Jump to content
Hundesonen.no

Tollernusse

Medlemmer
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Tollernusse

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tollernusse

  Informasjon om avlsgodkjenning

  Tusen takk for gode og informative svar alle sammen! Jeg skriver dette bare for nysgjerrighetens skyld slik at jeg kan lære, mener på ingen måte å påstå at jeg vet at han er perfekt eller lignende😅 Oppdretter har skrytt av hans eksteriør og har oppfordret veldig til å dra på utstilling og det skal vi gjøre i løpet av året tenker jeg. Ikke alle søsken er røntget enda, men av det jeg vet så er ingen av dem aggressive eller ustabile. Moren kjenner jeg og hun er i god stand både helse- og adferdsmessig 😃 Har dog ikke møtt faren, men vet at han i hvert fall har god helse! Da skal jeg lese litt på valpelistekravene og se om jeg skal kontakte avlsrådet for mer informasjon!
 2. Tollernusse

  Informasjon om avlsgodkjenning

  Hei! Jeg er førstegangshundeeier og synes dokumentene på NKK kan være litt vanskelige å finne fram på og å forstå noen ganger. Jeg beklager hvis det kommer litt dumme spørsmål her nå, men det er så mange dyktige hundefolk her inne som kan hjelpe en nybegynner 😀 Jeg er utrolig stolt av hunden min og har nå røntget han, og han er fri for både HD og AD. Jeg er klar over at det er flere tester man må utføre for å sjekke at helsen er god, men lurer ikke på dette akkurat nå. I forhold til rasestandard er han også et prakteksemplar og han er en rolig hund uten tegn til aggressiv adferd. I mine øyne ville han vært perfekt for å bli pappa til et kull, men jeg sliter litt med å finne noe god informasjon om dette. Jeg skal ta en prat med den dyktige oppdretteren vi har kjøpt han hos hvis vi blir enda mer nysgjerrige, men tenkte å spørre litt her først. Er det noe krav om utstilling for å få en hund avlsgodkjent? Finnes det et dokument med en liste over krav? (Jeg har lest hele dokumentet på NKK, men det står mest om tispene..) Hvordan er rettighetene/reglene til eier av far av et kull? (Får vi beholde en valp selv, får vi noen inntekt, skal vi delta på noe mer enn paring?) Tusen takk til alle som kan hjelpe meg med å forstå litt mer!
 3. Tollernusse

  Erfaringer med utstilling

  Hei! Jeg har nå meldt opp min 15 mnd. gamle hann til utstilling i juniorklassen. Dette blir vår første utstilling og jeg er fryktelig nervøs da han er i puberteten og ikke er så lett å trene med😅 Han mister raskere fokus enn tidligere hvis det er forstyrrelser, og noen ganger vil han bare ikke høre. Det er også litt skummelt siden dette er helt nytt for meg og det er mye og sette seg inn i, og virker veldig formelt og skummelt. Jeg har valgt å melde oss på fordi oppdretter har stor tro på han (og oss), og fordi jeg selv ønsker erfaring med utstilling før jeg kan bestemme om det er noe for oss eller ikke. Dessuten synes jeg utstilling virker som en morsom hobby hvis man først får satt seg ordentlig inn i hvordan det foregår. Jeg lurer derfor på om noen her kan fortelle litt om sine erfaringer med sine første utstillinger? Gjerne også om det har vært hann og om det har vært i en junior eller unghundklasse. Ønsker også å høre litt om hva dere trente på og hvordan dere trente før utstillingen. Gjerne del litt om utfordringer eller "flaue" situasjoner som har oppstått i ringen, og hvilke konsekvenser dette fikk for bedømming. Jeg har lest "Ny i ringen" på NKK, men føler ikke det gir tilstrekkelig av den informasjonen jeg ønsker. Jeg har selvfølgelig også spurt oppdretter om gode råd og hjelp og hun er veldig flink på dette, men jeg ønsker likevel noen mer personlige erfaringer. Setter utrolig stor pris på alle svar!😄
 4. Tollernusse

  Flåttmiddel

  Jeg satt og tenkte på det når jeg leste din kommentar, at jeg håper det blir sånn her også😅 Ja, det er forsåvidt sant!
 5. Tollernusse

