Jump to content
Hundesonen.no

Nybegynner2020

Medlemmer
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nybegynner2020

 1. Fire måneder golden knafset i seg en rå svinekotelett i går. Han kastet opp deler av beinet i dag tidlig. Ga ham bare litt vom til frokost for å se om han kastet opp noe mer og ringte veterinær. De sa jeg skulle følge med og gi ham skånekost, evt ris og kylling. Hva er deres erfaringer med rå svinekotelett og bein til hund? Ga det i god tro, men kanskje jeg har dummet meg skikkelig ut. Var på tur i stad og da hadde han normal avføring og svinset sitt vante jeg rundt og la seg (som vanlig) da vi kom inn.
 2. Nybegynner2020

  Gnir potene rundt munnen

  Valpus fikk frossen kalkunhals mens jeg holdt på her i huset i stad. Holdt øye med ham, selvsagt, og han holdt lenge på med denne. Etterpå ser jeg han gnir seg med potene rundt munnen, og til dels gnir hodet mot gulvet. Ser ikke noe galt i munnen hans, men han er heller ikke særlig villig til å la meg kikke. Noe han aldri er. Han har lagt seg til for å sove nå og faller til ro, ser det ut som. Burde jeg være bekymret? skal nevnes at han mister tenner nå for tida (fire mnd).
 3. Nybegynner2020

  Vil ikke ned fra sofaen

  Skulle veldig gjerne hatt en sofagris av en hund, men den drømmen ser ut som den ikke vil finne sted. Når han kommer opp i sofaen er det kun for å grave og gnage i den eller bite oss, og forsøker jeg å dytte ham ned eller lede ham ned begynner han å bite (hardt og slipper ikke). Hadde han roet seg i sofaen (jeg har forsøkt med godbiter og ro, men det funker til det er tomt for godbiter) skulle han gjerne fått ligge der, men når både jeg og datteren min blir redd for ham når han er i sofaen, vil jeg helst unngå hele situasjonen og heller ha ham på gulvet. Når han går opp i sofaen nå har jeg løst det ved at vi går ut av rommet, rett og slett for å unngå å løfte ham ned og bli bitt. Han reagerer svært dårlig på slik korrigering (løfting) og jager seg da bare opp. Det fungerer til dels, men det hadde vært hyggelig om det gikk an for oss å sitte i sofaen uten å bli oppsøkt konstant og måtte forlate rommet. Dette skjer gjerne etter han har giret seg opp eller er overtrøtt. Å gi ham noe å gnage på eller bryne seg på hjelper ikke. Da vil han bare ha det opp i sofaen, men begynner da å bite på oss med en gang. Samme med teppet i stua, plutselig er det veldig gøy å krafse på det. Sier jeg nei, forsøker å avlede (uinteressant) eller løfter ham bort, glefser han etter meg. Og ja, jeg kunne tatt det bort, men jeg har tatt bort omtrent hele huset etter han flyttet inn, og jeg vil helst kunne bo her uten å være i en konstant unntakstilstand, som sliter på oss som bor her. Vi har hundetrener, men opplever ikke at dette er noe vi får kontroll på. Han er 16 uker. Tips?
 4. Nybegynner2020

  Vil ikke ned fra sofaen

  Har forsøkt å forsterke senga hans, men det virker kun så lenge jeg kan kaste godbiter til ham. Går han opp og jeg leder ham tilbake, spretter han opp sekundet jeg går bort fra ham igjen, og sånn kan vi holde på i en halvtime og sikkert veldig mye lenger. Han er helt borrelås på meg. Jeg tenker jo at jeg skaper en forventing om godbit ved at han får det når han legger seg der, og da vil ligge og vente på de og da ikke slappe av, men hundetrener sa jeg ikke gjorde det...?
 5. Nybegynner2020

