Jump to content
Hundesonen.no

Simoneanett

Medlemmer
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Simoneanett

 • Rank
  Nykommer
 • Birthday 05/26/1998

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Halden
 • Hunderase
  Berner Sennen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Simoneanett

  Valpen skal bli brukt til avl

  Hallo! Jeg og samboer venter på en Berner Sennen valp som kommer tidlig i juli og oppdretter spurte tidlig om vi var villige til å bruke hannhunden vår til utstilling og avl. Når dette ble nevnt til min mor gjorde hun meg oppmerksom på at det er normalt for eierne av hannhunden å få enten en valp eller kjøpesummen av en valp per kull som hannhunden vår brukes til. Dette er noe som oppdretter ikke har nevnt enda, men vi skal på nytt valpebesøk mot slutten av mnd. Er dette normal skikk eller bare ulike tilfeller? Er det noe som jeg burde forvente av oppdretter? Greit å vite før man evt signerer en kontrakt...
 2. Heihei! Jeg sitter utålmodig og venter sårt på en valp som kommer i midten av juli.. Jeg har fått ordnet bur som Vincent kan bruke mens han er valp, men spørsmålet er jo når han blir stor 👀 Jeg har en Ssanyong Rexton SUV som hverdagsbil, men ettersom hunden blir gigantisk så lurer jeg da på om det er best å kjøpe bur eller bare et gitter? Jeg har lest at hunden skal både kunne ligge og sitte oppreist under transport, men da vil det kanskje være best med gitter? Er det noen med erfaringer som kan komme med tips og råd? Førstegangseier på en så stor hund, så har egentlig lite peil😂)
 3. Simoneanett

  "Erfaren" førstegangseier - NewFoundland eller Berner Sennen?

  Nå må jeg bare forsikre meg: frirøntget er at de ikke har skjelettsykdom?
 4. Simoneanett

  "Erfaren" førstegangseier - NewFoundland eller Berner Sennen?

  Takk for behjelpelig svar! Oppdretter vi fant holdt dessverre ikke på med avl lengre - men det finnes flere! Sikling har jeg hørt mye om ja! Statistikk på HD og AD gjorde det dog mye lettere å forstå situasjonen. Vi lener oss mer og mer mot BS.
 5. Simoneanett

  "Erfaren" førstegangseier - NewFoundland eller Berner Sennen?

  Ååååå joooda den står egentlig på listen den også! Fantastisk nydelige, men jeg må innrømme at jeg ble litt skremt når Wikipedia lister den som "gigantstor" 😂 Den kan forsåvidt også gjerne skrives om da den stiller like høyt som de andre to❤️
 6. Første tråd i forumet - Heisann! I mine 20 første leveår har familien min hatt en rekke ulike hunderaser - alt fra Dalmantiner til St. Bernard. Da den siste firbente (Engelsk Bulldog) måtte takke for seg for to år siden har det føltes ut som at noe manglet sterkt. Nå som jeg og samboer har bodd for oss selv i halvannet år har vi da kommet fram til at vi vil få oss en hund i størrelse stor. Raseutvalget har endt mellom New Foundland eller Berner Sennen. Jeg har lest meg godt igjennom begge rasene, men står fortsatt like fast på hvilken å velge. Samboer vet om en oppdretter i nærheten med Berner Sennen, men den korte levetiden gjør meg usikker. Så kommer jo kreft og skjelettsykdommer i tillegg... Vi er hyppige turgåere i skogen og er veldig glad i å sove i telt når været tilsier det. Er det en av rasene som egner seg bedre til dette enn den andre? Jeg tenkte derfor å spørre dere som er mer erfarne enn meg om hvilke erfaringer dere har med rasene, og hvorfor dere endte opp på den rasen? Hvor mye bruker dere i gjennomsnitt på mat og utstyr til bestevennen deres? Er det noe man burde ha i baktanke som NKK eller Nettet ikke forteller oss? Takk på forhånd!
×