Gå til innhold
Hundesonen.no

Haust

Medlemmer
  • Innholdsteller

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Haust

  1. 1 time siden, Tyttebæra skrev:

    Begge disse rasene er veldig fine raser når de er godt skrudd sammen i hodet og friske. Å avle på en kombinasjon av disse to rasene uten å ha oversikt over status på HD, AD, allergier osv. hos foreldre, foreldres søsken og foreldres tidligere avkom hadde jeg aldri tur. På rotweiler tenker jeg også at det er en svært dårlig idé å avle på hunder som ikke har blitt MH-testet i generasjoner eller på linjer der man har dårlig oversikt over mentalitet.

    At noe problemadferd kan skyldes eier er jeg enig i, men jeg ser også at mange oppdrettere skylder på uerfarne eller "dårlige" eiere i stede for å ta sitt ansvar som oppdretter og innrømme at man har avlet frem hunder som er skrap mentalt. Dessverre er det enda den dag i dag alt for lite fokus på hvor arvelig mentalitet er, og det er ikke nok at bare foreldrene er flotte hunder.

    En annen ting å tenke på er hvem du sannsynligvis kommer til å få som valpekjøpere. Det er stort sett ikke de aller mest oppegående og erfarne hundefolkene som finner ut at de skal kjøpe seg en staffie bullweiler. Har du tid, råd og mulighet til å ta deg av flere valper i lengre tid om du ikke finner egnede valpekjøpere innen de er 8 uker? Du skriver selv at ditt hundekjøp kanskje ble gjort på litt feil grunnlag og kunne gått galt, du vil nok møte mange med den samme tanken og som kanskje ikke har like gode forutsetninger som deg til å klare med en slik hund.

    Jeg håper du forstår at det er dårlig planlagt avl i seg selv som mange av oss er i mot, det handler ikke blandingshunder eller rasehunder. Blandingsavl foregår ofte uten at man vet særlig mye om foreldrene eller foreldrenes linjer, dette gjør at man kan si svært lite om hvordan avkommet sannsynligvis blir. Mye raseavl gjøres egentlig på samme måte, man parer to hunder bare fordi de er samme rase, fine eller gir avkom med en spesifikk farge, pels eller whatever. Dette er like ille i mine øyne. På mange måter kan raseavl være verre fordi mange bevisst avler på genetiske defekter. Uansett, om man ønsker å avle fram friske hunder må man sette seg inn i avl og genetikk og man må vite mye om linjene man bruker i avl. Avl er til en viss grad uforutsigbart, men sjansen for å få fram friske og mentalt stødige hunder vil være mye større når man baserer valg av avlsdyr basert på kunnskap. En slik kunnskap kan til og med utelukke at valpene får enkelte genetiske sykdommer, for eksempel via DNA-tester for recessiv sykdom. Det er dette mange av oss her inne kaller seriøs avl, det vil si at man gjør alt i sin makt for at de individene man avler fram skal bli friske og stødige individer som kan leve innholdsrike og lange liv.

    Og jo, mange rasers eksteriør, helse og gemytt har blitt diskutert side opp og side ned her på forumet. Det er diskutert å la enkelte raser dø ut eller å gjøre prosjekter med kryssavl på tvers av raser. Dersom du har et annet inntrykk vil jeg tro det er fordi det er lenge siden det har vært særlig debatt rundt akkurat det, ikke fordi at meningene ikke er tilstede. Mops, bulldog, shar pei og andre raser med deformerte eksteriøre trekk og dårlig helse er i aller høyeste grad svært kontroversielle, og bla. cavalier og staff har vært mye kritisert for sine helseproblemer. Hvordan dagens utstillinger fungerer og blind avl på utstillingstitler (eller titler generelt) er vi også mange som er svært kritiske til.