  Vil ikke ned fra sofaen

  Skal prøve det! Tusen takk!
 6. Nybegynner2020

  Vil ikke ned fra sofaen

  Jeg har vært så oppgitt og fra meg pga denne plutselige bitingen hans som har oppstått (i alle mulige rare situasjoner), og mens hundetrener klarer å ha ham rolig i sofaen, fordi hun gir godbiter og han da er opptatt med det i stedet for tull, så funker ikke dette i lengden. Da går jeg heller for dette som du sier! Men, når han kommer seg opp (det vil jo skje), og jeg kaster godbit på gulvet for å ham ned, forsterker jeg ikke da atferden ved at han får godbit hvis han hopper opp og så ned? Min første hund, så jeg gjør feil hele tida, og han er en prøvelse, men skal ha nulltoleranse for sofa fremover, for det er ekkelt ikke å kunne stole på valpen sin når han plutselig glefser til.
 7. Nybegynner2020

  Gnir potene rundt munnen

  Veldig betryggende å høre. Som førstegangseier er det tydeligvis mye jeg skal se for første gang og bekymre meg for! Takk for tydelig svar!
 8. Nybegynner2020

  Hvor rolig skal en hund være inne?

  Jeg er førstegangseier til en golden og han nærmer seg fire mnd. Jeg har tatt fri fra jobb siden jeg fikk ham, åtte uker gammel, men nå må jeg tilbake til jobb. Jeg har hjemmekontor. Jeg lurer vel egentlig på hvor rolig en hund skal være inne? Jeg har lyst til å kunne få inn en arbeidsdag, men sånn som det er nå så virrer han mye etter han har sovet litt, altså finner på ramp eller vil jeg skal leke. Valpetreneren min sier det holder med tre turer om dagen, pluss tisseturer, så klart, men hvordan skal jeg få ham rolig nok inne til å få jobbet? I og med at jeg har tatt fri såpass lenge, er han nok innstilt på at det skjer en god del i løpet av dagen, altså har jeg overstimulert ham, men har dere noen tips hvordan jeg går frem nå? Jeg har skilt av stua så han ikke surrer der og finner på bøll (jeg jobber på kjøkkenet), men synes det er kjipt å skille ham av kjøkkenet også, men er han i nærheten av meg forventer han at noe skal skje hele tida. Merker det er fort å føle seg mislykket som ny hundeeier, særlig når det har vært ekstremt mye biting pga tenner og jeg føler han er i time-out hele tida, så jeg har nok kompensert litt når han først oppfører seg fint og ikke spiser oss opp. En annen ting: Når vi får besøk, særlig hvis jeg får besøk av kjæresten min, klarer han ikke finne ro. Valpen altså. Da virrer han så sinnsykt mye og finner på så mye bøll at jeg snart tror forholdet til meg og kjæresten går fløyten. Vi får ikke sjanse til å ha en eneste samtale uten at valpus finner på bøll. Inn og ut av time-out fordi han biter meg, og skikkelig, skikkelig hardt.
 9. Nybegynner2020

  1800 kcal om dagen på VOH

  Hei, jeg har nå vært hos veterinær og fått speilet at valpen min er i øverste skitet av hva han skal veie. Hun sa han skal ha 1800 kalorier om dagen, men hvordan blir dette regnet om i VOH puppy? Han får kokt kylling som godbiter, som det går mye av nå pga trening i å gå pent, så hvordan kan jeg fordele dette godt? Jeg har dyskalkuli og klarer ikke regne det ut. Håper noen kan hjelpe!
 10. Nybegynner2020

  1800 kcal om dagen på VOH

  Da skal jeg være mye flinkere til det. Trodde jeg hadde vært påpasselig, men den gang ei! Han virker jo sulten absolutt hele tida, men det er bare sånn han er satt sammen, tror jeg!
 11. Nybegynner2020