  Flåttmiddel

  Mye delte meninger her med andre ord 😅 Tusen takk for svar, alle sammen! Etter å ha lest innleggene deres og søkt litt rundt gikk vi for Bravecto, så prøver vi det en stund og ser hvordan det fungerer. Enig i at det er litt kjedelig at det ikke har repellerende effekt, men vil gjerne at han skal ha mulighet til å bade mye uten at vi må fylle på med nytt så ofte. Har også hørt at Nexgard skal være bra!
 6. Tollernusse

  Flåttmiddel

  Hei, som førstegangseiere av hund skal vi nå snart finne et flåttmiddel til vår toller på 9 måneder. Det er litt vanskelig å finne tilstrekkelig med informasjon og erfaringer fra andre hundeeiere så lurer på om noen kan hjelpe meg litt. Vi ønsker helst et flåttmiddel han kan bade med og et som dreper flåtten (ikke bare at flåtten kravler rundt i pelsen men ikke biter). Vi har kikket litt på Bravecto, men ser at det er litt delte erfaringer rundt dette middelet. Hva bruker dere som flåttmiddel for deres hund og hvordan fungerer det? Er det noen typer flåttmidler dere anbefaler eller anbefaler å styre unna? Er det trygt å bruke flåttmiddel på en hund som er 9 måneder?
 7. Tollernusse

  Problem med naboer

  Tusen takk for svar alle sammen! Vi skal prøve å filme nå til uka igjen for å se hvordan han har det alene. Jeg tar meg litt nær av sånt og tar det kanskje mer personlig enn jeg bør, det er nok litt av problemet også.
 8. Tollernusse

  Problem med naboer

  Hei, jeg vet ikke helt hvor dette emnet passer så slenger det inn her. Jeg bor i blokk og har en toller på 6 mnd. Idag kom en av naboene bort til meg mens vi var ute og fortalte at det har blitt en snakkis i blokka om en hund som bjeffer mye (fra 7 til 5 sier hun). Hun antydet at flere av naboene har snakket stygt om meg, min samboer og valpen vår fordi de tror det er vår hund som bjeffer. Vi har filmet han når vi har vært borte og tilvent han å være alene fra han var 10 uker. Han har ikke separasjonsangst og virker helt rolig når han er alene, kan bjeffe litt i kanskje 2 minutter men det er ikke rett etter vi går det virker bare som han kjeder seg eller har hørt en rar lyd. Det er nå en stund siden vi har filmet fordi vi har sett at det har gått så bra og han virker veldig trygg. Det bor flere hunder i nærheten som jeg har hørt bjeffe på dagtid når jeg har vært hjemme (jeg er student og leser mye hjemme). Vår hund har ikke reagert når jeg har vært hjemme og andre hunder har bjeffet. Jeg er veldig sikker i min tro på at hunden vår ikke er den som har bjeffet men det virker ikke som hun forstod mine forklaringer og kanskje ikke vet så mye om hundehold. Jeg ble lei meg da jeg fikk høre at så mange tydeligvis snakker bak ryggen vår om oss istedenfor å spørre rett ut eller si fra hvis de hører noe. Vi har bodd her i to år og er 21 år begge to, mens flesteparten av naboene er fra 30-90 år. Vi har derfor ikke noe særlig kontakt med naboene rundt, men hilser og småprater innimellom. Jeg vil også si at vi har en god tone med vaktmesteren som også bor her. Jeg kjenner at jeg er litt sint, ikke fordi noen sier ifra om sånt, men fordi naboene går ut ifra at det er vår hund fordi han er ganske ny her og snakker stygt om oss. Har noen noe tips til hvordan vi kan gå frem for å løse situasjonen? Jeg har tidligere spurt vaktmesteren om noen naboer har nevnt noe om vår hund og bjeffing og han nevnte kun en hendelse der han bjeffet, men det visste vi om fra før. Kan det være en ide å spørre vaktmesteren om dette igjen og fortelle hva jeg har blitt fortalt idag? Jeg har ikke lyst til å havne i konflikt med noen naboer, men føler at vi blir urettferdig behandlet når voksne mennesker baksnakker på denne måten. Derfor føler jeg ikke at jeg kan la denne "saken" gå før jeg får ordnet det på en eller annen måte. Beklager for rotete og kanskje malplassert emne, men jeg føler at jeg trenger litt hjelp fra erfarne hundeeiere som kanskje har vært i lignende situasjoner. Blir veldig glad for svar!
 9. Tollernusse

