Gå til innhold
Hundesonen.no

Bov

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Border Collie, Schäfer

Bov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

8

Nettsamfunnsomdømme

  1. Shadow i Homeward Bound. (Selv om det ble brukt flere enn en hund.) Vakker, og selve definisjonen på Golden Retriever for meg.
  2. Vet du... Det er forsket på og konkludert med at hunder har et intelligensnivå på linje med en toåring. Hunder har også et svært bredt og komplisert følelsesliv. Dette alene burde være nok til at vår respekt, ærefrykt og kjærlighet for disse dyrene burde heves betraktelig. Hunder har blitt selektvit avlet gjennom tusenvis av år for å utføre mennesklige oppgaver og sammarbeide med mennesker. Forholdet vi mennesker har til hunden, har vi ikke til noen annen art. At du ikke hadde grepet inn om du hadde sett en hund bli strømmet i hytt og pine pga. Latskap, stormannsgalskap og uvithenhet så kan du være så lovlydig som du bare vil, men det sier mye om deg som menneske. Det Pan gjorde er ikke ekstremisme, det vitner om noen som har moralen og etikken i orden, og som takk og lov var handlekraftig nok til å utøve den. Hunder skal behandles med kjærlighet og respekt for de intelligente og kjærlige vesner de er. Hadde du grepet inn om du hadde sett et barn bli strømmet eller knepet eller slått? Svaret burde være ja. Jajaja - kan ikke sammenligne et barn med en hund osv.osv. Men jo, om det er måter jeg ikke ville sammhandlet med barn på, så ville jeg heller ikke sammhandlet med en hund slik. Og når vi nå vet at hunder har et intelligensnivå på linje med en toåring (det er fantasisk, er det ikke.) og vi vet at hunder har et følelsesliv, så burde terskelen for hvordan vi behandler dem ligge langt der oppe sammen med terskelen på hvordan vi behandler våre barn. Derfor vil jeg snu det, og si at det burde nesten være ulovlig å ikke handle når man kommer over misskjøtsel av en hund. Det er ulovelig å utøve vold mot dyr. Jeg vil ikke noe annet sted med dette svaret enn å utdype hvorfor jeg synes ditt svar var forkastelig.
  3. Takk for det. Det har jeg og svaret står fortsatt ved lag. Enhver hund burde ikke bli sluppet løs i ukontrollert miljø (dvs der du ikke har mulighet til å kontrollere han/hun enten ved lang line eller gjerde) før de er minst ett år. Du kan sammenligne det med at du slipper ikke et barn løs på ett kjøpesenter. Når hunden er bombesikker på innkalling i kontrollert miljø kan du ta det gradvis fra der. Dette er min mening og erfaring. Quick fixes som å slå/kaste etter hunden med båndet, ta den skikkelig eller nappe hardt i langline er metoder jeg misliker og som jeg finner forkastelig. Å oppdra en hund krever tid og tålmodighet.
  4. Kommer ikke hunden på innkalling så er den ikke klar til å være løs. Kontroller miljøet dens mens dere trener, enten ved hjelp av en lang line eller ett inngjerdet område.
×
×
  • Opprett ny...