Jump to content
Hundesonen.no

Siri

Medlemmer
 • Content Count

  10173
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  231

Posts posted by Siri


 1. 2 timer siden, soelvd skrev:

  Antar oppdretter vil ha er svar innen valpene er født på hva jeg vil ha så hun kan fordele resten :) Men du har jo egentlig rett, det er ikke nødvendigvis noen ulempe å foretrekke det ene eller det andre :) 

  Nå har jeg alltid hørt at seriøse oppdrettere venter med å fordele valper til de ser hva som bor i dem sånn at rett valp havner hos rett opdprettter. Jeg er ganske sikker på at det ikke er nødvendig å fordele valper allerede rett etter fødsel. 

  • Like 2

 2. 2 timer siden, soelvd skrev:

  Like i tvil enda jeg :P Både fordeler og ulemper både hjemme og på treningsbanen/konkurransebanen :P 

  Ta den valpen som snakker mest til deg :ahappy: Det var sånn jeg endte opp med Willy forrige gang jeg skulle ha valp. Jeg var fast bestemt på at jeg skulle ha tispe, men jeg fikk liksom ikke helt "kjemi" med den hunden - den snakket liksom ikke til meg. Jeg har jo ikke angret, selv om jeg nok kommer til å holde meg til tisper framover... 


 3. 13 minutter siden, Stine skrev:

  Nei, han Viggo er ikke så glad i det :lol: Jeg legger meg kl 22 da, så jeg må liksom stå opp tidlig :whistle:

  Du er egentlig 80 år, du :lol: Gammel sjel i et ungt legeme :lol: 

  13 minutter siden, Stine skrev:

  Åååå, så koselig :ahappy:

  :ahappy:

  • Haha 1

 4. Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

  Sara og jeg tok en tur innom Plantasjen. Der fant Sara en kaktus som hun likte så godt. Jeg klarte å få bittesmå pigger på fingrene. Prøvde å fjerne dem med tennene, dermed fikk jeg pigger på tunga og i munnvikene. Det var behagelig det. Tror jeg har klart å fjerne det meste nå. :pinch:

  :lol: Nå hørtes du nesten ut som en briard som forsøker å fjerne borrer fra pelsen på beina - og får spredt dem til skjegg og barter også :lol::lol: Evt bytt ut briard med beardis :aww: 

  • Haha 4

 5. Akkurat nå, Stine skrev:

  De googler mens de draaar ut tiden :sleep: Og det beste er jo å komme seg ut på ski før alle andre! :D

  Ja, jeg har fått med meg det... selv om programlederen tydelig ikke er så veldig glad i det :P 
  Du er gæern, du... NORMALE folk spiser frokost da :D 

  Akkurat nå, Stine skrev:

  Jorunn høres ut som en trivelig dame :ahappy:

  Hun ER det. Også har hun en liten besetning med sauer :ahappy:

  • Haha 1

 6. 3 timer siden, Stine skrev:

  Det er så irriterendes hvor trege og "korte" noen mennesker er :lol:

  :lol: Noe sier meg forøvrig at jeg sikkert hadde vært så kort om jeg skulle snakka i telefon samtidig som jeg resonnerte meg fram gjennom intrikate ledetråder :lol: 

  3 timer siden, Stine skrev:

  Også er det irriterende at P1 sender de beste programmene på feil tidspunkt, dvs labyrinten går når jeg er på skitur og krimmen går etter jeg har lagt meg. Så jeg må høre den på P2 en dag etter :lol:

  Normale folk er ikke ute på ski kl 10 på morran når de har fri :aww: Just sayin'.... 

  Særdeles frisk tur langs Mjøstråkk i dag - men dagen ble langt varmere da jeg møtte a Jorunn som var ute på tur!

  A Jorunn er den sprekeste, blideste og mest positive gamle dame jeg har møtt! Første gang jeg traff henne, kom jeg på besøk for å sjekke skitt og støv på huset pga de omfattende anleggsarbeidene vi dreiv med da. Hun var ikke hjemme, men etter kort tid kom hun klyvende ned den bratte bakken - steg lett over sauegjerdet og hilste muntert! 
  Fortsatt husket hun oss alle som jobbet på prosjektet - med fullt navn og historie. For ei dame 2764.png<3

  • Like 6

 7. Jeg har lest en del utsagn fra både eiere/oppdrettere - og sågar dommere (som ikke selv har rasene) - som tilsier at det neppe nytter å verken bruke norske/nordiske dommere på utstillinger, eller å få raseklubbene til å jobbe for å få en forbedring på litt kortere sikt enn det de kan få ved bare å avle på "de beste" individene (= på de individene med MINST plager). 

  • Like 2
  • Thanks 1

 8. 2 timer siden, Meg skrev:

  Det hadde nok hjulpet å redusere viltbestanden litt... evt sette opp ennå mer viltgjerde

  Å sette opp viltgjerder hjelper veldig, men det har mange negative effekter også. På større motorveger er det foreløpig den eneste - og beste - løsningen vi har for å redusere viltpåkjørsler. MEN - viltgjerder må følges av tilstrekkelig store faunapassasjer over eller under vegene, ellers vil viltgjerdene bidra til å dele bestander, hindre migrasjon mellom leveområder, hindre utveksling av gener mellom bestandene, redusere tilgjengelig beite for enkelte bestander og med dette ødelegge hjorteviltstammenes leveområder og genetiske helse. Det er uheldig dersom man skal opprettholde en sunn hjorteviltbestand. Å bygge faunapassasjer koster selvsagt mye også, og det er ikke alle steder det er mulig å få til en naturlig passasje over eller under en veg, dessverre.

  Det kan være aktuelt å sette opp viltgjerder på kortere strekninger som er uoversiktlige for å presse dyr til å passere vegen på mer oversiktlige strekninger. Siktrydding langs vegene våre er også et ganske bra tiltak for å øke synligheten av dyr som nærmer seg vegene. Dette gjøres i større og større grad her på Hedmarken nå. 

   

  Edit: Og mens jeg satt og skrev dette, tikket det inn en invitasjon fra WWF i Romania om å komme dit for å snakke om vilt og trafikk på et stort seminar de skal ha i april :o 

  • Like 6
  • Thanks 2

 9. 1 time siden, Malinka skrev:

  Jeg har da hatt en fin dag med besøk hos @Siri som har et stort!!! påskeegg med mye godt oppi. Og det er alltid gøy å treffe riktig med gaver :lol: 

  Kunne ikke blitt bedre blink det der :lol: 

  1 time siden, Malinka skrev:

  Nå skal jeg straks åpne en dunk rødvin jeg kjøpte på svenskehandelen vi hadde i går. :ahappy:

  Kos deg :D 

  1 time siden, Symra&Pippin skrev:

  :lol:

  Jeg har saueskinnstøfler! 

  DET hadde antakelig hjulpet litt... muligens :D 

  1 time siden, Symra&Pippin skrev:

  Seng som duver opp og ned i litt varierende takt hele natta er da bare koselig! :lol:

  Grøss og gru :lol: 

  Akkurat nå, AnnikenK skrev:

  Jeg blir sjøsyk når jeg kommer på land igjen jeg :P

  Du er hjernevaska, du :P 

  Akkurat nå, AnnikenK skrev:

  Nemlig! Legg til litt måkeskrik og lukten av tang og tare, så blir det perfekt :ahappy:

  Måkeskrik og tang og tare høres greit ut - men den duvingen kan du få ha forrr'æ sjæl :D 

  • Like 3

 10. Akkurat nå, Kokospaniel skrev:

  @Siri jeg har også morgenkåpe fra canelana, kaldt på legger blir det lell. Hilsen «aldri mer vintervalp» (klart det flere ganger har jeg jo gjort også)

  :lol: Vintervalp er kjempeteit faktisk :D *gumler fortsatt kyllingvinger*


 11. 3 timer siden, Symra&Pippin skrev:

  Jeg må også ha en morgenkåpe med belte. Kommer nok til å stå en del på trappa på rare tidspunkter i sommer. Litt dumt å stå der i trusa hvis avisbudet plutselig dukker opp, for eksempel.

  Denne likte jeg. 100% bomull, altså ikke noe mikroplast ved vask. Ellos.

