Jump to content
Hundesonen.no

Blåbær

Medlemmer
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Blåbær

 1. Blåbær

  Valpegjengen 2020

  Feil, får ikke til å legge inn bilde, dessverre
 2. Hvis man ser etter mellomstor til stor hund, av de såkalt " røytefrie" rasene. Hva har man da å velge i? Kriterier,- -førerorientert ( i hvertfall i størst mumig grad) - robust mtp gemytt - trives ute på tur i all slags vær ( regn, snø, kulde)Viktig kriterier! - gjerne ikke av de mest høylydte - ikke jakthund Jeg kommer på: -Airedale ( kjenner godt, liker godt, men kunne ønske meg hund med noe høyere " kose- faktor") -Pumi( virker morsomme, men muligens i minste laget, og veldig høylydt??) -Puddel( skeptisk pga dårlig pels til vinter og regn?? ) - Mellomschnauser( ikke særlig førerorientert??) -Portugisisk Vannhund( hvordan er disse i forhold til vær, snø , regn, kulde) - spansk vannhund ( hvordan er disse i forhold til vær, snø , regn, kulde) -Lagotto( kjenner lite til) - Puli utgår pga jeg er mye i skog, og klarer ikke se for meg at den pelsen må rensed for lyng og rusk og rask heeelee tiden) - enda et kriterie,- må være faktisk mulig å få tak i innen rimelig tid( ikke vits i å forelske seg i en rase som det er plent umulig å få tilgang på). - hvilke har jeg glemt? Er det håp for mine ønsker?
 3. Innspill?? En av rasene kjenner jeg godt fra år tilbake, en av rasene kjenner jeg noe, og en av dem har jeg bare truffet noen individer. Men klarer ikke velge ??? Alle innspill, anekdoter, tanker og erfaringer er velkomne. Har hatt hunder i mange år, men ingen av disse rasene. Ønsker førerorientert gemytt, intelligens, samarbeidsvilje, avknapp, lite/ minst mulig jakt. Jeg KLARER IKKE å velge... Alle tanker tas imot med takk!
 4. Blåbær

  Portugisisk, spansk vannhund, eller stor puddel...

  Ok: over til " seriøs" pros and cons liste her... Korrigeringer, innspill og tanker tas mot med takk👍 Portis: - mer pelsstell enn spanjolen - større enn spanjolen, men forventet str omtrent som storpuddel( i hvertfall tispe) - vil gjerne ha en vannglad hund, større sjans for det med portis og spanjol enn sp? Spansk: - har hørt flere si at det er mental rusk. Usikkert om dette stemmer, rent statististisk, og om det er hyppigere her enn hos portis og sp. - pluss for enklere pelsstell. Jeg liker den hverdagslige stilen,- klippe ned og la vokse. ( og selvsagt rense ved behov) Ikke noen dillete sveiser forventet,- passer meg best. I tilfelle der blir portis eller sp vil jeg nok gå for kort hverdagssveis også på dem. - vil gjerne ha en vannglad hund. Større sjans for det med Portis og spansk enn sp? Stor puddel: - mere kjent rase for meg enn de andre to - mykere gemytt? - tåler mindre vær? Kulde/ regn? - ikke arbeidshund på samme måte som de andre to? - mer frimerke- hund enn de andre? Mindre selvstendig - trives mindre i eget selskap? - lærmen. Det er jo alle tre. Men på ulike måter/ ulike premisser? Hvem vil mene noe???
 5. Blåbær

  Portugisisk, spansk vannhund, eller stor puddel...

  Tusen takk for svar, begge to!! Det var jo anektdotiske bevis jeg ba om, så det er supert det. Jeg er nemlig på mage- følelse- nivå på avgjørelsen min nå. Magefølesen holder en knapp på storpuddel, uten at jeg egentlig kam begrunne det, helt. Men begge de nevnte vannhundene er med i dansen. Vannhundene er noe mer selvstendige enn puddel, mener jeg? En badende storpuddel hadde vært knall. Det er så stas med badeglade hunder! Vi holder mye på ved vann. Men ingen garanti for at man elsker svømming selvom man er vannhund, kanskje? Har puddel mer av jaktlyst knytter til fugl, tro?
 6. Ja! De er så flotte, og herlige og morsomme og, og, og,.... Det blir nok ingen skrytetråd om den flotte frøkna mi akkurat nå, likevel. Hun er for tiden alvorlig syk, og det er høyst usikkert hvordan dette ender, dessverre. En trist tid hos oss nå...😟
 7. Tusen takk for innspill. Det er jammen ikke lett, dette! Hva med lagotto? Hva tenker vi, eller hvilke erfaringer har " vi"?
 8. Takk for svar! Jeg synes Riesen er noe større enn jeg ønsker meg, så der er jeg skeptisk. Har standard- riesen annen pels enn riesen altså ( kanskje veldig dumt spørsmål..) At det er brukshund er ikke nødvendigvis negativt. Jeg har Airedaler i dag. Men ønsker meg, av rent praktiske årsaker hund som helst ikke er større enn Airedaleren min. Airedaleren har jo godt med underull, og ganske vannavstøtende pels om den behandles riktig. Går fint å unngå å trimme pelsen helt ned i vinterhalvåret. Jeg har allerede en Airedaler i hus, som trives godt både i striregn og snø. Jeg lurer litt på disse vannhundene altså, om det kan være noe for meg...
 9. Slenger meg på her, fordi jeg faktisk var på vei til å starte en nesten identisk post. Jeg lurer også på hvordan vannhundene , med den type pels de har, trives i snø og regn? ( ikke meningen å kuppe tråden din, altså).
 10. Hunden skal gå m krage for å få et sår på forpote til å gro. Men nå viser det seg at hun klarer å komme til på poten selv med krage... Iflg vet. bør såret ha mest mulig luft, og helst ikke pakkes inn. Så...lure triks som gjør at hun ikke rekker frem???
 11. Blåbær

