Gå til innhold
Hundesonen.no

Isbjørn

Medlemmer
  • Innholdsteller

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Isbjørn's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Skjønner ikke helt spørsmålet, men det er dette fôret:
  2. Det blir jo noe annet med menneskemat, der produksjonen selvsagt har mye mer å si. For slakteavfall som i seg selv ikke krever særlig ekstra produksjon vil transporten være det som gir «ekstra» klimaavtrykk. Alle monner drar! Jeg vil tro at tørrfôr krever ganske mye mer energi totalt sett, siden produksjonen er mye mer omfattende. Edit: Etter å ha sammenlignet informasjonen VOM og Mush selv oppgir virker det på meg som om det norskproduserte merket har mer fokus på plussprodukter, altså at avskjær som ellers ville blitt kastet blir brukt til fôr. De blander heller ikke inn noe annet. I så fall er jo dette mye mer klimavennlig. Dette bør nok diskuteres i en annen tråd evt
  3. Nei, jeg tenker selvsagt på klimaavtrykket. Men om man bor i nord kan det like gjerne bli omvendt, ja.
  4. Jeg tror ikke matsikkerheten er dårlig i Finland, da tenker jeg mer på at maten må reise lenger (vel, spørs hvor i Norge du bor, forsåvidt). Tenker generelt at det er bra å velge norskprodusert hundemat både pga sikkerhet og klima
  5. Jeg tenker at det er bedre for både klima og matsikkerhet å velge norskproduserte VOM...? Er jeg helt på viddene da? Mush er vel finsk, så maten reiser jo ikke sååå langt, men
  6. Takk for gode innspill. Vi går på miljøtrening hver uke, og det begynner å gå noenlunde greit å få til (øyeblikk av) ro i nærheten av andre hunder. Har hatt noen vanskelige måneder etter at puberteten slo inn ? Men jeg tror nok han har godt av å trene språket sammen med andre hunder, og ikke minst mye glede av det! Så får vi trene, trene og atter trene på passeringer. Trøster meg med at han i det minste ikke er redd eller aggressiv.
  7. Takk for mange svar! Jeg tror egentlig min hund hadde hatt godt av å få leke mer med andre hunder - kanskje hadde han da fått utløp for den gleden og blitt mindre frustrert ved passeringer (?). Siden han er såpass robust og uredd har jeg tatt ham med i hundepark et par ganger, men jeg er jo redd for disse dårlige opplevelsene som kan komme. Hittil har det gått helt fint og han har kost seg masse. Han er heller ikke aggressiv mot noen andre hunder (heldigvis!), selv om han er i puberteten og finner på mye annet tull Skal se om jeg finner en hundepark som ligger litt mer bortgjemt.
  8. Hvor viktig er det for hunder å treffe andre hunder jevnlig? Her blir det ganske sjeldent. Vi trener på passering, og lar som hovedregel ikke unghunden hilse på andre hunder i bånd. Han kan ikke være løs, så han er jo i bånd hele tida. Det eneste stedet han får leke fritt er i hundeparken, men jeg har hittil vært litt skeptisk til det fordi man aldri vet hvilke hunder som er der, og hvilke problemer de har. Som liten valp ble han godt sosialisert, og han er i dag (litt i overkant) glad for å treffe andre hunder. Han er ikke redd, men kan gire seg litt opp ved passeringer etc. Dette trener vi masse på. Han er forresten ett år. Hvordan gjør dere andre dette? Skriv gjerne alder på hunden også.
  9. Har en valp på 7 mnd som akkurat har begynt å markere litt. Han tisser overalt, spesielt etter å ha lukta noe spennende, og har såvidt begynt å løfte foten noen ganger. (Han er så søt når han står der og prøver å balansere, hehe.) Så kom jeg på at jeg har lest noe om at man bør bestemme hvor hannhundene får lov til å markere og ikke. At de f.eks. har en fast stolpe de tisser på, men at de ikke får lov å tisse på hvert eneste tre langs veien. Hvordan gjør dere andre dette? Hvis dere ikke lar hunden tisse der han vil - hvordan hindrer dere det? Føler vi nettopp var der at vi hadde full fest for hver runde med tissing ute. Tida går fort
  10. Takk for tipsene! Skal skaffe meg fingerløse hansker. Og smøreost o.l. vil jo funke bra.
  11. Hvordan gjør dere andre det med godbiter i kulda? Jeg har valp, så jeg trener selvfølgelig mye både inne og ute. Nå som det begynner å bli kaldt merker jeg at det funker dårlig å ha fingre som er våte av hundesikkel. Kan bare tenke meg hvordan det skal gå i 10 minus... Hansker er veldig upraktisk, og de blir dessuten våte og kalde de også. Noen som har lure tips?
  12. Nei. Bare nei. Selvfølgelig kan én voksen ha hovedansvaret for en hund, men ikke eneansvar. Den hunden kommer til å endre hele familien, og da er det jo en fordel at den er ønsket av alle. Prøv å låne en hund, se om du trives bedre med det enn du tror. Les om ulike raser og prøv gjerne å få deg selv til å endre mening, men ikke skaff hund om du egentlig ikke har lyst.
  13. Husk at provit skal blandes med masse vann da, så det blir jo ikke 57 % fett eller 33 % protein i det ferdige foret ;) 100 g frysetørka vom blandes med 5 dl vann.
  14. Det er oppdelt i biter, så det blir ikke helt som f.eks. opptint Vom og hundemat. Det går nok fint å blande med tørrfôr uansett. (Fersk vom har jeg aldri prøvd, så vet ikke helt konsistensen på det ) Ville prøvd Alpha spirit hvis du fortsatt er ute etter et tørrfôr som faller i smak.
×
×
  • Opprett ny...