    Du bruker en rase som er svært kjent for bla. allergi som mål på hvor friske rasehunder generelt er. Det er beklagelig at du fikk det problemet med din westie, men det kommer ikke som noen overraskelse for alle som har litt kjennskap til rasen. Det virker som du enten ikke vet, eller vil se, at vi har ganske mange raser som ikke er i nærheten av å være så belastet av sykdom. Selv om jeg har rasehunder er det svært mange raser som for meg er helt uaktuelle å kjøpe bare pga. rasenes helsesituasjon, deriblant westie, staff og cavalier. Jeg ville ikke hatt en blandingshund av disse rasene heller, særlig ikke krysset med en rase som også er kjent for å ha mange eller lignende helseproblemer. Når noen studier viser til at blandingshunder er friskere enn rasehunder, riktig, men det er første generasjon det i hovedsak er snakk om. Første generasjon bærer foreldrenes sykdomsgener, men de kommer ofte ikke til uttrykk fordi forskjellige raser har forskjellige sykdommer. Når man avler på disse førstegenerasjons blandingshundene med andre blandingshunder, får man derimot en cocktail av ganske mange flere sykdomsgener som kan komme til uttrykk dersom den andre forelderen bærer på de samme sykdommene. Det er ikke noe magisk som skjer når man parrer to hunder av ulike raser, en staff som bærer på gener for allergi vil kunne gi disse videre til avkommet og dersom avkommet parres med en blanding eller rasehund med samme anlegg, kan man få valper med allergi. Det samme gjelder alle andre sykdommer med polygen arv. 

    Det er ikke jeg som skal avle. Men jeg opplever at mange raser kan advares mot pga sykdommer som allergi, HD og annet ymse

  2. Akkurat nå, Wilhelmina skrev:

    Snakk om å kaste stein i glasshus...

    Ja eller hvilken som helst annen rase da. Det var ikke direkte retter mot deg, kun en tilfeldig rase jeg vet har problemer med for lite kranie? Er det ikke det?

  3. Akkurat nå, simira skrev:

    Ingen kan gi noen garanti, men om man kjøper en hund etter friske linjer (ikke bare foreldre, men hele kull et par generasjoner bakover minst) så er sannsynligheten stor for at hunden ikke arver noen sykdommer. Selvfølgelig har rasevalg noe å si her, da enkelte raser er mer utsatt enn andre, men nå er ikke de to rasene i startinnlegget spesielt friske raser, så jeg tror ikke en blanding her vil være et bedre utgangspunkt når man ikke vet noe om linjene.

    Et annet poeng med blandingen i startinnlegget er at det er nok en blanding av hunder som kan tas for å være pitbullblandinger. Om hunden da noen gang havner i en situasjon med bitt eller skade (ikke nødvendigvis forskyldt av den) så risikerer man at hunden blir krevd avlivet. Så lenge man ikke kan bevise foreldreskapet med DNA-prøver fra mor og far.

    Ja, det er jo det jeg irriterer meg litt over her, i 50% av situasjonene når det er snakk om raser så skriver en eller annen at «det er jo ikke særlig friske raser» og da mener jeg at hele rase-argumenter faller på sin egen logikk. 
     

    Og angående pitbull-utseendet, ja. Det er det eneste motargumentet jeg tenker er solid i denne diskusjonen. Jeg leste ikke hundeloven før jeg fikk denne blandingen jeg har nå, og jeg går omkring med en frykt for at det skal skje noe. Og det er jo ikke et spesielt godt utgangspunkt for et hundehold. Her er det jo loven som er skakkjørt, men den blir neppe endret med det første.

  4. @simira Jeg så bare den nederste delen av svaret ditt før jeg svarte. 
    Ja, det ville jeg gjort uansett hvilken hund jeg kjøpte. Flere av søskenene til westien min utviklet allergi, og jeg unner ingen å ha en hund med den sykdommen. De hundene hadde friske (antar jeg, pga oppdrett og stamtavle og prisvinnende bestefar) foreldre, men likevel fikk vi en sjuk hund. Og mtp hvor mange det er av alle raser som blir sjuke så vil jeg si at det er like mye lotteri å kjøpe seg en feks renraset cavalier king charles av tilsynelatende friske foreldre som det er å kjøpe en blandingsvalp man hovedsaklig vet om foreldrene til. Sykdom med på kjøpet virker det som om man er i stor risiko for å få uansett.

  5. Akkurat nå, simira skrev:

    Men hvorfor skal man krysse en sunn og god representant for en rase, med en annen rase? Hvorfor da ikke med en sunn og god representant av samme rase?

    Av to grunner så vidt jeg vet; enten pga penger eller fordi man har lyst. 

  6. @simira Nei, jeg har heller ikke sagt at man skal krysse alt mulig rart med sjukdommer og håpe på å få en frisk stødig hund. Men hvis man krysser en frisk labrador med en frisk puddel så får man med stor sannsynlighet en blid og fin hund - noe som stemte helt til det ble valpefabrikk av konseptet.

    Og krysser man en frisk staff med en frisk rottweiler så vet man også omtrent hva man får. 