  Hunden rekker ut av kragen, lure tips??

  Hehe, jo da... ikke dum ide. Men begrenset utvalg i nærområdet på en lørdag... Har forøvrig prøvd å vrenge den vi har og montere den med innsiden ut, det gir den noen millimeters større lengde. Men usikker på om det er nok.
 12. Hva kan det feile en hund som halter på begge bakbena? Noen ganger ene , og noen ganger andre. Er ikke halt hele tiden, men spesielt etter å ha vært i bevegelse en stund, og deretter hvilt. HD røntgen gir ingen funn, og videre utredning skal selvsagt igang. Noen som har erfaring med liknende?
 13. Blåbær

  Smooth Collie

  LinsorCollie,- så gøy å se! For noen skjønninger!! Kan jeg spørre om mykheten/ gemyttet? Eneste som egentlig har holdt meg igjen fra å gå for kortis tidligere, er mykhet og / eller nervøsitet deres( samtidig er det jo det myke vesenet noe av sjarmen deres og!) Hvordan er det for en kortis å bo i stor familie med flere barn? Blir det for mye stress og uforutsigbarhet? Er dette en hund som trives best med voksne, eller finner den også glede i barn,- uten at den stresser seg ihjel? Hundene er mine i vår familie, men likevel de skal jo trives med helel familien. Jeg har sheltie nå, hvis man kan sammenlikne med det. Men hun elsker alt og alle og kan ikke få nok oppmerksomhet...
 14. Blåbær

  Smooth Collie

  Åååå, så gøy tråd! Så mange skjønninger! Tror at korthårs collie er min absolutte drømmerase😍 Kanskje engang...??
 15. Blåbær

  Hund som halter på bakben...

  Interessant å lese. Min har haltet på ene frembenet tidligere, men det er veldig mulig at det overhodet ikke er relatert til dette. Nå halter hun mest på ene bak, men som sagt innimellom på andre bakben. Ellers er symptomene mye like som det du beskriver. Begrenser seg ikke synlig i lek, men vil ikke gå særlig turer, og blir litt halt etter å ha gått litt. Aller mesti øyefallende er akkurat det at hun ikke setter benet nedi når hun reiser seg etter hvile. Avog til ser det ut til at hun vegrer seg for å sette begge bakben ned etter hvile. Men, så går det seg til, etter noen skritt, som du sier. Har stort sett alle kliniske symptomer på HD( iflg.veterinær, og hva jeg har lest meg til)men er ung (1 år) og har som sagt blitt rønget, og der er ingen funn. Hva skjedde videre med din hund? Han er fin nå, sier du. Hva slags behandling?
 16. Blåbær

  Hund som halter på bakben...

  Takk for svar Usikker på om ryggen ble røntget samtidig med hofter. Tror ikke det. Henvist videre til ortoped, og ct men jeg vet liksom ikke hva jeg skal forvente meg...
 17. Da tenker jeg først og fremst på spansk og portugisisk. Hva består forskjellene i? Rasestandard er noe mindre for spansk enn portugisisk, etter hva jeg forstår, og noe mer dreads ofte på spansk. Den spanske har også rykte på deg for å være noe mer vokal. Portis skal/ kan / bør ha løveklipp. Stemmer dette, tro? Og hvilke andre ulikheter er det? Genytt-og bruksmessig er selvsagt det mest interessante.
 18. Snakket med en venn om dette,- innafor ( eller nødvendig) å stå på flere oppdretteres valpe-liste samtidig? Hva tenker dere?
 19. Blåbær

  Finnes en hund til mine kriterier?