  932285335.jpg

  Edit: Nå blir jeg forfulgt av morgenkåper på FB!

  :lol: Jeg har ei kjempetjukk ullmorgenkåpe fra Canelana, jeg... det var like fullt iskaldt på beina å stå ute i vinterkulde og vente på små prinsesser som skulle tisse på morran :D 

  2 timer siden, Symra&Pippin skrev:

  Og der fikk jeg akutt lengsel etter båtlivet. Vi hadde en snekke med akterkabin. Bare det å bli vugget i søvn av småbølger, og spise frokost på dekk! :wub: God tur til Koster, når dere kommer så langt!

  Og jeg kjente bare sjøsyken sige på :lol: 

  Soniser altså... Vi har hatt veldig koselig besøk av @Malinka og Lady i dag - og hun hadde med en diger pose rå kyllingvinger og en like diger pose med kyllingkrydder :lol: Den perfekte gaven til Siri :lol: Gjett hva jeg sitter og gumler nå??? :D 

  • Like 2
  • Haha 4

 12. En kort oppskrift på hvordan få en lykkelig valp med lykkelig  eier: 

  1) La valpen sove i senga di - i hvert fall de første ukene. Det gir trygghet for valpen, og den får ro og gode sovevaner.
  2) Ikke stress med at valpen skal lære alt mulig fra første stund. En hund lærer til den dør. Om valpen ikke får lære noe de første ukene du har den, er det aldri for seint. 
  3) Ta valpen ut etter at den har sovet, spist eller lekt. Da trenger den ofte å tisse eller bæsje - eller begge deler. Om valpen tisser inne, er det ingen krise. Man kan vaske et gulv... eller et teppe. 
  4) Ikke gjør noe mot valpen som du ikke ville gjort mot et barn. 
  5) Bur trenger du ikke med mindre valpen viser seg å bli totalt rabiat og spiser opp huset. DA kan du vurdere om bur er en løsning for en periode. 
  6) Ikke stress.
  7) Ikke stress.
  8) Ikke begynn med hjemme-alene-trening før valpen er moden for det. Noen valper takler fint å være hjemme alene litt fra de er små, andre må man vente til de er både 6 og 8 mnd før det er noen vits i å begynne med slik trening. Jeg tror mange påfører valper skrekk for å være hjemme alene fordi de lar valpen være alene hjemme lenge før den er klar for det. 
  9) Viktige ting å lære valpen er "KOM" og å gå i bånd. 

  ... sånn ca :) 

  • Like 13
  • Thanks 2

 13. Akkurat nå, QUEST skrev:

  Unødvendig informasjon i krimbøker, er for meg lange og tværende skildringer av hovedpersonenes mer eller mindre mislykkede kjærlighetsliv.. Altså, det er en KRIMbok jeg vil lese, ikke husmorporno..:sleep:

  Men det er visst opplest og vedtatt at det må være en slik historie i alle krimbøker :aww: 


 14. 9 timer siden, TonjeM skrev:

  Jeg vet det er slik - ingen forkleinelse til deg unge dame! Men prinsipielt blir jeg forbanna for at kommuneloven er slik! Samme gjelder jo representanter til Stortinget.. det er opp til flere på Stortinget som man strengt tatt synes ikke skulle være der etter MeToo..

  Jeg husker første gangen jeg oppdaget at det var sånn - og jeg satte nesten kaffen i halsen... Veldig merkelig. Ikke minst de som melder seg inn i et annet parti  i stedet for å stå alene. Da har man jo endret på kommunestyresammensetningen slik at det IKKE gjenspeiler velgernes ønske. 

  8 timer siden, Raksha skrev:

  :hug: Takk - haha godt å høre :D

  :teehe:

  8 timer siden, Raksha skrev:

  Glad vi dro til sykehuset i kveld, for i morgen tidlig blir hun flyttet til elverum. Det er tre timer herfra. Årsaken er at der kan hun få den behandlingen hun trenger for slaget og dialysebehandling uten å måtte reise 7-8 mil tre ganger i uka. Klønete for oss, men sånn er det.  Viktigste er at hun får den behandlingen hun trenger. Blir nok noen elverumsturer på oss fremover. 

