Therese,Bonzo&Nemo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Therese,Bonzo&Nemo

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Interesser
  Agility og Rallylydighet
 • Hunderase
  Shetland sheepdog
 • Mine dyr
  Bonzo - Nisselia's Indiana Jones, Shetland sheepdog, tricolour,
  født: 22.11.11 - Går agility og hopp kl.2 og rally kl.2/3 + litt nosework

  Nemo - Goldmine Ferdinand Xotic Storm, Shetland sheepdog,
  sobel, født: 24.04.16 - Går Rally kl.3, LP kl.1 og trener agility

Nylige profilbesøk

150 profilvisninger
 1. Tenker også at Kelpie høres ut som en fin hund ut i fra det han/dere ønsker! lite pelsstell, lite bjeffing (så vidt jeg vet), arbeidsglade hunder med god avknapp! Jakt cocker synes jeg også virker som artige og arbeidsglade hunder, men kjenner ikke så godt til rasen.
 2. Jeg har to sheltier og har i tillegg vokst opp med en sheltie! Den ene min er litt reservert mot fremmede mennesker, men alle de han har fått litt tid til å bli kjent med løper han bort til og hopper på dem! Den andre stikk motsatt, altså oversosial! haha Ingen av de 3 jeg har hatt har hatt problemer med nerver! De har alle vært tøffe i hodet og utforsker og tar ting på strak arm, også han som er reservert! Han kan være skeptisk til enkelte ting, men har ikke vært noe som har gjort at han kobler ut og "forsvinner", hvis du skjønner, og han utfrosker gjerne det han er skeptisk på og finner ut t det ikke var så skummelt! Har møtt få veldig få sheltier med dårlige nerver! Ja de kan være reserverte, som regel mest mot fremmede, men det betyr ikke at de har dårlige nerver og er redd for alt annet! Men her også er det jo viktig å ta kontakt med oppdrettere, fortelle hva en vil ha, besøke dem og kjenne på magefølelsen. alltid kjekt å få møte flere av deres hunder og se hvordan de er! i forhold til lyd så er den ene så og si lydløs, mens den andre gir fra seg en del lyd, mest i trening. Men inne er det lite lyd, med mindre jeg girer han opp, da kommer det! Men roer seg fort om han får beskjed om det! Den jeg vokste opp med var det heller ikke særlig mye lyd på. mest om han var ute og det kom fremmede forbi, naboene var greit! I forhold til det du skriver at du ser etter i en hund, vil jeg også tro at en sheltie vil passe bra! De er utrolig lettlærte, går fint løse da de er gjeterhunder og ofte heller er nær eier og passer på den lille flokken sin enn å løpe tulling rundt i skogen etter andre dyr! de tåler roligere dager og de tåler mye aktivitet! På de roligere dagene er det jo så enkelt som å hive ut et godbitsøk så er de ofte fornøyde!
 3. parkeringsplassen ved badeplassen på kyvannet og kyvannet naturbarnehage er både brøyta og opplyst! Fin å bruke på kvelden og i helgene da den er lite brukte utenom barnehagens åpningstider på vinteren! ellers så har vi også brukt asfaltbanen på dalgårdbarneskole, eller kunstgressbanen på Åsveien barneskole Finnes sikkert flere steder men det er disse jeg har brukt hvertfall på byåsen
 4. ja ser hun har stor galopp! så det er morsomt å se at hun tenker!
 5. Moro å se! Ser bra ut dette synes jeg da! ble jo noen veldig fine treff også i galopp! Har snekra meg planke i dag så må vel ut begynne snart jeg også! Fristet bare ikke så mye i snøværet i dag
 6. @tonjek Tusen takk for mange fine tips! Tror du har veldig rett i at jo strengere man er jo lettere blir det å forstå for hunden, og det er her jeg tror jeg har feila med førstemann! Nå skal det bli andre boller! Må nok lage meg en slik strek som du har gjort, og 45cm vil jeg si er rimelig og gjør det tydelig for hunden! Jeg har det ikke travelt, så da tenker jeg absolutt det er verdt å bruke litt ekstra tid på dette! Jeg har TT, så bli å bruke den for oss også! Har en hund som ikke er super gira på å leke, vi jobber med saken Men tenker at ekstra gode godbiter som pølser og lignende kan erstatte "superduper lek" om han ikke har helt dagen for å leke, når vi kommer så lang at TT skal bort! (ja han er sær! Men kanskje har han knekt lekekoden til den tid) Også reagerer han heldigvis veldig godt på ros også så det hjelper nok mye å variere det i forhold til greie nok og superbra treff! Da skal jeg passe på å teste alle former for bevegelser når vi trener!! kanskje jeg må lage meg sjekkliste, så jeg husker å gjøre alt! haha Kommer helt sikkert til å sende deg noen pip i løpet av vinteren! hihi
