Jump to content
Hundesonen.no

Lykkelii

Medlemmer
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Lykkelii

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Langhåret Collie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Herlig, tusen takk for svar! Har sendt en forespørsel til en av veterinærene her i Oslo som ser ut til å holde på med dette, så da får vi se hva hun sier. Det beste hadde jo vært om han slapp utfordringer rundt denne prolapsen i det hele tatt, selv om de utfordringene han har ikke ser ut til å plage ham. Tusen takk for tips igjen dere, dette hjelper masse! 🥰
 2. Bor i Oslo, så det bør ikke være umulig å finne noen kan jeg tenke meg? Dette har jeg aldri hørt om faktisk, helt genialt! Tusen takk for svar! 😊 Får jeg lov til å spørre hva man kan forvente av kostnader ved slik behandling? Skjønner at det varierer fra hund til hund selvfølgelig, men er det vanvittig kostbart (flere tusen per behandling) eller overkommelig?
 3. Hei! Er det noen der ute som sitter på litt erfaringer rundt dette med skiveprolaps på eldre hund? Har en 12 år gammel Langhåret Collie som nylig har fått "påvist" dette, i forbindelse med røntgen av hofter. Hadde mistanke om artrose eller HD, men veterinæren var imponert over formen hans med tanke på alder, da det knapt var forkalkninger å se. Det er jeg veldig glad for! Det de dog så litt på, var at mellomrommene mellom ryggskive 4 og 7 eller noe var litt tette, og at det kunne ligne på en prolaps - men det kunne også være måten han lå på på bildene, sa han. Etter å ha undersøkt litt rundtom på nettet tror jeg det er prolaps, men det er lite info å hente fra en veterinær som ikke er særlig snakkesalig når jeg spør, dessverre. Han er noe ustødig innimellom, og virker noe svak i bakparten da han av og til er litt treig med å få rumpa med seg når han skal stå opp etter å ha sovet - men ingenting tyder på at han har vondt eller nevneverdig ubehag, han ser bare litt overrasket ut innimellom om han plutselig mister kraften i bakbeina et kort øyeblikk eller sjangler litt. I tillegg lekker han noen få dråper urin om han er oppspilt, stresset eller nervøs. Han virker alt i alt til å være i veldig fin form (dette sier veterinæren også), er mer enn gjerne med ut på turer og vil helst ikke inn igjen etter endt tur heller. 😅 Det eneste jeg har reagert på er det at han tidvis er noe ustødig, og at han har en tendens til å ikke alltid løfte beina skikkelig når han går, men dette tror jeg også kan henge igjen fra tidligere eierskap - de siste årene før overtakelse har han vært vant til kortest mulig turer, hvor han kun får gjort sitt fornødne før han må inn igjen. Ingen problemer med nakke eller bevegelighet her. Det kan nok også være vesentlig å nevne at han for noen år siden hadde en periode hvor han tydelig viste at ryggen var vond, ved å glefse om noen klemte ham over ryggen.. Dette ble nok aldri sjekket den gang dessverre, men dette har han ikke vist antydning til siden han kom til meg for noen måneder siden. Jeg er egentlig bare ute etter litt erfaringer rundt dette fra noen som kanskje har opplevd det med sin egen hund. Operasjon er ikke et alternativ i hans alder, og jeg vil aller helst unngå å legge ham i narkose flere ganger om mulig. Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe ham her - kan bakparten trenes opp noe ved hjelp av f.eks gåing i ulendt terreng eller lignende? Han kan ikke fordra bading, så svømming er dessverre ikke et alternativ.
 4. Lykkelii

  Diaré etter narkose - normalt?

  Vært en runde, men gjerne 3-4 ganger per tur. Fikk dusja av og tørka ham godt i går, så tar vi en skikkelig runde når dette er helt over tenker jeg. Han virker fin i dag, var også ute med ham to ganger i natt uten at det var noe mer.
 5. Hei! «Nybakt» eier av en 12 år gammel langhåret Collie her. Han har vært til tannrens og under sedasjon/narkose i dag, hentet ham rundt 16:00. Var overraskende kvikk ved henting og har vært fin hele ettermiddagen forholdene tatt i betraktning, dog med litt piping og syting. Matlysten har vært fin, og han har fått i seg vann også. Avføringen på første turen etter veterinærbesøket var fast og fin, men nå når han begynte å pipe igjen tok vi en ny tur ut - nå er det slimete, bløt avføring. Har googlet litt rundt og kommet frem til at dette kanskje ikke er helt uvanlig, men jeg får så vondt av ham når det er sånn her. Problemet med denne lange pelsen er jo også at mye sitter igjen i den etter endt dobesøk, og ved forsøk på å tørke bort noe av dette sølet gir han tydelig uttrykk for at mine forsiktige forsøk med våtservietter der bak er ubehagelig. Er dette vanlig? Jeg vet han har vært sånn i alle år og ikke liker å bli tørket bak, men kan det være noe annet galt her? Hundene blir vel såre der bak akkurat som oss ved løs mage? Han har vært til sjekk hos veterinær for et par uker siden - det eneste hun kunne peke på var tannhelsen, ellers hadde hun inntrykk av at han var frisk og rask til å være en herremann på hans alder. Håper noen med litt mer erfaring har noen kloke og/eller trøstende ord her, til ei som plutselig ble skikkelig hønemor når voffen kom i hus.
×