Jump to content
Hundesonen.no

Arba

Medlemmer
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Arba

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Shorkie (Shih tzu & Yorkshire Terrier)

Recent Profile Visitors

102 profile views
 1. AFP Ballkaster går ut på at hunden legger en tennisball oppi, for så at den trilles ut igjen og det frigjøres en godbit. Min hund (blanding yorkshire og shih tzu, 13 mnd gammel) er ikke villig til å forstå hvordan han kan tjene en godbit, han lukter heller enormt og stapper hodet oppi maskinen - opphengt i luktene der og lukten av meg ... er hunden dum eller hvordan skal jeg få ham til å forstå spillet? Når jeg da prøver å snakke til ham, legger han seg plutselig ned / sitter / legger seg på rygg (utfører de kommandoene han vet han får godbit av ...). Han virker ikke lærevillig! Forslag?
 2. Skjønner! Nå er han hos svigers, og de har et barn. Der er han til søndag. Får ikke kontrollert så mye om hva som skjer der (selv om vi har sagt fra før om hvordan vi vil ha det). De tenderer nok å se på ham som et menneskebarn og behandler han deretter. Tror dere ikke det vil gå greit? Når det gjelder knurring, hvordan kan jeg reparere dette? Tips til metoder? Min hund blander ofte begrepene sitt, ligg og rygg, skjønner ikke hvordan det er mulig
 3. Hei dere! samboer og jeg eier en liten blanding av yorkshire terrier og shih tzu. han er ca 13,5 mnd gammel. jeg har inntrykk av at hunden ikke bryr seg særlig om oss eiere, dette er hvertfall tydelig når andre er til stede - da er det aldri bort til oss eiere og aldri først oss å hilse på, for eksempel. Hvorfor er det slik? Er det vanlig? dessuten har han en tendens til å knurre litt, kanskje pga usikkerhet? Når feks en annen holder ham og en person kommer bort til ham, gjerne for å hilse/kose, kan han plutselig bare knurre. dette gjelder også når jeg som eier for eksempel skal flytte han fra spisebordet / stolen ved spisebordet han har hoppet opp på. også av og til når barn nærmer seg / eller løper etter ham / fikler med han o.l. har kanskje hatt for stor tendens til å kjefte på ham og være for streng / overreagere / straffe med bur. I så fall, hvordan kan jeg forbedre forholdet vårt? trist at hunden er mer opptatt av alle andre (selv om disse er selskapssyke), og kun vil ha deilig mat, tur og det som er til fordel for hunden selv. Ikke lytter han heller hvis han er opptatt av å følge med på noe / noen - da er han helt i transe. Forslag? tenker det hadde vært bedre med en stor hund... feks en retriever. men ellers er han en snill hund også med greie egenskaper også i hele bildet. Mistenker han har hatt det for godt i oppveksten når han har vært med svigerforeldre, masse god mat og lite grenser, og blitt bært på ... takk for alle svar og tanker som kommer!
 4. Arba

  Atferdsproblem?

 5. Arba

  Atferdsproblem?

  Jeg er eier av en flott blanding mellom shih tzu og yorkshire terrier. Han er nyklipt grunnet hårknuter - og han klør seg ofte bak ørene, ved "skrittet" og som video viser: ved halen. Vi har funnet noe småsår der han klør - tenker umiddelbart eksem/reaksjon på såpe e.l. Men det han viser på video, skjer støtt og stadig, akkurat som om det er en tvangshandling. Hva kan årsaken være? Se vedlagt video. http://www.filedropper.com/trim6fa335a5-793b-4787-8f89-ae220a90d031
 6. Hei der! Per i dag bor jeg med samboer, hvorav vi begge er studenter på høyere utdanning, samt har en deltidsjobb på siden. Vi bor i en 50 kvadratmeter stor kjellerleilighet, med flotte naturomgivelser rundt oss og generelt gode turmuligheter på mark og fjell. Vi har en liten hund på åtte måneder som veier ca. 3,5-4 kg - blir ikke særlig tyngre/større. Dette er en blandingsrase mellom Shih tzu og Yorkshire Terrier (kalles gjerne for Shorkie). Denne har fin størrelse, passer godt inn i kjellerleiligheten og verken røyter eller bjeffer av noe slag! I hele mitt liv har jeg derimot alltid ønsket en stor hund, særlig da labrador retriever/golden retriever. Det ønsker forsåvidt samboeren min også, men vi er litt uenige om når vi skal gå til anskaffelse av hund nr. 2! Mens jeg ønsker sårt nå, ønsker hun om noen år. Jeg har forsøkt å tilby å betale for hunden, utstyr, ta ansvar for den m.m, men hun ønsker ikke det - hun vil være med på ansvaret rundt hunden, men bare ikke nå! Dette er og forblir hun sta og bestemt på. Videre bekymrer hun seg gjerne for hva man skal gjøre med to hunder når vi skal på ferie: "mamma kommer ikke til å passe en stor hund i tillegg! ...", tid, penger og mengden ansvar. Hvordan skal jeg få henne på min side? Ønsker sårt en labrador - det har jeg alltid gjort. I vår situasjon og i dette aktuelle tilfelle, hva bør jeg gå for, si eller tenke omkring dette? Kom gjerne med gode innspill, også erfaringer!
×