Bilder fyller disken

2 innlegg i emnet

I kveld opplevde vi nedetid fra 22:58 til 23:19 og 23:39 til 00:17 på grunn av full disk. Jeg har midlertidig fjernet alle opplastede filer fra oktober-mai og deaktivert muligheten til å laste opp nye bilder. Vil arbeide med en løsning i morgen.

Detaljert forklaring:
Etter at vi hevet alle grenser for antall filer og tillatt filstørrelse har mange brukere kost seg med bildeopplastning. Dette setter vi stor pris på :)

Ovennevnte tiltak er kilden til en negativ konsekvens fordi bildene som lastes opp ikke forminskes automatisk: Serverens harddisk fylles opp og forumet kneler.

Forumets innholdsspalte har en maks oppløsning på 750 px i bredden. Mange av bildene som lastes opp har en bredde på 3- og 4000 px.

Et bilde jeg nettopp tok med iPhone 7 er 12 MP: 4032 × 3024 og 2,7 MB, men når jeg nedskalerer/optimaliserer for forumet ender det på 750 × 563 og 0,141 mb. I dette eksempelet får jeg nesten plass til 20 bilder på samme plass som et bilde tar.

Før vi økte grensene lastet forumet opp 50-60 mb med bilder hver måned, nå laster vi opp 500-750 mb med bilder hver måned.

Jeg beklager de ulempene dette måtte medføre. Jeg vil jobbe med en permanent løsning i morgen, og oppdatere i denne tråden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Problemet er midlertidig løst. Filer lastes opp igjen og man kan nå laste opp bilder igjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive