Jump to content
Hundesonen.no

ToNo

Medlemmer
 • Content Count

  213
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

2 Followers

About ToNo

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Akershus
 • Hunderase
  Glatthåret Foxterrier
 • Mine dyr
  Høns, ender og gjess, 2 katter
 1. ToNo

  Fox terrier

  Neida, det var jeg som sendte PM til Marit&Dina, men så funket det ikke!
 2. ToNo

  Fox terrier

  Ja, forstår godt at du er fornøyd! Flotte hunder! Marit&Dina: jeg prøver å sende PM, men det står at du har valgt å ikke være tilgjengelig???!
 3. ToNo

  Fox terrier

  Jeg sender deg en PM!
 4. ToNo

  Fox terrier

  Her er Kaisa og Wilma på tur i skogen. Mystiske lyder høres inne blant buskene, og Wilma har innstilt "radarøret" sitt!
 5. ToNo

  Fox terrier

  Ja, jeg har også hørt at det er forskjell på gemyttet på de to typene. Har selv ingen erfaring med ruhår, men etter det jeg har forstått så regnes ruhår for å være mere stri, og at de har et hissigere temperament enn den glatthårete. Kortere lunte på en måte!
 6. ToNo

  Fox terrier

  Jeg har to foxterriere, og er veldig fornøyd med dem! Opprinnelseslandet til disse terrierne er England, og de var tidligere mest brukt som rottehund og jakthund på rev og grevling. Noen bruker foxterrieren til jakt i dag også, men den er nok mest brukt som familiehund. Den finnes i to utgaver, den glatthårete og den ruhårete. vekt er 7-8 kg, skulderhøyden bør ikke overskride 39 for hanner, hunner litt mindre. Dette er en inteligent og oppvakt hund, som lærer fort, men kan selvsagt (det er jo en terrier!) også være noe sta! Konsekvent oppdragelse må til, men det gjelder jo alle hunder vil jeg tro. Foxteriere har veldig godt humør! Maken til lykkelige og tilfredse hunder har jeg aldri vært borti! De er glade i barn, mine er svært glad i å leke med naboens unger. Jeg har også katter, ender, gjess og høns, og når hundene blir vant til disse fra de er små, så er det ingen problemer med å ha dem sammen. Andre hunder vi møter på turer osv. er de veldig begeistret for, vil gjerne hilse og leke. Det sies at de kan være dominerende overfor hunder av sin egen rase, det har jeg ikke opplevd selv, men så er det jo ikke så mange av den rasen vi har møtt på heller. De er relativt fåtallig her i allefall. Foxterrieren er en modig hund, har ennå ikke opplevd at de har vært redd for noe, synes de virker veldig nervesterke. Mosjon bør de nok ha en del av, de er jo svært aktive. Jeg går lange turer med dem, og de springer løse på jordene her vi bor. Jeg er med andre ord meget begeistret for disse hundene, og har nok funnet min rase, uten tvil!
 7. Heisann. Fint å se noen flere med fox terrier. :) Ikke så voldsomt mange her til lands nei. Hilsen Lise med 2 fox'er

×