  7. Det snakkes SVÆRT lite om blandingshunder inne her, og dere vet like godt som meg at det er fordi det blir tatt veldig dårlig imot til tross for at siden heter hundesonen og ikke renrasesonen. Så nei, jeg visste ikke at mange her har blandingshunder. Forøvrig synes jeg at det er merkelig at så fort det snakkes rase så er det helt greit å snakke i det uendelige om hvor dårlige de ulike rasene er - men ingen kritikk rettes mot at å fortsette å avle på disse rasene kanskje er en dårlig idé. Vi bare fortsetter og så lenge folk ikke er så tjukke i huet at de kjøper de dårlige individene så er det greit, man må jo gjøre grundig research! Hadde det vært så enkelt så hadde jo ingen med renrasede hunder hatt det minste problem, siden alle her er så grådig flinke på research, men det virker jo som om de fleste på hundesonen sliter med ett eller annet enten det er helse eller gemytt.

     

    Jeg hadde en renraset westie før, med stamtavle tilbake til vikingetiden og en bestefar som vant alt som var å vinne i Norge. Den fikk allergi i en alder av seks år fordi vi én gang ga den et fôr den ikke var vant til, og vi endte opp med en kløende westie med ødelagt hud full av kortison. Hunden jeg har nå fant jeg på Finn.no, og jeg lette med fullt overlegg etter en blandingshund da erfaringen min tilsier at blandingshunder ofte er friskere enn rasehunder - nettopp fordi de har mer å spille på genetisk sett. Vi valgte denne hunden fordi han ble beskrevet som snill og rolig og grei, men også fordi han så ganske tøff ut. Absolutt ikke en god måte å plukke seg ut en hund på, jeg er helt klar over at man skal velge hund etter behov og hva man klarer å yte, så vi kunne gått på en smell da det er et stykke fra westie til de hundene denne nye er blanding av. 
     

    Alt har gått ekstremt fint, vi trener og håndterer ham og han har et fantastisk gemytt. Jeg er klar over at alle hunder er forskjellige, men det gjelder ikke bare blandingshunder imellom (må nødvendigvis se på hva de er blanding av og gjøre seg opp et bilde, en rottweilerblanding og en setterblanding vil selvfølgelig ha forskjellige kvaliteter), det gjelder også mellom hunder av samme rase samme hvordan man snur og vender på det så er ikke en golden retriever en golden retriever. Kanskje i litt større grad, men man kan ikke 100% vite hva man får uansett hva man får der heller. 
     

    Dette ble innmari langt, men jeg føler jeg måtte forsvare blandingene litt, jeg vil tro at en stor minoritet i Norge har blandingsraser og hvis dette hadde vært så problematisk som det legges fram her så hadde det blitt snakket mer om. Det snakkes om stråmenn, tenk om hva hvis dersom. Dere har få konkrete eksempler å komme med, det virker nesten som om mange er redde for businessen sin.

    Jeg ser få problemer med blanding av raser, bortsett fra at man ikke kan ha dem med på utstilling og få premier da selvfølgelig.

     

    Edit: altså poenget mitt med å fortelle at vi valgte ham litt fordi han så tøff ut, la jeg til for å vise at selv om litt dumme folk kjøper hunder som er blanding av selv disse rasene, så har man ikke dermed sagt en katastrofekombo. Dumme folk kan få seg en labrador og ødelegge den også, slik at den blir aggressiv og farlig.

  8. 38 minutter siden, MissHeike skrev:

    Men når du har en blandingshund, hvilke referanser annet enn fra ditt ene individ kan man gi? 

    Hva du sier om din hund vil jo ikke gå for alle de andre av denne blandingen? Så det er jo bare å si at slik kan det være.

    Er litt sånn med min rase, de kan være veldig forskjellig, både i gemytt, utseende og størrelse :) Har selv en liten hannhund på bare 17,5kg mens andre har rundt 22kg hannhunder og noen har bordere som er helt oppe i 30kg uten å være overvektig o-o'' Så det er litt vanskelig å si til noen størrelse de kan få på sin når det kan variere så mye, hvis du skjønner :)

    Ja og det regner jeg med at TS skjønner også, variasjoner vil det alltid være uansett?? Men nå ble det stilt spørsmål om blandingen så da tenkte jeg at jeg kunne være litt hyggelig og svare siden jeg har en blandingshund selv og har utelukkende positive opplevelser med den. 

