Gå til innhold
Hundesonen.no

Shaug

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Tibetansk terrier

Shaug's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vi skal jo på jakt. Og da er jo litt av poenget at vi skal finne fugl og skyte dem.. Området jeg skal til har ikke en hannhund på mange mange mils omkrets.. Har aldri møtt noen der, så det blir nok ingen problem. Det å ha hunden i bånd, mens jeg driver støkkjakt på fugl er nok vanskelig eller umulig.. Så, det dere sier er at en tispe i løp ikke er lurt å ta med ut i skogen løs?
  2. Har en liten terriertispe som er glad i skog og mark. Men nå har hun løpetid. Hun er vel på den 14-15dagen og er veldig interessert i guttene for tiden Så jeg tenkte at siden det er umulig å gå tur med henne på gaten uten at hun vrir av seg hodet for å se etter gutter, så vil jeg ta henne med på jakt for å få trimmet henne litt. Men hvordan tror dere dette vil gå midt i løpetiden? Vil hun bli fortere sliten? Vil hun bli dårligere til å følge kommandoer? Vil hun stikke av for å finne en ulv eller to for å parre seg med? Tanken min var jo at dersom hun fikk komme seg ut i skogen, langt fra hannhunder som markerer på hvert et hjørne, så vil hun roe seg litt ned og gjøre det hun liker best.... å jage fugl Hva tror dere?
  3. Må si jeg er imponert over forumet, og dens medlemmer Mye gode og fornuftige svar. Hunden er fortsatt ung, og jeg må nok bli bedre kjent med henne, og teste henne enda mer før jeg kan ta noen endelig avgjørelse på om hun blir med på hele turen.. Dette må jeg også såklart se ann etterhvert. Men uansett om hun "stiller fra start" eller ikke, så vil hun nok bli med på mange etapper. Er utrolig kjekkt å ha en turkamerat å prate med når man går på tur i skogen alene. Skal oppdatere denne tråden etterhvert. Det er jo fremdeles en stund til startskuddet går
  4. Takker for gode svar fra folk Det at hunden ikke kan bære noe er ingen problem.. Jeg er vant til å gå med tung sekk, så å bære med meg maten til hunden tar jeg ikke skade av. Jo tyngre sekken min er, jo lavere blir tempo, og desto bedre for hunden? Jeg har nå snakket med en ekspert på TT. Hun sier at en TT ikke skal ha noe problem med å være med på en slik tur. Det jeg måtte gjøre var å klippe den helt ned, og passe på at den ikke blir altfor våt slik den begynner å fryse. 2år gammel var også helt på grensen, siden hun ikke er helt ferdig utviklet da. Så jeg burde HD røntge henne før turen. Så får vi se hva det blir til Takker uansett for alle svar..!
  5. Takker for svar hundeheidi. Jeg tror jeg får se nå etter jakten. Skal på en 5dagers tur nå neste uke.. Og da blir det fort 4-5mil per dag. Så får jeg en viss oppfattning av hva hun kan takle. Men ja. Det at jeg kan ha henne med på deler av turen var en god ide.. Hun kan være med på annenhver ettappe hehe. Så får hun en uke på og en uke av.
  6. Ja.. Det er jo det som er spørsmålet. Jeg vet dessverre for lite om rasen og dens kapasitet over tid. Hun har jo evnen til å være en sofahund, samtidig som hun er godt brukbar til å bli med på lange turer i skogen. Så om hun holder over tid, eller ikke klarer å hente seg inn igjen etter hver dag må jeg jo få klarhet i..
  7. Har planer om å gå norge på langs til fots. Turen starter i April 2012 og er planlagt å vare i 90-110dager. Så kommer spørsmålet til hundefolket: Jeg har en liten tibetansk terrier tispe som blir 2år gammel i mai 2012. Hun er oppvokst med jakt og friluftsliv og er nok bedre trent enn den gjennomsnittlige byfuglehund Men det er jo en liten hunderase, og ingen husky.. Men hvordan tror dere hun vil takle en slik tur? Jeg ønsker jo såklart å ha henne med meg, og jeg kan tilpasse turen til henne med hviledager osv.. Planen er å gå mellom 2 og 3,5mil per dag i alt fra asfaltert vei, tursti og utenfor oppmerket vei til tjukkeste skauen. Jeg vil såklart legge ned en god del trening i tiden før, og prøve å få så optimale forhold som mulig. Det kunne jo blitt morsomt. Hun ville jo da sikkert blitt den første tibetanske terrieren som forsøker en slik tur
×
×
  • Opprett ny...