Jump to content
Hundesonen.no

Hanne på landet

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Hanne på landet

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hanne på landet

  På tur med valp

  Det høres bra ut! Godt poeng med alenetreningen. Vi får ta det gradvis, og se hvor langt vi kommer i løpet av sommeren. Det blir mye nytt for valpen, men når den virker trygg på de nærmeste omgivelsene, så prøver vi oss på litt lenger tur. Takk for svar.
 2. Hanne på landet

  På tur med valp

  Etter flere år med tenking, drømming og for og imot-vurderinger, har vi endelig kommet så langt at vi har reservert valp fra en oppdretter. Om noen uker skal vi hente hjem vårt nye familiemedlem, en liten dansk svensk gårdshund-valp. Jeg har ikke hatt hund siden oppveksten, så det blir mye å lære, og forhåpentligvis er det også så givende som jeg husker. Når vi kommer hjem med valpen, er planen å ha lite planer, og la ham få god tid til å bli kjent med oss og hans nye verden. Vi har lang sommerferie sammen med valpen, og jeg lurer på når det er greit å ta valpen med på overnattingstur til f.eks hytta, uten at det skal klusse til hans nye verdensbilde. Det vil være de samme menneskene, men nye lukter, nytt sted å sove, kanskje sauebreking istedenfor lyden av biler osv. Er det folkene som er viktige, og stedet mindre viktig, eller trenger den lang tid i forutsigbare omgivelser? Regner med det er individuelle forskjeller, men hører gjerne hva deres erfaringer er.
 3. Hanne på landet

  Hund i to hjem

  Enig i det, vi må trene den på å være alene. Enig i det, den må kunne være alene også. Fint å høre at gårdshundene for det meste klarer det greit (etter å ha fått riktig trening på det, selvsagt)
 4. Hanne på landet

  Hund i to hjem

  Ser at du har dansk svensk gårdshund, Simira. Det er en av to raser vi tenker er mest aktuelle hos oss (den og buhund). Opplever du at denne rasen er som de fleste andre raser når det gjelder å være alene? Vi kan jo ikke basere oss på at min far for all framtid skal ha hunden vår når ikke vi kan ha den med oss...
 5. Hanne på landet

  Hund i to hjem

  Ja, enig i at jeg er heldig som kan få min far til å hunden på dagtid (særlig når det er enighet her om at det vil være en god løsning) Min far kunne nok gjerne hatt sin egen hund, men han begynner etterhvert å bli gammel, og da kan det kanskje være en like god løsning å ha et litt mindre forpliktende ansvar for vår hund. Det å prøve å ha litt like tanker om oppdragelse er et godt poeng. Det skal jeg huske å være oppmerksom på. Det er nok ingen fare for at noen av oss kommer til å straffe fysisk, men det kan nok være en fare for at en av partene gir etter for hundens dådyrøyne og lar regler være regler Takk for gode innspill, alle sammen!
 6. Hanne på landet

  Hund i to hjem

  Så fint at det kan gå så greit med tilvenning til å være alene. Jeg hadde sett for meg at vi måtte ha en skikkelig plan på dette, nesten sånn "i dag skal valpen være alene i 37 minutter" Men da kan det ihvertfall gå lettere enn hva jeg har tenkt (også kan det sikkeret bli vanskeligere også). Vi går nok for løsningen med at valpen (og etterhvert den voksne hunden) får være sammen med min far da. Så må vi bare være oppmerksomme på at den kan være litt alene innimellom, og som dere sier, så skjer det sikkert litt av seg selv. Ikke så stas å ha den med til matbutikken f.eks.
 7. Hanne på landet

  Hund i to hjem

  Takk for svar. Det høres jo veldig positivt ut Lurt å redusere tiden sammen med ham etterhvert.
 8. Hanne på landet

  Hund i to hjem

  Vi planlegger å få oss en hund en gang i løpet av et par år. Vi er altså i en tidlig planlegginsfase, så ingenting er bestemt ennå, og vi trenger også mer kunnskap før vi er klare. Vi tenker at vi i den første tiden med valpen kommer til å ta ut ferien vår, og sørge for at vi har god tid til å knytte bånd med den. Om nødvendig kan den også være med på jobb. Når ferien vår er over kommer huset vårt til å være tomt fra ca 8 til 15 noen dager i uken. Min far som er pensjonist og hjemme på dagtid, ønsker å ha hunden hos seg mens vi er på jobb. Er det noen som har erfaringer med en lignende løsning? Hunden slipper å være alene. Det må jo være positivt. Men den lærer seg kanskje ikke å være alene heller da? Holder det å trene på dette i korte intervaller (eks mens man er på butikken osv) Det kan jo oppstå behov for at den må være alene noen timer av og til. Og vil den bli forvirret av å ha to hjem? To familier å forholde seg til? Vi tenker at det skal være vår hund, den skal være sammen med oss fra ettermiddagen til neste morgen, i helger og ferier, men likevel, den vil jo være mye sammen med min far. Håper noen har prøvd ut dette, og kan gi oss tommel opp eller ned
×