  Du får si fra om dere trenger overnatting eller noe - jeg bor 20 min unna sykehuset. 

  • Like 1

 15. 9 timer siden, Elisabeth00 skrev:

  Startet på første til Kepler, Hypnotisøren. Hørt 3 timer, men det...går...så...tregt... Kunne sikkert vært kuttet til 1 time dersom unødvendig pjatt ble fjernet.

  "Han tørket vekk svetten i pannen med et stykke ubleket tørkepapir"... jeg trenger ingen detaljbeskrivelse på hva han benyttet for å tørke vekk svetten.. det holder i massevis å si at han tørker vekk svetten i pannen...

  I tillegg kommer all den uvesentlige informasjonen, der boken plutselig prøver å virke som en fagbok, samt alle de tilfeldige, uinteressante sidesporene. 

  Når den er spennende er den spennende, men er faktisk usikker på om den er verdt å fullføre. 

   

  Virker som at unødvendig fyllstoff, som historieleksjoner, overdrevne skildringer og uinteressante sidespor, er en gjenganger når der gjelder populærkrim... 

  :lol: Det er sånne ting jeg fort kan irritere meg over også :lol: Men jeg har innsett at om man fjerner alt jeg synes er unødvendig informasjon, så ville bøkene blitt ekstremt korte :lol: 

  Jeg holder forresten på å lese ei bok av Øystein Wiik nå - og der heter en av hovedpersonene Kang - og mye av handlingen foregår på Svalbard!!! Gjett hvem jeg stadig blir minnet om da :lol: @Kangerlussuaq

  • Haha 2

 16. 2 timer siden, Raksha skrev:

  Tusen takk :)  Svigerfar er veldig glad for at jeg var der og tok kontroll, det gir han veldig utrykk for.  Glad jeg vurderte situasjonen riktig og alvorlig nok. 

  Takk for det! Dere ser vel mye rart på jobb. Jeg er utrolig takknemlig for den jobben du gjør altså, selv om du sikkert ikke var her. 

  Etter å ha sett henne i dag, og snakket med intensivsykepleiern som har ansvaret så har jeg ikke mye håp igjen om at hun kommer hjem. På direkte spørsmåle så sa han at dette kan gå begge, alle veier, hun kan forbli som hun er, det kan bli verre og hun kan dø eller hun kan bli bedre, tåle trening og etterhvert komme hjem eller hvertfall på sykehjem. Men vi snakker måneder frem i tid før vi vet noe med sikkerhet.  Men vi gir ikke opp, den dama er råtøff, bare det at hun nå er på 9ende året som dialysepasient nå og det begynner å tære veldig på kroppen.

  Hun var veldig glad for at vi hadde med oss Ida ut da, gullungen til bestemor. For hodet er helt klart, men kroppen er dårlig desverre. Veldig dårlig. Jeg måtte forklare mye for Ida da, hun reagerte jo på hvor endret og rar bestemor var. Men jeg forklarer alt og svarer på alt, etter beste evne. 

  :console: Og bare for å ha sagt det - du trenger neppe en sånn "TA DEG SAMMEN"-tablett. 

  1 time siden, Symra&Pippin skrev:

  Det vi trenger er enda et grønt parti på venstresida, vil mange si. :P 

  Jamen vi trenger det :D 

  1 time siden, Symra&Pippin skrev:

  Kaldt om nettene, men veldig vårlig om dagen! Da jeg satt på en benk ved stranda i dag så så jeg mange sjøfugler som flirtet og drev med familieplanlegging!

  Så noen som hadde målt -27 grader i natt... ikke mye vårlig nei... 

  1 time siden, Symra&Pippin skrev:

  Kamelkjøtt er veldig oppskrytt. Den politiske sorten i alle fall. Den andre sorten har jeg vel strengt tatt ikke smakt.

  Jeg skal ikke påberope meg å ha smakt verken politisk eller annet kamelkjøtt, men jeg kan levende forestille meg at det er noe  herk med alt det håret i halsen :aww: 

  1 time siden, Symra&Pippin skrev:

  Awww. Nussing i måneskinn!

  :D 

×