Jump to content
Hundesonen.no
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Okay. Det der er 1 time til en dyrlege og 15 min til den andre, men den som er tættest på, er visst ikke så god... Så lure på at prøve den som ligger lengere vekk. 
  • Har en irsk setter som er litt vel ivirg når vi skal ut å jogge, hun trekker veldig.
   Er det et type halsbånd som kan fungere mot det?
   Vi bruker Halti treningssele som fungerer bra på gåturer, men det funker ikke på jogging. 
      
  • Jeg bruker 45 min -1 time til min.
  • Hei! Så hyggelig at du liker fielden! For meg høres det ut som field kan passe for deg. Fielden har definitivt mye enklere pelsstell enn cocker, og kanskje noe enklere enn springer også. Jeg klipper mine kanskje 1 gang i måneden, og da er det hovedsaklig rundt ører og under og rundt potene jeg klipper. Holder man det kort der, blir det lite floking. Børster ganske sjelden ellers. Eldste har ganske kraftige faner på frambena som kan floke litt av og til, men det er ikke mye, nok til at det holder å gå gjennom med børsten kanskje annenhver uke. Holder du ørene kortklipt rundt hele toppen ved øreinngangen blir det lite floker her også. 

   Eneste ulempen med pelsen sånn jeg ser det, er på vinteren i snø. Spanielpels kladder noe helt vanvittig, så på turer i snø er man nødt til å bruke potesokker. Dette gjelder alle spaniels. Det hjelper noe å passe på at pelsen er helt kort under og mellom tredepoter og tær, men min erfaring er at det danner seg isklumper uansett, så sokker er et must. Denne vinteren i Oslo var veldig fin, da vi slapp det Potesokker er litt styrete. Skal du gå i dypsnø er det kondomdress som er det eneste som virkelig hjelper. Men de hjelper godt da, selv om de ser megateite ut.  Ellers vil jeg si de er supre friluftshunder! En venninne av meg og typen er ute på tur så og si hele tida, i telt og hengekøye og kano, og de er storfornøyd med sin field. I telt på vinteren sover han med ulldekken i telt på underlag av reinskinn. Funker helt supert.    Jeg bor også i leilighet - de bjeffer IKKE mye  Faktisk de minst bjeffete hundene jeg har møtt. De kan bjeffe om de er veldig giret opp for å leke og herje, men ellers er det aldri en lyd. Ingen varsling, null vaktinstinkt på mine to i allefall. Er sikkert individuelle forskjeller her. 

   Jeg har ikke inntrykk av at de generelt har problemer med å være alene, det er i allefall ikke noe som er utpreget på rasen. Mange sier at spaniels generelt blir veldig knyttet til familien sin og kan trenge noe lenger tid på alenetrening - hva som legges i det vet jeg ikke, da jeg ikke har hatt andre raser. Men 3 uker ferie og så rett på jobb vil jeg ikke tro er en god idé. Min eldste var en drøm å alenetrene, men jeg veldig god tid siden jeg fikk henne mens jeg skrev masteroppgave, og kunne være hjemme mye. hun var vel ferdig alenetrening ved 5 måneders alder. Yngste har jeg slitt litt med, men etter litt filming av henne alene tror jeg mest det er hun som har snurret meg rundt lillefingeren. Jeg trente henne opp til å være alene i rundt 4 timer helt uten problemer da hun var 4-5 mnd gammel, til hun plutselig fant ut at hun skulle begynne å bråke, så jeg tok en pause med det og har hatt henne med på jobb og overalt siden da. Det jeg har sett på video av henne alene hjemme nylig derimot viser mest en liten diva som blir frustrert, ikke redd, når jeg går fra hjemme, så jeg tror det vil gå seg til så snart hun skjønner at uling ikke hjelper. Jeg tror egentlig at om jeg hadde hatt litt mer is i magen og ventet henne ut den dagen hun begynte tulle alene hjemme, så hadde det gått seg til fortere. Men jeg ser forbedring nå som jeg har begynt å gå fra henne litt lengre perioder på 1-2 timer. Men jeg er egentlig ikke den rette å snakke med når det kommer til alene hjemme-trening, min første hund hadde alvorlig separasjonsangst (dette var en cockerblanding), og det har preget meg mye i og med at jeg sikkert styrer mer med denne delen enn folk flest, og kanskje dermed lager problemer for meg selv. De fleste takler godt å være alene med trening.

   Så lenge valpen blir godt sosialisert med barn, skal det ikke være noe problem å ha den med til nevøer og nieser. Men jeg tror det er viktig at valpen ofte for treffe barn og bli kjent med dem. Lotta, min eldste, ble ikke veldig godt sosialisert med barn, og det har ført til at hun er usikker på dem. Hun viser ingen aggresjon, men trekker seg unna om de blir for brå. Hun fikk kun sporadiske møter med barn ute på tur da hun var valp og unghund (jeg kjente ingen som hadde barn), og det var ikke nok. Jeg tror det beste er å tilbringe litt mer tid med barn. Her kan det hende fielden skiller seg litt fra feks en retriever, som ofte omtrent automatisk elsker både barn og voksne uten at man legger så voldsomt mye jobb ned i det, mens fielden trenger litt grundigere sosialisering. Nora har regelmessig vært sammen med noen barn i nabolaget, og hun har blitt veldig glad i barn  

   vil anbefale deg å melde deg inn i Facebookgruppa Field Spaniels in Norway  
 • Nylig opprettede emner

×