Gå til innhold
Hundesonen.no

Toadette

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Toadette

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Samojed
 1. Tips til de som er litt for lekne?

  aha, så herlig! Da får vi håpe på at snøen kommer tilbake, så blir det liv!
 2. Tips til de som er litt for lekne?

  To-tre timer tur om dagen til sammen, pluss aktiviseringsleker og kurs noen ganger i uka. Men vi har veldig lyst til å ta han på ski ja!
 3. Tips til de som er litt for lekne?

  Han er vel neppe noen engel på noe vis. Tusen takk for tilbakemeldingene og rådene, fremover blir det ingen leking i heimen (når han leker selv så biter han i biteleke eller slenger rundt på sånn knute) også blir det en pause fra hunder før vi finner noen stabile vi kan møre i bånd og gå tur med. Raserådene er at de ikke skal trekke og slikt før de er voksne pga hoftene, men vi skal fint klare å aktivisere han på annet vis
 4. Tips til de som er litt for lekne?

  Aha, dette er nytt for oss, vi har i alle fall fått beskjed ved to hundeskoler at uling og bjeffing skal overses og roses når de er stille.. Når det gjelder leken så har vi jo lekt uhemmet med mange, men også vært i ro med mange. Det er jo stadig en presisering hvor viktig det er at valpen møter og leker med alle slags hunder, og at dette skal skje uten bånd. Men jeg ser jo logikken, og ja, forventningene er nok skyhøye. Det virker ekstremt at han ikke en gang skal få leke med seg selv. Men en hormonell unghund frykter jeg i alle fall for inventaret når vi er på jobb. Hvor lenge skal han ikke omgås andre hunder og hva ville stadiene i denne treningen vært?
 5. Tips til de som er litt for lekne?

  Vi overser ulingen hans og gir han ros når han stopper og er rolig, de sekundene det skjer. Men ja, leking inne er jo en regel vi ikke har håndhevet fordi han jo har vært så liten og sosialisering har vært det viktigste, men det høres ut som en lur plass å begynne. Vi leker jo av og til med han inne selv siden vi har tenkt at han kommer til å vokse leken av seg, ser at dette ikke er så lurt mtp den situasjonen vi er i nå. Inneregler er en lur plass å begynne. Men han får lov til å leke med seg selv inne, eller?
 6. Tips til de som er litt for lekne?

  Vi kan gå forbi hunder på gata, han vil gjerne hilse, men klarer å konsentrere seg og lar seg gjerne motivere av godbit og går pent forbi. Men utfordringen per dags dato er spesielt i et hjem, enten vårt, eller hos andre. Han hilser og herjer, men det er ikke en del av planen og ta det piano på noe tidpunkt. Selv om han er sliten. Så da vil han heller herje non stop 24/7. Dette gjelder uansett om det er en annen valp, unghund, eller en gammel hund som ikke er interessert i å leke egentlig. Han gir aldri opp, og hvis han får beskjed om å legge seg (uansett hvor), så bare uuuuler og uler han non stop. Han ligger der da, men klager instendig. Siden han er så opptatt av lek og moro går det heller ikke an å gå tur med en annen hund, da er det også bare uling når han ikke får leke.
 7. Jeg har en samojed på ni måneder som er helt herlig, men har selvfølgelig ett problem: En rolig tilværelse med andre hunder! Altså; Han kan fint leke og herje og han er topp underholdning i en flokk, med et flott språk, men han sliter ekstremt med å slappe av hvis han er med en annen hund. Det er også vanskelig å gå tur med andre hunder, han vil jo heller leke! Han er jo fortsatt ung og dette kan jobbes med. Men hvordan? Han er nemlig ikke interessert i NOE belønning når andre hunder er rundt, ikke godbiter eller leker. Han klarer heller ikke å sitte på avstand fra en annen hund, han BARE hylgriner! Dette er vanskelig når man er i selskap, da han grine i maaange timer! Vi har prøvd å ta han i et annet rom til han roer seg, slik at belønningen kan være gjensyn med det firbente besøket.. men han roer seg rett og slett ikke (to timer har han holdt på en gang). Vi har jobbet hardt med sosialisering, oppførsel og vært på kurs. På kurs forholder han seg fint til oss, uten bånd, men selve møtet med fokken er intenst, og det er mye grin i begynnelsen hvis han ikke får hilse. Møte med andre mennesker, i forskjellige høyder, farger og aldre er aldri et problem. Valpen lover til å bli en fin hund, han har en sterk psyke og er veldig smart. Selv om han er ekstremt bestemt og litt sta, likevel så gjør han som oftest det han får beskjed om. Han elsker barn og er verdens snilleste! Men hvordan kan vi få han til å roe seg ned rundt andre hunder?
 8. Navnetips til Hannhund

  Vår heter Albus! Min venninne sin hund heter Kili, synes det er råfint også!
×