  Prøver meg med åpnere sinn og dermed ny tråd...for kanskje kommer det frem raser jeg ikke har tenkt på 🙂 Når det etterhvert blir tid for ny hund ønsker jeg meg: - en med hode/ intelligens (usmarte hunder er kjedelig) - førerorientert og lærevillig/ lærnem - relativt myk og vennlig - ikke aggressiv hverken mot folk, andre hunder eller andre dyr - middels stor ( i hvertfall ikke for liten) - ikke jakt - har personlighet - helst korthåret, i hvertfall ikke MYE OG LAAANG pels ( jeg har ingen store motforestillinger mot pelsstell, jeg bare foretrekker kortere pels, rent estetisk, - men dette punktet er slett ikke skrevet i sten) - vil komme til å være min hobby, først og fremst, men må være kosbar for resten av familien( ink.barn) og kunne trives med resten av familien når jeg er på jobb - jeg går og løper mye i skog, har med hund på det meste. Trener noe lydighet og triks, men kommer nok ikke til å konkurrere eller likende. Ønsker å lære/ prøve agility, men er nybegynner der. - Det vil være 1-2 timers skogstur daglig, stor inngjerdet boltreplass resten av dagen - ikke klatre i gardinene dersom en tur utgår en dag - Det er nok alltid flere hunder i hjemmet vårt - Jeg elsker ikke bjeffing, så gjerne ikke en kjeftesmelle - har hatt hunder i 20+ år, men blir visst stadig særere på hva jeg vil ha... Så da vil jeg gjerne ha forslag av dere... Hvilken hund lyser mot deg når du leser disse punktene?
 20. Blåbær

  Finnes en hund til mine kriterier?

  Takk for innspill! Nå gjør du det vanskeligere for meg igjen 😉😅 Men ja, sikkert individuelle forskjeller her som ellers...
 21. Blåbær

  Finnes en hund til mine kriterier?

  Nå ble jeg litt ivrig! Portis var det faktisk en bekjent som foreslo her om dagen også. Jeg kjenner ingen, men har møtt noen såvidt. Det jeg har oppfattet, kombinert med det jeg har lest gjør den til en god kandidat, tror jeg? Mitt inntrykk er et morsomt, aktivt rufsehue, med samarbeidsvilje og personlighet. Den beskrives flere steder som intelligent, bør ha hjernetrim, men kan trives også på roligere dager. At den også er nærmest røytefri/ såkalt allergivennlig er et stort pluss. Pelsstell er jeg ikke så redd for,- har hund som må nappes pr i dag. Hvis disse beskrivelsene stemmer er det en kandidat midt i blinken. Må selvsagt likevel finne ut om kjemien stemmer, da..
 22. Hva ønsker jeg meg? Har 20 + års erfaring med ulike hunder, og blir visst stadig mer opptatt av hva jeg vil ha i en hund ettersom årene går... Nå er jeg på utkikk etter en førerorientert, lettlært, nervesterkt og fremfor alt intelligent hund. Ønsker IKKE en nervøs hund. Gjør ikke noe om den har litt vakt i seg, men ikke aggressiv overfor andre hunder eller mennesker. Helst ikke langhåret/ mye pels ( appellerer sjelden til meg rent estetisk). Jeg har familie med flere barn, vi har god plass rundt oss, og jeg går eller løper i skogen en time om dagen, ca, og vil ha en hund som kan være med meg på det, og som kan trives som del av en stor familie. Liker å trene lydighet, men tiden strekker ikke alltid til, så det varierer hvor mye tid som går med til det. Ønsker en hund som kan være med på det som skjer i hverdagen, og går overens med de andre hundene og dyr vi har. Har blant annet Sheltie fra før, som er helskjønn,- men ønsker ikke å kjøpe det igjen. Delvis pga størrelsen (litt for liten) delvis pga pelsen( foretrekker korthårede) og litt for lite driv i henne. "(bare snill og god, men lite personlighet utover det, om det gir noen mening..) Border collie appellerer ikke til meg,- litt for myk?,- og har truffet for mange nervøse og krypende individer. Jeg trenger med positive metoder og belønning, men i en stor familie er det mye lyd og fart, og jeg vil ikke ha en hund som stresses eller engstes av ståk og tjohei. Jeg tenker på korthårs collie, men kjenner ikke mange av dem. Eller MAS, som egentlig har mer pels enn jeg ønsker meg, men muligens er et alternativ likevel.. Personlighet er viktig. Noen tanker?
 23. Blåbær

  Finnes en hund til mine kriterier?

  Hm, kjenner jeg overhodet ikke til. Passer mine kriterier, tenker du?
 24. Blåbær

  Finnes en hund til mine kriterier?

  Hva tenker vi om toller,- sett i lys av mine kriterier?? Jeg har ikke kjent mer enn toppen to individer, så vanskelig å si. Opplever dem som behagelige, og en mulig kandidat... men usikker på hvor stor plass jaktlysten tar..?
×