  Dotrening valp

  Ja tusen takk for tips! Vi bruker noen ganger bånd for å hjelpe han med å slappe av og det funker bra. Tror han sover sånn passe mye, verken lite eller masse. Vi kan jo prøve å være lengre ute og se om det hjelper
 10. Tollernusse

  Dotrening valp

  Njaa, vi har lært han at når vi skal ut så legger han seg foran døra, men dette gjør han bare hvis jeg sier at vi skal ut. Noen ganger setter han seg foran oss og stirrer, men er usikker på om det er et tegn på at han må ut eller om han bare vil ha litt oppmerksomhet Kan hende han gir tydeligere tegn etterhvert da, vi får bare følge med! Ja vi jobber mye med rotrening Nå tisset han faktisk inne en gang idag selv om han tisset flere ganger ute på tur rett før vi gikk inn så tenker at vi må vente litt til før vi øker tiden.. Litt kjedelig, men sånn er det, han er jo bare en liten baby fortsatt Tusen takk for svar begge to
 11. Tollernusse

  Dotrening valp

  Hei, vi har en valp på 4,5 mnd. nå. Vi bor i fjerde etasje uten heis og har derfor slitt litt med å få til dotreningen med en gang. Men nå den siste uka virker det som om det har gått opp et lys for han og han har nå gått 3 dager (forhåpentligvis blir det 4 idag!!) uten å tisse inne. Vi er ute med han hver halvtime mens han er våken, men han må ikke ut om natten og kan være alene hjemme i opptil 5 timer uten å gjøre fra seg. Han har tisset mye inne etter at vi kommer hjem fra jobb og det har virket som om han har tisset når han blir gira. Jeg lurer på om noen vet sånn ca. når man kan vente enda lenger mellom hver tissetur ute? Skjønner selvfølgelig at dette er individuelt, men tenkte kanskje at det er noen tegn man kan se etter eller om det er en slags "regel" for når man kan øke tiden.
 12. Tollernusse

  Vilt til jaktpreging

  Tusentakk!
 13. Tollernusse

  Vilt til jaktpreging

  Hei, vi har en tollervalp på 4 måneder som vi ønsker å bruke til andejakt og ettersøk. Han er svært flink på å søke spor og veldig engasjert. Dessverre har vi ikke fått tak i noen ender i år og ønsker å prege han så tidlig som mulig. Har sett at folk selger levende ender på finn.no men det blir jo ren henrettelse... Vi kjenner heller ingen som har drevet noe særlig med andejakt og har ender i fryseren. Er det noen som vet hvor man kan få tak i ender som er skutt? (Og blod til blodsporsøk?)
 14. Tollernusse

  Hvordan øve valpen på å sove lengre om morgenen?

  Valpen vår er snart 4 måneder. Han hadde også en greie med å stå opp 5.30 hver dag. Da gikk vi ut med han så han fikk gå på do men la oss igjen, og det gjorde han også. Nå har han økt tiden og sover oftest til 7.30 men kan også sove lenger (jeg er fortsatt hjemme med han, så har mulighet til å øve på det). Vi kan nok ikke la vær å gå ut med han når han våkner enda for da tisser han inne, men skal begynne med det etter hvert som blærekontrollen blir bedre Dere kan jo prøve å gjøre det i helger, ta henne ut når hun våkner så hun kan gå på do også gå rett inn igjen og legge seg? Selv om hun klarer å holde seg så kan det hende at hun trenger en liten tur ut bare siden hun fortsatt er ganske ung? Ellers ville jeg prøvd å ignorere det og holde ut bråket en stund så hun lærer at hun ikke kan stå opp så tidlig hver dag, tipper at hun da skjønner tegninga etter hvert
 15. Tollernusse

  Fortell om din valpetid

  Tusen takk for gode svar alle sammen! Veit at det er individuelle forskjeller mellom alle valper, er bare interessant å se hvordan utviklingen har vært hos dere og hvordan dere har gjort ting! Valpen vår har ikke ødelagt noe som helst enda så jeg tror vi har vært veldig heldige med godt gemytt også øver vi på å lære inn nei (funker bare noen ganger). Hvis han er opptatt med noe klarer han helt fint å være alene litt, men ellers blir det en del piping her. Venter da alltid til han har vært rolig i rundt 20 sekunder før vi går inn igjen. Merker at han blir flinkere til å roe seg når det skjer men det er ikke alltid han klarer det like raskt. Veldig spennende å lese om deres erfaringer! Håper flere kommenterer
×