Jump to content
Hundesonen.no

Erfaringer med utstilling

Recommended Posts

Hei!
Jeg har nå meldt opp min 15 mnd. gamle hann til utstilling i juniorklassen.
Dette blir vår første utstilling og jeg er fryktelig nervøs da han er i puberteten og ikke er så lett å trene med😅
Han mister raskere fokus enn tidligere hvis det er forstyrrelser, og noen ganger vil han bare ikke høre.
Det er også litt skummelt siden dette er helt nytt for meg og det er mye og sette seg inn i, og virker veldig formelt og skummelt.
Jeg har valgt å melde oss på fordi oppdretter har stor tro på han (og oss), og fordi jeg selv ønsker erfaring med utstilling før jeg kan bestemme om det er noe for oss eller ikke.
Dessuten synes jeg utstilling virker som en morsom hobby hvis man først får satt seg ordentlig inn i hvordan det foregår.

Jeg lurer derfor på om noen her kan fortelle litt om sine erfaringer med sine første utstillinger? 
Gjerne også om det har vært hann og om det har vært i en junior eller unghundklasse.
Ønsker også å høre litt om hva dere trente på og hvordan dere trente før utstillingen.
Gjerne del litt om utfordringer eller "flaue" situasjoner som har oppstått i ringen, og hvilke konsekvenser dette fikk for bedømming.

Jeg har lest "Ny i ringen" på NKK, men føler ikke det gir tilstrekkelig av den informasjonen jeg ønsker.
Jeg har selvfølgelig også spurt oppdretter om gode råd og hjelp og hun er veldig flink på dette, men jeg ønsker likevel noen mer personlige erfaringer.
Setter utrolig stor pris på alle svar!😄
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min erfaring med pubertal hannhund i ringen (selv om det er lenge siden) er at det er lurt å trene han og deg mye på forhånd, på alle deler av den «øvelsen» det er å være på utstilling. Det hjelper at hunden vet at når det båndet kommer på, da skal jeg gjøre akkurat det (akkurat som sporsele betyr spor, og «redningshundtrekant» betyr det, for de som driver med de øvelsene). Og at de er trygge i selve øvelsen. Da er den delen «lett». Jeg har god erfaring med å trene mye «som om vi er på utstilling». Da har hunden og du sånn ca oversikt på hvilke «øvelser» som er etter hverandre. Selv om det kan variere noe.

 Trene på selve løpingen, tren på stå, tren på det å gå fra løping til å stille seg opp, tren masse på håndtering, av andre, og deg, tren på å løpe rundt og rundt, og tren på å løpe fram og tilbake. Gjør det morsomt og belønn mye, selv om det kanskje kan bli kjedelig. Bruk det som en kontaktøvelse. Og aldri la han krangle eller øse seg opp når det båndet er på. Dvs du må føle på hvordan tålmodigheten og konsentrasjonen er, er han helt borte, tren kort og enkelt. Eller ikke i det hele tatt hvis du vet du bare blir utålmodig. Og når du har trent litt på dette, må du også trene sammen med andre. Og kanskje regne med at du må forvente litt mindre i begynnelsen. Mange klubber har utstillingstrening. Det er lurt. Da kan man gjøre tabbene der😉 Lykke til.

 

 

Edited by *Marianne*
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tok min første runde i ringen i juni, og har hatt mange etterpå 😅

Trening er jo det viktigste, men alle utstillinger har jo pubertets hannhunder. Og det er ikke alltid like lett å få fult fokus - gjør det beste ut av det ❤️ og ha det gøy! Er det ikke gøy så koser ingen seg. 

Her har jeg funnet ut at en god tur og mental trening dagen før er beste medisin for å få han til å følge med når vi skal stille 😊

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • God juni så langt. Nå kommer det regnvær, go det skal bli nydelig- vi trenger det sårt. I dag hadde vi nosework trening, kjempegøy men vi har mye utfordringer fremover... Fremover så blir det masse turer og gøye aktiviteter, går snart ut i ferie... det er tidlig.. Hva har dere for planer i sommer da?
  • Det er veldig mange alternativer til fôring nå, og masseprodusert hundemat er ikke bare tørrfôr eller amerikanske giganter. Det er et hav av merker både på tørt, vått og rått fôr med varierende innhold og produksjonsland. Selv har jeg brukt Robur de siste årene og er fornøyd med det. Holder meg til fôr med høyt kjøtt/proteininnhold (helst vilt, fisk og storfe), lite fyllstoff, og produsert i Skandinavia. Jeg kjøper aldri fôr på veterinæranbefaling (selv om jeg i samtale med fysio og veterinær har valgt et fôr med laks og glucosamintilskudd nå pga. alder), og har heller ikke opplevd noe press derfra, med ett unntak i løpet av 14 års hundehold. Halvfôrer også på VOM, med litt variasjon av våtfôr (primært Bozita) innimellom. Om man vil lage selv så er vel BARF en saklig modell å følge (om man søker tror jeg det er noen gamle tråder på det her), men det er mer jobb enn jeg gidder når man har såppas mange gode alternativer. Ja, det er nok noe problematisk samarbeid mellom veterinærer og fôrindustrien, og det er vel ikke mange år siden Eukanuba og RC ble avslørt for uholdbare forhold på en forsøkslab. Men i det store og hele så tror jeg ikke tørrfôr er skadelig for hundene, mer enn å fôre de med alskens restemat (og ikke minst, menneskers kosthold har endret seg drastisk siden hundene begynte å dilte etter steinaldermenneskene). Her er det som det nevnes over også en genetisk komponent som er minst like viktig.
  • Hundene mine liker godbitene, men vil ikke ha tørrforet. 
  • Noen her som har erfaringer med Fish4Dogs? Ser etter et for med fisk i, da hunden min er veldig glad i fisk.
  • Her er hun. Min lille Tuija 😍 Helt utrolig fin valp, som tager livet i strek arm. Gleder meg til mange år med hende!
 • Nylig opprettede emner

×