  1800 kcal om dagen på VOH

  Skal gjøre det. Han kan jo spise meg ut av huset hvis han får sjansen, så jeg må bare passe på. Har nok vært litt for naiv her siden han tidligere justerte det veldig godt selv. 106 kcal i 100gr kokt kylling, så da skal jeg forsøke å regne ut dette så det blir riktig for ham.
 12. Nybegynner2020

  1800 kcal om dagen på VOH

  Han veier 18 kilo og får vel rundt 500-600 gram om dagen. Så da må jeg kutte ned på dette siden det går så mye godbiter i fasen nå hvor han skal gå fint.
 13. Nybegynner2020

  1800 kcal om dagen på VOH

  Han får betraktelig mindre enn det av råfôr, så da har jeg nok vært litt i overkant ivrig på godbiter av kylling. Han får kun rått til måltider. Skal justere etter beste evne. Vil ikke ha en overvektig hund!
 14. Nybegynner2020

  Peser og faller ikke helt til ro

  I dag har vi vært mye ute og sosialisert, og i stad lekte vi masse. Helt fin i formen, han er ti uker. Nå puster og peser hand voldsomt mens han forsøker å sovne, men må stadig flytte på seg og liksom finne en ny stilling før han begynner å pese og puste tungt igjen. Skal jeg bekymre meg eller er han bare litt overveldet av dagen?
 15. Nybegynner2020

  Stresset valp

  Hei, jeg har en golden-valp på straks ni uker, og jeg tror han er skikkelig stresset. Han napper seg i bena og slikker seg voldsomt, jager hale, og sliter med å falle til ro - kan virre i evigheter. Prøvd både kong, bein å gnage på og øvelser i form av sitt etc. Det virker som alt dette jager ham mer opp. Ignorerer jeg ham blir han destruktiv, og har siden i går begynt å slenge seg under sofaen og ligge der og bjeffe. Han har hatt noen skikkelige raptuser på kvelden hvor han biter til og blir ordentlig ufin, og hvis jeg da snur meg bort biter han likevel bak på knærne etc. Ute er han veldig kavete og spiser småstein og jeg må være på ham hele tida. Tror det stresser ham enda mer. Er livredd for å ødelegge denne lille tassen ved å gjøre noe feil. Han er for ung for valpekurs ennå, så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.
 16. Nybegynner2020

  Stresset valp

  Holder jeg han på fanget blir han bare enda villere av at jeg holder ham fast, altså begynner å bite mer, uansett hvor mye jeg prøver. Har satt meg opp på privattimer er i huset så jeg kan lære en til en, og håper det kan komme i gang fort. Vil ikke ødelegge stakkaren med stress!
 17. Nybegynner2020

  Stresset valp

  Stenger ham ikke ute, men gjør meg utilgjengelig for å bli bitt selv om jeg ignorerer ham. Han tar skikkelig tak og gir seg ikke. Må virkelig jobbe for å løsne grepet hans. Vil jo helst ikke lukke ham av, selv om han kan se meg, men jeg vet ikke hvordan jeg skal gripe fatt i det når han ikke vil ha leke og/eller jager seg opp hvis han får tyggebein eller lignende. Jeg er åpen for råd her!
 18. Nybegynner2020

  Stresset valp

  Jeg prøvde å sette ham bak grind i går kveld, da hadde han gangen og kjøkkenet, men ikke tilgang til stue. Jeg satt i sofaen og han kunne se meg. Da ble han helt vill. Var også da han begynte å gjemme seg under sofaen og knurre og bjeffe. Redd jeg gjorde vondt verre, derfor stoppet jeg, som kanskje var dumt. Hjemme er det kun han og jeg på dagtid, og ettermiddag kommer datteren min hjem fra skolen. Da kan han ofte(re) legge seg til i et annet rom og ignorere lyder og sove dypt, men når det bare er meg hjemme så våkner han så fort jeg rører på meg eller forlater rommet. Sånn sett får han ikke den gode roen med mindre jeg også legger meg.
×