Bilder fyller disken

2 innlegg i emnet

I kveld opplevde vi nedetid fra 22:58 til 23:19 og 23:39 til 00:17 på grunn av full disk. Jeg har midlertidig fjernet alle opplastede filer fra oktober-mai og deaktivert muligheten til å laste opp nye bilder. Vil arbeide med en løsning i morgen.

Detaljert forklaring:
Etter at vi hevet alle grenser for antall filer og tillatt filstørrelse har mange brukere kost seg med bildeopplastning. Dette setter vi stor pris på :)

Ovennevnte tiltak er kilden til en negativ konsekvens fordi bildene som lastes opp ikke forminskes automatisk: Serverens harddisk fylles opp og forumet kneler.

Forumets innholdsspalte har en maks oppløsning på 750 px i bredden. Mange av bildene som lastes opp har en bredde på 3- og 4000 px.

Et bilde jeg nettopp tok med iPhone 7 er 12 MP: 4032 × 3024 og 2,7 MB, men når jeg nedskalerer/optimaliserer for forumet ender det på 750 × 563 og 0,141 mb. I dette eksempelet får jeg nesten plass til 20 bilder på samme plass som et bilde tar.

Før vi økte grensene lastet forumet opp 50-60 mb med bilder hver måned, nå laster vi opp 500-750 mb med bilder hver måned.

Jeg beklager de ulempene dette måtte medføre. Jeg vil jobbe med en permanent løsning i morgen, og oppdatere i denne tråden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Problemet er midlertidig løst. Filer lastes opp igjen og man kan nå laste opp bilder igjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Jeg la inn et innlegg om å få søndag, men om jeg ikke fikk det, tar jeg gjerne lørdag 5
  • Når min ble kastrert (litt ++ med jur, svulster mm.), fikk hun med antibiotika, smertestillende og sterke smertestillende ved behov. Kjenner desverre ikke igjen noe av det du beskriver.. Såret var tørt, fint og ingen direkte smerte der såret var. Hun var "på føttene", glad og fornøyd en dag eller to etter. Forøvrig har hun fått antibiotikakur og smertestillende hver gang hun har blitt skjært i. For å unngå infeksjon og lindre smerte. Katten fikk akkurat det samme.  
  • Haha! Vi har ikke frosk her, men Grimm jakter på veps og humle. Så jeg må jakte på bikkja så han ikke utrydder humlebestanden her. Det er bare han hører bzzz lyden av ei så ser en bare hele ansikte på bikkja går fra "w00t" til "KILL"  
  • @Mira2.0 Nei vi har ikke vært på kurs. Har en bekjent som har utdannelse innfor dyrevelferd og adferd. Er jo ikke spes på hund da, men hun sier at han er helt klart usikker, en mental brist/frynsete nerver kan det virke som (siden Vet sier bikkja er frisk - HD da), og som ikke har blitt bedre med kastrering (som kan gjøre usikre hannhunder mer usikker) og angrep fra annen hund. Smerter kan også være inne i bildet.  @KaisenTusen takk, varmer et slitent hjerteFint å vite at jeg ikke er alene, selv om det ikke gjør ting noe bedre for noen av oss da, *snort* misery loves company, eh?  @WelshenNemiJa er nok noe der, tusen takk for  @MalamutenNår det står på som værst er jeg veldig rådvill og har mest lyst til å grave meg ned. Kurs er ikke noe som kjøres så ofte her, for det meste valpekurs . Er ikke med i klubben fordi det blir rett og slett for langt unna  Han er værst når vi er i hjemmemiljøet, om vi er på ukjent plass så har han det så travelt med å lukte og komme seg fremover at han har ikke mye tid til å følge opp folk og dyr. Vi bor på en liten plass i ødemarka, der mange har hund, enten liten gneldresak el jakthund av et slag. Mange av disse går ikke overens med hverandre (litt som eierne, når jeg tenker meg om)
  • For meg kommer det helt an på, jeg tilpasser så langt det er mulig og kan godt ha en hund til, til feks trening og konkurranse om den første ikke ble som jeg har, så lenge den passer inn ellers. Jeg strekker meg vell generelt langt ifht adferdsproblemer osv også så lenge jeg har mulighet, selv om jeg i teorien er helt for at det er lov å omplassere eller avlive en sånn hund. Jeg blir fryktelig glad i hundene mine og å kvitte seg med dem på det ene eller det andre viset er såpass vondt at jeg er villig til å ofre mye før det skjer. Når det derimot går utover hunden på noe vis er det selvsagt på tide å ta affære uansett. Jeg synes man skal ta lærdom av sine feil valg så lenge det er det det går på så man ikke går i samme fella mange ganger og må bytte hund igjen og igjen av den grunn at den ikke passer, men at man får et sykt/dårlig individ av en ellers passende rase får man liksom ikke gjort så mye med. Og det er selvsagt greit å få seg en ny hund selv om man kvitter seg med en.
 • Nylig opprettede emner