Gå til innhold
Hundesonen.no

Helena

Medlemmer
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Helena

 • Rang
  Nykommer
 1. Jeg har lest mye om bakgrunnen og historien bak de nevnte hundene i hovedinnlegget og vet at de har blitt krysset med hverandre så litt like må de vell være. Men hvordan kan jeg vite hva forskjellen er? Er de like både mentalt og bruks og væremåte? Jeg synes det er synd at disse hunderasene er så veldig sjeldne og er det noen grunn til det? Det er så få valpekull.
 2. Jeg tror nok det blir en av disse hunderasene jeg nevnte i hovedinnlegget mitt. Blir nok ikke en puddel. Noen som har noen erfaringer med de andre hunderasene jeg nevner? Puli står høyt på lista. Jeg har lest at disse hunderasene er i slekt med hverandre og avla med hverandre men det er vell noen forskjeller siden alle disse hunderasene finnes. Vi gleder oss sånn til en valp og jeg bare leser og leser meg opp på nett for å vite så mye som mulig og siden disse hunderasene er såpass sjeldne så står det ikke så mye erfaringer heller derfor jeg fikk tips om å spørre her.
 3. Puddel er også en hund som kan brukes til jakt og med jaktinstinkt og jeg ønsker meg en hund med minst mulig jaktinstinkt da jeg også bor med andre små dyr. Og når jeg googler bilder av pudler ser jeg også bilder av pudler med fugl ol. I munnen på jakt. De er jo en apporterende fuglehund sånn som alle vannhundene er. Derfor er jeg mest intressert i de rasene jeg nevnte i hovedinnlegget men er også åpen for andre alternativer.
 4. Er ikke PON, schapendoes og briard også en skarp vokter? Det går bra med en vokter. Jeg liker også hunder med mye energi og som skal brukes og trenes med. Bearded collie og old english sheepdog virker mere myke etter det jeg har hørt fra andre og lest.
 5. Jeg har sett litt på puddelen også og ser at du også har litt kjennskap til den. Hvordan er en typisk puli kontra puddelen sånn ellers i gemytt og helse?
 6. Er briard mere krevende enn de andre rasene jeg har nevnt? Ønsker helst en stor hund av diverse grunner men er redd for å ta meg vann over hodet også.
 7. Nydelig puli du har Jeg har veldig sansen for akkurat puli. Bjeffer puli mere enn andre hunderaser med vakt? Sånn som feks. briard ble også brukt til vakthold men er det like mye lyd i dem?
 8. Hei. Familien og jeg skal få en ny valp til neste sommer og på hunderaselista vår står det mellom disse hunderasene siden vil ha en gjeterhund som røyter minst mulig. Briard, old english sheepdog, bearded collie, polish nizinny Pon, scapendoes og ungarsk puli. Vi lurer veldig på om noen har erfaringer med disse hunderasene å komme med her. Og om noen kan sammenligne dem. Vi går mye turer i skogen og på fjellet og vil gå på hundekurs i hundeklubben der jeg bor. Kommer til å ha med hunden også på overnatting i telt så vil ha en hund med mye pels som røyter lite. Utstilling må også prøves. Siden jeg har lyst til at den skal gå mye løs når det ikke er båndtvang så ønsker vi en hunderase som har minst mulig jaktinstinkt siden vi ikke kommer til å jakte med den. Men vi vil ha en gjeterhund som holder seg i nærheten av meg og som kan passe på så gjerne vakt også. Pelsstell synes jeg bare er koselig så det betyr ikke så mye å børste litt. Liker hunderaser som har mye pels foran øynene med lang bart og skjegg.
 9. Moxie Polsk Owczarek Nizinny og gjengen.

  Hvordan passer PON bedre enn schapendoesen for deg?
 10. Nervøst temperement

  Hva vil det si å ha ett nervøst temperament? Hvilke hunderaser sliter med dette? Betyr det at de er stressa?
 11. Moxie Polsk Owczarek Nizinny og gjengen.

  Hvordan nervøst temperament? Bare lurer fordi vet ikke hva det vil si å ha nervøst temperament. Og hvordan dårlig erfaring er det med de du har hørt med? Så herlig gjeng og vakre valper. Gratulerer.
 12. Lagottoen Ceres

  Så søt hun er.
 13. Moxie Polsk Owczarek Nizinny og gjengen.

  Hvordan er en PON vs. Schnauzer, schapendoes,tibetansk terrier osv.? Bare lurte fordi er interessert selv. Veldig søt hund du har.
×