    Han er i tillegg omplasseringshund, noe jeg tenker er en ekstra sikkerhet hvis man skal gå til anskaffelse av en blandingshund av raser man tenker vil kreve litt ekstra. Når man kjøper en voksen eller halvvoksen hund av eiere som av ulike årsaker (ikke problemer hos hunden) ser seg nødt til å finne et nytt hjem til hunden, kan man på forhånd se i all hovedsak hva man får og bestemme om dette er hunden for meg. Forøvrig tenker jeg at å få seg hund uansett er en risiko, det avles på så mye sjuke individer både av rene raser og av blandinger, så en eller annen nisse på lasset kan man regne med å få uansett. Det er selvfølgelig verre med dårlig gemytt hos en stor hund enn en liten, men da kan man jo som nevnt prøve å finne et voksent individ.
     


     

     

  9. Heisann!

    Jeg har en blandingshund hvor far er staff/rottweiler og mor er DSG/staff. Artig eventyrblanding med andre ord? Nå var det ikke akkurat det du spurte etter, men jeg har forstått det som at det ikke er så mange her inne som har blandingshunder så jeg tenkte jeg kunne prøve å stå til tjeneste likevel. 
     

    Er det noe spesifikt du lurer på? ?

  10. Hei, vi har en årsgammel rottweilerblandingshund som vi fikk via Finn og har har siden han var 8 mnd. Snill hund, lettlært, godt gemytt. 
    i starten var mannen min og jeg enige om at vi ikke turte å ha ham løs, vi kjente ham ikke så godt og var litt ferske hundeeiere. Mannen min var mer utrygg enn meg, noe han ga uttrykk for. 
    Nå har jeg, siden jeg må ha med hunden på jobben min hvor jeg jobber en uke i strekk med to uker fri mellom, hatt mulighet til å være alene med hunden og sett ham i masse nye situasjoner (bla. ha ham i hundepark mer andre hunder, hvor han lekte veldig pent og hadde fint kroppsspråk, jeg har også prøvd å ha ham helt løs på et egnet jorde i nærheten av hvor vi bor. Hunden holdt seg fint rundt meg og kom på innkalling, dog uten forstyrrelser), derfor har jeg blitt mer kjent med hunden og trygg på den. 
    Vi bor landlig til med få naboer, men det er veldig mørkt omkring oss nå på vinteren og derfor er turmulighetene veldig få etter kl 16. Den siste uken har jeg fått den idéen at jeg går ned til et ganske stort opplyst sagbruk som ligger ved oss, og slipper hunden løs i langline på 15m der, han storkoser seg og løper omkring rundt meg, og vi leker med leker, og leker gjemsel. Helt topp. Vi er der sent og har foreløpig ikke møtt på noen selv om jeg vet at noen av naboene har hund og går der iblant.

    I dag skulle mannen min være med for første gang, og han så at hunden koste seg men han selv var fremdeles bekymret for situasjonen med løs hund. Han minnet meg på hvor enige vi var om at løse hunder var problematisk, og jeg er jo forsåvidt enig, men nå er jeg mye mer kjent med hunden vår og føler meg trygg på at han ikke kommer til å skade noen eller fly på evt andre hunder som kommer. Samtidig var det jo akkurat det jeg irriterte meg over i starten, folk som kom med løs hund og unnskyldte seg med at «jamen den er så snill» for ting kan jo skje likevel. Jeg vet heller ikke om hunden vil komme hvis den oppdager en annen hund. Noen ganger hører han (for han er litt pysete), andre ganger stenger han ørene.

    Nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, dette er kanskje et meg/oss problem fremfor et hundeproblem, men hvordan ville dere reagert hvis dere var ute med hunden deres og møtte noen som lekte med hunden sin i langline? Tenker man at den er løs da? Eller at den er i bånd? Hvor går grensen hen liksom? 
    (sagbruket er trygt å være i, vi er der etter stengetid og det er fullt lov å gå gjennom der på vei til turnettet i skogen som ligger bak.)

  11. Ja, jeg glemte å skrive at vi ønsker at han skal trekke på ski når han blir gammel nok, og om det er slik at hunden vil kunne skille på to seler. Bør de være forskjellig utformet for eksempel? Jeg har lest at kryss-sele er best for trekking.

    Ellers regner jeg med at hunden vil ta det utifra kontekst også ja.

  12. Jeg har en hund som trakk en del da vi fikk ham, men som nå går penere ved bruk av VGW-sele og trening hvor vi stopper når han trekker. Hva vil neste logiske skritt være?

