Gå til innhold
Hundesonen.no

Tobiz

Medlemmer
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om Tobiz

 • Rang
  Nykommer
 1. Er i nokså lik situasjon som dere, dvs. er i fasen der vi sjekker ut raser osv., vi er småbarnsfamilie (dog litt eldre barn) der begge foreldre jobber fullt. Jeg har vært innom storpuddel, men synes at den kanskje er litt for stor. Akkurat nå er det mellompuddel, bedlington terrier og løwchen som er topp tre. (Ikke la deg «skremme» av utstillingsklippen ) Om dere ønsker mellomstore/liten størrelse så kanskje disse er raser som kan passe for dere også?
 2. Jeg bekymrer meg bl.a for morgenstresset, vi skal alle fire ut døra 7.30 på morran.. Men man må vel bare orke å stå opp littegrann tidligere Men det er nok med bare en liten luftetur på morran når hunden skal være alene i mange timer? Vil vel tro de fleste med dagjobb gjør det sånn.
 3. Med barnehagebarn og småskolebarn er det gjerne litt travelt på morgenen for å få alle ut av huset til rett tid, og på ettermiddagen når det er lekser, aktiviteter, besøk osv. Hva tenker dere er den største utfordringen ift. hundehold dersom man har full jobb/nesten full jobb og barn? Dere som er (eller har vært) i en slik situasjon, hvordan løser dere logistikken ift. hunden?
 4. Overta voksen hund vs. valp

  Takk for alle innspill! Ser nesten bare fordeler med en omplasseringshund så lenge den ikke har mange utfordringer. Valper er jo søte, og det er fint å kjenne hunden sin fra starten, men samtidig greit å slippe alt «styret» med valp i hus. Får se hva vi ender opp med..
 5. Overta voksen hund vs. valp

  Hva med det praktiske, tenker f.eks hvor mye fri/ferie man bør beregne for at hunden skal bli kjent/trygg, med utg.pkt. i at hunden er vant til å være alene flere timer hos tidligere eier?
 6. Overta voksen hund vs. valp

  Hei Hva tenker dere er fordeler og ulemper ved å overta en voksen hund istedenfor valp? Tenker da ikke på en "problemhund". En voksen hund er jo også ny i familien, på et nytt sted osv. Hva bør man tenke på ift. tilvenning til det ene og det andre?..
 7. Så søte valper! Jeg ble tipset om Løwchen, har en egen tråd vedr. rasevalg, så den er blitt et alternativ. Hvor ofte har du kull? For vår del er det ev. aktuelt om et år eller to.
 8. Røytefri og rolig familiehund

  Tusen takk for innspill! Mellompuddel er absolutt en klar kandidat i valget! Tenker svart er mest aktuelt, godt poeng med genpool.
 9. Røytefri og rolig familiehund

  Takk for innspill Denne har jeg lite kunnskap om, men ut fra det jeg har lest nå, så virker den som en flott hund. Noen som har mer info om løwchen, om den kan passe?
 10. Røytefri og rolig familiehund

  Tusen takk for innspill! 😃 Ja, det stemmer sikkert. Minuset er det med mulig sep.angst, samt at jeg kanskje synes de er litt for små..
 11. Røytefri og rolig familiehund

  Tusen takk for innspill ang. pudler, og bare bra med langt og utfyllende innlegg! Jeg føler pt. at jeg står mellom mellompuddel og bedlington terrier. De har mange pluss og få minus. Det jeg er mest bekymret for ift. puddel er bjeffing og masing (og sep.angst), mens på bedlington er jeg litt bekymret for aggresjon ift. andre hunder. Ekstra pluss med puddel er vel at det er flere av dem, lettere å få kjøpt, vil jeg tro.. Jaktinstinkt ser jeg at ikke er mulig å forutse, at det må regnes med i større eller mindre grad.
 12. Gøy å lese om søte Krølle Ingen problem med valpebiting? Tenker på da du hadde ho med på speideren og det var mange barn? Føler det kan være problematisk med viltre valper som bare biter hvis det er mange nye å hilse på/leke med, er jo utrolig greit hvis dere slipper det.
 13. Røytefri og rolig familiehund

  Det er kanskje å forvente for mye at en hund ikke vil løpe etter katter og evt andre dyr? Golden retrieverne i familien har også løpt etter, den ene kanskje mer enn den andre, men uten at vi har vært redd for at de kom til å bite/skade annet dyr. Så det er vel det jeg mener, at ikke hunden gjør noe skade. Sånn i hverdagen kommer hunden alltid til å gå i bånd, turene blir stort sett på sykkelstier og veier der en møter både folk og andre hunder. Sånn sett viktigere at hunden ikke er vanskelig/agressiv mot andre hunder enn at den skal løpe etter katter/vilt. På turer i skog og fjell hadde det vært fint å kunne ha hunden løs av og til uten å frykte at den skal angripe andre hunder og dyr. Skjønner at jeg kanskje må fire litt på kravene mine?!..
 14. Røytefri og rolig familiehund

  Takk for innspill Høres ut som drømmehunden! Takk for mer info Du skriver at du synes pelsstellet er største ulempen, og det er egentlig bra å høre siden jeg tenker at det skal gå greit. Kanskje ekstremt naiv, men pelsen er liksom noe en kan gjøre noe med, altså det er opp til eieren. Jeg er mer bekymret for mye bjeffing, tenker det ikke er så lett å få vekk om de først er varslere liksom? Kan oppdretter få en følelse av hvilke valper som mer sannsynlig kan bli varslere, altså hvis noen lager mer lyd enn andre i valpekassa? Enig i at det er et pluss å ikke ha en typisk enmannshund i barnefamilie.
 15. Røytefri og rolig familiehund

  Kjempefint med innspill, tusen takk. Nå føler jeg nesten at jeg har landet på bedlington etter alt skrytet her, hehe. Men er det veldig få oppdrettere av bedlington? Det står bare to stk. på terrierklubben sine nettsider, men det finnes vel flere? Er det lov å spørre om hvor dere som har bedlington har kjøpt den? Tenker tispe er mest aktuelt uansett rase, men spesielt på bedlington da. Men det hjelper kanskje å hilse på og være sammen med andre hunder når den er valp? Tenker spesielt på hunden vi er mye sammen med i perioder. Jeg ser ikke mørkt på pelsstell selv om jeg ikke har erfaring med annet enn golden retriever, som jeg regner med er ikke går an å sammenligne med i det hele tatt. Med litt opplæring og tålmodighet går det vel greit. Tenker kortklipt, er jo ikke aktuelt med utstilling.
×