Jump to content
Hundesonen.no
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • @Meg og @Snøfrost kan sikkert hjelpe deg litt mer med info, @pippin her inne har også husky innendørs. Det er nok en rase som er viktig at får nok fysisk mosjon, men utover det er det forholdsvis enkle hunder. Men det er hunder som ikke nødvendigvis kan gå løse, de har sterkt jaktinstinkt. Og det går nok for de fleste polar/spisshundene, det er individuelle forskjeller, men det er langt tyngre å få god innkalling dem enn en retriever eller gjeterhund for eksempel. Hvis du kan tåle litt lyd så tenker jeg lapphundene er et godt alternativ, de er mer trenbare. Blir tervueren for stor?
  • Tusen takk for utfyllende svar nei, kanskje har ikke størrelse noe å si, bare min uerfarenhet som sier det påregner såklart røyting og lyd, de er jo hunder med trening så tenker jeg jo på innkalling, på plass og slike ting. Lære seg å "gå pent" også.  Husky er jo en drøm for meg som turmenneske. Men ser for meg sånne hunder ute i stor hundegårdpå dagen, ikke innendørs?  
  • Det kan være vanskeligere ja, man må være tidlig ute med kontakt med oppdretter, gjerne før valpene er født.  

   Ja, de kan være mer reserverte enn de andre spanielene, så om det er veldig viktig for dere, er det nok tryggere å gå for en springer  Det er veldig varierende hvordan fieldene er mot andre folk. Mine hilser alltid med stor iver på alle som kommer på besøk. Ute hilser yngste mann med stor iver på alle, mens hun eldste hilser på de aller fleste men kan holde seg på avstand om det er noen hun synes er litt rare. Skal sies at Lotta er en veldig forsiktig type, mens Nora er mye tøffere og mer utadvendt. Men som sagt, det er store sprik og man vet ikke helt hva man får. Er man riktig uheldig så kan det dukke opp fielder som er usikre på fremmede og. Så springer nok et tryggere valg her. 
  • Nå har jeg null peiling, men hva med å lage «valpepipelyd» sånn «auauau» bare uten bokstaver? Som om dere får vondt og så gi en leke og fortsette «leken» med den?  

   Dette blir jo avledning og så bare fortsettelse på leken. Men om det bare fortsetter, fordi han bruker det når han kjeder seg og vil leke, så kan jo dette også gå over til å funke som en «belønning». Kanskje øve masse kontakt og kun bruke godbit da? Så han skjønner at kontakt betyr «blikkontakt»? Passe på å leke med ham når han faktisk tar kontakt, og avvise ved biting? 
     Snakker egentlig mest høyt med meg selv og prøver å ressonere over alt det jeg har lest de siste ukene😂   Tyggepinner for tannkløe, og herjing i Hagen for utagering:) Avvisning ved biting, eller overraske med «smertepip» og bytte ut ben/arm med leke?  
  • Fikk meldt oss på valpekurs som starter ca 10 dager etter at vi har fått henne i hus. Mulig vi rekker vaksine innen 2 treningskveld:)
 • Nylig opprettede emner

×