 7. Nå har jeg fiksa meg planke og teppelagt den, og tenker å starte på reisen mot RC med "lille Nemo"! Vinterens prosjekt! Blir fint å kunne starte treninga hjemme og slippe å reise så langt for å få en stige å trene på! Om du har noen gode tips på veien til å starte med @tonjek så tar jeg gjerne mot dem! Tenker å bruke samme metode som deg (Mona Grefenstein), og har sett litt filmer her og der og lest litt, men om du har noen gode/dårlige erfaringer som er lure å tenke på så del dem gjerne! Har jo trent RC med eldstemann men da med target, og jeg er ikke helt fornøyd med resultatet, så vil prøve noe annet! Alltids greit med tips av fra andre som holder på! skal prøve å å få filma noen økter i løpet av uka om vi kommer i gang!
 8. Ser ut som en veldig god start dette da! Tenkte jeg skulle prøve meg på samme metode på Nemo! Synes det virker som en god metode for god forståelse! Del gjerne flere økter! Moro å se! skal prøve å få filma når jeg starter jeg også!
 9. Jeg er nå på mitt 3. og siste år på Barnehagelærerutdanningen i Trondheim Når jeg var ferdig med vgs hadde jeg absolutt INGEN peiling på hva jeg ville! Tok meg et år på Folkehøgskole, fordi jeg var skolelei. Vår/sommer etter Fhs jobbet jeg på skole og på SFO. Etter det startet jeg på lærerutdanningen, men etter 2mnd og praksis fant jeg ut at det ikke var noe for meg! Ikke lenge etter fikk jeg meg vikar jobb i barnehage for å teste dette, noe jeg trivdes godt med, men var fortsatt ikke 100% sikker! Tok derfor et år med et årsstudie i Friluftsliv i Volda for å gjøre noe jeg interesserte meg for og samtidig samle noen gode studiepoeng! I løpet av dette året fant jeg ut at jeg ville jobbe med barn, og siden skole/lærer ikke var noe for meg ble det barnehagelærer, og hittil trives jeg veldig godt og tror jeg har landet på noe jeg kommer til å trives med! Generelt tenkte jeg litt over hvordan jeg ville jobbe, og var veldig klar på at jeg ville ha en jobb hvor jeg fikk være ute og kunne være kreativ! Så som du kan se, er det ikke alltid man vet hva man vil, men å prøve seg fram er aldri dumt! og det er ingen skam med å slutte på et studie om du fort ser at dette absolutt ikke er noe for deg! Lykke til med valget!
 10. I helga var jeg og Bonzo på Norwegian Open Agility i Kongsvinger for 3.år på rad! Sitter igjen med en veldig god følelse, selv om det ikke er de store resultatene å skryte av! Bonzo har vært rett og slett helt rå hele helga og har virkelig gjort sitt beste! Det har vært så utrolig kult å løpe med han, og alle feil som ble gjort er bare min egen skyld! Føler virkelig vi begynner å bli et bra team, jeg vet hvor jeg har Bonzo og han vet hvor han har meg! Det er bare smårusk som fører til misforståelser eller for sen fører! Nå må det trenes felt på stigen og slalom-innganger fra høyre, for det var visst ikke bare bare i stor fart
 11. Tenk at min lille valp fyller 18mnd i dag og er herved "Agility myndig"! Gleder meg til neste års agilitysesong! Rom er allerede booket for hans debyhelg på Moelvstevnet 10-11-februar 2018! Nå må det bare trenes slalom og felt!
 12. Så fine bilder fra tur med Kristin! Dere er flinke ja! Gleder oss til trene mer sammen med dere i vinter!
 13. Kjenner ikke så mye til folkehøgskole med hund, men her er bloggen til ei som går på Hardanger folkehøgskole og på hundelinja der http://hunden.no/blogg/profil.html?bid=4434 Har lest en del på den og kunne godt ha tenkt meg å gått der selv om den hadde vært der den gangen jeg gikk på folkehøgskole ser spennende ut hvertfall om man vil lære om forskjellige sporter og det å trene hund!
 14. huff, klarer ikke velge et favouritttriks men kanskje rygging, snurr og sittebamse! samtidig er kyss et populært partytriks har lyst til å lære de ordentlig å spille død! Bonzo kan de sånn delvis men jeg må først be han om å legge seg! men fra ligg dør han veldig bra! Bjeffer et par ganger og faller om på siden og ligger bom stille så altfor mange triks jeg har lyst til å lære de at jeg ikke vet hvor jeg skal starte!