    Å bruke VGW til trekking er helt borte, eller bytte til vanlig sele med feste på ryggen og fortsette trening?

  13. 2 timer siden, *Marianne* skrev:

    HVIS man finner en seriøs og god nok DNA-test (kanskje veterinær vet noe om sånt) er det jo bare å ta det hos veterinær som kan bekrefte med chipnr at testen er tatt av akkurat den hunden (og i ettertid skriver en slags dokumentasjon på resultatet av testen koblet med chipnr). Sikkert mulige smutthull der og, men da har man i det minste et ark som sier noe, som er skrevet under av en «fagperson». Greit å være føre var, hvis mulig.

    Nå har jeg kontaktet NKK som jeg regner med vil ha oversikt over hvilke DNA-tester som vil være aktuelle, og de svarte at DNA-testing kun brukes for å bekrefte/avkrefte foreldreskap. Jeg vet ikke hvilke tester som brukes i for eksempel forskning når det er snakk om DNA-tester, men veterinærer utfører ikke slike tester for å finne ut hvilke raser hunder er. Isåfall ville problemet med papirløse blandingshunder vært ute av verden, men det er det jo helt tydelig dessverre ikke.

  14. 49 minutter siden, jma skrev:

     

    Om det funker hos politiet eller ikke tror jeg kommer helt an på hvilken person du møter desverre.. Spørs om de tar denne DNA testen seriøst eller ikke. Men det er jo mye bedre enn ingenting! :)  Jeg ville gjort det om du er engstelig for å bli stoppa. Om du blir det så risikerer du jo at de tar fra deg hunden :( 

    Ja, jeg bekymrer meg en del for det?

  15. Akkurat nå, jma skrev:

    Mener det går an å ta tester som beviser hva slags raser som ligger bak hunden din. I såfall så trenger du bare DNA test av din egen hund. Men du må nok sende det ut av Norge. 

    Etter et kjapt google søk fant jeg denne siden; https://dnamydog.com 

    Prøv å google det på engelsk så finner du sikkert ut av det. 

    Jeg har forøvrig hatt presaer i forskjellige størrelser og fasonger i 13 år. Har aldri blitt stoppa av politiet. Men tror det kommer veldig an på hvor du bor. Si det er dansk/svensk gårdshund/mastiff blanding feks. :ahappy: 

    En ting du må være obs på er at på raser som amerikansk bulldog så kan det poppe opp andre raser på DNA testen, fordi rasen ikke er så gammel, eller har vært "ren" så lenge som feks rottisen. 

    Det er heller ikke sikkert at hunden din faktisk ligner veldig på en av disse rasene bare fordi noen sa det, mange har ikke peil på hvordan disse rasene faktisk ser ut. :sleep: 

     

    Takk for tips! Tror du dette funker hos politiet? Verdt å prøve uansett sikkert, alle monner drar vel? 

    Jeg tenker også at man bare må si at «jo han er blanding av sånn og sånn» punktum. Er bare hun på den dyrebutikken som har sagt noe så langt, andre har spurt om hvilke raser han er men ingen har sagt noe om ulovlige raser. Så fort man nevner engelsk staff (som han også er blanding av, det fikk jeg vite av oppdretter i går, dette holder på å bli helt latterlig?) så ser jo folk det fort, for nå som det har kommet fram at han også er staff så faller bitene veldig på plass.

     

  16. Akkurat nå, simira skrev:

    Bra de ikke avler mer. Det er jo ikke din skyld eller ansvar noe av dette, jeg blir bare fryktelig irritert over folk som bevisst avler hunder som risikerer avliving for hvordan de ser ut. Og faktum er jo dessverre at de tidvis blir tatt (men ikke veldig ofte som jeg har hørt om, man skal nok være litt uheldig).

    Jeg ville kanskje nøyd meg med å si at hunden var blanding av litt forskjellig, evt. en rottweilerblanding, hvis folk spør. Treffer du på feil person som mener at "slike kamphunder" ikke har livets rett så kan de fort finne på å ta en telefon til politiet om at denne hunden er fullstendig uberegnelig, og da sliter du. Mentaltester og evaluering av eksperter har vært gjort i lignende tilfeller i hundens favør, uten at det har hjulpet.

    Håper det går bra uansett!

    (det heter forresten dansk/svensk gårdshund, evt dsg ;) )

    Takk for det. Føles som man er helt overlatt til skjebnen. Vi kjøpte et rosa refleksdekken til ham i dag for å gjøre ham mindre truende? 

