før vi er forbi. Det kan godt være hunder jeg vet at den eldste i utgangspunktet aldri ville bjeffet mot for det er egentlig svært få han utagerer mot. Men sånn får jeg da to bjeffene, tilsynelatene agressive og sinte hunder jeg ikke har styr på. De veier 20 kg begge to og jeg har alltid mer enn nok med mine 55 kg å bare holde de når de starter slik, får liksom aldri gjort noe annet enn å bare holde dem igjen. Er det plass til å gå unna og vekk gjør jeg dette, men det lar seg ikke alltid gjøre. For det første er det flaut og for det andre skremmer vi jo bort mange med denne oppførselen. Har noen tips til hva jeg kan gjøre med dette, hvordan jeg kan prøve å trene det bort blir jeg takknemlig! Fikk i en dyrebutikken anbefalt bjeffehalsbånd som gir en liten sitronspray når hunden bjeffer, men jeg er i utangspunktet skeptisk til slike ting. Dessuten syns jeg det virker som det vil dekke over problemet fremfor å løse det.
  3. Beklager at jeg ikke lette gjennom alle mulige tråder før jeg opprettet dette emnet. Jeg visste ikke at det var så problematisk for deg at temaet om strøm var lovlig eller ikke dukket opp i to forskjellige innlegg. Det har sikkert aldri forekommet tidligere at noen har spurt om det samme i to forskjellige tråder... Hvis du leser det jeg skriver dreier ikke dette se kun om strøm, men jeg spør også om råd generelt. Jeg ville nok aldri brukt strøm på mine hunder, uansett om det er lovlig eller ei, syns det høres helt forferdelig ut! Grunnen til at dette kom frem var at jeg fikk råd om det fra en dyrebutikk, derfor ville jeg høre om noen andre hadde noen erfaringer rundt dette. Altså var det ikke meningen fra min side at tråden kun skulle dreie seg om strøm, men også eventuelle andre forslag og råd til mitt problem. Mulig jeg formulerte startinnlegget feil, jeg vet ikke..
  4. Det var den dyrebutikken som ligger på CC-Vest i Oslo/Bærum, syns ikke det trengs å hemmeligholdes. De har vel ikke gjort noe galt siden det tydeligvis er lovlig å selge, men ikke bruke?
  5. Hva du måtte legge i ordet "troll" vet jeg ikke, men jeg kan forsikre deg om at det ikke er noe mer merkelig med dette innlegget enn noe annet. At jeg er ny her har vel ingenting med saken å gjøre, og hva andre har spurt om før jeg meldte meg inn vet jeg ingenting om. Dette er et reelt problem jeg har, og er takknemlig for alle innspill. Jeg har vært litt på forumet til KG, men fikk tips om at man kunne få mye hjelp her på sonen, at mange brukere her inne sitter på mye mer kunnskap om hund.
  6. Takk for alle innspill, det at det ikke er lov å strømme syns jeg var direkte godt å høre. Det var overhodet ikke noe jeg hadde lyst til å gjøre.. Jeg mener å huske jeg hadde lest at strøm ikke er lov et sted. Syns det er så rart de i dyrebutikken da prøver å selge meg ett. De burde jo visst om dette. Hvorfor er det lov å selge om det ikke er lov syns nå jeg er litt rart. De selger også bjeffehalsbånd av ulike typer, men det er kanskje en annen sak?..
  7. Vi har en solid sele også. Bytter på å bruke sele/halsbånd. Han klarer ikke å komme seg ut av det utstyret han har nå heldigvis
  8. Til mitt forsvar vil jeg si at kroken som røk var et helt nytt Kennel-kobbel, det kan ha vært en produksjonsfeil mente de i dyrebutikken, jeg fikk sendt det i retur. Slike ting kan skje, uansett hvor nøye du er, og her kan ikke noen skyldes. Jeg fikk nytt kobbel, og dette har holdt uten problemer i flere måneder nå. Det at jeg har mistet båndet rett ut av hendene mine har heldigvis bare skjedd en gang, det er selvsagt min feil, men veldig menneskelig, jeg mener at dette kan skje den beste. Halsbåndet må jeg ta på min kappe, og fikk selvsagt umiddelbart byttet til et annet. Jeg visste at det var litt stort, og fikk hjelp i dyrebutikken til å finne riktig str. De anbefalte meg den størrelsen fordi han da var valp og skulle ha noe å vokse i. Jeg trodde selvsagt ikke at han skulle klare å komme seg ut av det, men det gjorde han, og det har ikke blitt brukt siden.
  9. Jeg har en Whippet gutt på 17 måneder som virkelig hater katter. Ser han en katt begynner han å bjeffe, knurre og blir helt gal. Kommer han seg løs jager han katter alt han er god for. De fleste gangene har kattene klart å unnslippe ved at de hopper opp på et gjerde, inn under en gjenstand e.l Nå har det skjedd flere epoisoder hvor det nesten har gått galt. Den ene gangen jage han min søsters katt opp en trapp (høyt opp til en balkong) som resulterte i at katten tok sats og hoppet ned. Dette er mange, mange meter og heldigvis landet katten i en stor busk. Katten kom heldigvis uskadet fra det hele, men hadde hun havnet på asfalten er jeg ikke så sikker. Det største problemet er i stallen der det er en katt. Den har han løpt inn og nærmest drept to ganger nå. Den siste gangen hadde han kattepels i munnen og han hadde katteklør med blod på festet i ansiktet (de hadde tydeligvis falt av under kampen). Katten klarte heldigvis og redde seg gjennom et sauegjerde og den andre gangen kom den seg under en bil. De gangene han har jagd katter er det kun fordi han har kommet seg løs, han går ikke løs der vi kan møte katter. Han har klart å vri seg ut av halsbåndet eller jeg har mistet kobbelet (fordi han plutselig setter fart) og en annen gang har kroken på kobbelet røket. Utrolig hva en liten Whippet på 15 kg kan klare! Nå har jeg selvsagt gått til innkjøp av strammere halsbånd og et bedre kobbel, men det jeg altså lurer på er om det er mulig å trene bort dette? Det er veldig slitsomt at han blir helt GAL hver gang han ser en katt. Jeg ble tipset om strømhalsbånd i en dyrebutikk, men syns det høres helt forferdelig ut. Er det det eneste alternativet og er det i det hele tatt lovlig? Har ikke lyst til å strømme hunden min!
×
×
  • Opprett ny...