    • Like 1
  17. Etter hva jeg har funnet, så vil en DNA-test kun bekrefte/avkrefte foreldreskap og siden foreldrene heller ikke har stamtavler så er jeg da like langt. 

    Jeg synes dette er veldig ubehagelig, særlig etter de reaksjonene jeg fikk her inne, men siden det nå ikke er noe å gjøre fra eller til med denne hunden og utseendet hans, så velger jeg å fortelle folk hvilke raser jeg vet han stammer fra og ellers ligge lavt i terrenget. 
    Skulle det bli en situasjon hvor politiet blir innblandet, så får vi bare ta det da. Jeg håper virkelig det ikke skjer?

    Oppdretter har forøvrig slutter å produsere valper nå, kullet min var i ble det siste. 

  18. Akkurat nå, Wilhelmina skrev:

    Så lenge du ikke kan bevise (ved f.eks. DNA-test) at blandingen ikke er ulovlig. så kan de faktisk det.

    https://www.rb.no/lokale-nyheter/skal-avlives-fordi-de-ser-ulovlige-ut/s/1-95-5308815

    "Så lenge politiet mistenker – ut fra hundenes utseende – at den er ulovlig er det opp til hundeeier å bevise at den er lovlig."

    Ja, men det mener jeg jo at jeg kan. Eller oppdretter mener at han kan, han har jo gjort det før.

  19. Akkurat nå, simira skrev:

    Dette handler ikke om blandingshunder,  men hva man blander. Når man bevisst blander raser for å få de til å ligne på ulovlige raser så er det ganske urettferdig mot hunden. Og da bør man ihvertfall ha papirer som beviser at hunden faktisk er lovlig.

    Hvem som helst kan oppgi et telefonnummer og få noen til å si "jeg er oppdretter til hunden, faren er labrador og moren boxer". Det er nok ikke så enkelt nei. Og så lenge oppdretter bor på samme sted og har begge foreldrene er det kanskje lettere, men det er ingen garanti for at det vil være tilfelle heller.

    Når det gjelder genetisk disposisjon for helseproblemer så vil vel foreldrene kunne fortelle deg like mye om det. Er de røntget eller sjekket/har de noen helseproblemer?

    Ja, det er jo det som er problemet med arvelige sykdommer hos blandingshunder som er omplassert, det vet jeg ikke. Men vi har jo planer om å røntge ham uansett. Vi har vært på helsekontroll med hunden etter at vi fikk ham, og de fant ingenting der.

    Ang å designe raser for å få dem til å se sånn eller slik ut, så vet jo ikke jeg om det er noe denne mannen har gjort, men my guess er at han bare gjør det for å tjene penger, som de fleste andre. Det er BARE min hund i kullet som har den fargen han har, han er nemlig rød. De andre er svarte og ser ut som en slags smalere rottweilere, eller de er flerfarget og minner om en slags harehund. Disse vil neppe få noen problemer, men siden min er rød, så er vel vi dem som er mest utsatt. 
    Samtidig så fortalte han jo om at en annen av hans valper hadde blitt stoppa, så det kan jo hende han også hadde en valp med litt «uheldig» farge, eller traff på en veldig grinete politibetjent den dagen. 
     

    Uansett får jeg ikke gjort noe med dette nå, hunden er her, han har ansiktet til sin mor hvor GSD’en kommer godt frem men siden hun også er amerikansk bulldog så minner det om ulovlig rase. Jeg har ikke papirer på ham og kan heller ikke få tak i, så da håper jeg bare at vi ikke blir stoppet eller evt at politiet hører på oppdretter.

    Vi bor landlig til og er sjelden rundt noe særlig med folk, i tillegg er ikke hunden aggressiv på en flekk, noe jeg tenker også taler til vår fordel.

  20. Men uansett, jeg kommer til å beholde hunden da jeg anser risikoen for svært liten, og så får jeg eventuelt ta en situasjon når den kommer. Dette er ikke det jeg spurte om, jeg skrev at jeg ikke mistenker noe ulovlig og jeg har sett bilder av mor og far samt hatt kontakt med oppdretter, og jeg anser snakk om å kvitte seg med hunden som OT. 

    Vil dere diskutere hvorvidt man bør kjøpe en blandingshund, eller hva man bør gjøre i en situasjon hvor man er redd for at én av foreldrene er en ulovlig rase (her er det KUN snakk om utseende, rasene er lovlige) så kan dere lage en egen tråd til det? 

×
×
  • Opprett ny...